- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #799 üzenetére
~2,5-3mm-t kellene összefognia, szóval 6mm-es hosszban kellene.
Régebbről maradt itthon egy pár darab 3x8mm-es süllyesztett fejű szegecs, de ezek nem fogják össze megfelelő erősséggel a két lemezt, szóval rövidebb kell...tehát 3x6-os után vadászok. -
mrbig25
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #797 üzenetére
Tudom, vettem már onnan, de ez most sürgős lett volna.
Viszont a sürgősből lehet, hogy mégis ebay lesz, mert elérhető közelségben nem sok minden van. Találtam most egy kötőelemekkel foglalkozó céget a közelben (aki gyárt és forgalmaz is), remélhetőleg náluk lesz, holnap kiderül...amolyan utolsó remény.Ha nincs, akkor összerakom ideiglenesen csavarral + anyával a házat, aztán majd cserélem szegecsre.
-
mrbig25
őstag
válasz
Goblin12 #794 üzenetére
"Ti most milyen projecten dolgoztok?"
Én ezen:
- terv kész
- aluból ki lett marva egy kedves fórumtárs által
- 90%-on állok az összeszereléssel, mert egen-földön nem találok süllyesztett fejű szegecseket
/azért kell süllyesztett fejű, hogy az oldallapot ne tartsa el a hagyományos szegecs feje.../~11,4L térfogat, ITX, vízhűtés 180-as radival.
-
ViZion
félisten
Nah, akkor lássuk... Nem frissíti magát, hanem új települ.
A Warehouse itt is nehezen jön be, de jobban működik, eddig nem rohadt le, csak lassú.
Viszont a saját kiegjeim menüben ott van a korábban telepített sok jóság, klikkre telepíti -nem ellenőriztem, h műkid is. Kiírja, ami nem kompatibilis, de azt is akarom, szvsz layers panel a leghasznosabb, lecseréli a gagyi gyári panelt. -
Goblin12
őstag
Sziasztok,
mint látom kijött a 2015-ös sketchup valaki próbálta már mivel tud többet?
-
s3toraph
senior tag
válasz
imibogyo #783 üzenetére
Még egy kérdés: hogyan tudok két testet/objektumot egymáshoz rögzíteni úgy hogy egy élben találkoznak és a körül mint tengely körül tud a második az első körül körbefordulni? Arra gondolok ami solidworksben mate névre hallgat, és rögzíteni tudom két test párhuzamos éleit, vagy két oldalát ami mindkettő azonos síkon van. A tervezés alatt álló házamon jó lenne úgy megrajzolni az ajtót hogy nyitható legyen ha mondjuk a move-al megfogom.
-
imibogyo
veterán
válasz
s3toraph #785 üzenetére
ATX SPECIFICATION (csak a későbbi keresési találatok miatt)
Itt megtalálod a hivatalos infókat. De elsőre jónak tűnnek amiket írtál.
HookR is nemrégiben dobta ezt ide be. -
imibogyo
veterán
válasz
s3toraph #769 üzenetére
"Dimension Tool" a te barátod. Például így.
-
zolee5016
őstag
köszi
Igazából ezzel csak azt akarom demonstrálni,ami jó kis gépeket tudnak itt a kollegák tervezni,nem kell félni nekiállni(pedig tudom az a legnehezebb) mégha nincs is megfelelően profi cuccod,akkor is van kiút!!!!
A hajlításos album képei,(első)az a művelet 10 órás meló volt,megizzasztott rendesen,hogy a méretek kijöjjenek...... -
zolee5016
őstag
Hello
na ez a kecsáp kb 4 napot kivett belőlem...de semmi használható nem lett belőlem...így nekiálltam magam modellezniIgen egy Cosmos 2 alkatrészeire épülő 1 lemeztáblából meghajtott házat szeretnék összerakni
kartonpapír 3D
aztán megfogant a dolog elindult élesben és itt tart
ebbőleddig ez lett
-
zed1983
őstag
Sziasztok.
PCI-E risert honnan érdemes és milyet? Mármint Kompatibilis minden lappal és VGA-val?Köszi a válaszokat!
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Sketcupban hogyan tudom beméretezni amit rajzoltam? Arra a mindkét végén nyíllal ellátott vonalra gondolok, amire középre rákerül mm-ben a hossz (nevét nem tudom). SolidWorks-ben ha jól emlékszem ez a smart dimension névre hallgat.
-
flymi
addikt
válasz
Pete55555 #765 üzenetére
Hamarosan össze kell raknom, egyenlőre nem sikerült megoldani az alaplap áthelyezését a másik oldalra időhiány miatt, most meg már xar az idő is. A belevalók meg már részben megvannak, novemberben (majdnem) minden bele fog kerülni.
Reméljük nem lesz gond! Ha mégis, akkor irány a "házi barkács, gányolás" topic!
Ahogy mondod, hely az van benne bőven!
Kösz a gyors választ! -
Pete55555
addikt
Mivel nincs a házban kábelmanagement, így szerintem 170mm-es hűtő is elfér akár, de 160-as biztos. De 100%-ra csak mérés után látod majd, de szvsz befér.
VGA hosszak is érdekesen vannak megadva. Az én egyedi házamba is neccesen fért volna bele a gyári adat alapján a kártya, de szerencsére nem a belső méretet adják meg, hanem a kártya teljes hosszát, így lehet, hogy az is be fog férni, ha nem, akkor a HDD keretet nyugodtan átrakhatod máshova, abban a házban van hely neki bőven -
flymi
addikt
Üdv!
Nos elméletnek elmélet, nem találtam megfelelő topicot (talán a barkács-gányolás), hátha Imi mester, vagy valaki el tudja oszlatni a kétségeimet!Alapból adott egy Chieftec Dragon DA01BD ház (jelenleg apró darabokban). Adott egy Prolimatech Genesis CPU hűtő, a maga 160mm (gyári adat: 159,7mm) magasságával. Elméletben bele kell férjen, de nem tudom belepróbálni, mivel mint írtam cafatokban hever a ház, aminek a szélessége 200mm.
Valamint találkoztam egy másik számpárossal, ami szintén nem igazán illik össze:
Adott egy GTX770, hossza a gyári adat szerint: 292mm. A sárkányban a hátfaltól a 3,5-ös keretig 287mm a hely. Megoldaná a hiányzó 5mm-t, ha egyszerűen áthelyezném máshová a HDD tartót? Mert a felső traktusban annyi hely van, hogy egy fél könyvespolcot bele tudnék rakni keresztben...Jól látom, hogy problémák lesznek a hardverek behelyezésekor?
-
imibogyo
veterán
válasz
s3toraph #761 üzenetére
Nekem sajnos nincs. Már rég nincs ennyi merevlemezem, így az ilyenekre sem volt szükségem. Most összevissza van egy 3TB-os lemezem, meg egy M2-es SSD-m a gépben az alaplapba pattintva és kész. De a 3TB-os is lassan átköltözik NAS-ba, így a gépemben hamarosan nem kell sem 5,25-ös, sem 3,5-ös eszközöket elhelyeznem.
Ez nagy előny lesz házépítésnél, mert csak az alaplapot és a tápot kell elhelyeznem, természetesen a hűtőkkel és a VGA-val együtt, de ez azért már így is nagy könnyebbség tervezéskor.
Egyébként lassan nekem is jönnöm kellene egy-két új tervvel, mert nagyon ül a topik. De semmire nincs időm. Szegény barnibal-nak is elkezdtem már mikor a tervét és mindig nem tudtam befejezni neki.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Régen jártam erre. A projektem megfeneklett, egyrészt időhiány lépett fel, másrészt én nem tudom olyan szépre megépíteni, mint szeretném, ez világos. A terv módosult még párszor, most már 100% ez lesz. Ha minden jól megy, lesz aki elkészíti nekem a házikót.
Méretek: 32x32x40 cm.
Mintaképek:
Akit érdekel, jobban megnézné, íme a sketchup file (134MB!!)
Szerintetek milyen lett? Design kinek tetszik? Mit csinálnátok másként, hogy vagányabb legyen?
-
szacsee
nagyúr
válasz
imibogyo #756 üzenetére
Kösz, találtam egy hsz-t , de apróáramhoz nem értek annyira (mitől műkszik stb).
Kondér gondolom kondi, de mekkora az passz...
Darlingtonok bázisa... eh meg kellene keresnem pár régi könyvet... na szóval passz... ez jó megoldás lenne, de úgy hogy egy csatorna elszállt a KazeQ-n nem tudom bordázva bírná-e a DDC-t... pedig jó lenne. -
imibogyo
veterán
Ilyesmim volt (nem pont ez a típus, de fejből nem tudom annak a típusát). Azt hiszem én valami 1500 Ft-ért vettem. Persze ez sem automatikus megoldás, de hát ez van. Lehet egyébként időzített elektronikát is összerakni (ami mondjuk 12V-al nyit, mondjuk 10 másodpercig, aztán visszaveszi magát egy beállított értékre), de azért az kemény dió.
-
szacsee
nagyúr
válasz
imibogyo #750 üzenetére
Igaz kicsit kapcsolódik csak a témához, de Nálad miképp volt megoldva a 8V-os tápellátás?
Kicsit hangos a DDC-m, mint úgy általában a DDC-k, de nem találok megfelelő alternatívát, ami olcsó és jó.
EK gyárt "vázat" hozzá, ami fémből van 8K, fém tető 8K, ha erre rakok egy gagyi chipset blokkot 3-4K és bebugyolálom, akkor elvan. Panel alkatrészei a tekercs felé néznek, így nem tudom mennyire biztonságos, ha pl egy szivacsba tekerem (házat is tudnék neki csinálni).
Fesz csökkentéssel egy a baj, hogy kell neki indulásnak közel 12V, utána akár 7V-ig is le lehetne vinni. Sem kapcsolást, sem egyéb dolgot nem találok. Vizes topikban volt aki gyártott házilag elég esztétikusan kivitelezett szabályzót hozzá, de nem tudom foglalkozik-e vele. Engem pl zavar a hangja, mert régebben D5-öm volt, csak az ment a vízzel. Fogyit nem nagyon figyelem, de azért ne fogyasszon annyit egy szivattyú üresjáratban, mint egy fél konfig (D5 @ 23W). -
mrbig25
őstag
Beleraksz mindent a kosárba, amire szükséged van -> a kosárban található alkatrészek listája alatt lesz egy "shipping calculator", amivel ki tudod számoltatni, hogy mennyi lesz a szállítási költség.
Szállítási időre átlagosan 2 hetet mondanék.Nagy értékben még nem rendeltem, de mivel USA-ról van szó, ezért valószínűleg a végösszegre még rá kell számolnod 27% ÁFA-t is.
-
shure08
újonc
Üdv modderek!
A problémám hogy belefogtam egy ház építésbe de rengeteg olyan dolog van amiből a hazai piacon nem igen van választék. [link] itt megtaláltam mindent amit szertnék, viszont külföldről soha nem rendeltem nem hogy tengerentúlról...A kérdés az lenne hogy rendelt-e már tőlük valaki és ha igen, mennyi idő volt kb mire megérkezett és nagyjábol mennyi a +költség?
-
Goblin12
őstag
Tud valaki valami jó fajta notikhoz való kisméretű csavarhúzó készletet? Lényeg az, hogy kis aprócska csavarokat is kilehessen vele csavarni, nem kell a legdrágább csak valami minőségi készlet. amazon conrad is játszik. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest