Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz csacsi77 #17834 üzenetére

    ha a gyerek egy helyben áll, tényleg jó az AF, főleg, ha lerekeszeled a gépet:)

    egyébként komolytalan. kb arra jó, hogy statikus dolgoknál ne kelljen néha kézzel fókuszálni, de mozgó objektumoknál használhatatlan, a kézi fókusz sokkal jobb nála.

    az STM obikkal kapcsolatban meg tisztába kellene tenni a dolgokat. jobbak, mint a hagyományos motoros obik, de a nyomába sem érnek az USM fókusznak. cserébe szinte nincs hangja fókuszálás közben. de fotózásra sokkal jobb az USM.

    én próbáltam 1 hétig 700D-t Canon 17-55 IS obival, és teljesen jól ment a fókusz. viszont, belehallatszott a felvételbe a fókuszálás hangja, ez elkerülhetetlen. de semmivel sem rosszabb (sőt jobb, gyorsabb) a fókuszálás az STM-nél. a fókuszálási zajt meg vagy külső mikrofonnal, vagy STM obival lehet eliminálni.

    az oda-vissza fókuszálgatás azért volt ezeken a régebbieken, mert volt néhány fókuszpont a szenzoron, amik nagyjából belőtték a fókuszt, majd a live view fókusz algoritmus onnantól "befejezte". az algoritmus is jelentősen javult új firmware-rel (lásd EOS M), de közel sem volt tökéletes. a 70D szenzorának minden képpontja használható fókuszálásra, ezért azon nincs focus hunting, olyan, mint a hagyományos fókusz. állítólag a videózás közbeni tracking focust még le kellett lassítani az algoritmussal, hogy használható legyen, különben mindig minden azonnal éles lett volna.

    1-2 hét és kapható lesz a 70D, kíváncsi leszek rá, ha tudja amit az előzetes tesztek mutatnak, szuper darab lesz.

Új hozzászólás Aktív témák