- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha kiírod hogy Node 304 lehetnek itt páran, akik elmondják az élményeiket erről a házról.
(#38418) Yiggdrasil: 120-150 tdp-t már nem bíznék 1db ~92mm-es axiális ventire, másrészt ennyivel is felfűti a házat, ha nem hagysz elég helyet a csendes kényszer szellőzésnek, ami kiviszi a meleget alkatrészek közül.
-
törölt tag
Na igen, az alaplapi tálca és a táptartó keret hajlított lemez, viszont festés helyett eloxálva van.
A renderelt képen van préselt anya és elég vékony lemez, nem hinném hogy az alu, hogy eloxálni lehessen.
A préselt anya második meghúzásra körbefordul az alu-ban. Az alsó lemez sem célszerű ilyen papir vastagságú alu lemezből gyártani, én úgy tanultam 180°-ban nem szabad így visszahajtani, de a hengerelt acél kibírja repedés nélkül.Az alu-ba hajtott menetes pálca ki-be tekergetését nem lehet végtelenszer megismételni, a menet megsemmisülése nélkül.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #38393 üzenetére
(#38392) Mukucs
Igen, engem is megihletett, és átültettem ezt, "pár apró" optimalizálással ITX méretre.
De egy ujjnyival több helyért, az oldallap és a VGA között nagyon-nagyon hálás lennék ma is.Ezért mertem ajánlani, egy OFF-topik házat arra a célra.
-
törölt tag
válasz
Mukucs #38382 üzenetére
Beleférni belefér, de nincs olyan gyári, ami kiszolgálná levegővel, szellőzéssel.
Persze nem lehetetlen megoldani utólag, de bőven fogsz még a 30K-s házra rákölteni, mire viselhető lesz a végeredmény.Az FT03-at nézegetném, ha ilyen problémát szeretnék magamnak. Aprón 1db szürke volt fenn eddig, 22K-ért.
Ebbe is tehetsz ITX lapot, csak nem fogsz vele olyan felesleges köröket lefutni, mint a hasonló térfogatú ITX házakkal esélyes. -
törölt tag
-
törölt tag
És (#38324) Pendra37
Én is inkább a 100%-os funkcionalitást, mechanikai stabilitást és a funkcióra utaló minimalista megjelenésre tenném a voksom a variálhatóság helyett.
De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ebből terméket csinálni, csak a külsejének valami nagy kívánatos, textúrázott, szélén íves felületet kellene választani, ami minimális megmunkálással jól kombinálható a belső láncszerű elemekkel, és persze olcsó:Illetve ilyen belső szerkezet, a "láncszemekből" :
-
törölt tag
válasz
Mukucs #38273 üzenetére
A 140mm-es mélységével elfér mellette a VGA, De a kábelköteg tövének pozíciója és a kábelek mennyisége okozhat fejfájást, vizuális borzalmakat.
Én méretre vágnám a köteget, és kicsupálnám a felesleget, ha hosszútávon ennél a háznál maradnék.
Inkább ez a kompromisszum, mint egy drága SFX moduláris táp. -
törölt tag
válasz
Mukucs #38258 üzenetére
Ha van pénzed dögivel, és egyben megalkuvó is, akkor jó úton jársz. :
Ncase M1 DAN A4-SFX(#38259) betyarr:
Csak a masszív leszorító mechanikával rendelkező hűtők nem mozognak a CPU-n, ami alulról is átöleli a CPU-t. Másrészt minden LGA CPU kupakja deformálódik, - az olcsóbbak jobban - ha rácsukod a leszorító keretet.(#38267) dugø : THX.
-
törölt tag
Ha valaki pont egy Nexus Low 7000 R2-t keresne mondjuk egy DAN A4-SFX-hez, van nevetséges áron a HA-n!
-
törölt tag
válasz
#TOTTI #38249 üzenetére
Meg van az esélye, hogy kis leszorító erőre nem ér össze a kupakkal a CPU mag, vagy ferdén van felragasztva a kupak
Mielőtt vissza küldöd, lehúzott ventilátorral, a cpu-t IDLE-ben hagyva meg kellene várni amíg beáll 80C°-körülre a CPU, és a borda(kupak is) eléri ezt a hőmérsékletet. Van esélye hogy visszanyeri folyékony állapotát a gyári paszta és életre kel a kontakt.(#38247) patomi : Ez azt jelentené hogy hibás a hőcső, vagy a cső-borda kontakt. 50-55C° fölött olyan alacsonynak kellene lennie a hő ellenállásának, hogy a két vége között max. 1-2C° eltérésnek szabadna lennie.
-
törölt tag
válasz
#TOTTI #38234 üzenetére
Szia!
Nem feltétlenül ITX specifikus, de közelebb lehet kerülni a probléma okához:
Beépített állapotban, hővezető pasztával pacsmagold be vékonyan, új beggyel a CPU tetejét szélétől-széléig. Majd szered fel a hűtőket. Ahol érintkezik, ott összefogja a hűtő talpát a paszta. Ha nem egyértelmű, akkor tedd fel ide a két képet, segítünk kiértékelni.
-
törölt tag
válasz
Chaser #38154 üzenetére
Sajnos az AC-DC minősége is ugyan olyan fontos, nem választja le a "sz@rt" a DC-DC.
Hiszed vagy nem, táp hatásfoka javul és még a passzív hűtött CPU is kevésbé meleg ua. a terhelésre, ha az AC-DC-ben az "ideálishoz" közelebb vannak az alkatrészek (induktivitás, kondenzátor). -
törölt tag
válasz
AxBattler #38147 üzenetére
Mire 19V 9A ből 12V 13,3A-lesz járhat némi reszelő hanggal az induktivitáson, másrészt a bemenet felől nem látok méretes kapacitást, ezért a bemeneten lévő kábel induktivitása és ellenállása (hossza+csatlakozó) nagy mértékben befolyásolja a szabályzás reakció idejét, táp hatásfokát,. Én 5-10 cm-nél nem tenném távolabb az AC-DC-t tőlle.
igen vagy beépített kínai táp amiből van ebay-en 24V-os, és szellőzése is, vagy féltégla külső, ami feldobja a pacskert hőtágulás->kh. huzamos használat mellett. Nekem van 24V-os 180W-os Dell külső tápom...embert lehet vele ölni akkora, és olyan nehéz a sok réz-től, ami szétteríti a burkolat alatt a meleget.
-
törölt tag
válasz
Luskan #38102 üzenetére
Nem képes azt az óraelváltást lekövetni, mint amire a kaby CPU képes lenne, akkor - W7-8.1 alatt - nem lenne semmiben sem jobb mint a skylake, ami marketing szempontjából nem túl előnyös.
Engem is frusztrál a W7 elhagyása ryzen-re váltás okán, mert a régi VGA-m kedvenc 2013-as driver-ébe nem valószínű hogy bele egyezne a W10, de egyelőre nem válnék meg azoktól a feature-től, amit az tud.
-
-
törölt tag
válasz
Pendra37 #38080 üzenetére
Jól tetted hogy hallgattál rá.
Érdekes megközelítése az univerzális ház problémának, az biztos.
Szerintem az egységes ~5cm széles csíkokat átvehetné a teljes burkolat, megfelelő perforációval, variálhatósággal, nagyon jól nézne ki. Merevséget a csíkokon él-hajtással lehetne elérni. Ezeken az éleken lehetne bárhova csúsztatható 2,5"-os meghajtó tálca, és cable-managment elemek.Előlap/hátlap kérdése még láthatóan nyitott
-
törölt tag
válasz
SleepingSun1 #38050 üzenetére
Átlag használat mellett - amikor az idejének 90%-át idle-ben tölti a CPU - nem fogsz zajban különbséget észre venni. Ha elkezded folyamatosan intenzíven használni a CPU-t akkor jön ki a különbség.
Amúgy a 6600 "nevetséges" hűtőkkel is bőven 65C. alatt marad, játék alatt is, ezért nem gondolom hogy probléma lenne a kupak alatti hővezetés kérdése ilyen 1V körüli magfeszültségekkel.
Szerintem veheted a simát, ha nincs valami, ami nagyon limitálná a házba beépíthető TDP-t, passzív üzem, nagyon magas külső hőmérséklet.
Abban a házban a Táp venti fogja meghatározni a zajt.
Ha az alaplap felé fordítod a tápot, és raksz a cpu-ra egy szellős lamellázatú kopasz hűtőt, amin keresztül a táp áthúzza a levegőt min. fordulattal, akkor meg is vagy a CPU hűtéssel. -
törölt tag
válasz
Vertigo18 #38047 üzenetére
Több csatlakozón (3db) jön le a 4p.12V, sata, molex. A rajtuk szétosztott áram arányban van az érintkezők terhelhetőségével, nem fog megégni névleges áramnál.
Csatlakozók jobb minőségűek, krimpelések kifogástalanok, vezetékek keresztmetszete jóval nagyobb.
Kondik, induktivitások nagyobb terhelhetőségűek/jobb minőségűek.Kapcsolásában 1:1 -ben ugyan az, néhány hidegítő SMD kondenzátor híján.
-
törölt tag
válasz
Ghoula #38039 üzenetére
Szia!
Üdvözölünk itt az ITX topikban. Örülök az elhatározásodnak, hogy egy olcsó és esztétikus dologból szeretnél
- hozzáadott munkával - használhatót csinálni. Mert ez az út neked is és nekünk is sok tanulsággal fog szolgálni, köszönjük hogy megosztod ezeket.Két kérdést tennék fel így elsőre.:
-Mi a célod, milyen kaliberű, hőtermelésű hardvert akarsz vele kiszolgálni?
-Szerinted miért rossz a szellőzése ennek a háznak, miért kell bele egyszerre több, nagyobb átmérőjű ventillátor ilyen csekély térfogathoz? -
törölt tag
válasz
Csokilama #38026 üzenetére
Szerintem látják a problémát, ha látnák hogy igény (fizetőképes) is van, akkor a Metis-en is megtennék ezt:[link].
Gyűjtsétek össze egy csokorba az átalakított Metis-ekről az albumokat, és küld el a Raijintek-nek, hamarabb érsz célt.
szerk.: Nekem a Metis+ például nem tetszik ráccsal a tetején, nagyon "bontja az összhangot", ennél sokkal jobbat lehetne összehozni.
(#38027) HookR: ez gyors volt
Ez eggyel jobb, de egybefüggő ráccsal szebb lenne, sajnos így is látszik rajta hogy pelenka anyag...
Még mindig inkább reszelnék mint vásárolnék.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #37996 üzenetére
Van ilyen, a következőt tenném: felcserélném a két HDD-t "fizikailag" a táp és sata kábelek között. Ha a következő meghibásodás újra ezen a meghajtón lesz, akkor nagy valószínűséggel a HDD hibás, ha a másikon, akkor a környezete okozza. Ha teszel fel képet miként vannak beépítve, akkor boncolgathatjuk tovább a dolgot az ITX-témán belül.
A gyorsformázás csak a bejegyzéseket törli, a lemezt nem 0-za, érdemes lehet egy "Teljeset" nyomni mindkét meghajtón ha át lettek fordítva, az utolsó teljes formázás óta. Ahogy HookR is utalt rá.
-
törölt tag
válasz
betyarr #37919 üzenetére
Az a "baj" hogy elég elfogult vagyok az asrock irányába, nekem erről az ASUS lap kialakításról egy Gigabyte alaplap ugrik be.
Várd meg a többiek véleményét!
A CPU foglalat-memória foglalat közti vezetékezés nem jelent limitációt elérhető órajelben, ekkora léptékben végképp. Csak az IMC határozza meg mit enged és ehhez a friss CPU-hoz kiadott bios natívan a 2400-as opciót is engedni fogja, ha az is IMC engedi natívan.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
Buckey #37876 üzenetére
Ismerős absztrakció, majd ha 1x megjön az esztétikusabb CPU hűtő teszek fel képet én is.
Annyi észrevétel, hogy ha te ezt monitoron kívül mással is össze akarod kötni pl.: analóg bemenetű erősítő, vagy rádiót hallgatni a közelében, akkor a AC-DC PSU földelését össze kellene kötni az alaplap összes csavarjával, és a hátlapi lemezzel.
A sípolást le tudod minimalizálni, ha a legmélyebb energiatakarékos szintet/szinteket letiltod Bios-ban.
Maga az AC-DC elég rendes alap fogyasztással rendelkezik, mindegy hogy a gép mögötte 1 vagy 3W-ot fogyaszt készenlétben.Nekem 2db 150W-os tápra van szétosztva a lópikulányi terhelés (3570T+hangkártya) nem sípol egyik táp sem, ha nem kötök rá semmit a csatlakozóra akkor sem.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #37849 üzenetére
Ha csak takarítani-nézegetni bontod ki, akkor van befejezve.
Volt és van is ilyen, jelenleg 4db. Korábban amíg 1-univerzális gépben gondolkodtam, addig ez az állapot elérése után 3 hónappal meguntam, el adtam kompletten, jöhetett a következő konfig tervezése-összerakása. -
törölt tag
Nekem jó volt úgy ahogy volt: led-szalag nélkül, átlátszó plexivel, és hozzá pont Jó méretű csavarokkal.
Mert az magára vonta a figyelmet, majd onnan a belbecs vette át... Most - a füstplexivel - csak a csavarok látszanak, a további tartalom homályba vész.De te tudod. hogy mit akartál elérni az ablakkal, és a mintával rajta
Három nap...
-
törölt tag
Nagyon elegáncsos
Egymás mellé tudnád tenni két képet, hogy beltér-látványban milyen különbséget ad a kétfajta oldallap?!
(#37794) Yiggdrasil: "Első ITX házam"-nak ezt szoktam ajánlani, mert: tágas házikó, jó sok funkcióval, negatívuma a 2db 80mm-es ventillátor a hátoldalon, ha azokat ki tudod hagyni, akkor csendes-hűs gépet lehet bele építeni.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #37646 üzenetére
...Túl könnyű volt,a kép alapján.
Szerintem alaposan meg kell majd merevíteni mindkét lemezt, különösen odafigyelni a kettő közti illesztésere, meggátolandó az oldal berezgését. Illetve a ház nagy része teljesen sík lemezekből áll, amin különösen szeretnek állóhullámok kialakulni, ha nincsenek mereven lerögzítve az élek.
Én annyit mondok hogy tanulságos lesz: 4 HDD vs. Metis összecsapás.Váruk a beszámolót!
-
törölt tag
válasz
tvamos #37529 üzenetére
Felprogramozáshoz van értelme az usb-nek, de utána nem sok izgalom lesz benne, Fix tápról járatva.
A hőmérséklet fog változni, és a monitorozás, folyamatos adatmozgást jelent ami fel emészt némi rendszer erőforrást.
Másik hogy 122*94*~20mm-es helyigénye van, ami nem elhanyagolhatóan kicsi egy ITX házhoz képest, át kell gondolni hova fér, stabilan biztonságosan rögzítve.
Csavaros kötés, és a jelentős teljesítmény tartalék pozitív, egy komolyabb teljesítményű mini szervernek vannak ilyen áram igényei. -
-
törölt tag
válasz
tvamos #37521 üzenetére
WI-ből ezek a változatok:
M2-ATX 160W: Paneltáp, picit többet is tud mint amire szükséged van: 8A 10A Peak@12V
PicoPSU120-WI-25: 6A 8A Peak@12V12V-os változatból:
PicoPSU 150-XT: 8A 10A Peak@12V
PicoPSU 160-XT: 8A 15A Peak@12VPicoPSU-120 Ez is elbírja a 65W-os CPU-t (~5,5A@12V) csak moddolni kell rá 4pin-12V-os csatlakozót, tápkábeleket: 7A 10A Peak@12V
Mindegyikhez van dokumentáció, kiegészítők, és elérhetőek lesznek a következő min. 5-10 évben is.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37507 üzenetére
10 pont.
A tápfeszültségeket, munkapontokat lehet a környékbeli kondenzátorokon is mérni, miután kikapcsolt állapotban kicsipogtad hova vezet az adott láb. Nem kötelező a tokon manőverezni bekapcsolt állapotban.
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37503 üzenetére
HA mindkét oldala egyformán csinálja akkor megnézném mennyit kap 5V helyett az analóg része, melegszik-e a kodek.
Szoftveres és analóg rész hibáit kizárandó SPDIF kimeneten keresztül is ki kellene próbálni, az 3,3V-ról megy.
HA csak az egyik oldala produkál ilyet akkor kapott valamit, vagy gyárilag hibás valamelyik kötés/kondenzátor.Itt leírnak mindent:[69. oldaltól]
analóg részét egy multiméterrel és biztos kézzel végig lehet ellenőrizni.ui.:Ha a 1000FT-os USB-dac-ot is ki kell hajtani 0-ra hogy "tisztán" szóljon, akkor az 5V-on lesz gebasz.
Táp, földelés, földhurok ebben a sorrendben ellenőrizendő. -
törölt tag
válasz
tvamos #37495 üzenetére
Szia!
Ezekből a, legegyszerűbb, de jó minőségű példányok ~60USD-nél kezdődnek, de vannak ilyen ajánlatok is: 38usd , 28 usd , 20 usd .
Minél kevesebb alkatrész van egy ilyenen, annál jobban igénybe veszi a tápegység, és az alaplap alkatrészeit. Neked kell eldöntened, hogy rövidtávon vagy hosszútávon szeretnél "olcsó" megoldást.
Másrészt ezek a - széles feszültség tartományt fogadó - DCDC tápegységek hajlamossal ciripelő/sípoló/susogó hangokat kiadni magukból, változó vagy szélsőséges terhelésre reagálva. Ha ez nem fér bele az üzemeltetési környezetbe, akkor inkább a 12V-os rendszerű megoldásokat részesítsd előnyben.
-
törölt tag
1060FE nem férne bele?
Terhelve ugyan úgy megvan a 83C° és magas RPM szellőzés nélkül, de kikerülne ~100W hő a házból, az észrevehető 13,4L-es térfogatnál.
Most az történik hogy lassan felmelegíti a belsejét a háznak, és elkezdi csökkenteni a tdp-t, valahol beáll egy órajel/hőmérséklet egyensúly...
-
törölt tag
válasz
kisza25 #37445 üzenetére
Átlagfelhasználás folyik, képszerkesztés, rajzolás, de napi 8 óra felett megy a gép.
Viszonyítás képen az előző (535 előtti) SSD-m 8 évet szolgál(t), aminek akkor ~40K-ért vettem darabját.
Ez sem volt sokkal több: 43K-ért kézhez kaptam, én téphettem fel az antisztatikus zacskóját.Ekkora terheléssel ez is abszolválja a 8 évet, akkor nem olyan vészes 5-5,5K/Év ráfordítás.
Többieknek: Bíztam bennetek
-
törölt tag
Mint korábban jeleztem a xeon-os munkagéppel kapcsolatos upgrad-et:
Intel 240-es 535-ről, 200-as DC S3710-re.
Meg van az új gép érzés, nem kicsit, de amire nem számítottam, hogy: miatta csökkenhet a CPU idle hőmérséklete is.
Átszerelés után belefeletkezve a teljes némaságba, órákat böngésztem ventilátor nélkül, nyitott dobozzal. Amikor eszembe jutott hogy bakker.. Csak langyos volt a borda, a magok 39-42C° között szortak. Fedett házzal, járó ventivel 26-28C° körül.
Drasztikusan alacsonyabb I\O késleltetés okán kevesebb lett a felesleges aktív órajel-ciklus, ami így már kézzel fogható lett.Mindenki őrize meg a nyugalmát, mert: 960pro 512-es M.2-es SSD árában mérik, és magyarországra 26-30 nap míg ideér.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #37435 üzenetére
Ha ez valami soc egy csatornás vezérlővel akkor nem fog jószántából két-különböző csipp kiosztású modult kezelni.
Ha asztali cpu, 2 csatornával azt mondanám olvasd ki aidával az időzítéseket, és a két eltérő érték közül a nagyobbikat állítsd be kézzel a biosban és próbáld újra.Szerintem ne ... magad vele, később ha lemerül az elem, le kell reszetelni a bios-t, újra kezdheted...
(#37439) Nirvanus :
-
törölt tag
válasz
Buckey #37400 üzenetére
Természetesen pontosan 12V-ra beállítva? 12.00V a Sata/molex csatlakozón mérve legyen teljes terhelés alatt, ez azt jelenti hogy a AC-DC-t ~12.20-12.50V-ra kell beállítani "üresjáratban" mérve.
Fontos: bekapcsolt, beterhelt PC mellett, lehetőleg nem tekergetjük a feszültség-beállító potit olcsó kínai tápon.
Megj.: Laptopok ált. 18-21V közötti feszültségről "töltenek" 12V-os táppal nem helyettesíthetők a "laptoptápok".
-
törölt tag
válasz
HRicky #37388 üzenetére
Olyan töltőt kell keresni ami 7,4x5mm "Center pin" jellemzően DELL/HP brand használja, ha rajta van a: "Delta Electronics INC." felirat meg szabad venni.
Viszont a barkácsolást így sem úszod meg, mert a táphoz érkező "19V"-os ajzatót (Baloldali) nem tudod feltenni a F7C Evo-ra, azzal csak a "12V-os" (jobb oldali) csatlakozó kompatibilis.
De amit Radi8tor írt sorkapocs/forrasztás + MiniFit-jr 4P sem megvetendő, bizonyos szempontból megbízhatóbb mint a DC jack.Van rajta bőven SATA tápkábel, igen.
-
törölt tag
válasz
HRicky #37386 üzenetére
Igen, ha elég a 90W, de barkácsolni kell hogy össze lehessen kötni a kettőt, a csatlakozók nem stimmelnek, ha erről a DC-DC-ról van most szó:[link]
Amúgy nem egy minőségi táp, ha átlag használat mellett nem tudod marokra fogni huzamosabb ideig, akkor kell majd egy jobb hatásfokú/minőségű versenyző a projekt-hez.
-
törölt tag
Ha tüskére teszed és elkezded pakolgatni a polcon, akkor lehet olyan helyet találni ahol a gerjesztési pontban betáplált és a polc alátámasztásáról visszaverődő energia majdnem teljesen kioltja egymást, ez a helyzet sejthetően valamelyik alátámasztás közelében/felett lesz, nem a polc közepén.
A tüske nagyon jó csatolást csinál, levezeti a keletkező rezgéseket, de esettben akkor fog használni, ha nem a legrugalmasabb részére teszed a polcnak.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #37332 üzenetére
Nem jó hozzá, ha megteheted a korábban linkelt tuningolt-ebay-os fogót vedd.
Ha nem csinálsz stabil kontaktot minden egyes krimpelésnél idővel fellazulhatnak a kötések: ami fagyást, rossz esetben megégett csatlakozót a eredményezhet. Ezt elkerülendő jól beállított fogót, és minőségi tüskékét használj. Ha van rá lehetőséged felónozva krimpeled fel, majd le is forraszthatod, ez a tuti, mert nem oxidálódik a kötés a magas környezeti páratartalom esetén.150K-ért is van ilyen szerszám, és nincs gyémánt berakás a nyelén
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #37265 üzenetére
Nekem korábbi LGA1155-ös lapjaim vannak 3db ebből 1 Giga, 2 Asrock.
Bios-ventilátor profilozás szempontjából fordított a sorrend, annyi hozzátartozik az igazsághoz hogy a G az egy LOW-cost lap, a másik kettő 2 kategóriával feljebb versenyzett megjelenéskor.
Ettől függetlenül ahol számított a csend, ott elhagytam teljesen a ventilátort, vagy csináltam analóg FIX vezérlést neki. Ahol mindegy volt a zaj, és kellett néha az exrta kakaó, ott meghagytam a PWM-et.Sajnos a PWM vezérlést a halható tartományba de-modulálja a ventillátor, így az közel alkalmatlan arra, hogy néma legyen a ventilátor alacsony PWM kitöltési tényezőhöz tartozó alacsony fordulat mellett, mert halhatóvá válik a PWM sípolása/kattogása/suhogása.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #37259 üzenetére
Ha megkergetnének sem lennék hajlandó, ezért +1 egy szoftvert felrakni, azoktól, akik a bios-ba nem tudtak ugyan ennek a funkciónak rendes függvényt, kezelőfelületet írni.
Hova vezet ez a hozzáállás a gyártó részéről, és ezt támogatni az app. letöltésével, használatával?!saját vélemény
-
törölt tag
válasz
gerleimarci #37241 üzenetére
Nem zárkózom el ettől a megoldástól.
Tanulság: angol nyelvű PDF nélkül nem szabad beleugrani ilyenbe. -
törölt tag
válasz
gerleimarci #37232 üzenetére
Reteszel, ha jó a fordítás...
Ez hasonlít hozzá, leírásban reteszel, rajzban sima nyomógomb: [link] itt melyik az igaz?
-
törölt tag
válasz
gerleimarci #37214 üzenetére
Ekkora mélységben, ilyen olcsón nem fér bele a reteszelő mechanika, ami a kapcsoló funkcióhoz kell illetve a leírásban az szerepel: Contact Configuration: 1NO tehát elengedve nyitott, az ON/OFF funkció nem.
Megnéztem még pár terméket, azoknál sem egyértelmű...Inkább felvenném a kapcsolatot az eladóval, műszaki-orosz tolmáccsal a hónom alatt
-
-
törölt tag
Többféle megoldás van ezeknél a "12V-ról világító" kapcsolóknál: amelyikben előtét ellenállással van 1db led 1,6-3,2V@20mA->12V@20ma ott halványan de világítani fog.
Ahol 3db-led vagy több van sorba kötve 4,8-9,6V@20mA->12V@20mA + előtét ellenállás ott nem fog az alaplapi Power led csatlakozóról életjelet adni, ezeket mindenképpen 12V-ra (pl.: ventilátor csatlakozó) kell kötni.Teljes fényerőhöz olyat kell keresed ahol a beépített led-re 1,6-3,2V közötti (4V alatti) nyitófeszültség van megadva, a többit intézik az alaplapon lévő 21mA-es áramgenerátorok, amik fix árammal hajtják a ledeket színüktől, nyitófeszültségüktől függetlenül.
-
törölt tag
(#37156) Pete55555 & (#37157) patomi & (#37158) Nirvanus
Köszönöm, de (#37172) HookR értette jól a kérdést:
(#37179) Speed(R): Szerintem nem járható ennél a kialakításnál, 1db 12-es ventillátotr nyílással egyik feltétel sem teljesül.
(#37186) >Deego..: Táp-alaplap feletti rész lenne erre alkalmas, feltéve hogy a CPU hűtő magassága nem akadályozza. A táp hosszából 45-50mm-t le lehet csípni (zavarszűrő a betápláláshoz költözik, légáram a 92mm-es ventilátor intézi. Felülre 2db 120-as venti elfér a felszabaduló helyre, tovább nem akadályozza a táp csatlakozója.
(#37189) HookR: Picit még rontottak a szellőzésen...
-
törölt tag
Remélem ON-nak lehet tekinteni
Hogyan lehet ezekből ITX méretet összehozni:? Szerintetek?
-
törölt tag
válasz
#25954560 #37118 üzenetére
Köszi!
Sokkal jobbat csak dragabban talalnek, pl egy i7-3770T az vagany lenne.
A TDP miatt az all core turbó alacsonyabb, mint az alapórajeled, 3,1..3,2Ghz?? nem beszélve arról hogy túllépné ez is a 65C°-ot a gyári kupakkal.
Engem, mióta megvan a 45W-os xeon többen kerestek már meg, hogy nem cserélném-e el 3770T-re, ill. 3770-re. De nem tudtam magamat rábeszélni
A Narancs-VAS: gusztusos tálalásban. Belűről is szeretném látni: kábel-managment, cpu hűtő, táp stb.
F@szentOS
-
törölt tag
válasz
#25954560 #37101 üzenetére
Tényleg szebb, olyan "Lian-li"-s
Nyomás híján nincs légáramlás a slim-el, azt ilyen sűrű bordára már nem érdemes feltenni. Ha mindkét oldalt nyitott tudna lenni a borda kicsit könnyebb lenne neki.
Milyen max. hőmérsékleteket láttál a 69W-os forrasztott xeon-nal, milyen fordulaton? Csak hogy legyen viszonyítási alapom, ezzel a hűtővel is.Én is H67-el alapozom a Xeon-nak teljesen jó kis upgrade
Találtam neki "másik SSD-t" DC S3710-a rendszer alá, mert a kommersz 535-el elég lehangoló a W10 -
törölt tag
válasz
>Deego.. #37096 üzenetére
1 igen, viszont a "cső" két oldalán van a borda és venti hely is, szóval választani kell melyik oldalt teszed légáramba.
2: Mielőtt ezt feszegetnénk: Meg kellene nézni hogy a benne lévő ventillátor(ok) milyen feszültségen indulnak el biztonságosan, ott elfogathatóan hallak-e. Mert: ha a hőmérsékletfüggő venti vezérlést vissza tudod fejteni, és szerencséd van akkor 1db ellenállás cseréjével be tudod állítani az alap fordulatot olyan alacsonyra, mint az indulási feszültség megenged.
Azt látom alap problémának, hogy ha nem tudod eléggé visszavenni a feszültséget a ventillátor tüskén, akkor hiába teszel bele "nagyon halk 3-4000RPM-es" ventillátort ha azok 3/4- full gáz között engedi csak szabályozni, akkor is feleselgessen hangos lesz a táp.
3. szerintem nincs akadálya.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37071 üzenetére
Igazad van olyannak kell lennie amit nem ver vissza, és a kék az a szín.
Pl.: csoki-barna színes bőrű egyént zöld fényből nem ver vissza semmit.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
AxBattler #37052 üzenetére
Attól függ mi a kritérium, pl.: a sokkal több alkatrész, bonyolultabb topológia nem növeli egyértelműen a megbízhatóságot, viszont a hatásfokra jó hatással van. Mindketten 100000 óra MTBF@25C° vállalnak.
Zaj szempontéból delta eggyel jobb vezérlést csinál, és saját fejlesztésű ventiket használ a termékeihez, stb.Nincs egyértelmű győztes.
-
törölt tag
válasz
>Deego.. #37048 üzenetére
Ha lenne később komolyabb Dvga a konfigban, abban az esetben indokolt ez a teljesítmény, zaj.
Maga a ventilátor vezérlése nem képvisel túl nagy átfogást 40-46dB.
6dB 2x-es hangerőt jelent idle-full load között, ez már kifejezetten zavaró lehet csendes környezetben, ha nem szabályozza le a hűtést.(#37049) tomi5244: [link]
Nagyon nagy légnyomás, szinte néma rotor, nem kattog/sípol a PWM ütemében, tartós.
Legalább is az a 2db amit vettem belőle, azok "ezt mutatták". -
törölt tag
válasz
>Deego.. #37045 üzenetére
Ezt merem ajánlani: Delta Electronics GPS-200 AB ~1/3-ad terhelésig nem irritáló a benne lévő 40mm-es venti hangja, feltéve hogy 30C° alatt tudod tartani a környezet hőmérsékletet. Teljes némaságot nem szabad elvárni, 1000-1200-at pörgő 120mm-es ventivel egyezik a hangszínben, hangerőben.
Itt találod Delta Flex-atx tápokról egy áttekintő táblázatot:[link]
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha maradhat elég hely az alaplap körül és a ventilátor felett nem lenne akadály (hangja) a levegő beáramlásának, kellemes 100W-ig el lehetne menni "csendben", az szerintem elfogatható kompromisszum ( 20W - 25mm) mínusz a 2-tornyú hűtővel szemben.
"All Waaay better than NH-L9i"
Még adnék egy piros pontot a tervezőnek, ha az alaplapos részt teljesen el szeparálná a VGA-s résztől!
Az alaplapot és környékét a 120mm-es CPU hűtő szellőztetné, a VGA légcseréjére meg az SFX tápegység segítene rá: az egyik "hideg" oldalon beszívja a magáét, ház tetején - VGA felett - kiáramlik a meleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest