-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
M. Éva84
újonc
válasz norbert1998 #57292 üzenetére
motorola g vagy xperia sp szerinted?
-
szagnes69
aktív tag
Kedves Gabesz77 és Keil Walker! Közben rájöttem, hogy van is itthon ilyen adapterünk, még a lányom kapta a telójához, de mint írtam tartok tőle, hogy ebből gond lehet a munkahelynél...
Kedves Zsolt_72!
Mielőtt még ide írtam volna, jártam bent a T-home itteni üzletében, ott mondta egy hölgy, hogy ingyen kicserélik a kártyát, de kell hozzá a munkáltatótól egy nyilatkozat, hogy ezt ők megengedik. Ezek után hívtuk a férjem munkahelyét, ahol azt mondták, hogy ők is ki tudják cserélni, csak vigyük el a kártyát. Amikor meg vitte a párom, akkor azt mondták, hogy ők még sem cserélik ki. Hazajött a párom, mondtam neki, hogy nekünk az is jó, ha adnak egy nyilatkozatot a cseréhez a többit majd én intézem, újabb telefon a munkahelyre, ahonnan szinte elhajtottak, hogy hagyjuk őket ezzel békében.
Az általad leírtak alapján még egyszer megpróbálom a T-home-nál, hátha még se kellene az a papír...
Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált!
-
Devas
őstag
válasz M. Éva84 #57298 üzenetére
Azt azért nem árt tudni, hogy a nagyobb megapixeltől nem lesz szebb a fotó... sőt. Ha a megapixel növekszik, attól általában romolhat a kép minősége, ha egyéb tényezőt nem növelik arányosan vele (pontosan én sem tudom, talán az optika méretének is növekednie kell a megapixellel együtt, de valahol itt egy fotós fórumtárs ezt régebben konkrétan kifejtette). Meg állítólag nagyban függ attól is hogy az adott készülék kamerájához milyen szoftvert írtak. Meg ugyebár egy fullHD kijelző is csak 2 megapixelt tud max megjeleníteni. Nagyobb megapixelű képbe esetleg bele tudsz nagyítani (ami egy csoportképnél előnyös lehet), de ha homályos, zavaros a kép és gyenge a vonalélesség akkor semmivel nem vagy előrébb.
Érdemes tesztfotókat nézegetni és az alapján ítélkezni.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az én (egyébként rettenetesen megvetett és gyűlölt) Samsung Galaxy S Advance telefonom kamerája is csak 5 megapixeles, már nem egy mai darab, de még mindig hozza azt a szintet amit manapság a középkategóriában felmutatnak a gyártók. Egy Optimus L9 II vagy Xperia M2 meg egyenesen szarabb.
A Motorola G kameráját nem szokták dicsérni, de simán hozza azt a minőséget mint a többi felsorolt készülék 8 megapixelen. Emiatt nem aggódnék, sőt ha lenne szolgáltatónál ez a telefon, akkor egy percig sem gondolkoznék, hogy ezt vegyem-e.
(Amúgy meg nem az optika, illetve objektív méretét kell növelni a jobb minőséghez, hanem a lencsék megmunkálásának minősége számít, ilyen apró méretben viszont nagyon nehéz szép munkát végezni. Az objektívnek is van egy fizikai értelemben kifejezhető felbontóképessége, ha ez nincs arányban a szenzor felbontásával, akkor nem lehet kihasználni az extra részletességet vagy csak kis mértékben. Ellenben egy 13 megapixeles fotót visszaméretezve 8 vagy 5 megapixelre, már jóval jobb eredményt hoz, mintha eleve csak egy 5 megapixeles kimeneted lenne, függetlenül attól, hogy az eredeti 13 megapixeles anyag 100% nézetben nem volt túl megnyerő. Meg nagyon sok múlik a szenzor dinamikáján (kiégett-bebukott részek), a szenzor blooming hajlamon (ez sok mobilnál komoly gond) és persze az algoritmuson is, ha a zajszűrés minden részletet elmos, akkor értelme sincs a nagyobb felbontásnak, mert több hasznos képi információ nem fog megjelenni. Szóval a lényeg, hogy valóban nem mindig az a jobb ami nagyobb felbontású, de az sem baj, ha nagyobb, csak legyen mögé pakolva több mérnöki teljesítmény).
-
-Faceless-
őstag
válasz Stauffenberg #57307 üzenetére
Az S Advance kamerája már a korában is túlteljesítette társait ezért is tartozott az ajánlottak közé. De persze ugye mind tudjuk elvieg, hogy nem a felbontás számít, hanem az elkészült kép minősége.
-
minek?:S
őstag
válasz Babaaa24 #57290 üzenetére
Androidosok közül nem tudok mondani jó kamerásat, annyit tudok, hogy egyik sem közelíti meg a L1020-at, és ha fő a kamera, akkor én nem gondolkodnék, persze ha valami olyan dolog van droidon ami kell, akkor nincs mit tenni. Ajánlom figyelmedbe ezt a hsz-em(ami Arween társunknak szól), a 2 linket olvasd el, hasznosak lehetnek.
Üdv.:M.
-
kutga
nagyúr
Urak!
Iphone 5C függetlenül (150k) mennyire éri meg az árát a mai mezőnyben? Lumia 520-at nyúzok, főleg alap feladatokra, az offline navi viszont nagyon jól jön.
Nem nagyon érdekelnek a csilli-villi droidos csodák, inkább a megbízhatóságra, stabilitásra törekszem, a WP-t azért zavarba lehet hozni.
Let the Zone take me if I am.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz -Faceless- #57308 üzenetére
Megvallom őszintén, amikor egy éve telefont kellett választanom, akkor az egyetlen szempont volt, hogy legyen jó a kamerája. Akkor a középkategóriában kimagaslóan jó minőségű volt, a fotó minőségre egy rossz szavam nem lehet, simán pariban van a maga idejében megjelent iPhone 4s kamerájával.
Csak olyan szempontokat nem vettem figyelembe, hogy a gyári 4.1.2 ROM egy bug tenger, iszonyatosan labilis, állandóan lefagy, még az alapfeladatok kielégítése is problémás. Gondoltam sebaj, felmegy rá egy custom ROM, előtte a Defy-met is szanaszéjjel hajtottam MIUI-val meg CM-el és egészen kiváló volt. Csak aztán jött a bökkenő: Elkezdtem olyan pénzügyi alkalmazásokat használni, amik root és custom ROM mellett megnyekkenni sem hajlandók (biztonsági okokból), így az elmúlt egy évem rendkívül küzdelmes volt és a pokolba kívánom a Samsungot, hogy kiadott egy olyan JB frissítést ami teljesen hazavágta a telefont és sunnyogva, lapítva megvárta míg lejár a 18 hónapos support és kész, innentől szarhat a vásárlók fejére. Még annyit sem mondott, hogy "bocsi, cserébe nyithatóvá tesszük a bootloadert és tegyetek fel olyan ROM-ot amit csak akartok".
Egy életre megutáltam ezeket a suttyókat, nem ez az első Samsung telefonom és a környezetemben is szinte mindenkinek Samuja vagy ájfónja van. SGS, SGS Plus, SGS2, SGS Advance, SGS3, SGS3 LTE, SGS4, SGS5, Note 1, Note 2 az amivel közelebbi kapcsolatba kerültem eddig és mindegyik prüszköl. A Samsung nem tud telefont gyártani. Amikor benyögte, hogy az SGS3 nem kap több frissítést, csak az LTE verzió az 1 GB RAM miatt, akkor már csak röhögni tudtam, egyben sajnálni szerencsétlen unokatesómat akit szarban hagyott a gyártó, annak ellenére, hogy anno egy vagyont hagyott náluk a frissen megjelent SGS3 megvételével. De az is vicces, hogy az SGS3, SGS4, SGS5 óta mindegyik telefon első szállítmánya hibás kamerával kerül a boltokba.
A Samsung az IT ipar legnagyobb gerinctelen suttyója, ő okozza platformon belül a legnagyobb fragmentációt és előbb ad ki új mobilt, mint régiekre frissítést, de ugye a rendszereik sem érnek semmit, mert egy épkézláb stabil ROM-ot nem tudnak fejleszteni... Közben a Samu fanok meg templomos lovagként védik a márkát és mindig, minden kifogásra az a válasz "Te vagy a hülye, hogy nem raksz fel custom ROM-ot!". Hogyne...
Soha többet Samsung!
-
legenda
válasz Stauffenberg #57311 üzenetére
...az LTE verzió az 1 GB RAM miatt... - az lte 2 gigabyte ram, a sima s3 1 gigabyte ram!
SGS3, SGS4, SGS5 óta mindegyik telefon első szállítmánya hibás kamerával kerül a boltokba - ez nem igaz!
"Te vagy a hülye, hogy nem raksz fel custom ROM-ot!" - amikor épp samsung telefonom volt - most sem az van -, sosem használtam moddolt firmware verziót, mindig kifogástalanul működött a gyári!
a többire mindenki gondol, amit csak akar, keres a gondolataiban másik olyan gyártót, akik tovább támogatnak firmware tekintetében - android szekcióban -, házhoz kivonuló szervizest biztosítanak a csúcskategóriában...stb.asound; szia, a megbízhatósággal és stabilitással az 5c esetén sincs probléma, de 150 e ft környékén - ha minimális rápótlással is - már elgondolkodtató az 5s beszerzése is, újabb típus, erősebb hardver, jobb anyaghasználat...stb.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
válasz bobby_30 #57293 üzenetére
Szerintem se az i4-et.. jó jó.. de nagyon öreg.. 3,5 lassan 4 éves. Mennyiben gondolkodsz?
asound
i5C egy i5-nek felel meg, ahhoz viszonyítsd az árat. Csak szerintem kicsit jobban adtak i5re, mint az 5C-re. Nem vagyok Apple fan, de biztos van, aki jobban is tudja ezeket, hogy mit érdemes mennyiért. Honnan vennéd?
Stauffenberg
Respect Ez tetszett.
Üdv.:M.
-
kutga
nagyúr
válasz minek?:S #57313 üzenetére
MOD
Weeman1
Sajnos azzal tisztában vagyok hogy túlárazottak az Apple cuccok, az 520 helyenként viszont teljesen fapados. Azért is tetszik az 5C mert nagyjából 4" méretben gondolkozom. L630-on tényleg érdemes elgondolkoznom, főleg a kétkártyás változaton.Let the Zone take me if I am.
-
Stauffenberg
nagyúr
"az lte 2 gigabyte ram, a sima s3 1 gigabyte ram!"
Én is így értettem. Nem kap az SGS3 több frissítést a kevés RAM-ra hivatkozva, miközben az új Android nagy előnye a fejlettebb és jobb memóriakezelés. Számos 1 GB-os középkategóriás vason fut hibátlanul a KitKat. Ezzel csak a gyártó köpte arcon azokat, akik bizalmat szavaztak neki a prémium kategóriában, de hát ugye van már SGS4 meg SGS5, minek kéne támogatni az SGS3-mat, ideje lesz nekik már váltani...
"ez nem igaz!"
Pedig az. Sorrendben:
"amikor épp samsung telefonom volt - most sem az van -, sosem használtam moddolt firmware verziót, mindig kifogástalanul működött a gyári!"
Nem ismered el, hogy az SGS Advance 4.1.2 frissítése teljesen hasznavehetetlen? Mintha sűrűn megfordulnál a telefon topikjában...
-
legenda
válasz quailstorm #57315 üzenetére
az olcsóbb kategóriában pláne több a hibalehetőség, már csak a hardver miatt is, de a kies frissítést alapban kerültem mindig is - igaz, az s advance témában is írták néhányan, hogy a kies frissítéssel is okés náluk, de akkor is...
van még egy s advance a családban, 4.1 alatt is okés, bár odin alól húztam fel rá mindig a friss firmware verziókat, de most az is cserélve lesz, mert bő 1 éves már, szülinapra rendelek helyette valami mást, és nem marad samsung telefon...Stauffenberg; a linkelt cikkekkel problémám van, a tartalommal, a megjelnések dátumával, és még lehetne sorolni... el is olvastad az írásokat, pláne ahol sok más hibalehetőséget sorolnak fel?
s advance; lásd fent![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Devas
őstag
válasz Stauffenberg #57307 üzenetére
Köszi a részletes magyarázatot a kamera kapcsán. Mondjuk az én véleményem szerint android fronton talán a Samsung lövi a legjobb fotókat. Az S Advance képit még nem láttam, de mindjárt meg is lesem őket.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
bobby_30
tag
2-3 évben, és kb. 60000 ft-ban. indokolt esetben több is lehet.
-
Kodiak88
tag
Még mindig vívódok melyik Moto G-t vegyem meg... Dualsim jól jöhet de perpill nemkell, 4G lefedettség itthon egy vicc és a céges net is max 21mbps de ezek a fotós funkciók jópofák..melyik lehet később jobban eladható?
-
Devas
őstag
válasz Kodiak88 #57321 üzenetére
Egyiket se. Várd meg az új G-t.
A Motorola úgy látszik végre felismerte mennyivel értelmesebb dolog előlre rakni a hangszórót, mert már a Moto E-ben is oda került.
Remélem a nyár végére már lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Sógorom szeretne telefont cserélni és a flottában ezeket kapná:
Nokia100, Nokia108, SamsungE1200, Vodafone353, Vodafone155, Alcatal OT2000
Ezek az 1 Ft-os telefonok.Alcatel OT720 4990 FT.
Alcatel 2010 6990 FT.
LGT385 7990 Ft.
Samsung E2530 9990 Ft.
Samsung E2600 9990 Ft.
Nokia Asha 208 9990 Ft.
Samsung Xcover II 9990 Ft.
Samsung Galaxy Y 9990 Ft.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Általában csak telefonálásra kellene de az nem baj ha strapabíró lenne. Ezért én a Samsung Xcover II ajánlanám.
Szerintetek?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz quailstorm #57327 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Továbbítom.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Devas
őstag
válasz norbert1998 #57328 üzenetére
Az L90 szerintem egy nagyon jól belőtt készülék, pont akkora hardware van benne amennyi átlagos felhasználáshoz kell. Pont annyi PPI a kijelzője, amennyi kell. Amiket Te mondasz azok igazából számok, de gyakorlati felhasználásban alig érzékelhető eltérések. A frissítések igaz már más tészta. Én úgy vagyok vele, hogy a telefon működjön jól a gyári rendszerrel és akkor az ember nem vállal rizikót a rendszerfrissítéssel (esetünkben a hölgy nem tudom mennyire guru a témában és mennyire akar a dolgokban elmerülni). A Moto G-re nincs magyar nyelv, az automatikus szövegkiegészítést lényegében el is felejtheted, pedig az nagyon hasznos szerintem. A garanciális dolgok lehet nehézkesek mert nincs a Motorolának hazai képviselete...
Szóval én ilyen egyszerű okok miatt preferálnám az L90-est. Nyílván egy telefongurunak a G lehet jobban fekszik. Mondom ezeket mint Motorola tulaj és guru sem vagyok...Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
válasz norbert1998 #57328 üzenetére
Ja bocs. Ugyanaz a hardware van a G-ben mint az L90-ben. Akkor mire írtad hogy oda-vissza veri? Üzemidőben a G alulmarad, és a sugárzás értékekről még nem is beszéltünk. A G max kijelzőben keménykedhet az L90-el szemben, de erről már leírtam mit gondolok. Az SD-kártya foglalatot se felejtsük el.
Értesítő LED azt hiszem nincs az L90-ben, de a Moto G-ben van. De ezek a LED-ek általában nem világítanak folyamatosan, hanem kb 3 másodpercenként felvillanak egy pillanatra. Sokszor egyszerűbb felkapni a telefont és megnézni történt-e valami, mint 3-4 másodpercen keresztül pislogás nélkül figyelni a LED-et felvillan-e. Szóval erről is megvan a véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Iphone 4-em cserélném le. Használtan vennék telót, olyan 50 körül. Ami fontos: fotó, gps, kijelző minősége, zenehallgatás, e-book, internet, viber, e-mail, kevés játék.
A két kiszemelt teló:
Lumia 920, Huawei P6.Tudom, hogy 2 különböző platform. Sok androidos telóm volt már, illetve egy kis ideig volt Lumia 520-asom is.
De nem igazán tudok dönteni. -
Simtu
senior tag
válasz norbert1998 #57334 üzenetére
Itt az aprón kb. ennyiért mennek, sőt a 920 van már 40 körül is.
-
chabeee
aktív tag
nexus 5 vagy galaxy s4?
-
őstag
-
chabeee
aktív tag
válasz norbert1998 #57343 üzenetére
áh csak egy kis megerősítésre volt szükségem, a sok elrontott galaxy fun haverom mellett.
Köszi a válaszokat. -
oncsi
őstag
válasz norbert1998 #57343 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy megint lesznek hardveres gombal készülő mobilok? Én spec pont ezek hiánya miatt nem találok nekem tetsző telót.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
zack
nagyúr
válasz chabeee #57340 üzenetére
Szerintem ha fontos a multimédia akkor S4. Zene, fényképező, kamera. Nexus 5 csak akkor ha koca multimédiás vagy. A rendszer simább és gyorsabb, de ezzel együtt puritán is, nincsenek szoftveres fícsörök.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest