Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kcsa

    veterán

    válasz Ribi #40231 üzenetére

    Ha mostanában, vagy az elmúlt 5-6 évben csináltál jogsit, elég szarul oktattak (és ez véletlenül sem neked szól, hanem az oktatódnak :) )

    De mennyiben jobb, ha olyannak megyek neki amikor jobbra akarok sávot váltani, aki elhalad mellettem, vagy annak aki előz engem?

    Semennyire. A szabály nem mentesít a sávváltás előtti körülnézésről, és annak meggyőződéséről hogy a megkezdett sávváltást sikeresen be tudod-e fejezni. Ha a holtteredben van, szabályosan halad és eközben nekimész, a te hibád. Esetleg ha a körülmények megkövetelik minimálisan zavarhatod, de nem akadályozhatod, de főleg nem veszélyeztetheted.

    Ha 180-al jön akkor egyik esetben sem lesz esélyem észlelni.

    Ez esetben is előzetesen felmérted hogy tudsz-e sávot váltani. Ha úgy ítélted meg hogy igen (mert nem láttad olyan messze volt), és befejezted a sávváltást, majd megérkezik a seggedbe 180-al, akkor viszi a balhét.

    Ez az elmélet ugye, de BMW példát sem véletlenül hoztam - a közelmúlt történései alapján (mondjuk ki: Rezesova ügy) látható, hogy az nyer, akinek jobb ügyvédje van, és ez valszeg a BMW-s lesz.

Új hozzászólás Aktív témák