- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz liszi70 #74238 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Látom, megoszlanak a vélemények a kültéri egység tetőre helyezése kapcsán, de a zaj és a látvány miatt nekem így lenne a legjobb elhelyezni a házamon. De maradtak bennem kérdések. 1. Az időjárás, hó, jég, eső, nem akadályozza a működését vagy teszi idő előtt tönkre? 2. A nyári kánikulában a tetőcserép (bramac betoncserép) ha süti a nap, nyomja felfelé a forróságot, és ezt szívja be a kültéri. Ez a hatékonyságát nem befolyásolja észrevehetően?
3. Hány kilowattosban gondolkozzak 12m2-es szoba, és hány kilowattosban az egy légterű kb. 45 m2-es nappali/étkező/konyha esetén?
4. Írnátok néhány konkrét típust, ami bevált, és jó ár-érték arányt képvisel? Lehet kapni klímát 120-150k-ért is, ezek gondolom nem ajánlottak. Hol kezdődnek árban a már vállalhatóak?
Köszönöm! -
Poccc97
tag
Sziasztok,
klíma vásárlása előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni, melyik típust ajánljátok?Infók:
Belmagasság: 2m
12 m2 szoba + 10 m2 konyha hűtése (egybe nyílik), illetve külön 10 m2 szoba (nagyon kis házikó)
Minél kevesebbet fogyasszon (házban csak 1x16A érhető el, ami tudom eléggé csekély, ezért is fordulok hozzátok)Köszönöm előre is!
-
TeeJay
félisten
válasz Poccc97 #74253 üzenetére
Hűtésre kb. bármi jó
Ha fogyasztás is számít akkor a kapilláris csöves gépeket kihagyva
Syen Muse, Gree ComfortX az olcsóbbakból 3,5kW-os ezekből elektronikus adagolós már!
Daikin Sensira, Mitsubishi HR, Panasonic BZ ezek jó halk gépek 20-21dB valósan!!!
Fisher ComfortPlus (TCL belül jelenleg)
4-5A is bőven elég csutka teljesítményen egy klímának de ha csak 24-25fokot akarsz nem igen fog gatyarohasztó melegben felmenni csak ide, ahogy már szinten kell tartani a lakást pár száz wattal elduruzsol éjszaka meg 200watt vagy alattaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
lasz10
junior tag
válasz Poccc97 #74253 üzenetére
A szigetelést figyelmen kívül hagyva, az aláírásomban szereplő megfelelhet; de csak hűtésben, illetve -15 fokig fűtésben sem tudok jobbat; ha tudnék, az lenne nálam is.
Az kérdéses, hogy minőséget akarsz-e, mert annak, ahogy mindenben, a klímában is van felára, nagyjából a Daikin és a Mitsubishi (és egyéb japán) felsőpolcos amit lehet ajánlani, de ha a buksza véges, akkor kb. 30%-kal olcsóbban bármelyik kínai csoda is lehet. Csak ugye arra fel kell készülni, hogy a klíma más, mint pl. egy microwelle -nem úgy működik, hogy kib...szod és teszel a helyére egy másikat, itt a telepítés/leszerelés az ár felét-harmadát is elérheti. Részemről a kínai és egyéb posztkommunista cuccokban a hitem a 0 felé tendál.https://bit.ly/3UUXZYw
-
Prime110
aktív tag
Sziasztok, informálódás okán írok.
Adott az alábbi alaprajzú lakásunk, tavaly vettük.
[kép]
Gáz kikötve, nem is tervezzük a visszakötést. 2x32A és 10A H-tarifa bent, elektromos padlófűtés az egész lakás alatt és egy 5 éves NORD Atacama hűtő-fűtő klíma.
A két szélső szobát valamint a fürdőszobát csak a padlófűtés fűti, értelemszerűen nappali áram áron, így annyira nem buli.
Mielőtt megvettük még beszéltem az energetikussal, ő mondta, hogy a jeneleg II (szigeteletlen társasház, 60-as évek elejéről) hatékonyságot csak két beltérivel lehet feljebb tornázni (vagy a ház teljes szigetelésével, de ez egy külön sztori lenne)
Több dolog is motoszkál a fejemben:
- értelemszerűen nem akarok 3 kültéri egységet tenni a 3 szobára, így - ha jól gondolom - egy multi kültéri működhet. Ezt lehetne a mostani helyére telepítenni a külső falra?
- Abban sem vagyok biztos, hogy a jelenlegi helyén a beltéri egység a nappali és a szobaajtó felett jó helyen van e, vagy hogy a hatásfoka itt a legjobb e.
- A meglévő klíma 5 év alatt csapágyas lett, kerepel a kompresszor, mintha kötelező lenne. Társasházi övezetben van az épület, este 10-kor már a saját magunk megnyugtatása is lekapcsoljuk, nem akarunk feszkót a szomszédokkal, bentről nem hallatszik igazán, de próbálunk tekintettel lenni másokra. Így cserélném őt is.
- Ha pedig már szomszédok: szeretnénk relatív halk kültérit. Tudom, japán kell és akkor nincs gond, de itt a környéken több Fischer és Midea van, valamint elszórva 1-2 AUX, ezek mind összehasonlíthatlanul halkabbak mint a miénk működés közben.
- A lakás földszinti, így felettünk van egy erkély is. Beszélgettem itt a házban élőkkel akik akartak klímát a felettük lakó erkélye alá, de nem javasolták, mert kell a szellőzés miatt a kültéri teteje 20 centivel már nem érhet feljebb az erkély eljára, ez elbizonytalanította őket, mert a belmagasság nem nagy és a 20 centivel lehúzott kültéri már csak zavaró lenne az erkély használatakor. És ezt készséggel el is hiszem, de nem 1 és nem 2 kültérit láttam már a városban, amiket irodák ablakai felett úgy tették, hogy nemhogy 20, de jó, ha 5 centi van szellőzésre és mégis hangtalanul üzemelnek.
- Olvastam itt, hogy a kültérik bírják a strapát, így nem kell semmi extra fedés, én mégis tetetnék rá valami tetőt vagy egy kis palástba zárni, ezzel lehet élettartamot növelni, ha mondjuk legalább az esőtől megóvom a kültérit?
- És a kérdések:
Cseréljem e tényleg a NORD-ot az ismert hiábi okán vagy a kültérit kidobva a betérit meghagyhatom e? Kompatibilis e más gyártó multi egységével? Kell e az energetikus szerinti 3 betérivel szerelnem az ingatlant? Vagy a lakás alaprajza alapján hozzáértők javasolnátok e bármit? Előre is köszönöm, -
rmihaly
tag
válasz Prime110 #74256 üzenetére
Gáz kikötve
Elektromos padlófűtés az egész
Szigeteletlen társasház
Aki ezt elkövette annak kellene most kifizetnie a fűtéskorszerűsítést.
Területet nem irtál, de 2,5-es klímákkal /beltérikkel kb megoldható.
A multi is jó lehet bár annak kültérije némileg hangosabb lehet ( sokkal nagyobb teljesítményt kell biztosítania, emiatt a venti is magasabb fokozaton megy - persze nem a venti szokott a leghangosabb lenni)
Normális klíma kompresszora nem zörög, csendben működik. Javasolt twin rotary vagy egyéb mechanikailag kiegyenlített típust keresni, sokkal halkabbak.
Mivel nincs normális gazdaságos fűtésed, ezért minőségi japán klímákból szemezgetnék.
A Nord klímának kültérijét egy hozzáértő klimás megnézhetné, mert nem normális hogy zörög. Hozzáér valamelyik cső a házhoz, elöregedett a rezgéscsillapító kompresszor alatt, vagy a szigetelést üti a doboznak. Egy kis igazgatással szerintem orvosolható.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
Prime110
aktív tag
Köszi, mármint ha a multi-rendszerben gondolkodom továbbra is, igaz akkor esedékes a bővítés?
rmihaly: Köszi neked is. Sima, egyszerű 52 nm lakás. A 2,5KW-osnál én sem gondolnám, hogy nagyobb kéne / szoba. Sajnos a korszerűsítés itt nagyon későn és rosszkor is érkezett. Addig pl. 32A sem volt volt az egész társasházban, amíg akiktől vettük a lakást, be nem kötették. Szóval voltak itt gondok. Az elektromos padlófűtés meg nagy luft, bár inkább csak egy szobában használjuk aktívan, és igazából fűtőfóliás megoldás, szalag-parkettával lefedve.
Klímást kerítünk, év elején ugyan jött valaki, megnézte, meghúzott rajta egy csavart, azt mondta 10K, de ettől jobb nem lett, csak a műanyag takaróelemet húzta meg rendesen. A rezgéscsillapító gumibakok jelenleg fel sincsenek rakva, azt mondta majd beugrik velük, de jauár óta ez ez az ugrás nem történt meg... Errefelé ilyenek... -
HÁZIGAZDA
válasz TeeJay #74261 üzenetére
húgomnál egy nagyon rosszul szigetelt faházban vagy 6-7 éve fűt ezerrel egy 5 kw-os micu (anno alap széria volt, gondolom hr, nem emlékszem már), nyáron hűt, szóval dolgozik rendesen. soha semmi baja nem volt még.
anno windy-ék szerelték, valami kezdetleges csepptálcafűtést is applikáltak bele (én kértem), az mondjuk szerintem már rég ki van kapcsolva.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
rmihaly
tag
válasz Prime110 #74259 üzenetére
Szia!
Szét kell szedni kültérit, és helyretenni/kiegészíteni a zajcsillapító szigetelést, rögzíteni zörgő részeket.
Rezgéscsillapító gumibakra helyezni a kültérit, az épületbe menő csöveket "lazán" hagyni.Meglepően el tud csendesedni az a gép is amit már rég kivágtál volna az utcára.
Az én kültérim is zakatolt, kattogott csak nagy hidegben nem volt kedvem vele foglalkozni.
Amikor fentieket elvégeztem már figyelni kellett, hogy megy e, mert az utca zaja hangosabb volt, mint a klima (Nord 3,5kW-os kb 2/3-os teljesítményen) -
nagyúr
Köszönöm!
"Ha tetőre Teszed, kezdődjön ott, hogy japán."
Miért? Időjárásállóbbak? Gondolom sokkal drágábbak is, persze nincs ingyen ebéd. Valami ilyesmi? (Hűtés és némi fűtésrásegítés is kell.)1. Hány kilowattosban gondolkozzak 12m2-es szoba, és hány kilowattosban az egy légterű kb. 45 m2-es nappali/étkező/konyha esetén? 12m2-re gondolom elég a 2.5kW, a nagyobb meg legyen 3.5? Vagy még nagyobb kell?
2. Mik az ajánlott típusok 200-300k között? Hol kezdődnek árban a már vállalhatóak? (Jó, persze, mindenkinek más a határ, és más a "vállalható", de teljesen laikus vagyok a témában, minden alap infónak örülök.)[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz liszi70 #74265 üzenetére
Most így hirtelen nem látom hogy írtad-e melyik község, vagy város melyik részén van a családi ház. Ez azért fontos, mert a ugyan lehet kérni a klímást hogy máshonnan vásárolt klímát telepítsen fel, de mivel abban nincsen anyag haszna, így más árakkal és más garanciális feltételekkel dolgozik, van aki nem is vállalja úgy. Ezért nem mind1, hogy aki hajlandó nálad telepíteni, mivel hajlandó dolgozni. Mi ajánlhatunk akármit, ha aztán nincs aki felrakja Neked.
Azért a kültérik elhelyezésénél alap elvárás, hogy a gyártónak kötelező számolnia a tetőre telepítés lehetőségével és annak minden viszontagságával. Amelyik pusztán a jégtől elromlik, ott a gyártó nem volt elég alapos.
Mert ha csak nyáron használod hűtésre, akkor mitől menne tönkre egy kültérre tervezett berendezés télen ha nem is járatod?
Ha meg télen is használod fűtésre, akkor a gyártónak le kell írnia mely típusokat, milyen körülmények között, vagy milyen kiegészítő elemek beépítésével lehet használni, amit ha a telepítő elvégez, akkor nincs mese, annak nem szabadna elromlania.Írod hogy gázfűtésed van, ez alapvetően cirkós-padlófűtéses rendszer? Mert a konvektoros esetén lehet hogy többet fogjátok télen járatni a klímás fűtést.
Padlófűtés van annyival komfortosabb és alacsony fogyasztású hogy nem kell klímával fűteni külső -4 foknál.
De sokan +7 fok külső hőmérséklet mellett sokkal hosszabb ideig fűtenek átmeneti időszakban klímával, mint eredetileg gondolták.Ez azért nagyban befolyásolja, hogy mennyit kell költeni a teljes szettre, mennyire kell halknak lennie, hogy télen ne zavarjon Titeket.
Hogy a 45 nm2-es területhez a Te valós felhasználásodhoz milyen teljesítmény kell, ahhoz tényleg helyszíni bejáráskor lehet meggyőződni.
Nekem társasházi lakás, a 23 nm nagyszoba és az ajtókon keresztül a lakás többi részének fűtéséhez 3,5-öst raktunk fel, míg az alattam lakó ugyanekkora lakáshoz 2,5-öst.Mitsubishi, Panasonic, Daikin mindenképp jó kiindulási alap. Pláne a hálóba.
Mindegyik gyártó legolcsóbb szériája a nyári, irodai hűtésre való, ahol a nappali zajok elnyomják a kissé hangosabb működést.
Az egyel magasabb árkategória a nyári halk hűtés otthonra, aztán jön az átmeneti fűtéshez is halk típusok.
Végül következnek a télen is jó erővel fűtő típusok, amiknek a hangerő és a kényelmi komfort mentén mozog az áruk.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
bb71
őstag
Írtatok véleményt, tanácsot a pár nappal korábbi kérdésemre, miszerint Syen Muse, Nord Tanami... Mitsu HR35 melyik legyen...
Sokat nézelődtem, kiszámoltam azóta a hőigényt: 8,3(18°C-ra fűtve) ... 9,5kW(20°C-ra fűtve) -15°C-ra számolva. (ez egy közösségi helyiség, nagyterem).A Muse teljesítményben tudná, amit kell, de nincs megadva, hogy -10 ... -15 fokon mekkora fűtési teljesítménye van.
A Mitsu HR -10 fokon 2,9kW-ot mond, halkabb, mint a két másik kínai, de nincs benne wifi (és ez fontos).Az a kérdésem még hozzátok, hogy van még a HR-hez hasonló japán 3,5kW-os, amiben van wifi és árban hasonló?
A fűtés lenne a cél (időszakosan, hetente 2-3 alkalommal 2-4 órára kellene felmelegíteni a termet), nem a hűtés, habár azt is igénybe vesszük nyáron.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Daikin Sensira vagy Comfora de egyikben sincs gyárilag wifi hanem+20ezer
Mitsubishi HR jó gép de az sem bika fűtésre mert alap kapilláris csöves gépPanasonic BZ-t nézd még meg vagy TZ de az már drágább
Syen Muse=Gree ComfortX
Gyárilag wifis és -15-ig biztos nincs gondjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! Mi az a Felelős Műszaki Vezetés és E-napló vazetés, amik a kapott árajánlatokban szerepelnek? Előbbi a végösszeg 1,5%-a, az e-napló 25k+ÁFA. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Tamy
senior tag
válasz feco70 #74277 üzenetére
Kinek mi. Én meg azt nem értem, hogy már lassan a mosógéptől a hűtőn át minden legyen wifis, még az órának is "okosnak" kell lennie, pont a klímának nem . Én teljesen össze-vissza érek haza, gyakran akár napokig nincs itthon senki, úgy, hogy még a napot se tudom előre mikor érek haza, de órát egy átlagos nap sem. Baromi kényelmes, hogy indulás előtt csak "feltekerem" a fűtést (igaz néha a kapuban jut eszembe), de mire hazaérek kellemes meleg van. Addig felesleges 22 fokon tartani a házat, pláne ha napokig nincs itthon senki.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
arnyekxxx
veterán
Baromi kényelmes, hogy indulás előtt csak "feltekerem" a fűtést
Nálunk a próbateremben ezt egy x<5000Ft-os kütyü megoldja a 20éves on-off klímával is
-
addikt
van egy kínai Daikin klímám, amire nem lehet wifi modult tenni.
a napi ki-be kapcsolást nálam is egy Tuya képes "okos" konnektor oldja meg. bónusz: a fogyasztását is látom a klímának“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Tamy
senior tag
-
nagyúr
válasz PROTRON #74267 üzenetére
Köszönöm szépen!
"Írod hogy gázfűtésed van, ez alapvetően cirkós-padlófűtéses rendszer?"
Radiátoros cirkós gázfűtésem van, ezt szeretném télen kiegészíteni a klíma fűtésével, ami meggyorsítja a felfűtést, amikor hazamegyünk."Mi ajánlhatunk akármit, ha aztán nincs aki felrakja Neked."
Lesz aki felrakja, abban állapodtunk meg a szerelővel, hogy én is nézhetek valamit, úgyhogy jó lenne néhány konkrét ötlet 200-300k között, a már leírt körülmények közé. [link] [link] [link]"Mitsubishi, Panasonic, Daikin mindenképp jó kiindulási alap. Pláne a hálóba.
Mindegyik gyártó legolcsóbb szériája a nyári, irodai hűtésre való, ahol a nappali zajok elnyomják a kissé hangosabb működést.
Az egyel magasabb árkategória a nyári halk hűtés otthonra, aztán jön az átmeneti fűtéshez is halk típusok.
Végül következnek a télen is jó erővel fűtő típusok, amiknek a hangerő és a kényelmi komfort mentén mozog az áruk."
Tudnátok mondani egy-egy konkrét típust ezekre a kategóriákra? Hogy tudjam, egy-egy kategória mennyibe fáj, és melyik típus képviseli. -
Tamy
senior tag
válasz arnyekxxx #74284 üzenetére
Ennyi erővel sok eszközből sok mindent ki lehetne hagyni. A laptopba, telefonba se kell mindenkinek pl. bluetooth, mégis benne van. De, hogy a klímánál maradjak, nekem meg pl. az időzítő tök felesleges, ahogy a gyári távot se használom soha. Ha ennyiféle külön típus lenne, hogy mindenkinek csak az legyen benne, amire szüksége van, akkor szerintem még drágább is lenne.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
-
Tamy
senior tag
válasz arnyekxxx #74287 üzenetére
Igen, de a szoftvert sem ingyen fejlesztik. Ha kevesebb klímánál használnák, az egységnyi ár lenne magasabb. Távirányítóból meg egy elég lenne a két klímámhoz, azzal be tudom állítani a wifit, felesleges mindegyikhez külön. De pl. tévé előfizetésnél sem tudod egyesével kiválogatni mit szeretnél (nekem egyszerű, mert én leginkább semmit), pedig a digitálisnál a lehetőség meglenne rá. Ha mégis megvalósítanák, akkor meg annyival többe kerülne. Szerintem jól van ez így, hogy megvan a lehetőség klíma esetén is, akinek kell használja, akinek nem, az meg nem. Lehet tiltakozni ellene, a technika fejlődik, lassan mindenben benne lesz, akár tetszik, akár nem. Nekem meg a hűtő, mosógépben felesleges (az enyémben nincs is benne), de ha x év múlva újat veszek, könnyen lehet, hogy már nem lesz választásom.
-
Tamy
senior tag
válasz arnyekxxx #74289 üzenetére
Igen, de ha több eszközben használják, az egységnyi ára csökken. Másrészt a távirányítást Te is használod, pénzt adtál érte. Nem egyszerűbb, ha alapból benne van? Szerintem az csak plusz macera, hogy a távirányító kütyüt a megfelelő helyre helyezni, áramot adni neki.
"Azt nem tartom technikai fejlődésnek, hogy mindenbe mindent beleteszünk (és kifizettetjük a vásárlóval) akár kell akár nem."
A gondolatmeneteddel, hogy ne adjunk pénzt felesleges dolgokért, bizonyos mértékig egyet értek, csak sajnos a világ nem így működik. Ha valamiből többet gyártanak, az egységnyi ára csökken. Sok olyan eszköz van, ami felesleges összetevőket tartalmaz. Itt van kapásból a monitorom: tök felesleges rá D-SUB csatlakozó, ahogy a DVI is, ha HDMI-n használom, mégis rajta van, nincs választásom. Számtalan példát lehetne mondani az élet minden területéről. Viszont ha kevesebbet gyártanak egyféle típusból, illetve emiatt kell többféle verziót gyártani, akkor meg a gyártási költség emelkedik annyival, hogy a végén árban ugyanott leszel, csak kevesebbet kapsz a pénzedért. Melyik a jobb? De lehet olyan is, hogy most úgy gondolod nincs rá szükséged, később mégis jól jön.
-
cibus
aktív tag
sziasztok, klímánál melyik márkákat érdemes választani?
-
lasz10
junior tag
válasz feco70 #74277 üzenetére
A kínaiakat mondjuk megértem, hogy a wifit promotálják, valamivel el kell adniuk, ha már a SEER/SCOP, a bivalens hőfok, a fogyasztás magánügyüknek számít, ahogy a hangerő, az alkatrész- utánpótlás is, marad a wifi (ami vagy működik, vagy nem) és a csepptálca-fűtés.
https://bit.ly/3UUXZYw
-
lasz10
junior tag
Nekem egyik japánban sincs wifi, nem is romlottak el.
A szomszéd polárjában a szerelő sem tudta a wifit beállítani, az sem romlott el, igaz nem ment egy évben egy hetet összesen. Lehet, hogy a wifi bekapcsolása plusz áramfelvételt generál, és az okozza a hibákat?https://bit.ly/3UUXZYw
-
Tamy
senior tag
válasz lasz10 #74294 üzenetére
Nekem se a wifi romlott el Lehet, hogy a japánok tudását meghaladja a wifi? Annyira belezavarodnak, hogy minden mást is elrontanak miatta? Ezek szerint a kínaiak már lekörözték őket De korábban pont itt írta #74270 zsolosz, hogy már az új Comfora is wifis.
-
bogabi
senior tag
válasz lasz10 #74294 üzenetére
Tehát amelyik klimában van WiFi, az egy időzített bomba, kerülni kell, ördögtől való, atomot rá! Ekkora meddő vitát már rég olvastam egyébként, ami itt a WiFi kell/nem kell témában megy. Egyértelműen hasznos sztem, ha nem használja valaki, az magánügy. Az autónkban van színes HUD, nem használjuk, de nem rágódunk azon, hogy most akkor bebuktuk az árát, nem ér annyit az egész, hogy ezen pörögjünk.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
-
Tamy
senior tag
válasz arnyekxxx #74297 üzenetére
Ha azonos márkájúak akkor egy appal tudod vezérelni. A telefon mindig kéznél van, a távirányító nem. Illetve saját elmondásod szerint Te is távirányítod appal, csak mivel gyárilag nem volt benne wifi kényszerből bonyolítottad az életed. De ez a Te döntésed, a jövő úgyis a beépített wifi, ha tetszik, ha nem
-
TeeJay
félisten
Két Daikin Sensira-m van. Tavaly vettem két modult bele azóta nem nyúltam a távirányítóhoz
Persze van ami hiányzik a Daikin Onecta appban (comfort gomb pl amivel minimum ventilátor és vízszintes állást csinál) de legalább működik mindig és látom a belső és külső hőfokot meg a fogyasztást. Szóval lehet ezt a wifit jól is csinálni és akkor tényleg hasznos igaz nyáron szinte megállás nélkül megy a klíma akkor nem nagyon kell hozzá nyúlnomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
lala666
senior tag
válasz TeeJay #74299 üzenetére
A mitsubishinál appból tudsz fél fokot is állítani, távon például nem lehet. Nem beszélve arról, ha nayaraláskor le van állítva indulás előtt bekapcsolom és nem melegbe érkezünk...
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest