Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz kiskornel #13818 üzenetére

    Igazad van, szükség van ezekre a paraméterekre is.
    A fókuszgyűrű normális(abb) mint az 1.8-nál, tény. Bár ez nekem alapvetően nem a fő paraméter, mivel szeretem az AF kényelmességét. Így bár megfizettem, de számomra akár lehetne olyan fókuszgyűrűje mint a rút testvérének.
    A fókusz viszont pontatlanabb 1.4-en (!!), és nem gyorsabb az 1.8-nál (ismétlem, ring usm). De legalább halkabb, de az se annyira mint a ring usmnél.

    "Becsillanás, ghost, nappal szembeni érzékenység, kromatikus aberráció, peremsötétedés."
    Ezeket nem tudom objektíven összehasonlítani. 1.8-at nem csak kevés fényben használom, szemben az 1.4-el. Bokeh az olyan amilyen köszönhetően az 5 lamellának, de ez megint egy olyan dolog, hogy ha valaki csak azért vesz 3x drágább objektívet mert annak mennyivel szebb bokehja van, ...nos, hadd ne fejezzem be a mondatot :) Talán 1 képem van, ahol látványos bokeh van, 5 lamellából. Nekem annyira nem tetszik, tény, de laikusok oda vannak érte így is :)

    "És az 1,4 egy elég régi tervezésű példány"
    Ez igaz, és ez alapvetően előny kéne hogy legyen, amit egyelőre nem tapasztalok. Sokan úgy vannak vele hogy "mennyivel jobbak voltak a régi üvegek"...és ebben van sok igazság. Az én 70-210 3.5-4.5 üvegem bizony már nagykorú, de mai napig szívesen használom remek általános minősége miatt. Többször viszem pl. magammal mint a 70-200 4L-t.
    Hogy melyik esik szét előbb; az 1.8 vagy 1.4, majd meglátom idővel. Persze ez se lesz objektív összehasonlítás, mert az 1.8-at "ütöm-vágom", mindig viszem magammal, amíg az 1.4 otthon van a szekrényben. Ezek után az lenne meglepő ha darabjaira esne az 1.4 a szekrényben, magától :)

    Miért? Mert a most és a korábban leírtak miatt az 1.4-et csak akkor használom amikor kell az a plusz fényerő, vagy olyan rendezvényre megyek ahol az 1.8 fókusza már hangos.

Új hozzászólás Aktív témák