- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, kicsit elvesztem. Nekem ez nagy beruházás és sok évre tervezem, nem szeretnék mellényúlni.
Helyi klímás szaki FTXC35D-t tudna hozni 400k bruttó szerelve. (Tükör szerelés)
Neten találtam komolyabb gépész céget: DAIKIN FTXF35A + RXF35A Sensira 337k bruttó, szintén szerelve.
Elvileg az FTXF széria 5 fokozatban állítható, ami szerintem pozitívum. Igaz, elvileg 1 évvel régebbi modell. Wifi-t majd utólag szeretnék bele.
Nem túl olcsó, hogy igaz legyen?! Ha, lehet nyilván az olcsóbbat választanám, érthető okok miatt.
(Ha, kell szívesen linkelem, nem tudom lehet -e.)Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
FTXF35A nincs már mert már tavaly is E végűnél jártak amibe az új wifi modul kellett
D végűt még talán kapsz az is jó amúgy
FTXC meg Malajziában készül, jó gép és igen csak 3 fokozat van meg a szokásos auto, powerful meg éjszakai
400k szendvicsben szerelve elég szép, kajak én is ennyit fogok már adni árnakFTXF-et veheted nyugodtan, nekem 2 van egyiket sem úgy szereztem hogy érdekelne a garancia, a lényeg hogy legjobb áron megkapjam és az A végű idén kapja majd az 5. szezonját megint kb. 4-5hónap 0-24 üzem panel 5. emeleten
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
xtevo
őstag
válasz TeeJay #74054 üzenetére
Köszi a megerősítést, a 400k nekem is soknak tűnt...
Mennyi a reális piaci ár érte? 330-350k?
Az FTXC-nél még a távirányító lassú, ha jól emlékszem, pont Te írtad. Ezek alapján lehet inkább Sensira felé mennék.
A modell típus végén az A,B,C stb. Az csak verzió vagy év, vagy mit jelent? Van jelentősége?Holnap rákérdezek a cégnél a pontos típusra, mert így szól az "akció" DAIKIN Sensira 3,5 kW Inverteres Split klíma SZERELÉSSEL! Ez a 337k.
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok! Kb. 90nm-es kertesházba kéne 2-3 klíma, egy 40nm-es, és két kb. 15nm-es szobába hűtésre-fűtésre. A 40nm-esbe több klímás szerint elég lenne nekünk a 3.5kW-os, nem kell az 5-ös, a másik két szobába pedig 2.7kW-ost javasoltak. Az elmúlt hetekben kértünk több ajánlatot, úgy néz ki meg van kivel dolgoztatnánk, viszont ők a következő klímákat javasolták (csak a nagyokat írom, de a kicsik jellemzően ugyanezek a modellek csak kisebb teljesítménnyel):
- Gree GWH12ACC-K6DNA1F Comfort X 3,5 KW
- SINCLAIR MARVIN SIH-12BIMW+ SOH-12BIM 3,5 KW
- SYEN MUSE SOH12MU-E32DA1D 3,5 KW MONONeten szétnézve mindegyikre sok a panasz, hogy baromi hangosak, nekünk pedig pont az lenne a legfontosabb, hogy minél halkabbak legyenek (főleg a beltéri, de a kültéri is). Tudtok esetleg ezzel kapcsolatban véleményt mondani, hogy tényleg hangosak-e, illetve ajánlani helyettük mást a 230-300k ársávban ami tényleg halk?
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
lekorszke
tag
válasz PandaMonium #74057 üzenetére
Ezek közül egyik sem csendes.
Ha gree vonal, akkor egyértelműen smart r
Ha japán is érdekes lehet daikin ftxc , vagy Mitsubishi hr -
VGNGR
senior tag
Azért ezeket javasolták, mert ezek után kapnak a legtöbb jutalékot a nagykertől/ezekkel érnek el nagyobb árrést, hasznot.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
Nincs más lehetőség fűteni?
Ha teljesen szezonon keresztül szeretnél fűteni, akkor kevés lesz a 200-300k-s sáv csak a gépre. Vagyis lehet azokkal is éppenséggel fűtögetni, de elégedett kevésbé leszel velük 0 fok alatt. -
PandaMonium
őstag
válasz Lorden #74061 üzenetére
Nem csak a klímával fűtünk, van padlófűtés több szobában, illetve ahol nincs ott elektromos fűtőpanelok vannak (amik zabálják az áramot). A cél az lenne, hogy a fűtőpanelokat kb. teljesen kikapcsoljuk, a padlófűtés pedig kb. rásegítene a klímára (vagy fordítva). De alapvetően elég jól szigetel a ház szóval nem aggódom, hogy kevés lesz ez a kategória. Mi lenne az a gép/modell/ársáv amivel már teljes szezont végig lehet fűteni és 0 fok alatt sincs gond velük?
What I cannot create, I do not understand
-
Lorden
senior tag
válasz PandaMonium #74062 üzenetére
Így más, így elég vmi alapabb készülék, pl a Gree Smart R, Comfort X-t elengedném, rengeteg rá a panasz.
Padlófűtés ha jól be van szabályozva sokkal sokkal komfortosabb mint a klíma, az legyen a fő és a klíma segítsen rá. Kettő jól kiegészíti egymást.
Nem teljesítményre értem, hogy kevés, komfort, zaj, hőmérséklet tartása, leolvasztások számában van érezhető különbség.
Kínaiakból: Midea Oasis, Fisher Nordic, Gree Amber Royal
Japánokból: Mitsu AY széria vagy a felett, Pana Etherea, Daikin Comfora/Perfera
Van még pár fűtésre szánt gép, ezek jutottak hirtelen eszembe -
-szabi-
őstag
Hi
Nálunk 2022 őszén került fel három Gree Comfort X 2,7 kW klíma.
Abból idén télre egy már elromlott.
Tél közepén egy hónapig tartott mire a külső egység teljes cseréjével javították.
Addig vissza fa és gáz fűtésre.
Akkor egy kicsit sajnáltam, hogy nem Daikin lett.
Garanciában cserélték de azért a szerelő elkért 10eFt, mert neki ki kellett jönnie.üdv
-
TeeJay
félisten
Gree CX és Syen Muse azonos, jó hangos mindkettő beltérije
Gree Pulse vagy SmartR ami már halk vagy inkább japánt nézz
Daikin Sensira vagy FTXC vagy MitsubishiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz tudi13 #74066 üzenetére
Hát ezt igazabol neked mondta egy random klímás, máshonnan nem hallottam. Max le akart beszélni róla, terelt arrafelé amiből több pénze van.
Ha ennyi baj lenne vele akkor szerintem senki nem rakná fel...itt van egy a falon, azoktól se hallottam panaszt akik szerelték, nekik még nem állt meg egy sem.[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
lekorszke
tag
válasz TeeJay #74072 üzenetére
Nekem is érdekes véleménynek tünt amit tudi13 írt, valószínűleg valaki egy olyan gépre próbálta rábeszélni amin a legtöbb pénzt elteszi, az adott típust meg lealázta a sárga földig mert azon nem keres annyit... gyanítom
Én egyenlőre egy hibás smart r-ről sem hallottam, pedig sok kollégával tartom a kapcsolatot és néhányat én is raktam belőle mind hibátlan -
TeeJay
félisten
válasz lekorszke #74075 üzenetére
Tiktok-on is pár irodában észt osztó "klímás" a ComfortX-et fényezi én meg oda írtam hogy korrekt klímás jelzi az ügyfélnek hogy jó de nem a leghalkabb gép... Azt kaptam vissza hogy neki tökéletes ő nyugodtan alszik mellette... Naná mert azon keres legtöbbet még szép hogy mindenhol csak az előnyöket meséli majd. Smart R-t öcsémék is raktak, kolléga is ha lenne hibás már írták volna.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cadal
őstag
Helló!
A multi klímákkal (egy-egy beltéri és egy kültéri egység) kapcsolatosan mostanában mi a vélemény a szakmai körökben?
És amiért kérdezem:
Adott egy 4 éves jól hőszigetelt (társas)ház, melyben Panasonic hőszivattyúval működik a fűtés és igény esetén a hűtés is. A házban csak padlófűtés van, tehát a hűtés is a padlón keresztül érkezik, ez az emeleten lényeges mivel ott a parketta némileg gátolja a hűtés hatékonyságát! A hűtés funkciót csak igazán nagy melegekben használjuk évente ~ 2 - 4 hetet attól függően meddig tart a kánikula. Viszont már egy ideje gondolkozunk, hogy az emeletre/tetőérbe (ahol a gyerekek szobái vannak és) amely nyáron eléggé fel tud melegedni szereltetnénk kiegészítésként klímát a leg melegebb nyugati oldalon levő szobába! Az említett emeleti szoba alatt van a konyha/étkező/nappali egybefüggő helyiség. Az az elképzelésem, hogy egy multi klímával meg lehetne oldani a kiegészítő hűtést az emelti szobába és igény esetén a földszinten is. Egyúttal redundanciát képezne egy esetleges fűtési időszakban bekövetkező hőszivattyú meghibásodás alkalmával fűtésnél (alul felül). Jellemzően az a tapasztalatom hogy a multi klímákat nem javasolják, az a megszokott, hogy minden helyiségre külön berendezést telepítenek. Én viszont mivel a két ellátandó helyiség egymás alatt van és a házat kívülről sem szeretném klímákkal tele aggatni gondoltam 1 db kültéri egységre és 2 db beltéri egységre! Vélemény??
Redőny is be van idénre tervezve az árnyékolás miatt.
-
-
Atomgeszi
veterán
válasz cynric #74069 üzenetére
Mi itteni ajánlásra MSZ-AP20VGK-t fogunk rakatni a szülői házra. 4 darabot. Most egyelőre fűtés rásegítésnek, aztán, ha nem tudnak már begyújtani, akkor menne teljes kiváltásra.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
tylerddd
veterán
válasz wwenigma #74047 üzenetére
Ma megkaptam ettől a cégtől az árajánlatot, ők elvileg Daikin partnerek. RXF25E kültéri 245k, FTXF25E beltéri 118k, anyagköltség 35k, munkadíj 68k, 13k a kiszállás ide hozzám és volt rajta -110k kedvezmény. Ez durván 370k. Ez nekem árban megfelelne. Mit gondoltok? 5 év jótállást írnak még, ill. ajándék wifi modult. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
zsolosz
tag
Daikin Perfera használókat kérdezem, hogy mennyire képes a lapátja terelni a meleget fűtés közben? Csak maga alá fújja jobban, vagy előre (elfelé) is terel? Azért kérdezem, mert a jelenlegi N-es Comfora dupla lapátos, és az jól terel elfelé is, de a Perfera egy lapáttal nem tudom, mennyire képes ezt megtenni... És ez volna az elvárás tőle. Egy vele szemben 3 méterre lévő ajtón kellene a szomszédos szobát is fűtenie. Mit gondoltok? Köszönöm a segítséget!
-
Lorden
senior tag
válasz zsolosz #74083 üzenetére
Nekem nem Perfera van, de hasonlóan fűtök.
21nm-es szoba, fent a klíma, azzal szemben (kb 4,5 méterre) egy 90x210cm-es ajtó és ott egy 12nm-es háló.
Az Oasis auto ventivel simán áttolja a meleget, lefelé és az ajtó irányába nyomatom egész télen, befűti, szerintem ehhez nem kell extra terelőlapát, meg terelni. Belmagasságom 2,55m
Nálad 3 méterről át az ajtón simán meg kell oldania.
Mekkora a két szoba és a belmagasság?[ Szerkesztve ]
-
zsolosz
tag
válasz Lorden #74084 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Két 15 m2-es szoba, de a belmagasság 290 cm.
Az ajtó 210 cm magas, ezért a másik dilemmával is előállok:
milyen magasra tegyem a beltérit, hogy nyáron ne fújjon a fejünkre, de télen átmenjen a meleg?
Tervem szerint 215-re tenném az alját a beltéri egységnek.
Úgy gondolom, nálad is kb. annyira lehet (a 255 cm belmagasságból saccolom). Nem zavaró nyáron? -
Cadal
őstag
Köszönöm a válaszokat. Keresek egy szakembert a telepítésre, aztán meglátjuk mit mond.
-
tylerddd
veterán
válasz PROTRON #74082 üzenetére
"a szerelési minőség is kérdés"
Ezzel úgy vagyok, hogy nagyon válogatni nem tudok és rá kell bíznom magam arra, akit küldenek. Még van egy e.v., aki a családban kötött be több nem Daikin-t, azok jól sikerültek, nála még rá akarok kérdezni, hogy tud-e beszerezni és mennyi az annyi.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nagyon általános a kérdésem, bocs érte. Garanciális split klíma éves karbantartási díja kb. milyen áron mozog. Persze ez városonként és klímásonként változik, de milyen ár sávban gondolkozzak? 8 ezer, 10 ezer vagy még több?
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
cynric
tag
Bocs a hülye kérdésért. NKVH oldalán amikor adószám vagy f-gáz azonosító alapján lekérem a jogosultságokat, akkor mit kell nézni pontosan? Ezeket?
[ Szerkesztve ]
7lövetű konyhakés
-
pjen
félisten
"Főszezonon kívüli időszakban (szeptember 30-tól május 15-ig) 7.874 Ft.+Áfa (10.000 Ft)Főszezon alatti időszakban (május 16-tól szeptember 30-ig) 9.500 Ft.+Áfa (12 065 Ft)Az árak a kiszállás díját tartalmazzák (Budapest közig.határig)Budapest területén kívül a kiszállás díja: 2.000Ft"
Pannon klíma. -
TeeJay
félisten
válasz feco70 #74093 üzenetére
Értelmes szaki csak minimum zsákkal mos, én ha tőlem azt kérnék hogy olcsó takarítást csináljak megyek is haza mert nem spriccelek semmit az elpárologtatóra.
Ha le tudom bontani és zsákot tenni köré akkor sima ügy ha nem férek hozzá akkor nem vállalom mert vagy rendes munkát vagy semmit
Jó látni hogy mennyire emelkedett a zsákos mosás akkor így én is tudom hova árazzam magam idén főleg hogy hétfőtől vasárnapig déltől estig megállás nélkül mentem annyi ember át volt verve mindenhol az 5-10perces "mosással"Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz cynric #74090 üzenetére
Mire vagy kíváncsi hogy a szerelőnek van-e f-gáz száma?
Ha már van akkor minimum H-II-es mint nekem is és azzal 3kg hűtőközegig bármi splitet beüzemelhet R32-ből abba meg belefér a 12kW-os 4-es multi is azt hiszem
tehát egy sima splitet lazán tehet nekedMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
lekorszke
tag
gőztisztító sokat nem segit, max az első évben ha uj telepítés ,illetve ha közvetlenül egyből gőz után leszárítod a mokuskerekrol meg az elpárrol a nedvességet...ha nem akkor csak megadtad a frankó "táptalajt" a penésznek.
Ezt minden rossz nélkül írom, de ahányszor ezt a "nagyon koszos nem lehet" és hasonlókat hallottam ügyfelektől, mindig rettenetes állapotban lévő full penészes gépek fogadtak.
De tényleg nem rosszból mondom ezt , csak legtöbbször ez fogad.. persze bízzunk benne hogy a te géped valóban nem ilyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest