Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integrale

    veterán

    válasz TheProb #32548 üzenetére

    Két légtelenítési pont van a Puntoban, mind a kettőn keresztül kell légteleníteni. Légtelenítsd le így, nem hengerfejes lesz.

    "Először feltöltöd maxig a vizet (legelőször lehet max fölé is tölteni). Utána visszateszed a hűtő zárósapkáját és a hűtő felső gumicsövét elkezded kézzel 'pumpálni', azaz összenyomni. Néhány pumpálás után összenyomva tartod és szinte ezzel egyidőben kinyitod a fűtőradiátorhoz csatlakozó csövön lévő légtelenítőt. Sziszegni fog, majd mikor abbahagyja, akkor elzárod. Aztán megint pumpa, utána légtelenítő kinyit és ezt kell ismételgetni. A hűtőfolyadék szintre közben figyelni kell és ha minimum közelébe süllyed, akkor pótolni. Ha már csak víz jön a légtelenítőn, akkor le van légtelenítve a rendszer. Kicsit időigényes mutatvány és a kezedet is igénybe veszi, de szinte úgy le lehet így légteleníteni a hűtőt, hogy nem marad benne levegő. Utána azért még érdemes felmelegíteni a motort és melegen megnyitni a légtelenítőt, hogy ha maradt vmennyi levegő a rendszerben akkor az is kijöjjön."

    Álló motornál csinálta. A többi szerelő úgy próbálkozott ahogy itt írtátok, meleg motornál nyitogatta a légtelenítőket, de akkor csak víz jött ki és egy nagyon minimális levegő. Így meg rengeteg levegőt ki tudtunk nyomni. :) Okos megoldás :)"

    [ Szerkesztve ]

    "Bad reklám is reklám too"

Új hozzászólás Aktív témák