- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
A hétvégén volt szerencsém kipróbálni a Sandisk Sansa Clip Sport lejátszóját. Az első gondolataim olyanok voltak, hogy azonnal veszek én is egyet, majd az, hogy amennyire minőségi és musthave cuccokat gyártanak pendrive fronton, annyira ostobák vagy g..ik mp3 lejátszó témában!
Kézbe véve szerintem minőségibb hatása van mint egy Clip+-nak vagy Clip Zipnek. Persze nem sokkal, de azért masszívabbnak érzem. Kijelzője nagyobb a Zip-nél, de felbontásra ugyan az. Gombok is némileg terebélyesedtek a "kasznival" egyetemben. Fülhallgatója is kellemes meglepetéseket okozott. Lapos kábel a picikét vastagabb verzióból. Hangra semmi extra, de tisztán szól. Mélyekből kevés van és a magasak is inkább a közepek felé orientálódnak, de bátran vállalható, nem gagyi, szerethető darab.
Bekapcsolás.
Örömmel vettem tudomásul, hogy a Clip Zip zenelejátszás közbeni belassulását orvosolták és már nem veszít a menülépegetés a sebességéből. A nagyobb kijelzőnek köszönhetően a borítók is leheletnyivel jobban látszódnak, még ha nem is nőtt a felbontás. És a feketeleves. A lejátszóból tökéletesen hiányzik a 'összes lejátszása' funkció. Én legtöbbször úgy szoktam zenét hallgatni, hogy albumokat másolok a lejátszóra könyvtárakban, majd még van vegyes mappa is, és gyökérkönyvtárban a 'mind lejátszása' lehetőséggel a teljes belső vagy külső tárhelyet hallgatom. vagy esetleg pl. Queen mappában 3-4 Queen album és itt lenne egy play all. Na erre semmi lehetőség nincs a Sportban. Nincs olyan hogy minden lejátszása, csak a kategóriák szerinti betöltés esetleg mappánként(mappában mappa nem), de egyben az egészet nem. Vagy ha előadónként is választom ki, akkor meg ugye ABC (Szám)sorrendben fogja lejátszani, összekutyulva az albumokon a számokat.
A lejátszót egyelőre a Sansa firmware updater nem ismeri el/fel és nincs is hozzá frissítés. Az is teljesen érthetetlen, miért nincs benne billentyűzár. Ha éppen odacsipeszeljük valahová, nincs nagy baj, de pl. zsebben máris hatványozottabban hamarabb el lehet nyomkodni mindent.
Úgy olvastam, hogy hangoskönyv szekcióban is gyengélkedik, mert nem találja meg a következő szekciót, csak egyben játszik le mindent, de ezt nem próbáltam.
Sajnos már nincs nálam pedig volt még valami ami nem tetszett szoftverileg, de már elfelejtettem. A felsorolt hiányosságokat egy firmware frissítéssel elképzelhető hogy orvosolják (bill zárat nem biztos) majd, de addig nagyon zavaró marad.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Bodor
veterán
válasz Ereshkigal #22409 üzenetére
-
.DLL
veterán
válasz wolfman #22404 üzenetére
Clip Zipem még nem lassult be lejátszás közben o.O remélem nem is fog. Mondjuk RockBox-szal használom.
Viszont Play All ebben sincs, csak egy dinamikus current playlist van, amihez az első szám elindítása után (ekkor a current playlist-be teszi annak a mappának a többi számát is) hozzáadhatok további mappákat vagy számokat. Ez így nem is rossz, de nincs "Clear Current playlist" vagy hasonló menüpont, így ha nullázni szeretném, és új mappákat betenni, akkor mindig előbb el kell indítani 1db számot, különben az adott mappára hosszú-klikknél, csak az aktuális Playlist-be tudom beilleszteni azt.
Nem nagy gond, végsősoron meg tudom oldani amit szeretnék, de lehetne kényelmesebb.(P.H.)
-
PHM
addikt
Évek óta szívfájdalmam, hogy miért nem lehet egy normális
lejátszóban olyan funkció, hogy egyszerűen sorban belép a mappákba,
s az azokban lévő számokat sorban lejátssza.
Nem, mappa módban mindegyik lestoppol az utolsó szám végén.
Az összes egyéb lejátszási sorrendet odaadnám, ha valamelyik
lejátszó tudná ezt a funkciót. (Az utolsó ilyen a Transcend T-Sonic 820 volt.)
Persze a dzsunka lejátszók közül sok így, vagy csak így működik,
csak hát ott a hangminőség és a megbízhatóság szenved csorbát.(#22404) wolfman: A múltkor volt róla szó, hogy tulajdonképpen a Clip+
billentyűzárja sem használható. egyszerűen kikapcsol tőle a lejátszó.
Mondjuk ennyi idő alatt már igazán javíthatták volna.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
wolfman
veterán
Dehogy nincs play all a Clip Zip-ben. Rámegyek hogy pl. external Card és a következő oldal azzal kezdődik, hogy Minden lejátszása. Ekkor minden a kártyán lévő zene elindul vagy egymás után mappánként vagy Shuffle-ben ahogy akarod. Ez a Sportban nincs benne és nagy baklövés. Bár valószínűsítem hogy lesz majd firmware frissítés, de majd mikor?
Saját megjegyzés: Állítom nektek, hogy minden egyes Sansa készülék szoftverileg vagy talán hardverileg más és más. Ezt azért mondom, mert ahány Sansa készülékem volt eddig (Clip+, Zip, Fuze+, kipróbálva Clip Sport), annyi hiba volt bennük. Most amit visszakaptam Clip Zip garanciába, a menüje gyorsabb lett zenehallgatás közben, viszont ha másolok vagy elveszek zenét az adatbázis frissítés minimum 2 perc! Gondoltam azért mert egy 32gb-os memóriakártyát raktam bele és végig kell pörgesse, de aztán kiszedtem és még mindig 2 perc. MINEK?
A Clip+-aim vittek minden zenét, most ez a Clip Zip memóriakártyáról hallgatva a zenéket, folyamatosan kiakad. Nem egyedi eset, mert ez már a csere készülék és ez is kiakad (többnyire flac-ot hallgatok). A Fuze+-m RockBox-al is kiakadt állandóan.PHM: Az a baj, hogy a Sandisk egyszerűen nem fejlődik. Kiadják az újabb újabb lejátszóikat, de semmi fejlődés nincs bennük, csak kinézetbeli eltérés. Sőt, minden egyes új készüléknél elkövetik ugyan azon hibákat, gyengeségeket, szoftver bug-okat. Föl kéne pofozni a fejlesztő részlegüket, hogy gondolkozzanak már. És a legszörnyűbb, hogy nincs nagyon konkurenciája a lejátszóiknak, talán ezért is sz@rnak bele magasról. A Philipsek tetszenek nagyon, de azok meg nem bővíthetőek, vagy nem viszik a flac-ot amit megint csak nem értek.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
PHM
addikt
válasz wolfman #22413 üzenetére
A Philips lejátszók jó része lejátssza az APE/FLAC fájlokat.
Csak a legújabb, 4. generációban jött az az agybaj, hogy nem.
Személyes kedvencem az Ariaz, kár, hogy nem bővíthető.
Elég nagy ökörség, hogy a bővíthetőség a nagytestvérnél (Muse) kezdődik.
Ugyanakkor meg van olyan, a Raga kinézetével rendelkező modelljük,
aminek nincs belső flash memóriája, helyette microSDHC-t fogad.
(A Raga a belépő szint közepe táján van.) Ki érti ezt?
Egyébként félő, hogy miután a Philips eladta az audio részleget,
az egyébként korrekt support is csorbát fog szenvedni a későbbiekben.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
wolfman
veterán
válasz Ereshkigal #22417 üzenetére
Na de ez is már milyen? Instabil szoftvert hogy nem tudják kijavítani évek alatt? Hihetetlen!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Ereshkigal
őstag
válasz wolfman #22418 üzenetére
Azért annál többről van szó, hogy "instabil szoftver"... több tucat lejátszón meg megy rendesen. Egy éve már, hogy kijött a 3.13-as verzió, és azért hegesztenek folyamatosan, remélhetőleg hamarosan bővül a lista...
Anno egy Fuze+-t néztem ki magamnak, de olyan rosszakat olvastam róla (nem emlékszem már a részletekre, csak hogy az érintőképernyője gyári fw-rel is kaotikus dolgokat művelt), hogy inkább Zipet vettem, amit nem bántam meg.
-
őstag
srácok, örülök, hogy így szóba került a sansa család - ilyen szoftveres dolgokat is figyelembe véve melyik ajánlott inkább? + vagy zip?
mondjuk nagy elvárásaim nincsenek, FLAC-et meg mp3-at (320) hallgatok leginkább, a random lejátszás is szempont, hogy ne unjam halálra a mappákat/albumokat.. viszont nyilván szeretném, ha nem fagyogatna ki, és felújítottat veszek, amihez nincs x év garancia.."... and I hope you have a great day!"
-
őstag
válasz Ereshkigal #22421 üzenetére
igen, igen, a hardveres különbségek (azonosságok) valamilyen szinten tiszták
csak most szóba került a kezelőfelület gördülékenysége, fagyások, bugok.. ilyen szempontból is mindegy? szoftveresen melyik megbízhatóbb - vagy adott esetben a Rockbox (vagy mi) melyikre jobb? Vagy tényleg mindegy?
"... and I hope you have a great day!"
-
wolfman
veterán
Na tegnap futáskor kipróbáltam a Clip Zipem. memóriakártyáról mp3-al nem fagy.
Viszont vagy a 8Gb-tól kezdődő kártyákat nem szereti (most 4G-ossal próbáltam) vagy a flacokat. Ezek még hátra vannak.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
AGE-T
őstag
Lehet kapkodni érte
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
AGE-T
őstag
válasz Ati1979 #22428 üzenetére
Ja, nem 500e, "csak" 350e lesz? ok, hogy jól néz ki, de az árazás M.o. viszonylatban polgárpukkasztás. Ha fele ennyibe kerülne is csak elgondolkodnék, hogy meg ér e ennyit. Szerintem zx1, talán plenue 1 vagy a hdp r10 ami nálam még elfogadható lehet 100e fölött. Ez az ak (árazás miatt), meg a többi kínai csoda pénzkidobás. Szerintem!
Zx1 mögött ott a sony. Ők azért elég komoly supportot tolnak. Külső kezelő gombjai nagyon szimpatikusak, euból beszerezhető.
Plenue1 Cowon, ők nekem nagyon szimpatikus supportot csinálnak, jók a termékeik. Remélem jó lesz az eszköz is. Ha az üzemidőt 20 óra környékére tudják emelni, nálam "must buy".
Hdp r10 erősítős szörnyeteg, szinte bármilyen fejessel elbír, és a nagy ak hangját hozza (120), majd feleannyiért.For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
kemcso
Ármester
Két baja van a HDP-R10, egyik hogy marha nagy a másik meg a kezelőfelülete. A hangja és az erősítő része tényleg nagyon jó (sztem jobb, mint a AK120...)
Nálam a nagy AK sem éri meg az árát, a kicsi meg egész olcsón megszerezhető. De kíváncsi vagyok a DX90-re, az méretben még elfogadható. -
Ati1979
veterán
Ezeket az árakat, meg ezt a terméket nem is Mo-ra szánták. Mondjuk No-ban aki megkeres 5-6 ezer EUR-t az ki tudja fizetni ezt az árat. Itthon meg ennek nincs piaca.
Igen ez a 100k az az ár amiért még egy hordozható lejátszót el lehet adni itthon.
Meg kéne ezt a sony-t meg cowont is hallgatni. Addig elég nehéz róluk véleményt formálni.
20 órát tuti nem fog bírni szerintem. Főleg nagy felbontású zenékkel.Igen az valóban kb. hozza az ak120 hangját. Viszont nagyon nagy sajnos és a kezelőfelület sem ideális.
Az is igaz, hogy komolyabb fejeseket is meghajt. De azért az igazán komoly fejesekhez azért érdemes asztali rendszert venni.(#22430) kemcso
A kezelelőfelület meg a méret résszel egyetértek. A hangja szerintem nem jobb az ak120-énál. Kb. egál. Egy árnyalattal talán jobb az ak.
Persze ahogy az árakkal haladunk szépen felefele folyamatosan romlik az ár/érték arány. Szerintem az ak240 sem éri meg a 2500 USD-t.
De hát ez kb. mindennel így van.Tehát világos, hogy az ak120 nem 2* olyan jó mint az ak100.
-
kemcso
Ármester
válasz Ati1979 #22431 üzenetére
Hangban nekem az erősítő rész is benne volt, abban jobb az R10, de hogy egy komoly fejessel mit kezd azt nem tudom. Füleshez (vagyis hordozható cucchoz) meg az AK-k méretben sokkal jobbak.
Persze, de a 120<>100 között nem érzem azt a különbséget, hogy érdemes feljebb váltani. A DX50<>AK100 között éreztem, hogy bizony kifinomultabb, részletesebb annyival a hangja.
-
Ati1979
veterán
válasz kemcso #22432 üzenetére
Ok így rendben van. Az ak120-hoz nem való komoly fejes. Esetleg a 240-hez.
Igen utcára füleshez ideális az ak.Szerintem ak100-ról inkább a 240-re lenne érdemes váltani. (mondjuk még azt nem hallottam)
Viszont annak csillagászati ára van sajnos...Persze a dx50 egy budget lejátszó. Az ak100 viszont csúcslejátszónak készült 2-3 éve.
-
törölt tag
Igen, arra. De ebből kiindulva valószínűleg még jó sok fejest nem szeretne. Senki nem mondta amúgy, hogy az AK jobb lenne, viszont legalább a kezelése és a mérete kellemesebb. Ha már nem számít a méret annyira, akkor HM802/901, mint már sokszor mondtam, azoknak a kezelése is szerintem kellemesebb, és elhúznak planárokat is.
-
AGE-T
őstag
válasz #16820480 #22439 üzenetére
Azzal az egy planárral ennek sincs semmi gondja. Azt hazudják külföldi fórumokon, hogy a hdp-r10-nek minden tekintetben jobb a hangja, mint amiket említettél. És a nagyobbik hifimannak gondja van a melegedéssel is, ami rövid úton kinyírja az aksit. Még az ak-kat is föléjük helyezik.
Amúgy volt valami másik böszme planárral is hajtva, de már meg nem mondom ki próbálgatta.
Jójó, lehet kicsit részrehajló vagyok, de én a nagyobbik ak-t biztos nem fizetném meg, azért mert kicsi. A kis ak meg nekem már kevés lenne. Hdp r10 után nagyon hiányozna az erősítés, hangminőség. Erős downgradenek érezném. Árban nagyon húzós még a kicsi is.For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
törölt tag
Nekem annyi bajom lenne a Hifimanokkal, hogy sima SD-t használnak, illetve még nem microUSB-t. De hangban szerintem egyáltalán nincs mit szégyenkezniük.
Amúgy a sima DX100 az kb másfélszer annyinál indul árban, mitn a kisebbik AK. Szerintem simán megéri az AK, ilyen méretben ilyen hangot nem nagoyn kapsz mástól. És az igaz, hogy komolyabb fejeseket nem visz el, de azért elég sokat igen, és azokat nagyon kellemesen. -
fattyu
veterán
az amivel fülestalin én kínoztam a dapokat annál nem nagyon van szarabb. ( ill mégegyem van hasonló ligában )
az ak semmire se ment vele ( meg amugy kb semmi amivel eddig próbáltam )A modern planarok ( he-k meg az lcd -k ) nem ennyire érzéketlenek...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bodz
nagyúr
válasz Chuck Norris #22366 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz Ereshkigal #22444 üzenetére
Még nem. Szívesen átengedem az első rendelő a topikban büszke címet!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Na már "csak" 275 dollár a Hidizs, angol nyelvű iromány is született. Az iHifi 770 meg 169 dollár.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest