- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz kisza25 #26320 üzenetére
Az első venti csatiját dugod az alaplapba, a következőt ennek az aljzatába, majd így tovább, végül az utolsó venti aljzatába bedugod annak a ventinek a fordulatszám csatiját, amelyiket monitorozni akarod. Értelemszerűen a többi venti fordulatszám szála lobog a semmiben. Ha mindegyiket átalakítod ahogy leírtam, akkor csak az utolsó aljzata fog lifegni kihasználatlanul, viszont fixen az első venti fordulatszámáról fog tudni a lap.
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #26343 üzenetére
Hát ki tudja mire szokik rá még az öreg winchesteres rendszerrol nem sok tapasztalatom van szerencsere, kb 3 eve vegleg szakitottam veluk . Nem panaszkodas gyanant irtam egy tizesert siman hasznalhato. Mindossze e tapasztalatom osztottam meg, es legalabb kiderult hogy szamomra az integraltak mar majdnem elfogadhatok de meg sajnos nem, noha nem napi 24 oraban nyomom a leirt dolgokat egyszerre de ha neha-neha megis akkor szeretem ha minden gordulekeny. Pont egy ismi ecsetelte hogy kellett visszaszoknia valami regi amd-s konfigra kenyszerbol ilyen j1800szintu asztalira de mar automatikusan egyszerre egy programot futtat es egy bongeszo van megnyitva. Na az a pokol egyik legbelsobb kore lehet.
-
A Gázos
csendes tag
-
Ispy
veterán
Nos a lényeg, hogy csinálhatód teljesen passzívra és semmi gond nem lenne vele, ha meleg levegő ami így is keletkezik el tudna távozni a házból, de 0 db ventivel nem tud, így szép lassan megfőződ a gépedet belülről. Sajnos a 0 dB-s rendszerek nem ebben az árkategóriában mozognak.
Ha mindenáron passzívat akarsz, akkor kezdj el hozzá való házat nézni, de előre szólok, hogy előtte üljél le, nehogy összetörd magad, amikor elájulsz az áruk láttán
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
kisza25
félisten
az nem kivitelezhető, hogy a házat úgy alakítanák ki, mint egy kéményt? gondolok itt arra, hogy a ház alján és tetején lenne az összes szellőző, oldalak teljesen zártak lennének, a meleg levegő felfelé áramlik, így alul vákuum keletkezik és bejön a friss levegő, ehhez persze az alaplapnak merőlegesen kellene lennie a ház aljához képest (klasszikus PC) és a passzív bordáknak a ház közepe táján kellene elhelyezkedniük a bordázatnak szintén merőlegesen a ház aljára,
ezzel csak az a baj, ha a külső levegő nem elég hideg a házban lévőhöz képest (pl. nyáron) akkor valószínűsítem sokkal kisebb lenne a belső áramlat,
ehhez az egészhez még hozzátenném, hogy én a halkra leszabályozott ventik híve vagyok szabályozott házon belüli 1irányú áramlattalEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ispy
veterán
válasz kisza25 #26360 üzenetére
És még akkor arról nem is beszéltünk, hogy nem februárban kell ilyet tesztelni egy kellemes 22 fokos lakásban. Hanem mondjuk júliusban, amikor 40 fok van odakint, na akkor nem tudom mennyire érzi magát jól egy teljesen venti mentes gép. Nálunk nyáron a lakásban simán van 30 fok, ha nem megy a klíma.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Pista0001
addikt
válasz kisza25 #26360 üzenetére
Egyszer kiszámoltam, egy átlagos halk (kis légszállítású) 8 centis venti alig pár százaléka jött ki légáramra olyan házbeli hőmérséklettel, amit még elviselhetőnek tartok. Neten ott vannak az alap képletek, guglizás+számolás 1 óra.
szerk.: Szerintem pont ebben a topikban "publikáltam" az eredményt, mikor sokadszorra eldurrant az agyam ezen. Alig 1200 hsz-om van itt, 1 óra alatt azt is át lehet nézni. meg is van
[ Szerkesztve ]
-
-
flashpointer
őstag
válasz Pista0001 #26369 üzenetére
Azért az senkinek nem szúrta ki a szemét hogy nagyságrendi problémák vannak?
A gyári adatok m3/min-be vannak megadva amit nem túl elegáns m3/sec-be 1:1-be átváltaniEz pont az a terület amit analitikus módon csak nagyon nagyvonalúan lehet számolni, viszont végeselemezni egyszerű
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #26370 üzenetére
Hát a zajra az audiorendszerben nem gondoltam, de nem tartom valószínűnek, hogy ez pont gondot okozna. Viszont a porosodáson én is elgondolkodtam, vmi hálóval lehetne borítani, de ez már nagyon off. Szóval a mini házról hűtés nélkül lebeszéltetek, ez a lényeg. Köszi a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz radi8tor #26361 üzenetére
ja valami ilyesmire gondoltam, de ebbe is raktak ventit ami szerintem kézenfekvő, full passzív háznak nincs értelme, ha hangtalanul is meglehet oldani a hűtést
Pista0001: na látod pont erről beszélek[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Pete55555
addikt
válasz flashpointer #26373 üzenetére
Én most látom ezt először, de egyből feltűnt, hogy valami nem stimmel.
Lehet azért, mert gépészmérnök vagyok
Kíváncsi lennék így, hogy most akkor mennyi is a valós légszállítása a kémény effektusnak.
0.02 m3 / perc? Vagy óra?.......Szeretem leracsniztatni...
-
tthom
senior tag
A passzívsághoz hozzátéve. Nekem modecom 202-es házam van, ami jópofa, meg minden, most tervezem IX-01B-re cserélni, de mindegy is. Szóval próbáltam anno olyat, hogy passzívban menjen. Állítva használom, van a tetején szellőzéshely. A proci még csak-csak elbírta, de a HDD-nek annyira hiányzott az a minimális légmozgás, amit a proc ventilátort kavart, hogy nagyon melege lett tőle. Persze elképzelhető, hogy ha kéményszerűen felfele tud mozogni a levegő, akkor épp kibírja télen, de nyáron valamilyen ventilátor nem árt bele.. Akár csak vésztartaléknak is. A lényeg, hogy legyen valami, ami az egész házat át tudja szellőztetni, valamint legyen elég hely benne. Meg igazából nem is az a kérdés, hogy bírja-e, mert egész sokáig bírják nagyon magas hőmérsékleten is az alkatrészek, de kérdés, hogy meddig.
IX-01B -et toldással használ valaki? Tényleg belefér egy 2.5ös és egy 3.5ös drive egyszerre..?
[ Módosította: radi8tor ]
-
novger
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Mini itx-ben lévő amd fm2+ alaplapomhoz vettem egy Thermalright Axp 100 muscle proci hűtőt. Sajnos a csomagból kimaradt 4db henger alakú, mindkét végén menetes anya, amit az alaplapra kell szerelni, és arra lehet rögzíteni a hűtőt. Nem tudjátok hol tudok olyan anyákat beszerezni?
-
patomi
őstag
válasz novger #26383 üzenetére
Lehet megkaptad amit vissza vittem(?) Egyébként azt mondom te is vidd vissza. A zöld leveles "i" boltban vettem. Korrektek voltak.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Polllen
nagyúr
válasz viperabácsi #26388 üzenetére
Lehet nem a bolt a hibás, hanem a nagyker. De ezt csak egy bennfentes tudná megmondani. Viszont valóban gáz...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
novger
tag
Szóval akkor ne keresgéljek ilyen anyát számtech boltban/csavar üzletben/sarki zöldségesnél, mert egyedi?
Amúgy én sem gondolom, hogy ez az eladó hibája. -
törölt tag
válasz novger #26392 üzenetére
Ha tudod pontosan mekkora távolságot kell áthidalni, akkor lehetne M3-as fém távtartót használni.
Ezekkel a méretekkel lehet kapni:
5/8/10/12/15/20/30/40mm [link](piros cikkszámra kell kattintani és adja az oldalt/árakat...)Szegeden és BP.-n is van üzletük ahol személyesen át lehet venni, de csomagküldést is lehet kérni.
[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
ATX-es gépem szeretném lecserélni mini-iTX-re. Mivel külföldön élek és járkálok haza, ezért hoznám-vinném. Ház + lap + táp + ram + vga + i5 4670K + 1hdd + 1 ssd + 1 ventilátor szabályzó. CPU hűtő még kérdéses.
Nincs ilyen ki méretben tapasztalatom, ezért nem tudom hogy érdemes-e próbálkoznom ezzel, főleg hűtési szempontból. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #26396 üzenetére
Van értelme ilyen méretben, de szerintem válassz másik VGA-t, ami kifújja a meleget a házból.
⭐ Stella
-
Ispy
veterán
Hát nem valami kis házat választottál...
-
shteer
titán
Szerintem okes lesz - esetleg egy takarekosabb vga kellemesebbe teheti a benti legkort
szerintem jónak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest