- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyúrma
tag
Igen, de a port forward sem megy, mert a routeremben nem tudok port tartományokat beállítani, csak egyesével lehet portokat forwardolni, de abból is limitált darabszámút, viszont a progi egy százas tartományt jelöl meg, amit használna....
Erre esetleg tudtok megoldást?
Gigabyte P35-DS4, Intel Core2Quad Q6600, Gigabyte 8800gtx, 4gb(2x2)ddr2 800Mhz(5-5-5-15) G.Skill, Chieftech 450w, Thermaltake Big Typhoon VX, Pov Turbine V54(25cm fan), Genius Ergo525.
-
Zirowe
nagyúr
Na, ma megjött a cucc, és ahogy nézem ez a növelt sebességű (most az a GC vagy a gC?),mert 125mbps van ráírva.
Szépen beállítottam, de kb a bekapcsolás után már magától ment minden (érdekes, hogy nem kérte a mac címet amit klónozni kéne upc nethez, hanem megy minden anélkül is, míg ha beírtam a rendes mac címet a megfelelő helyre, akkor elment a net, de nem fontos, mert nélküle viszont megy, de érdekes).
A kérdésem a portforwardolással lenne kapcsolatos, mivel neten a modellre vonatkozóan hiányos leírásokat találtam, és picit eltér a régi asus routeremtől, ha tudnál segíteni.
Így állítottam be.
A két fix ip ugyanazt a gépet takarja, csak az egyik a lan, a másik a wifi kártya, így nem kell mindig állítgatni, a gépeknek meg ki van osztva rendesen a fix ip.
Jó ez a portforwardolós beállítás?
Mert a netes ellenőrző szerint nincs megnyitva az a port.
Nat menüponton belül mást nem állítottam be.Esetleg a többi beállítás, hátha rendben vagyok velük:
radio powerre beraktam egy 9est a 18ból, ne küldje teljes erővel, közel vagyok, és ezzel kb az egész lakást lefedem max sebességgel, kíváló vétellel, akkor ez jó, nem?
A másik, hogy lease time-nál (ip configon belül, dhcp servernél) a max, amit be lehet állítani az 86400 (bár nem tudom mi az egysége ), míg az előző routerban volt olyan opció, hogy forever, tehát fixen maradjon az az ip kiosztva.
Itt ezzel nem lesz gond, hogy csak 86400ra lehet állítani?Előre is köszi!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
wagi
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy egy 100 megabites router le és fel írányba is tudja hozni a sebességet egyidőben vagy ilyenkor feleződik a sebesség 50/50-re?
-
need
addikt
sziasztok...
Szeretnénk magamnak egy jó kis routert viszont nem nagyon ismerem ezeket!
80/25 digis netem van! Maga a routert egyenlőre csak vezetéken akarom megosztani
a multis lejátszómmal és a tévémmel!
Két m.társamnak is TP-Link TL-WR1043ND van és azt mondják jó választás!
Erröl már itt korábban érdeklödtem!Ma viszont az egyik fórum társam Linksys Wireless-N WRT320N [link] ajánlotta a figyelmembe!
Furcsa módon nem látom benne a PPOE ami nekem van a Diginél!Mi erről nektek a véleményetek?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Valahol már lehet olvastam, de nem emlékszem. UPC 120-as netre a TP-LINK TL-WR1043ND router jó, igaz? -
Beri
addikt
válasz Gyúrma #11951 üzenetére
Ha a router nem akarja az igazságot, venni kell egy tiszességeset, nincs más megoldás. A listámban bármelyik megoldja, amire szükséged van.
Edenyke: 520gC = 520GC
Épp most értem haza, build 15437 up and runningUgyanazt a portot több IP-hez nem tudod megadni (vagy hát meg tudod - meg is tetted - csak nem érsz el vele semmit). Ha mindenáron ugyanazon a porton akarsz mind a két kapcsolattal látszani kívülről, engedélyezd az upnp-t, aztán kérjen az alkalmazás magának portot (ha tud).
A lease time meg nem számít, ha úgyis le vannak fixálva az IP-k.
wagi: A jelenleg piacon lévő 100as routerek portjai full-duplexek, tehát a teoretikus 100Mbit mind a két irányba mehet egyszerre. De WAN-LAN és LAN-WAN irányban úgysem a port lesz a szűk keresztmetszet.
need: Igen, "van itt külömbségek". A 1043 és a 160NL hasonlóságairól nemrég volt szó, a 320N meg benne van a listámban. Olvasgass kedvedre.
II-Adi: Igen.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Zirowe
nagyúr
Kösz, nagyon úgy látszik, hogy fel teszem most a dd-wrt-t, mert tegnap éjjel ugyanazt a hülye hibát tapasztaltam, ami miatt lecseréltem a régi vezetékes asus routeremet: bizonyos időközönként (1-2naponta, de van, hogy naponta többször is) megszakad a net (modem tesztelve lett, nem azzal van a gond, ha csak modemre vagyok dugva, akkor napokig nem szakad meg), és csak az áramtalanítás segít.
Tegnap éjjel azt írta a log, hogy elvesztette az ip-t, és a szolgáltatótól nem kapott újat..
Áramtalanítás--> megy megint.
Nem tudom felfogni, hogy ez mitől lehet.
Remélem az új fw megoldja a problémát, de nagyon gyanús, hogy már két router is ugyanazt a hibát hozza elő.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Sh@dowMAN007
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy N-es wifi routert a digi netemhez.
Ami számomra fontos: 1:megbízhatóság
2:sebesség korlátozás (legalább a wifire)
3:torrentet bírjaAmire gondoltam:
[linksys-wrt160n]
[asus-rt-n12]
[asus-rt-n13]
TP-Link TL-WR1043NDVéleményeket, hozzászólásokat várok.
üdv: Shadow
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Sh@dowMAN007 #11964 üzenetére
Az utolsóra szavazok. A legtöbb szolgáltatás egységnyi pénzért.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
fullhause
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Most T-hom-nál vagyok 4Megás nettel ,asztali gép vezetéken laptop wifin Tp-Link 54m-es routerrel.
Sok problem nem volt néha dob a router,de nem zavaró.
Átállok Digire 20Megás –ra úgy kell megoldanom ,hogy az asztali is wifin legyen.
Szerintetek elég vennem egy 54M-es usb-s adaptert az asztali gépbe és akkor ez a router kiszolgálja mindkét gépet vagy ,érdemes fejleszteni egy új 150M-es routerbe és egy ugyanilyen 150M adapterbe?
Jobb ,gyorsabb,stabilabb lesz?
Köszönöm! -
legenda
válasz fullhause #11967 üzenetére
az g szabvány 54-es jelölésű eszközei ~ 20 megabit/sec sebesség környékén visznek át valósan, tehát a gyakorlati maximális sebesség környékén leszel, de attól még esetlegesen elég lehet a router - ami milyen is? mert az sem teljesen mindegy...
a 150-es jelölésű wifi eszközök azok már nem g, hanem n (lite-n) szabványosak, jóval gyorsabb átvitelt tesznek lehetővé - ha a neted sebessége jelenleg nem is igényli/használja ki ezt, azért a két munkaállomás között nem mindegy, hogy mennyi az átviteli sebesség, ha direkt hálózatban vannak! arról nem is beszélve, hogy például már a tp-link tl-wr740n/tl-wr741nd 150-es jelölésű routerek az olcsóságuk ellenére is erősebb hardveres kiépítésűek, mint például a tl-wr3xxx(x)/tl-wr5xxx(x) szériás routerek, így nem csak gyorsabb átviteli sebeeségre képesek megfelelő ellenoldal esetén, de a terhelést is jobban bírják, és nagyobb stabilitás várható![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
krealon
veterán
Működési beálíitástól függhet.
Ha a router adott portja Full Duplex módban megy, akkor elvileg mindket iránnyba képes a teljes sebesség átvitelére (100Mb adás, 100 megabit vétel).
Ha a port Half Duplex módban működik, akkor egyszerre csak egy irányba áralik az adat egy időben, tehát a két irányú forgalom összege nem lehet több 100Mb -nél (ha mindkét irányba megy adat, akkor elvileg 50/50Mb is lehetséges).Az internet és a helyi hálózat (WAN-LAN) átvitel sebességéhez hozzátartozik a router processzorának sebessége is, hiszen cimfordítást (NAT) kell végeznie. Gyakorlatilag az adatcsomagok forrás- vagy célcímét kel átírnia a kapcsolati táblázat alapján.
-
legenda
válasz fullhause #11969 üzenetére
elég - bár a tl-wr340gd elég gyengécske, pppoe kapcsolat melletti két wifi csatlakozású munkaállomás már (le)terheli rendesen - pláne ha húzós letöltés is megy - ezért a wifi stabilitás terén előfordulhatnak majd problémák...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
fullhause
csendes tag
-
-
ikiviki
aktív tag
válasz Sh@dowMAN007 #11964 üzenetére
Legjobb most U.S.Roboticks router..
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=ikiviki&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
-
abirtha
csendes tag
Nemrég cseréltem a régi Edimax routeremet, mert nagy forgalomnál állandóan dobta a kapcsolatot. Vettem helyette egy TP-Link TL-WR741ND-t. Igen ám, csakhogy míg az Edimax esetében az ADSL teszt elérte a szolgáltató által írt 1,5Mbps maximumot, addig a TP-Link csak 9,4Mbps-t produkál. Egymás után többször teszteltem mindkettővel, úgyhogy nem az ADSL aktuális terheltsége a szűk keresztmetszet. A router-PC LAN kapcsolat 100 megabites, azt is ellenőriztem. Toltam Firmware frissítést is, de nem segített. Néztem a router beállításaiban a "Bandwith Control" részt, oda is beírtam a szolgáltató által megadott adatokat, de semmi. Létezik, hogy a TP-Link nem képes többre?
-
gprspeter
senior tag
Na, megvettem a TP-Link-1043ND routert.
Wifin használom, ezzel a kártyával:
4965 WLAN PCI Express Mini-Card
Mind kettő elméletileg 300Mbps-re képes, nekem azonban csak 150Mbps-en megy...
A 120/10 UPC netből a gépen ennyi lesz:
Kipróbáltam 3db egyforma 5dBi antennával, az RSII pont semmit nem változott.
Lehet ezt a sebességet feljebb tornászni?
Egy Netgear 3700-el lehetne gyorsabb?
Mitől jobb ha DualBand?
Köszönöm a segítséget! -
membrandj
nagyúr
Üdv! Olyan kérdésem lenne,hogy mi lehet a probléma, ha a wifi rouer kb 8-10 percenként megáll. Ilyenkor nem érem el még http://192.168.2.1/index.asp ezen keresztül sem. Utána megnézem a leírását és egy olyan van legalul,hogy dns restart... Mi lehet a baj? Edimax Br 620 4wg.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Beri
addikt
válasz gprspeter #11986 üzenetére
150es kapcsolaton az a ~30Mbit nem olyan gagyi, viszont lehetne több is (40-50 közé fel lehet tuszkolni). Ha a hálókártyád nem csatlakozik fel 300-on, vehetsz akármilyen routert, nem nyersz vele semmit. A dualband meg annyit jelent, hogy tud 5GHz-es sávon is kommunikálni az eszköz, sebességnövekedéshez nem vezet (kivéve, ha annyira tele van interferenciával a 2.4-es sáv, hogy gyakorlatilag használhatatlanná válik).
membrandj: Nem próbál valaki véletlenül betárcsázni LAN-on belülről?
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Beri
addikt
válasz gprspeter #11991 üzenetére
Én még próbálnám reszelgetni a már meglévőt. Újabb driver, kis guglizás, stb. Mennie kéne 300at is.
Egyébként mért annyira kevés ez a 30Mbit? Böngészni bőven jó, másat meg úgyis kábelen csinálsz (remélem). 120Mbitet úgysem tekersz át wifin... esetleg egy szálon, tökéletes jelszint mellett, nulla zajjal, egy tüske erejéig...[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Badb0y
addikt
Melyik a legolcsóbb router, ami rendelkezik USB-vel (nyomtatómegosztáshoz)
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest