Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • golyani

    addikt

    válasz Criton #23633 üzenetére

    ’A’-súlyozás
    A súlyozott méréseknél is dB a mértékegység, de zárójelben vagy alsó indexbe utána írjuk a görbe jelét is. A leggyakrabban használt dB(A) súlyozó görbe a kis frekvenciák felé közelítve egyre kisebb súllyal veszi figyelembe a mélyfrekvenciás komponenseket (vö. 1. ábra). Ez egyrészt helyes, hiszen ott érzéketlenebb a fül, és az ott lévő zavarok kevésbé zavaróak. Járulékos következmény, hogy az eredmények jobbak, mint lineáris esetben (amennyiben zajmérésről van szó), ezért gépek állapotfelügyeletéhez, környezetvédelemhez előszeretettel alkalmazzák, mert ugyanazon körülmények között mérve alacsonyabb számértéket ad a lineárisnál. Kis hangnyomásszinteknél használható.

    nem kell azt a fordulatot látni. én se látom mégis okés minden, ha tépem a szarvát úgyis 9-10 körül fog forogni. ha normális olaj van benne akkor nem lesz semmi baja. hűtést kap mindig hisz a ventilátor fújja.

    amúgy meg nekem nem meséli be senki, hogy egy 6Le-s csak 70-et megy. hát annyit egy jobb állapotú simson is elcsíp pedig abba csak szűk 4 Le van. ezek a motorok véleményem szerint 4-5Le-nél nem erősebbek, az injektorosak se, csak a pontosabb adagolás miatt kevesebbet esznek. ellenben kevesen értenek hozzá, ha meg valami elromlik akkor drága péz.

    DigitXT: alváz szám az alvázon van beütve, nem egy plaketten. motorszám meg a blokkon pontozott betűkkel. aeroxnál legalábbis.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák