Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pahli

    tag

    Hali

    Tegyük fel hogy készítek egy szerepjátékot (pl Dungeons & Dragons) amit ingyenesen elérhetővé teszek online. Örülnék ha crowdfunding/támogatás alapon menne ez az egész. A patreon megoldja helyettem az adózást. Ugyan akkor jogilag nem teljesen értem.

    ADÓ- ÉS VÁM ÉRTESÍTŐ 6. -2019. JÚNIUS 21.
    Személyi jövedelemadó
    26. Interneten szervezett gyűjtés adójogi megítélése.

    „Az adózó kérdése arra irányult, hogy ha elődlegesen magánszemélyként egy weboldalon, pl. paypal-ra kíván jótékonysági/adományozási céllal gyűjtést szervezni, akkor milyen adókötelezettség terheli.”

    „Az Szja tv. nem tartalmaz korlátozó intézkedést az internetes felületen keresztül történő gyűjtésre vonatkozóan, valamint arra sem, hogy a gyűjtés jótékonysági célzattal történik-e vagy sem. Ebből adódóan, amennyiben kizárólag magánszemély(ek) részéről érkezik e célból pénzadomány, vagyoni érték a megadott weboldalra, akkor személyi jövedelemadó kötelezettség sem a támogatást nyújtó, azaz az ajándékozó magánszemély, sem a megajándékozott oldalán nem merül fel.”

    pl amit én tervezek ez definíció szerint gyűjtésnek minősülne? És ha belinkelném a pay-pal-om, akkor a beérkezett összegek adómentesek lennének?

Új hozzászólás Aktív témák