- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Udv!
Milyen ertelmes meretu telefont tudnatok ajanlani az alabbi parameterekkel:
- kartyafuggetlen
- android
- £500 (~180kHUF) korul
- csak bontatlan johet szoba
- max 5" koruli kene
- minimum 64gb tarhely, de legyen bovitheto (vagy 128gb)
- lehetoleg nem also kategorias hw, hanem minimum kozep / felso - kozepkategoria
- kamera legyen joSzoval, igazabol egy altalanos jelleggel jol hasznalhato, androidos, hosszu tavon is gyors es jo telefont keresunk, ami nem akkora, mint egy peklapat.
Letezik ilyen?[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Fred23
nagyúr
Szerintem is az S10e az alap válasz, de ha számít az ár, a Nokia 8 Sirocco is megfontolandó lehet! Az olcsóbban hasonlóan jó, nekem az van, és a fogását leszámítva teljesen elégedett vagyok vele. (A vékony acél keret vágja kicsit az ember kezét.)
Ilyen képeket csinál.
Nincs mondjuk 3.5 jack, csak Type-C-s füles (átalakítót mondjuk adnak), és hajlított a kijelző, nem sík.Azonos vagy nagyon hasonló áron az S10e-t venném, de ár-érték arányban jobb volt a Nokia sokkal, mikor őt választottam. Most nem tudom, mi a helyzet ilyen téren, de szerintem az S10e nem ér 160-nál többet, a Sirocco pedig 130-nál többet. Persze ha valaki nem smucig, akkor ez nem olyan lényeges szempont.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fred23 #141253 üzenetére
es Tapsi75 #141252: Koszonom szepen!
Ezek melle meg felvettem jeloltnek a pixel 3a-t (havernak kell, majd megmondja, hogy valojaban mennyire zavarja a fix 64gb tarhely).[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
A Huawei-es topic-ban már érdeklődtem, néhanyaknak ismerős lehet a problémám...
Szóval adott egy 2 éves Huawei P10 lite, amihez ingyen jutottam, tökéltesen működik és ha nem lenne betörve a képernyője akkor nekem tetszene is a modell. El is tudnám még magamnak képzelni 1-2 évig, de természetesen nem így betörött felülettel. Több helyen megkérdeztem, de 25 alá nem nagyon megy a javítás és hát ugye Huawei az ismert "lebegő karddal" a feje felett, na meg semmi garancia rá, hogy megint nem törik. (Bezzeg az öreg Lg F6-at dobálhattam agyba főbe, semmi baja mai napig...Egyszer 3 méter magasról zuhant le..) Nem tudom invesztáljak-e ebbe vagy ha nem akkor viszont új telefon de arra viszont nem szeretnék sokat költeni , max. a javítás olyan 2x-t-- Trendeket nem követem, de
- 5.2 -s kijelzőnél nem kell nagyobb, zsebben szerintem ez is nehézkes már
- Nem igénylem a sztár kamerát
- akku idő fontos lenne
- Dual SIM-t értékelném, mert két lakian élek és a két telefonozás már nagyon fárasztó (dual standby elég)
- árérzékeny vagyok , és főképp azért mert minden nagyon gyorsan elveszti az értékét.. max 50-60 e (de tényleg)
- felhasználás sima átlag, játék szinte soha, videók rittkán
- fontos hogy masszív legyen a teló és ütésálló... még a 4 éves LG-hez képest is nevetséges hogy törnek ezek az újak, a régi mobiltelefonokról nem is beszélve..A sokat emlegetett Mi9- MI9 SE-k mikor érhetik el a 60 ezres határt?
-
TurpiUrfi2
tag
Aztan az is felmerült bennem, hogy mennyire áll vajon a küszöbön az 5G áttörése, érdemes-e esetleg kicsit kivárni telefonvásárlással? Hátha egy 5G képes modell jobban meg fogja érni... vagy rosszul gondolkodok?
Végezetül "Notch" utálóknak egy gyors és frappáns megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=O41PY6Rspq4
-
Fred23
nagyúr
válasz bizonytalan #141257 üzenetére
Ahogy nézem, jó áron most sehol se, de érdemes rendszeresen nézegetni az ár- és termékkereső oldalakat, szokott lenni gyakran!
[ Szerkesztve ]
-
feri1
aktív tag
Még egyszer próbálkozom,hátha esetleg van valakinek személyes tapasztalata?
-
I02S3F
addikt
-
iff
senior tag
Sziasztok!
- Árkategória. Max. 60e
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával,
- Hosszú távra és a legjobbat
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mindegy
- 64/4-esMire szeretnéd használni, mi a fontos?
Példák:
- telefonálás
- normál felhasználás, fényképezgetés, internet
- játékra nem nagyon
- fontos a multimédia (fotózás, videózás, filmnézés)
- valamelyik márka fanja vagyok, olyat szeretnék
talán Xiaomi, most RN4-em van, de sz@rakszik a mikrofonja. (Videó és képekben is jobb legyen)
(RN7-re azt olvastam, hogy videó felvétele nem az erőssége, egy videót találtam róla, ami meg meggyőző volt)b20-as azaz 800MHz-es LTE
Üzemidő (akku)
Kamera (videó, kép minőség) szelfi kamera nem érdekes..........""..........
-
corne
csendes tag
Sziasztok! Galaxy S7 edgemet akarom cserélni. Egyik hazai műszaki üzletláncban két telefont ajánlottak Huawei p20 pro 159e-èrt vagy S9+189e-ért. Melyik lenne a jó. A Huaweit inkább ajánlották, de tartok tőle a botrányok miatt. A jó kamera nagyon fontos. Más opció esetleg a két modellen kívül? Köszönöm előre is!
-
junkhead
aktív tag
S.O.S
utazások előtt telot váltanék nyár miatt:-)) 2,5 év után..
Samsung A40 és A50en gondolkodom, gyors legyen és jó képeket csináljon, nem játszom vele.
Melyiket ajánljátok átlagos felhasználásra ár-érték arányban?Köszi
-
-
Azt tudja valaki, hogy a Samsung A20e-ben levő gyorstöltés milyen szabványú?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok!Netezésre,youtubra,vibber,e-mail,és böngészésre melyik készülék a jobb?iphone 6s vagy samsung a40?vagy mit ajánlanátok?Xiaomi,huawei szóba se jöhet.Napokban szeretnék új készüléket vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
Próbálkozok újra. Örülnék ajánlatoknak:
- új telefon
- kínai márkák lehetnek..
5.2 -s kijelzőnél nem kell nagyobb, zsebben szerintem ez is nehézkes már
- Nem igénylem a sztár kamerát
- akku idő fontos lenne...
- Dual SIM-t értékelném, mert két lakian élek és a két telefonozás már nagyon fárasztó (dual standby elég)
- árérzékeny vagyok , és főképp azért mert minden nagyon gyorsan elveszti az értékét.. max 50-60 e (de tényleg)
- felhasználás sima átlag, játék szinte soha, videók rittkán
- fontos hogy masszív legyen a teló és ütésálló... még a 4 éves LG-hez képest is nevetséges hogy törnek ezek az újak, a régi mobiltelefonokról nem is beszélve..Köszönet..
-
Máté94
addikt
válasz TurpiUrfi2 #141270 üzenetére
Galaxy A40 + bumper tok/fólia
-
simpley
őstag
válasz bizonytalan #141275 üzenetére
A 18' as A9-et néztem így is az A40 van előrébb, pedig szerintem az A9 jobb
[link]
UPDATE: itt máris az A9 van előrébb [link]
De nézd meg ez alapján: [link][ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
simpley
őstag
válasz bizonytalan #141277 üzenetére
Annyit mondok, hogy én kínai okostelót nem vennék. (Xiaomi, Huawei, Honor, Sony). OnePlus az oké.
Nekem iPhone SE-m van, ennél kisebb nincs szerintem. (egyébként szuper teló, Én ha most vennék telót minimum egy iPhone 7-et vennék és nem azért, hogy villogjak vele vagy valami meg nem azért mert gazdag vagyok és nem tudom hova tegyem a pénzem, hanem mert ezeknél nincs minőségibb. Ezek elmennek a kezedben akár 5 évet is)[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
borix
őstag
válasz simpley #141278 üzenetére
Sokan úgy vannak vele, hogy egy jó telefon abból áll, hogy legyen egy jó kijelzője, erőős hardver benne és egy jó kamerája.
Lehessen rajta sokat játszani, fotózni, telefonálni, menjen a facebook, youtube ennyi elég is.Fontos lenne még szerintem egy jól működő android rendszer is.
Megnézünk pl sporttracker alkalmazásokat ahol számít a Bluetooth és GPS használata előjön, hogy nem akar csatlakozni bizonyos mellkasövekhez vagy nem rögzít rendesen GPS alapon és általában a Xiaomi, Huawei és társainál szokott előjönni.
Mellé ez sem egy jó dolog ha ilyenbe kerül az ember.[link] -
MODERÁTOR
-
borix
őstag
válasz Viktor0610 #141284 üzenetére
Elfogadom, hogy a GPS user error akkor nyugodtan rá lehet mondani, hogy a Xiaomi, Huawei felhasználók buták pl a Samsung, LG felhasználók meg okosak mert rendesen be tudják állítani és náluk ezért kevésbé jön elő.
-
MODERÁTOR
-
borix
őstag
válasz Viktor0610 #141289 üzenetére
Nem is kell elvinni valami vagy működik vagy nem. Vesz pl egy hölgy egy iPhone, Samsung telót és megy gond nélkül rajta.
Vesz egy Huawei-t és az ő hibája miatt nem megy rendesen mert nem elég tájékozott a más a kínai rendszerek hozzáállása dologban.
Pl a Polar H10 övet a Huawei nem 1-2 szériája hónapokig nem volt képes felismerni mire nagy nagy nehezen orvosolták és nem a felhasználók.
Valaki az Xiaomi Redmi 1s hasonlítja a iPhone 7 mert az is megy ö éve akkor már nagy különbség nem lehet köztük. -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Kérdésként merült fel a mobilokkal kapcsolatban, hogy ha X teljesítmény szükséges az A és a B mobiltelefonnak is ahhoz, hogy csatlakozzon a toronyhoz(egymás mellett lévők mondjuk), akkor hogyan lehetséges az, hogy az A telefonnak(pl. Xiaomi) eltér a SAR értéke a B telefon(pl. Samsung) SAR értékétől?
Mi számolódik vajon ebbe bele, avagy: mitől tér el 2 készülék sugárzási értéke?Ki tud ebben segíteni, "konyhanyelven" megfogalmazva, elmagyarázva?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MODERÁTOR
-
maczera
aktív tag
válasz simpley #141287 üzenetére
1. Eddig az volt a minőség fokmérője, hogy: "Ezek elmennek a kezedben akár 5 évet is"
2. Ha a "kortársával" (Iphone 5s) hasonlítod össze, akkor hellyel-közzel még a "nincs olyan erős hardvere, kamerája, stb.." is megkérdőjelezhető.
Nem akarok ebből túlságosan messzemenő következtetéseket levonni, csak annyit, hogy sokkal több tiszteletet és megbecsülést érdemelnek a "kínai" telefonok, mint ahogy eddig gondoltad.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz borix #141290 üzenetére
Sok esetben tényleg user error, de amire te gondolsz az kb 4-5 éve volt probléma, azóta az említett gyártók ugyan azon a szinten vannak mint a pozitív példában felhozott másik gyártók. Agresszív RAM kezelésre célzott Viktor0610 ami esetleg probléma szokott lenni, de hát nem véletlen hogy jól teljesítenek ezek a készülékek üzemidőben, na ezért. Erre is van megoldás.
Problémák meg bármilyen készülékkel lehetnek, égtek már Samsungok és iPhoneok is (Huawei és Xiaomiről viszont nem nagyon hallottam ilyet, de persze semmi zárja ki hogy volt már ilyen is).MrCsiT:
Sok mindentől is függhet, de nem mindegy milyen antenna van benne hova vagy szerelve esetleg árnyékolva van az előlap irányába, meg gondolom még sok mindentől függhet még, annyira én se értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
tozo86
tag
Üdv!
120 000 forintig melyik telefon az ajánlott, ha a kamera a legfontosabb, minden egyéb másodlagos?
Xiaomi Mi 8 és Mi 9SE között gondolkodom, de más is szóba jöhet.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
borix
őstag
A H10 öv nincs 2 éves amivel gondjai voltak.
Különböző Sport tracker alkalmazásoknál pl Strava most is problémákkal küzd.Egy hozzászólás az alkalmazás alól.
Az összes huaweis autistának mondom hogy a beállításokba rakja a stravát kivételesnek és akkor az akkumlátor takarékos mód nem kapcsolja ki
másik
Amióta az android frissült a telefonon, azóta rendesen működik, nem dob ki, nem áll le, nem húz egyenes vonalakat légvonalban. Már csak az nem értem, hogy a rögzìtett utaknál a maximálisan elért sebesség miért irreális, miért nem valós? 58, meg 72 km/óra... Ez teljesen lehetetlen. (Huawei P9)Ezt pl gyárilag nem lenne érdemes kezelni?
Valaki elmegy pl futni egy órát nem az a legfontosabb, hogy maximálisan rögzítse?
Olyan a prioritása mint az időjárás meg a zenének a háttérben?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs