Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz Tin #17949 üzenetére

    a 650D-től felfelé (700D, 100D, M) az autófókusz egyszerűen nem az igazi. az M-en firmware-el jelentősen javítottak rajta, de arra neg más obi való.
    Itt most mit értesz? Azt, hogy addig remek volt az AF, de a hibrid AF-al elrontották az addig csodásan működő kontraszt alapú élességállítást? Félre ne érts, nem akarok veled kötözködni, sőt senkivel sem, de nem szeretném, ha valaki ismeretlenül idetéved és azt szűrné le, hogy a 650/700D-vel nem lehet videózni és használhatatlan a rendszer. A 60/600D kontraszt alapú auto fókuszával tényleg kínszenvedés volt, pláne ha nem STM-es obival használta az ember. Ott tényleg csak az MF segített.
    Hangsúlyozom az ÉN igényeimet maximálisan kielégíti a 700D fókuszrendszere (LV-ben természetesen, a fázisossal sosem volt baj) és azt a pár családi videót pompásan meg tudom vele csinálni, amit akarok. A már rég eladott Samsung Q10-es kamerával sem tudtam jobban. Nem volt jobb a képminőség, nem volt gyorsabb az AF és nem volt jobb az ergonómia. Hamarabb merült és nem nagyon volt rajta manuális állítási lehetőség. Külső mikrofont sem csatlakoztathattam volna rá. Számomra a 700D meghozta azt a kettő az egyben készüléket, amire évek óta vágytam.
    Az EOS M-re szintén STM-es obi való, feltételezem a hibrid AF maximális kihasználására. Azzal nincsenek tapasztalataim, így nem tudok véleményt mondani a sebességéről, bár olvastam, hogy az új firmware-rel jelentősen gyorsabb lett.
    PEACE :R

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák