- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz The Bachelor #10898 üzenetére
Gyakorlatilag bármit a listáról.
Thome: QoS a tp-link 542g v7-ben és a 642g v4-ben van legolcsóbban, de jobb vétel egy 741ND.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Arms
csendes tag
válasz Truman #10900 üzenetére
Sziasztok!
Én is most szeretnék egy wifis routert venni és a leírtak alapján ez nekem is megfelelne.
Igazából az érdekelne, higy mit tesz egy ilyennek a beállítása?
Ha jól sejtem annyi nem elég hogy összedugom
Még nem volt dolgom routernek a beállításával, szólval semmit nem tudok róla.
Ha számít valamit upc-s netem van.Köszönöm a válaszokat!
Arms
-
chubii
senior tag
Sziasztok !
Sikerült üzembe helyeznem a TP-Link WR1043ND routeremet. Ez az 1. routerem, szóval nem tudom,hogy ez után kell-e még valamit csinálni vele, vagy csak hagyjam ott ahol van azt kész. Szóval?
Előre is köszi ![ Szerkesztve ]
It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
szroland08
csendes tag
Helló mindenkinek!
Router vásárlás előbb állok, mert az 5 éves GIGABYTE Routerem ma mondta fel a szolgálatot, és szeretnék helyette egy újat venni, csak nem tudom milyet vegyek.
- 15/1Mbit-es az internet kapcsolatom.
- Sokat torrentezek
- 1 Gépre, és 2 Notira kellene
- 10k keretTP-LINK-en gondolkodok, márt látom azt sokat dicséritek.
Milyen Routert ajánlanátok?
Előre is köszi!
-
Beri
addikt
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Ma bedöglött a D-Link routerem. Szerintem csak a táp mondott csütörtököt, de mire szerzek tápot, lassan egy belépőszintű terméknél vagyok.
Nem megyek szembe az árral, TP-Link 1043ND lenne a választásom, de azért pár kérdés még lenne.
- Hatótáv? Panelben lakom, szóval nem árt ha van benne kakaó.
- Jár hozza USB-s WiFi modul?
- Mennyire masszív / pótolható a tápegysége? Nem akarok mégegyszer befürödni...Moddolt firmware kérdések:
- Lehet? Gondolom... OpenWrt? Remélem...
- Így tudok rá torrent klienst rakni?
- Így működhet printszerverként?
Szerk.: -Vissza tudom alakítani úgy, hogy esetleges garanciális problémáknál ne legyen gond? Persze ha behal teljesen, akkor tárgytalan a dolog...Válaszokat köszi, Sci
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Beri
addikt
válasz Tomi_Sci #10910 üzenetére
Hatótávról nem tud neked senki biztosat mondani, ki kell próbálni az adott környezetben mit megy. Wifi modul természetesen nem jár mellé. Tápja mindennek pótolható. Az, hogy ennek meddig él, még nem mondja meg senki, nincs egy éve, hogy a piacon van a router.
Openwrt meg van rá, visszaállítani is lehetséges.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
addikt
válasz Tomi_Sci #10910 üzenetére
Szvsz bármilyen kínai táp jó hozzá, régebben voltak ilyen állítható feszültségű, több csatlakozós tápok, szerintem még léteznek. Csak össze kell vetni az eredeti adapteren található leadott feszültség és áramerősséget az újjal.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
JohhnyStyler
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy tanácsot kérni.
Bedöglött a D-Link DIR-655-ös routerem. Egy jó nagy fogadót látott el 4Mbit-es ADSL nettel, a legtöbb helyen volt jel wififel is. (Emeleten ellenkező sarokban már nem...)Na most szeretnék egy újat, valami hasonló (vagy jobb )teljesítménnyel. Esetleg valami erősebb antennát is ha tudnátok javasolni hozzá.
Előre is köszönöm.
-
Beri
addikt
válasz JohhnyStyler #10913 üzenetére
Válassz valami MIMO-sat, aztán tekerj rá ilyeneket.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
zso73
veterán
válasz JohhnyStyler #10913 üzenetére
TP-LINK TL-WR1043ND
Ez mindjárt 3 antennát kapott, és MIMO-s.TP-LINK TL-WR941ND
Vagy ez 5-ttel olcsóbban.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok, eléggé megnövekedett az internetkapcsolatom sebessége, mert Digi tv-s lett, felvásárolta a rubicom-ot.
Most ezt írja ki az externet sebességmérője: 62218 Kbit/s
A d-linkes wifi routerem lefeküdt tőle.
Érdeklődnék hogy milyet ajánlanátok és mennyiért, csak egyszerűen arra kell hogy a lakás másik gépén is lehessen netezni.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
pepe1970
tag
Beírom ide is mert ide jobban passzol.
Szeretnék venni egy wifi routert amin van usb és rá tudok dugni egy nyomtatót. Milyet érdemes venni mostanság?
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Nos, most jutottam el odáig, hogy megmérjem a DIR-825 B2 throughput-ját OpenWrt-vel. Jelenleg egy BackFire 10.03 van rajta, lehet, hogy valamikor majd megismétlem a mérést egy Kamikaze snapshot-al is.
Szóval, a vasak lényegi része, amiket a méréshez használtam (nem túl erős, de LAN-LAN sebességben mértem 900Mbps-et, szóval elvileg nem lehet ez a szűk keresztmetszet. Bár, az igaz, hogy mindezt Linux alatt, mert Windows-on megállt a LAN-LAN átviteli sebesség 230-250 Mpbs körül):1. WAN oldalon: Desktop PC, AMD A64 3000+ (2 GHz), 1 GB RAM, Abit NF8
2. LAN oldalon: Fujitsu LifeBook S7110, Intel Core Duo (talán 1.66GHz), 1 GB RAMNem raktam DMZ-be a LAN oldali notebook-ot, mert:
1. Nem sok időm volt az egész méregetésre
2. Nem akartam a teljes configot módosítani
3. Inkább a valós körülmények mellett szeretek tesztelni. Ha valaki routeren keresztül netezik, a legritkább esetben teszi DMZ-be a PC-t. (Bár nem biztos, hogy sokban módosítaná az eredményt.)Tehát annyit tettem, hogy a router WAN oldalát static-ra állítottam, valamint beállítottam a méréshez a port forwardot. A mérést iperf-el végeztem.
Természetesen a tűzfal szabályok egyszerűsítésével magasabb lehetne az eredmény. Legalábbis az OpenWrt fórumon 345 Mbps-t mértek.
Brogyi kérésére az egyidejű kapcsolatok számát is megnéztem:
Tehát a maximális kapcsolatok száma 16384. De ez nem meglepő, mert a /etc/sysctl.conf-ban van lekorlátozva:
net.ipv4.netfilter.ip_conntrack_max=16384
Azaz ez csak a default érték, változtatható.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Beri
addikt
válasz tolts.hu #10916 üzenetére
Nem tudom milyen csomag van nálad, de ha ez egy 80/25, akkor 1043ND és fölfelé.
pepe1970: Ha csak olcsón kell egy nyomtatószerveres megoldás, akkor egy asus wl-520gu is elég lehet. Fölötte ott az n13u. Minden attól függ, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged a nyomtatók támogatásán felül.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
-
addikt
Üdv!
Milyen routert vegyek?
Ugyanis, vettem 2 db olcsóbb TP-Link routert, és mindkettőnek laggolt a kapcsolata.
Internetet nem tud rendesen megosztani, ellenben LAN-ban tökéletesek.
Szóval, egy olyan nem túl drága router kellene, ami képes laggolás nélkül internetet megosztani, egyszóval alkalmas játékra.
Valaki tudna segíteni? Amúgy 13 ezrem lenne rá.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Beri
addikt
válasz Cucuska2 #10923 üzenetére
Esetleg ha leírnád, milyen az az "olcsóbb TP-Link router", akkor nagyobb magabiztossággal mondanám azt, hogy user error. Egy 3700 forintos R460-on át sem mérsz 1ms-t a következő eszközig.
Meg érdemes lenne leírnod a kapcsolat típusát is.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
A segitségeteket szertném kérni, 20/10-es netem van, amelyet idáig csak bedugva a hálókártyába használtam megis volt a sávszél mindig!
Vettem egy Tp-link TL-wr741nd típusú wifi routert, az egyik géphez kábellel megy, a másikhoz ,wifin!
Viszont a sebességem lecsökkent 9.5le/9 fel -re! Már mindent próbáltam mac clone, bandwitch control beállítva, letilva, wifi letiltva, csak egy gépen vezetékkel, de úgy se éri el a kivánt sávszélt!
Kérlek benneteket valaki most már szánjon meg, vagy mindenki mondja azt hogy ez szar, vagy mindenki mondja azt hogy én nem vagyok képes jól beállítani!
Válaszokat köszi
frimware megnéztem 2009-11-dik havi -
addikt
TP-Link TL WN340G
A gyári beállítások voltak, csak annyit változtattam hogy megadtam a DSL felh/jelszót, és adtam egy nevet a hálózatnak. Ennyi.
LAN-ban tökéletes, netet viszont nem tolt rendesen.
A másikat nem tudom.
Esetleg valami ötlet?Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
UPC Fiber Power 30-as netem van, ezt kellene 2 géppel kábellel megosztani, 1 laptopos és egy iPhone-t WiFi-vel. A fő, hogy stabil legyen, és max 8000Ft-ba kerülhet.Már egy ideje nézelődök, olvasgatok a lehetséges jelöltekről, eddig ezeket találtam:
- Linksys WRT54GH (jónak tűnik, de sajnos sehol, semmiféle tapasztalatot, tesztet nem találtam róla)
- TP-Link TL-WR841ND
- D-Link DIR-300 (Ez eléggé kérdőjeles, ugyanis elég sok rosszat hallotam róla)
- D-Link DIR-600
- TP-Link TL-WR941ND (9500Ft, ez már eléggé fájldalomhatár, de még belefér) -
hossszú
őstag
Sziasztok!
Melyik routert lehet beállítani úgy, hogy minden nap különböző időpontokban adjon jelet?„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Beri
addikt
válasz MinionFlasH #10925 üzenetére
100% hogy user error. Azon a kapcsolatod duplája is átfér.
Cucuska2: Akkor szabadon válassz bármit a listából. Bár szerintem nálad sem a routerrel van gond. Mennyire ugrik meg a pinged router mögül?
rAY.BAN: 741ND.
hossszú: Alapból nem hiszem, hogy soho routernél lenne ilyen lehetőség. Ha meg felmegy egy open-wrt, minden megoldható.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
pinnacle
nagyúr
Ilyen üzeneteket szoktam kapni. Mi lehet, csak a router próbál kommunikálni a PC-vel?
741ND-vel nekem is volt ilyen sávszélesség csökkenés, teljes szakadás.
1. UPC karbantartás.
2. Amíg fel nem fúrtam a falra, nagyon meleg volt. Az antenna lefelé néz, de nem romlott a minőség.
3. A Channel-t autora állítottam. 4. csatornán megy.
Nem tudom, hogy melyik volt az oka, de mostanában semmi probléma, teljes sebességgel üzemel.[ Szerkesztve ]
-
tolts.hu
őstag
Szia, Digi Tv top net.
80/25Mbit/sInnen melyiket javasolnád?
Vagy melyik típusú tp linket?Kell nekünk ez
TP-Link TL-WR1043ND
300M sebességű wireless Router kiterjesztett hatótávolsággal, 3 x 3 MIMO, 4 ( 10/100/1000 ) porttényleg csak arra kell hogy a lakásba egy másik gépen lehessen netezni, semmi extra.
[ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Olyan normális árban levő routert keresek, amivel MAC vagy IP cím alapján lehet korlátozni a WiFi-n, esetlegesen vezetékesen csatlakozott számítógépek sávszélességét. Ha lehet a le és feltöltési sebességüket is.
TP-Link WR542G-m van, ebben elvileg van ilyesmi, de nem sikerül működésre bírni.Köszi
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Routert szeretnék venni a 6/3 Mb-os netem mellé, mert most vettem egy wifi-s telefont és azzal is szeretnék netezni otthon. Max 6000 ft-ot szánok rá. Telefonon ilyen wifi van:802.11 g/b/n
Olyan kéne amiben ugye van wifi, és a hatótávolsága is viszonylag nagy.
Most ez lenne az első routerem és nem tudom mikre érdemes odafigyelni, ezért leírok pár dolgot.
A gép az emeleten van, fölötte van egy polc, azon lenne a router. Hatótávolság jó lenne ha minimum 20 méter lenne. Hogy az egész házban tudjam használni, akár a kertben is, már ha ennyi pénzért lehet olyat venni.
Erre gondoltam
Egyelőre talán ennyi, ha még eszembe jut valami, akkor írok.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Ryder1 #10940 üzenetére
a hatótávolság - illetve annak meghatározása - a leghúzósabb dolog, ilyen szinten mondhatni nem is pénz kérdése, mert ha egy 6 e ft-os router nem visz át neked mondjuk két falat adott ellenoldal (jelen esetben mobiltelefon, aminek amúgy sem kimondottan erős a wifi modulja) párosítással, akkor a kétszer vagy háromszor drágább sem feltétlenül fogja!
jelenleg 6 e ft-os áron a legjobb vétel a tp-link tl-wr741nd, én azt tudom javasolni!
na, közben pont az általam is ajánlott router illesztetted be a hozzászólásodba a szerkesztés során![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Ryder1 #10942 üzenetére
a wep titkosítással nem kell különösebben foglalkoznod, mert minimum wpa vagy jobb esetben wpa2 lesz, amit te használni fogsz! a wep aránylag könnyen törhető!
ha a telcsid - mint írtad is - n szabványos wifi módot is tud, akkor garantáltan tudja a wpa2 módot is, az meg egy megfelelő jelszóval tuti!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Beri
addikt
válasz Cucuska2 #10932 üzenetére
Mondjuk elkezded pingelni a bixet, aztán ha van packetloss, akkor gáz van.
pinnacle: Semmi értelme attól félni, hogy túlmelegszik a router. Ha tényleg valami gond van a hőelvezetéssel, az 5 éves gariidőn belül tönkre fog menni, akkor meg úgyis kicserélik.
-NOKIA-: Igen, szükség van a 1043-ra, mert a többi nem bírja procival azt a sávszélességet (najó, a 941 v2 kivétel, de a 100as ethernet gyakorlati maximális átviteli sebességéhez túl közel lennél már, tehát én nem ajánlanám olyan környezetbe).
rAY.BAN: A wrt54gh-nak semmi értelme nincs 2010ben.
(Bundás): Annál verziószámtól függő a qos szolgáltatás. Ha a tied egy v7, akkor egy szoftverfrissítéssel megkapod ezt a funkciót. Ha egy kliensre feltételeket szeretnél beállítani, első körben fixáld le a számára kiosztott belső hálós IP címet a DHCP szerver beállításainál, majd a megadott IP-hez hozz létre egy beállítást. Ha gondjaid lennének, szívesen segítek, csak írj rám.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
.Benett
tag
Sziasztok!
Egy TL-WR741ND örökbefogadása történt meg a héten. Egy kis első tapasztalat:
-A beállítása a feljebb linkelt topicból nagyon egyszerű volt.Nem dobál , kapcsolódik mindig. wifi is jó.
-A port nyitást is szépen egyszerűen beállítottam. uTorrent kliens -re .
-Egy ideig a "hasán fekve" normál pózban volt az asztalon ,de miután felállítottam az egyik oldalára , úgy hogy a szellőzők alul és felül legyenek kézzel is érezhetően csökkent a melegedése!
Ezt ajánlom mindenkinek kipróbálni.
- 5 év garit vállaltak rá eddig jó vétel volt.... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
addikt
'Mondjuk elkezded pingelni a bixet, aztán ha van packetloss, akkor gáz van.'
Ha felmegyek pingtest-re, akkor 5-ből 1 mérésnél biztos van packetloss. Mert van olyan, hogy fél percig sincs timeout, és olyan is hogy egy kicsi net, egy kicsi timeout.
Ez nem gondolom hogy user error lehet.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
DeFranco
nagyúr
Tényleg csak kíváncsiságból. 2 kábeles - 1 wifis felálláshoz miért ajánlottál 741-es routert, ami - ahogy látom - csak kvázi n-es (150 Mbps), mikor a keretbe belefér egy 841-es is, ami full n-es. 3 gép között azért már van adatmozgatás gondolom, tehát kell a széles wifi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest