-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vyrnwy_31
kezdő
Üdv!
Új telefon vásárlásán gondolkozom (bár a dolog nem különösebben sürgős), ehhez kérném segítségeteket.
Árkategória.
Még nem tudom, hogy mennyit költenék rá szívem szerint - tudnátok esetleg több ajánlatot adni, pl. hogy 80k-ért, 100k-ért illetve 120k-ért milyen lehetőségeim vannak az igényeimnek megfelelően?
Használt vagy új?
Mindkét lehetőség nyitott.
Hol vennéd meg?
Függetlenül újonnan, vagy használtan Apróról/Jófogásról/stb.
Hosszú vagy rövid távra tervezel?
A kijelölt árkategória mutatja, hogy nem a flagship kategóriában keresgélek, jó lenne, ha hosszú távon (3-4 év) használható lenne a telefon.
Mire használnád?
"Alap" dolgok - netezés, YouTube, zenehallgatás, social media - játszani egyáltalán nem játszanék rajta, esetleg kicsit többet fotóznék mint az átlag, de abszolút nincsenek nagy igényeim kamerában, igazából csak legyen jobb, mint a jelenlegi Redmi Note 4-em, ami talán nem nagy elvárás.
Operációs rendszer?
Jó az iOS és az Android is.
Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Talán itt van a nagy választóvonal számomra - bár relatíve nagy kezem van, de a Redmi Note 4 már nagyon "neccesen kényelmes" kategória, ugye ez a telefon 151x76 mm-es, tehát örülnék ha legfeljebb ekkora, de inkább kisebb telefont tudnék találni.
Egyéb dolgok, amik fontosak lehetnek:
Jó lenne a microSD bővítési lehetőség (csak akkor, ha 64GB-nál kisebb a belső tárhely, a Redmi 32GB-ja úgy érzem, hogy hosszú távon kevés lesz), nagyjából ennyi.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Orgi
addikt
válasz Postas99 #153587 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanaz a két telefon és az aktuális frissítés, a májusi is ugyanakkor jött ki a két telóra, a Honor 20-ra és a Huawei Nova 5t-re. Továbbá én pl Honor 8-ról váltottam és ott a Honorra egy főverzióval több frissítés jött ki, mint a Huawei testvérére, a P9-re.
-
Dani_kp
addikt
válasz Viktor0610 #153597 üzenetére
Nálam is 6-7 óra SoT, viszont 3-4 naponta töltöm, 15% alá nem hagytam merülni.
https://ingatlan.com/33821564
-
FraFer82
tag
Igaz, de jelenleg a Honor 20 drágább, és azért a Nova 5T az újabb telefon, valamint a Huawei a fő brand, míg a Honor a fiatalokra lövő almárka, így általában a Huwei telefonok kapnak több figyelmet a cégtől. Azonos áron is inkább a Nova 5T, de olcsóbban meg szerintem egyértelműen az a jobb választás (a dizájn meg ízlés kérdése, hogy kinek melyik).
-
TunerJoe
senior tag
válasz FraFer82 #153604 üzenetére
Kemény kettő hónappal újabb és az összes hardver pontosan ugyanaz a két készülékben és a nevét leszámítva a szoftver is, szóval nem hinném, hogy a Nova több frissítést fog kapni, csak azért, mert Huawei van ráírva, de fogadhatunk 1000 forintban Persze ha olcsóbb a Nova akkor inkább az éri meg, ha tetszik is az illetőnek akkor főleg.
instagram.com/albert__gyorgy
-
FraFer82
tag
válasz vyrnwy_31 #153601 üzenetére
120-125 ezer forint között már tavalyi flagship-tudást is vehetsz, mint az LG G8S (155x76 mm), de igazából nincs szükséged rá a leírtak alapján, nem használnád ki. 100 ezer forint körül a Huawei Nova 5T (154x74 mm) megfelelne neked (nem bővíthető, de 128 GB-os), de igazából a 80 ezer forint körül lévő Huawei P30 Lite (153x73 mm) is hozna szinte mindent abból, ami neked kell. Vannak még jó telefonok, de lényegesen nagyobb méretben.
-
FraFer82
tag
válasz TunerJoe #153605 üzenetére
3 hónappal (2019 június vs 2019 szeptember), ami azért csak egy negyedév, de lényegtelen. Szerintem is valószínűleg mindegy, de azt nehezen hiszem, hogy a Nova 5T-ét előbb dobják, mint a Honor 20-at. vagy ugyanakkor fogják, vagy később szerintem. Jelenleg kb.10 ezer forinttal olcsóbb a Nova 5T, ami ennél az árszintnél számíthat a vevőnek.
-
FraFer82
tag
válasz #46372352 #153607 üzenetére
Az egy kiragadott példa. Nyilván ezt nehéz előre megmondani, de általában a Huawei jobban figyel a fő márkájára, mint a Honorra, amit eredetileg generációs márkának szánt.
Ráadásul ott a Honor 8 jött ki 3 hónappal később, mint a P9, talán ez számított benne. Ezért írtam, hogy nem biztos/nem valószínű, hogy számít, de azonos telefonoknál az újabbat választanám, ha olcsóbb, akkor nem is gondolkoznék.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz FraFer82 #153608 üzenetére
A Honor Play-t is magára hagyták, az Android 10-et már meg sem kapta, hiába a megfelelő hardveralap, egyéb dolgokról nem is beszélve (VoLTE képes, de a szolgáltatók nem engedélyezték rá, ki tudja, hogy milyen okból). Biztonsági frissítések még lecsorognak rá, egyelőre.
Igen, valószínű, hogy az "elsődleges" név többet számít, hiába ugyanaz a gyártó mindkét márka mögött.
-
-
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy jelenleg a piacon milyen készülékek elérhetőek Android One operációs rendszerrel.
Cégnél van 2 db Xiaomi Mi A2 és elégedettek vagyunk vele. A Mi A3-nak a tesztjére úgy emlékszem, hogy már nem lett akkora siker, ezért érdekelne hogy van-e elérhető hasonló készülék Android One rendszerrel. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Melyik okostelefont vegyem, ha nincsenek extra igényeim?
- OLED
- Min. Android 9
- NE KÍNAI (fontos)
- Hétköznapi appok normál sebességű futása (nagyon fontos)
- Kamera nem érdekel
- Nem játszok
- Lehetőleg fizikai mérete minél kisebb legyen, de 148 mm magasságnál ne legyen kisebb (P9 lite mérete)
- ÚjÁr: max 80k, de ha tudtok valami jó okot, akkor 100-ig talán elmennék. Természetesen lehet kevesebb is, ha kielégíti a fenti követelményeket.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Croft-21 #153616 üzenetére
Attól függ mit és hogyan mentesz. Van a Googlebe is visszaállítás funkció, de az csak annyit csinál hogy újra letölti az adott alkalmazást, de annak mentett adatai nem kerülnek automatikusan vissza (ha az adott alkalmazás rendelkezik online mentés/visszaállítás funkcióval akkor menni fog, de ha nem akkor ez problémásabb lesz). Vannak külön programok visszaállításra, Xiaomiba is van költöztető funkció ami mindent vissza állít a korábbi mentés időpontjába. Persze ez esetben kell egy Xiaomi fiók stb. Nokián nincs meg. Ezen felül én egyetlen módszert tudok teljes visszaállításra, Titanium Backup az ami képes erre bármilyen Android rendszeren, viszont ez csak roottal megy.
-
nobiand
aktív tag
Páromat szeretném meglepni. Két telefon közül melyik lenne az ideális. Xiaomi mi 10 vagy iPhone 11.
Kamera ami nagyon fontos lenne. Köszi. -
MODERÁTOR
-
nobiand
aktív tag
válasz Viktor0610 #153625 üzenetére
Saját telefonja egy Mi 9T, cégese i XR. A rendszerrel nem lenne gond. Csak a 9T cserélnénk mert a fent említett két telefont elég jó áron tudnánk beszerezni.
Egy izgő-mozgó gyereket szeretne minél jobb minőségben megörökíteni. -
alpihun
senior tag
2.5 éves Xiaomi Mi A1-et csernélék. Lassúcska is már s az akkuja se nagyon bírja.
Új. 100-150k-ért.
2.5-3 évig ezt is szeretném tudni használni, főleg hogy most 2x annyit szánok rá, mint az előzőre.
Normál felhasználás: netezés, telefonálás, chatelés, youtube, zene (fülessel, jack legyen). Hosszú filmek nem. Grafika igényes játékok nem (csak ilyen casual 2D, 5FPS kártyajátékok).
Android, Google csomaggal.
5.5/6 fölött de talán ne épp 7 inch.
egyéb:
- téglalap noccsot, dupla első kamera cutoutot, kerekített 2.5D kijelzőt kerülném.
- hátsó kamera nem túl fontos. Ne legyen hírhedt rossz. Esetleg nem baj ha nem lassú.
- első kamera végképp nem fontos, havonta használom. Lehet teardrop, cutout vagy popup is.Nagyon sok lehetőség van.. eddig pár amit néztem:
- Xiaomi: Mi Note 10 Lite, Mi 10 Lite, Mi 9T (Pro), Redmi Note 9 Pro
- Samsung: A51, A71, S10e (kezd eltűnni)
- Huawei P30
meg még sok más.Utóbbi napokban elkezdtem a P30 fele hajlani. Ugye nemrég volt flagship, gondolom csak jobban ki lett találva, mint a Xiaomi tegnap délután kiadott új verziója. Egyedül a 3650 mah telep agagszt picit, ma már mindenbe rakják a 4.5-5 ezret is, s gondolom 2 év múlva kevésbé lenne fájdalmas velük az utolsó fél-egy év.
[ Szerkesztve ]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
surgery
senior tag
Sziasztok éppen telefon váltás előtt állok Galaxy s10 plus cserélnék le. Kiszemeltek
Xiaomi mi10
Samsung galaxy s20 ultra
Fontos a jó kamera elfogadható üzemidő Vagy esetleg ha van más alternatíva szívesen meghalgatom
Sajnos a Huawei a Google szolgáltatás miatt nem nagyon jön szóba. -
gabor9991
őstag
Sziasztok, redmi note 7 után redmi note8-tól is búcsúzok a sok apró hibája miatt.
Nézegettem mi legyen helyette és a mi 9t jelenleg a befutó ez talán már egy lépéssel feljebb van a két említett telefontól és remélem kevesebb probléma lenne vele.
Fontos a jó üzemidő és árban is azt hiszem ennyit szánnék maximum rá.
Ebben az árkategóriában van még valami amit érdemes lenne megnézni? -
gabor9991
őstag
válasz alpihun #153631 üzenetére
Sok apróság.
Kijelző nem old fel, vagy épp hívás alatt lezár és csak a bekapcsoló gomb segítségével az egész telefont újrainditva lehet a hívást megszakítani.
Ujjlenyomat olvasó csak 3-4. alkalomra oldja fel a kijelzőt.
Gyakran zsebben érzem mikor durván melegszik kikapcs-bekapcs után semmi baja.
A tipikus közelség érzékelő hiba megvolt mindkettőnél.
Antenna érzékenység sem a legjobb, ahol élek ott nem a legjobb a lefedettség eddig a korábbi telefonokat beltéren is lehetett használni, de most beltéren gyakorlatilag nem tudom használni a note8-at mert szaggat a hang.
Bekapcsoltattam a VoLTE-t ez javított a helyzeten de ott meg amiatt jöttek a problémák , hogy nem támogatott típus.
Akkor van még olyan hiba is, hogy Bluetooth eszköz csatlakoztatáa után a wifi kapcsolat szinte nulla sebességgel működik mértem 0.02 mbit-et is, ezzel gyakorlatilag használhatatlan a telefon.
Éjszaka durván merül, képes 20-25 százalékot is merülni egy éjszaka.
Firmware legújabb, gyári beállítás megvolt, a hibái maradtak.
Nagyjából ezek után úgy döntöttem, hogy megválnék tőle és néznék valami olyan telefont amivel nem kell ennyi kompromisszumot kötni.( Van itthon használatban egy redmi8t és egy mi a2 lite is mindkettő hibátlan)
Itt jött képbe a mi 9t csak a topikjában van közel 13 ezer hozzászólás azt nem két nap átolvasni
Első gondolat valóban a redmi note 9 volt de mivel se a 7 se a 8 nem igazán vált be nálam így elengedném a redmi vonalat. -
surgery
senior tag
Ti melyik 5 g telefont ajálanátok?
S20 ultra vagy Xiaomi mi 10?
Estleg valami más altarnativa van amin természetesen google szolgáltatások futnak -
MODERÁTOR
-
surgery
senior tag
Hát mindkettő fontos az a baj ezért sem tudok dönteni Köszönöm a válaszod
-
MODERÁTOR
válasz surgery #153638 üzenetére
Nem értem a problémád.
OK, hogy mindkettő fontos, de az egyik csak fontosabb a másiknál.
Illetve, ha jól látom, a Mi 10 olcsóbb, mint az S20 Ultra. Ez is szempont lehet.
Plusz az is fontos lehet, amit TunerJoe említ. A MIUI elég megosztó rendszer. Én pl. imádom, évek óta használom, de sokaknak nem tetszik.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
surgery
senior tag
válasz Viktor0610 #153642 üzenetére
Hát igazad van Igen a mi 10 nek vonzó az ára jóval olcsóbb mint az ultra. Igazából mindkettő fontos dolog nekem. Sajnos azért maradt ez a kettő. Sokáig Huawei lt használtam és most is jó lenne viszont nekem a Google hiánya nagy baj. Néztem a p40 pro t is meg is venném csak a fránya Google hiánya ne lenne.
-
Norbi.
őstag
válasz Viktor0610 #153644 üzenetére
A Samsungnál amit tudnak, helyben javítanak a Store-ban. Amit nem, azt küldik a Telemaxba.
S9 Plus kijelzőt pl 2 óra alatt kicserélték.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
válasz surgery #153646 üzenetére
Én megvenném a Mi 10-et, majd pár nap múlva látványosan megbánnám az egészet és eladnám, majd vennék egy S20 ultrát.
+ S20 ultra 1 szavazat/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest