- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BendeHuz
csendes tag
Olvastam a hbomaxról, hogy premier időszakban csak a saját gyártású sorozatokat filmeket lehet full HD-van, 4k-ban nézni. A dune, mátrix filmeken látszik hogy életlenek voltak múlt héten míg máshol minden bőr hibákat látni lehetett. HDR, erre több helyen, jellemzően külföldi fórumokon olvasom, hogy panaszkodnak rá. Márkától függetlenül a HDR filmek sötét, szürkés fátyolos vacak képet produkálnak a sima SDR verzióhoz képest. Lehet valakinek olyan a tv-je, ami tudja a HDR-t szépen megjeleníteni, lehet észre sem veszi hogy vacak amit néz. Az LG HDR pro & active HDR technológiát használ, ez nem HDR 10-t vagy DV-t, tehát ha jól értettem statikus meta adatokkal szedi le a filmet, amit az active HDR elvileg újra matekoz, ezt a részét annyira nem vágom, de a végeredménytől nem vagyok elajulva. Főleg hogy széles vásznú fent-lent fekete csík, amit az olcsóbb tévék eleve nem tudnak jól megjeleníteni,világító kékes szürke fekete és a sötét, fátyolos, ködös HDR tovább ront ami sötét szobában élvezhetetlen nekem. A netflix-nel lehet downgradelni az elofizetest HD-ra, de a maxnál nem láttam ilyet.. Erre panaszkodtak többen más fórumon hogy elkoltottek egy rakás pénzt okos tv re és külső eszközzel tudnak trukkozni, tiltani a HDR-t hamár a tv app-ban ez nem opció. Érdekes hogy a YouTube HDR demo videók jellemzően gyönyörűek, de ha találok HDR trailer-t ott, az is sötét fátyolos.. Eleve ezek a tv-k nem képesek azt a fényerőt produkalni, mint amiről a HDR szabványok írnak, így nekem ez marketing, parasztvakitas kategória. Olvastam olyan magyarázatot, hogy a filmrendező a HDR verzióban a sötét minden árnyalatat akarja kiemelni, játszani vele, de mire megyek vele ha a home edition kompromisszumokkal teli tv-men, nano753 élvezhetetlen az, amit ő a stúdióban hitech cuccokkal rendez,kalibral. 4k.. Pár éve fórumon arról írtak, hogy a nagy stúdiók max 2k-ban tudják készíteni a cgi-t, és baromi drága technika kell 4k-ban filmet készíteni, ezért kamu 4k filmeket nézünk, felskalazottat. Netflixen a fhd filmek és 4k-nak hívott filmek között nem is látok különbséget.
-
csaabz
őstag
Sziasztok!
LG 55NANO913NA tv-re rá lehet csatlakoztatni külső HDD-t? Esetelg külső SSD-t? Film nézés miatt lenne rá szükségem
Egyébként USB 3.2 pendrive-ot felismeri?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
csaabz
őstag
Sziasztok!
Meglett az 55Nano913NA és egy nagyon hülye hibába futottam bele. Az előző LG tv-t optikai kábelen kötöttem rá a külső hangszóróra és az új tv-t is így szerettem volna.
Csakhogy az új tv-n egy "univerzális" optikai bemenet van, ami annyit jelent, hogy bárhogy bele lehet dugni a kábelt. Csakhogy én SEHOGYSEM tudom beledugni, csak félig megy bele. Természetesen a kábel végén nincs rajta a kis műanyag sapka.
Egyszerűen nem tudom mi lehet a probléma?!
Csatoltok egy képet a bemenetről.https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
PLaci58
addikt
válasz PLaci58 #109617 üzenetére
IAzon viszont kiakadtam, hogy a TV hangja és az optikai kimenet között mekkora a késés. Érdekes, hogy BT-n nincs ilyen probléma. Gondolom optikára a nyers bejövő hangot küldi, BT-re pedig már a feldolgozott (hangszín, hangerő) hangot.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
mgaben
senior tag
-
csaabz
őstag
Még egy kérdésem lenne, mind a 4 hdmi kimenet tudja a 4K 120 hz-et? Mert a tv hátulján csak a 3-as, 4-es kimenethez van írva 120Hz.
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
rainman72
nagyúr
válasz csaabz #109622 üzenetére
[2db 2.1 hdmi van rajta]
[A 2020s modelen ] szintén,abból egy eARC-t is tud ha lényeges.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Pokzoli
tag
Remélem tudtok segíteni. Egy 3 éves 50UM7450PLA tv.re szeretem volna külső merevlemezt csatlakoztatni de a tv. nem látja. Már mindkét bemeneten próbáltam. Számitógép és egy tv-re kötött média lejátszó is felismeri. Fat 32 vagy Ntfs mbr-e formázva sem látja. A vinyó táróló modern satás usb3-s külső tápos. Több 3.5 vincsivel is próbáltam. Fontos lenne de nem tudom mi a megoldás.
-
AeroDesignhu
csendes tag
Sziasztok.
LG 65 nanocell tvt neztem ki magamnak. Ezek kozott mi a különbség esetleg tudnátok adni valami gyorstalpalót?
https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Lg+65nano -
goboc78
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy LG50NANO753PR-t venni film nézésre .
Lehet nem pont ide való kérdés.
Telekomnál a legolcsóbb előfizetés mellé 160160 Ft.
Ha meg rendelem akkor ugye nem újra csomagolt tv-t küldenek a futárral?
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Válaszokat előre is köszönöm!
https://www.telekom.hu/webshop/termek/LG-50NANO753PR-UHD-HDR-webOS-Smart-NanoCell-TV?skuId=jsku1754642081 -
rainman72
nagyúr
-
herdsman12
őstag
2020-as LG NANO903-on láttam párszor, hogy a világos hátterű, LG webOS képpel indul a TV, nem egyből adásra ugrik.
Automata frissítés kikapcsolva, nem emiatt van.
2015-ös évjáratnál nem rémlik ilyen.
Normális ez, másnál is ez van? -
Pokzoli
tag
válasz mrmft #109628 üzenetére
Azt már korábban kipróbáltam és minkét port látta. Közben találtam itt egy másik fórumot ami a külső 3.5 mobil vincsi rackokkal foglalkozik. Valaki vett egy olyan házat ami nekem van és 4 különböző eszközből csak egy látta. Visszavitte kicserélték másikra és ugyanez volt a helyzet. Kicsit megnyugodtam nem a tv. hibás.
-
Pokzoli
tag
válasz cidalain #109638 üzenetére
Bemásolom az egész "tesztet"
AXAGON Aline Box 3.5 USB 3.0 EE35-XA3 tapasztalat, csak így itt hagyom.Egy routerre szerettem volna 3,5"-os HDD-t kötni, ehhez kerestem külső USB-s házat a minap. Körülnéztem, ez tűnt szimpatikusnak, és árban is barátságosnak látszott. Gyorsban meg is vettem, bele egy 1TB-os WD kék HDD-t, és irány haza beüzemelni. Összeraktam, rákötöttem a a Xiaomi Mi Router 3G routerre, semmi... Nem látja! Rákötöttem egy ASUS RT-AC57U-ra, nem látja. Átdugom a laptopra (Lenovo T500), nem látja sem Linux alatt, sem Windows alatt. Próba fiam gépén, ami egy újabb i7-es ASUS notebook, azon működik. Visszaballagtam vele az üzletbe, hogy ez így nagyon nincs rendben, azért egy USB port már nem űrtechnika, tehát szerintem illene működnie neki minden gépen, és nem csak random minden negyediken. Ott készségesek voltak és kicserélték egy másik "original" darabra, amit az imént próbáltam a laptopon (Lenovo T500), de ez ugyanúgy nem működik. Fiam gépén persze ez is oké, tehát nem egyedi eszközhibáról volt szó, hanem egyszerűen csak ez ilyen. Időközben a routerre vettem már egy Sharkoon Swift Case PRO-t, amivel persze semmi gond egyik routeren se és a laptopon se. Mondanom sem kell, a laptopon korábban volt már legalább két féle 3,5"-os, és legalább 5-6 féle 2,5"-os külső HDD ház, számtalan pendrive és más USB eszközök is, rádió adó-vevőt és rádió scannert programozok rajta rendszeresen, sosem volt még semmivel problémája, szóval erre sem tudom rákenni a hibát. A routereken 3.4-es Linux kernel fut, a rack dobozán 2.6 van megjelölve minimumként, tehát ezzel sem magyarázható a probléma. Nem állítom, hogy komoly eséllyel ez másoknál is így lesz, de gondoltam leírom, ha valaki ilyet szeretne venni, ez is meg legyen itt.
Részemről nem ajánlott!
Az árukeresőn rengeteg pozitív értékelést kapott és senki sem irt ilyen problémáról.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Pokzoli #109639 üzenetére
Ugyanezt a házat én is megvettem pár hónapja.
Egy hulladék.
Igaz TV-vel én nem próbáltam,géphez vettem (HP mini pc).
Win néha felismeri,egy rövid ideig jó (10perctől kezdve max 1 óra),aztán se kép se hang.Ha valahogy nagy nehez fel is támasztom,akkor is ugyanúgy lehal egy idő után.
Eleinte azt hittem a hdd rossz,de az tesztelve lett másik pc-ben,ott stabil,szóval az Axagon csodája egy hulladék. -
mgaben
senior tag
válasz herdsman12 #109632 üzenetére
Ez van, 2020-as NANO.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
PLaci58
addikt
válasz herdsman12 #109632 üzenetére
Beállítások (összes) / Általános / Rendszer / További beállítások / Kezdőlap beállítás . A 2021-es Nano 773-on ott lehet kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
válasz mgaben #109643 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem. Gondolom a menüjük nem tér el nagyon.
Nekem nagy csalódás ez a TV (42Nano 773PA). Ez a 4. LG TV-nk, de ez a leggyengébb. Mondjuk az első plazma volt . Ennek a Nanonak a leggyengébb a betekintési szöge, max 30 fok. A másik ami nem tetszik, az a menüje. Nehézkes, bonyolult, gyakran visszakérdez feleslegesen. A műsorújság, a leírások nagyon apró betüsek, nehezen olvasható, gyakran túl sok információt jelenít meg. Az előzőn 5 csatorna műsora volt teljes képernyőn a műsorújságnál, ennek 7 csatorna, előnézet, leíras. A réginél fehér háttér, fekete betük, ennél szürke háttér fehér betük, bár valamit elállítottam, mert most legalább fekete lett a háttér . A távvezérlön nincs külön gomb a böngészőnek, bezzeg van 2 gomb, amire azt kapom, hogy ebben az országban nem használható (Google Assistant, Amazon Alexa). Hangvezérlés nem működik, mert állandóan azt kéri, hogy állítsam egyformára az országot és a nyelvet"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Berti1992
csendes tag
Én most kinéztem egy 75 NANO75 3PA-t, de alig találok róla tapasztalatokat ebben a méretben. Legtöbb helyen VA panelt írnak, amivel ki vagyok békülve, tekintettel lévén az OLEDek árára, de egész véletlenül nincs valakinek itt tapasztalata vele?
-
rainman72
nagyúr
válasz Berti1992 #109648 üzenetére
Aki itt megvette annak IPS jött.
Na már most itt van tulaj mind2 panellel, nagy difi nem lesz vagyis igazából semmi,attól függetlenül hogy te a 75"-t választod.
Nekem 65 IPS van de van akinek meg kisebb méretben VA.
Az IPS színei jók de ne számíts semmi kiugró dologra.Nálam az új webOS 6.0
itt-ott döcögős,például a beállítások lassan tölt be,főleg app.-ban.
A fényerő az épp elégséges szintet alig
éri el,de nem nézhetetlen ettől még a hdr tartalom.A panel elég bevilágítós lett,sötétben a fekete igen csak szürke.
A magic remote pofás darab az is új,kézre álló jó találmány,habár engem nem nagyon mozgat meg.
A panel kontrasztja nagyon alacsony 900:1.
Ha viszont VA panelt kapnál akkor a kontraszt a többszöröse lesz,jobb lesz a fekete megjelenítés,fényerő azonos.
[rtings teszt ips panel][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- OTP Bank topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Lenovo Tab M10 Plus (3. generáció) - érdemes belenézni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs