- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
-
törölt tag
válasz z123456789 #76849 üzenetére
Nem rossz. A papptibinek is tetszett a Michelin pumpa. Ez a Bottari is hasonló konstrukció itthonról, és lehet kapni Goodyear-t is. Nemrég volt a Lidl-ben Parkside Lithium-Ion akkus kompresszor és levegőpumpa, ez jónak tűnik és matracokhoz és gumicsónakhoz is jó, felpumpálni és leereszteni is. Most nekem egyhengeres kínai van, ami nyeklik-nyaklik, igaz eddig autót és kerékpárt is felpumpáltam vele. Kaptam egy kéthengerest is nemrég, azzal semmit nem lehet felpumpálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
EQMontoya
veterán
válasz Elektrosokk #76908 üzenetére
Azt néztem, hogy nem drágák ezek a 156-osok, 2.5 v6-tal már simán adnak értelmeset 4k eurért. Csak sok rá a regadó.
Same rules apply!
-
Elektrosokk
addikt
válasz EQMontoya #76914 üzenetére
igen, én is mostanában nézem őket kint... szerintem a szebbeknek hamarosan már felfelé fog menni az ára.
most van itthon eladó 2 olasz papíros (350.000.- huf) , vaj momo bőrrel, de kicsit költeni kell mindkettőre. futómű-meg kuplung. a bódé is rendben. Ezekből volt FL sw is, de sajnos az elég ritka...
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
EQMontoya
veterán
válasz Elektrosokk #76915 üzenetére
Édes Istenem, ha ezt a v6-ot rendesen, hosszába rakták volna be valamibe...
Same rules apply!
-
szentkuti11
addikt
válasz EQMontoya #76914 üzenetére
Ha az tényleg átlagár, akkor elindult felfelé, mert mi körülbelül 2-3 éve akartunk venni az egyik ismerősömnek valami ilyesmit, 2500-3000 euró körül (Magyarországon, csak átszámítottam gyorsan) már láttunk olyanokat, amik nem is voltak reménytelenek, a rozsdásabb-lepattantabb darabok voltak 5-600 000 forintért. Végül Stilo Abarth lett, mert talált egy nagyon ritka, kézi váltós példányt.
(#76916) EQMontoya Beletették (05:15-től)
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
válasz szentkuti11 #76917 üzenetére
az igen...
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
törölt tag
válasz szentkuti11 #76917 üzenetére
Ha már Totalcar, itt van egy extra jó változat[link].
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
-
kisza25
félisten
válasz t72killer #76913 üzenetére
Őszintén, ha vennél egy új autót, amire 5 év garancia van kilométer korlátozás nélkül te tekergetnéd?
Aki olyan sokat megy, cégre veszi, leírja minek tekergesse? aki meg keveset megy minek tekerje?
Amúgy 5+ éves autóknál megint más a helyzet
Nekem már volt 2 új autóm is egyiket sem tekergettem
, Fateréknak 8db és egyik sem lett tekerve.... neked hány új autód volt?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-
Elektrosokk
addikt
válasz focvis #76924 üzenetére
Egyébként a gyufás poénra reagálva: egy régebbi (2013) statisztikából kiderül hogy amerikában óránként 17 autó gyullad ki.
illetve ez a videó elég beszédes... remélem nem keskenyít majd el.
ne haragudj akkor félre értettelek, azt hittem a kigyulladásra gondolsz... egyébként szerintem egy dolog számít leginkább, az autó előélete.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz t72killer #76925 üzenetére
igazat is adok, ahol lejárt a garancia hirtelen minden autóban 70-80e km lesz, míg az 1-5 éves hyundaiokban meg van 250ekm is
belenyúlnak észreveszi márkaszerviz ugrik a gari, te kockáztatnád?
persze gari letelte után tekerik izomból, meg mikor behozzák az országba is valamennyit visszatekernek a még garis autókon is, más nem annyit, hogy 110ekm helyett 88e km legyen meg hasonlóezért nem tekerik kint:
Na Németországban amikor megveszel egy autót kapsz egy árgaranciát, megmondod, hogy te 3-4-5 évig akarod használni és akkor behozod lecserélni, ekkor megmondják mennyit kapsz majd az autódért x év múlva, ha nem mész évi 100e km-et(ez csak egy példa) meg nem töröd össze végig szervizeled meg vigyázol rá...
szóval x évente lecseréli és tudja menyit fog majd érte kapni akkor minek tekergesse?Itthon a toyotánál amúgy már van ez a lehetőség
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
t72killer
titán
válasz kisza25 #76927 üzenetére
Én tuti nem, de ha kocsit veszek, sztem hívok egy ultrahangos kütyüvel dolgozó szerelőt. A nyúzáson kívül egyéb huncutságok is kiderülhetnek.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
kisza25
félisten
válasz t72killer #76928 üzenetére
jó ez egy hirtelen jött vásárlás lett volna, mert annál a KIA-nál van az autó itt Kaposváron ahova a KIA pro ceedet hordtam és ennyire korrekt emberkékkel nagyon ritkán találkozni (családi vállalkozás apa, fia, anya, fiú párja), de nem tudtunk megegyezni, így marad az "A"-terv, egy 1-2 éves i20 németből
-
gzbotii
nagyúr
-
félisten
Van itt olyan aki foglalkozik autós oktatással? Előre is bocsi azért amit írok.
Tehát, miért nem tanítják meg rendesen a tanulókat vezetni? Anno az én időmben még teljesen máshogy mentek a dolgok, megtanítottak.
Ma is mit látok: kiscsaj beparkol egy 2 fős, de akár 3 kisebb autó számára fenntartott párhuzamos helyre keresztbe. Anno amikor nekem mondta, hogy keressek parkolóhelyet ilyet nem is lehetett ahova csak begurulok. Olyat kellett ahova rendesen be kell illeszteni a kocsit. Nézte az oktató is, hogy hogy állok a padkához, ha nem elég közel korrigáljak.
És még sorolhatnám amit látok nap mint nap... és akkor ebből jönnek majd azok akik a sajátjukkal is hasonlóan állnak meg, vagy nem mernek megállni sehol, beállni sehova. Van egy csaj a házban, 1007-es Peugeot... garázst keresett és pont a mellettünk levőt nézte ki. Én a Q7-el is beálltam amikor az volt még, ő azt mondta neki az kicsi az 1007-el (friss jogsis szintén).
Szánalmas az egész oktatás, ez új forma meg, hogy nincs rutin külön még rosszabb...
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz kisza25 #76891 üzenetére
Olyan nincs hogy 30ezres olajcsere-intervallum. Olyan van, hogy dinamikus intervallum, aminél a megtehető maximum 30ezer. A használat függvényében ez akár lehet a fele is. A prinz motorok olajköre szarul van megtervezve, ha lecserélnéd hamarabb az olajat(volt erre pár példa) akkor is sokkal hamarabb megpusztul mint "bármi más" motor.
Lehet én vagyok paranoiás, vagy csak túl sokat olvasok, de pl. ebből kiindulva
Ne ebből indulj ki, mert ez a kivétel... -
t72killer
titán
válasz szabonagyur #76933 üzenetére
Csóróság van, és az a "jó iskola", ahol kevés óra után olcsón lehet "jogsit szerezni" (nem pedig vezetni megtanulni). Én is már ebben a korban nőttem fel, de megdumáltam az oktatóval, hogy a pénz nem számít, vezetni tanítson meg. Kb 2x annyi órába tellett, mint egy sima "jogsiszerző" (pl kivártunk egy jeges-havas napot), de megérte
-
nagyúr
"miért nem tanítják meg rendesen a tanulókat vezetni?"
Mert profitorientált az autósiskola piac (is). A cél beszedni a 30 óra árát és minél kevesebbet levezettetni a nebulóval...
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz kisza25 #76937 üzenetére
Neki van igaza, nem fix 30 ezres intervallum van, hanem akár 30 ezres. Nagyon nagy a különbség. [link]
(#76941) kisza25: Az lehet, hogy abban az esetben épp annyira jött ki/nem túlzottan érdekelte a szervizest a dolog, de a hivatalos álláspont az, hogy akár 30k km tehető meg. A BMW pl egyszer sem 30k-nál szólt, mindig pár ezerrel előtte.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Richard! #76938 üzenetére
Ilyet írnak, de ez nem jelent fix megtehető 30k-t, hanem dinamikus, mint footy is mondja. A 30 ezer km, az ideális körülmények esetén megtehető maximum, a füzetbe is úgy írtuk, hogy következő szerviz: legkésőbb 2 év, vagy a kijelző szerint. Az pedig használat függő, hogy mikor jelzi ki.
A maximális 30 ezerig egyik autónál sem engedi, mert a kiolvasáskor kiderül, hogy mennyit használták, amióta jelezte a műszerfalon a szervizt vagy olajcserét. Akár a garit is meg lehet vonni azoktól, akik túlhasználták.
De, ezt már brumi is írta.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Még szerencse, hogy ártatlanokat nem vittek magukkal ezek a vadbarmok...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Novemberbe kell kötnöm új kötelezőt/Casco-t, ha eddig A00-ba voltam, nem okoztam balesetet akkor B01-be kerülök vagy ez hogy van?
-
-
pit stop
addikt
Van normális oktató, meg iskola is csak ki kell fogni...
Nekem volt egy oktatóm, de flegmázott, ezért iskola vezetője elküldte, és inkább megtanított ő (Pest).Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest