- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok
Van egy kollégám aki elkezdte Használni a Disney+ -t, viszont egy olyanba futott bele (LG NANOCELL TV) hogy a sötét jeleneteknél nem látszanak a részletek, tehát túl sötét, viszont egy letöltött filmnél egy h.264-nél rendben van. Mitől lehet ez?! Mondtam neki majd írja már meg a tv típusát illetve a fényerő értékeket. Az is lehet hogy az automatikus fényerőszabályozás kavar be.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
rainman72
nagyúr
válasz norbertoth #110102 üzenetére
65Nano753 IPS.
Aladdin 4K HDR sötét részek elég rosszak.
Eléggé fel kell tolni mindent mert amugy tényleg nem látszik semmi.
HDR Kép Élénk.
Panel fény 90
Kontraszt 100
Képernyő fényerő 70+
Aut.din.kontraszt Közepes.Alapból kicsi a tv fényereje,nincs 300nit,nappal a fél a tv-ben csak a jobb oldalon lévő ablakot látom
A többi gyári módban szinte semmi nem látszik,most rápróbáltam.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
vj0c1
aktív tag
válasz rainman72 #110103 üzenetére
Ha már a 753-at említed.. amennyire eddig kivettem, nálad elég sok tv fordul meg.. volt esetleg már szerencséd a 803-at is kipróbálni? Tudom, mindkét típus alacsony kategória, de az érdekelne, 753 és 803 között képminőséget illetően mennyi diff lehet.
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
rainman72
nagyúr
válasz vj0c1 #110104 üzenetére
Nem veszek már több Lg Lcd-t sztem
A Nano80 nem igazán van sokkal a Nano75 fölött.
Csak a [2020st tudtam össze hasonlítani] ami alapján szinte ugyanazt a pontokat kapta,a 2021s se lehet sokkal jobb sztem,plus edge led nem direct led.
Ami a lényeg az alacsony kontraszt és az alacsony fény sdr-hdr-ben,ez világos helyre nem nagyon elég illetve a hdr nagyon alap rajtuk.
Most pont a disney+ Aladdin 4K HDR megy,így nappal aránylag jól mutat,este kevésbé sötétben.Ha felkapocsolok egy lámpát sokat javul.De ennek nem így kéne működnie,ez aIPS panel hátránya.
Az Lg-nél az edge led elég gyengén szerepel,de a direct led se sokkal jobb fekete egyenletesség szempontjából.
Most küldök vissza egy VA 70s tv-t amin jó feketének kéne lennie a panel miatt de nincs rajta.
Illetve DSE erősen jelen van.
Az edge led is vegyes az alap Philips VA panelen jól sikerült,de a Samsung Q60A-nál sok a felhős példány.Színek nagyon jók de a fekete csapni való.Nagyon panellotó lett sajnos a tv vásárlás.[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
válasz rainman72 #110105 üzenetére
Szóval akkor vagy vesz az ember méregdrágán kb 400-ért (most mondtam valamit) egy OLED-et, vagy kb kuka?
(már ha maradnék az LG-nél, én legalábbis mindig őket preferáltam)
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
rainman72
nagyúr
válasz vj0c1 #110106 üzenetére
Itt inkább az ár/értékkel van bajom.
Ez a 65Nano753 még mindig 270e,sztem ennyit nem ér.
Egy 220-230e árcetli jobban mutatna rajta(én ennyiért vettem tavaly Tkom)
Akinek olyan helyre kell ahol széles szögből nézik annak ajánlott,illetve nappali használatra,vagy este nem full sötétben.Habár ez legtöbször el van mondva ajánláskor.
Ami viszont új volt nekem is a 70UP77 VA panel ellenére semmit se fakult oldalirányba,de borzasztó zavaró volt rajta a DSE,szinte a képernyő teljes felületén,reklámoknál full egy színű háttérnél nagyon zavaró volt,illetve más tartalmaknál is kisebb mértékben.
Nekem így nem kellett
Hogy mit vegyél,nehéz megmondani,én fixre már semmire se merem rámondani.
Illetve a pénztárca is meghatározza.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
vj0c1
aktív tag
válasz rainman72 #110108 üzenetére
„Akinek olyan helyre kell ahol széles szögből nézik annak ajánlott,illetve nappali használatra,vagy este nem full sötétben.”
Kb pont ez lesz a helyzet nálunk is, egy nagyon kedves hölgy barátomat szeretném majd meglepni a közeljövőben (próbálom előre körüljárni a témát), és az igények pont ezek, ill ő sem néz éppenséggel minden nap tv-t (csak film, -ill sorozatnézésre lenne használva külső tárolóról), így neki valszeg nem is nagyon tűnne fel a kontraszthiány, szóval emiatt kajtatom ezt az IPS-t egyelőre, de azért sz@rt sem szeretnék neki venni majd éppenséggel, ezért morfondírozom nagyon, hogy ~200k környékén LG fronton mi lenne a best neki.
Anno '15-ben nekem is volt egy 50LB671V-m 250k-ért (még az atomtv-től), gyönyörű képe volt, imádtam is mint állat.. elég nehéz valahol elhinni, hogy mostanra meg már kb ugyanezért az összegért meg kompromisszumot kelljen kötnie az embernek. (főleg ha azt nézem, hogy azért 200 ezer ft is qrva sok pénz)
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Aki 10 után vesz tévét ezt a "piszkos képernyő hatást"lehet észre se veszi,azt hiszi természetes.Nekem ez volt az első ami ilyen,és zavart nagyon első perctől mikor megláttam,mert lehetett látni
Erősen kompromiszumos minden márka szinte,elmondom én ezt más topikban is,nem tudok egyenlőre olyat találni ahol ez a szint nagyon alacsony lenne.
Próblja ki mindenki otthon mit lát,mert már lassan én érzem hülyének magam ha felhozodnak a hibák 1-1 tv-nél,mert ha nem látnám,őszintén legyen mondva én se hinném el hogy sok problema van mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
válasz norbertoth #110112 üzenetére
Tudom, én a Te esetedtől függetlenül érdeklődtem.
-
Kaba
veterán
válasz norbertoth #110112 üzenetére
Vélhetően addig ameddig a garancia tart, utána meg lehet kukázni.
[ Szerkesztve ]
-
norbertoth
senior tag
Miért kellene kukázni?! Marhaság, ismerek olyat akinek c8 van ami már 4 éves és semmi baja, akkor még 1 év garit kapott rá, azóta mondjuk ez változott, nekem 2024 januárig van. Pont ellenkezőleg, nekem az lg led-em adta meg magát 2 év alatt, csupa kékké vált az egész panel, amit sajnáltam mert szerettem, tesóm lg-je meg félig besötétült, az sem bírta 3 évig.
[ Szerkesztve ]
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Kaba
veterán
válasz norbertoth #110115 üzenetére
Nem volt teljesen komoly, de helytelen használat mellett, azért van egy csekély esély a beégésre, viszont ami tény, hogy az Oled előnye a nagyon világos helyiségekben nehezebben érvényesül.
-
rainman72
nagyúr
[Egyedül ez érdekelne még az Lg-től az oled előtt 65QNED913]
[rtings teszt]
Ezt jónak tartom,még az ára is csökken szerencsére,van aminek nagyon beállt de kipróbálnám.[ Szerkesztve ]
-
_CsViktor_
tag
válasz herdsman12 #110100 üzenetére
Működött, azt egyszer csak eldobta. Paneldzsungel, de nincs 1m a két eszköz közt. Nagyon semmire sem akar felmenni, azt néztem.
-
herdsman12
őstag
válasz _CsViktor_ #110119 üzenetére
Áramtalanítás, gyári beállítások visszaállítása volt már?
A dzsungelban megkereshetnéd a legkevésbé foglalt csatornát.
A TV a WiFi beállításnál lát egyáltalán valami hálózatot?
Esetleg vezetékes csatlakozást próbáltál? -
asr27
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni végre, hogy hogyan tudom beállítani az LG 32lj500v televízión, hogy ne felejtse el hetente a csatornák sorrendjét??? Folyamatosan összekeveri a csatornákat! Rettentően zavaró, idegesítő! Legszívesebben kivágnám a kukába! Fél napot szenvedtem vele, mire összeállítottam a csatornákat sorba, a 750-ből van 140, ami kódolatlan, erre ma delután, visszaállt eredeti sorrendbe. -
asr27
tag
válasz herdsman12 #110122 üzenetére
Szia! Tv-n rendezés.
Igen, műholdas. Direct One kártyával használom.
Van vagy 750 csatorna a műholdon, ebből max 170-180-at tudok nézni. Mire kiválogatom és sorba rakom a csatornákat, több, mint fél nap. -
herdsman12
őstag
válasz asr27 #110123 üzenetére
Műholdas lista szerkesztéshez nem volt szerencsém.
A hangolásnál kell lenni kódolt csatornák átugrása funkciónak, a csatornalista frissítést kikapcsolnám.
Próbáld meg csak pár csatorna rendezése után menteni a listát, majd egy újra hangolás után mehet a visszaállítás. Amennyiben a beállított sorrendet állíja vissza, akkor csinálsz egy teljes rendezést, majd másolás USB-re.
A ChanSort (github) talán egyszerűbbé teszi a lista szerkesztést, de rá kell érezni a használatára. Itt is van a későbbi újra szerkesztést segítő funkció, referencia lista néven. -
_CsViktor_
tag
válasz herdsman12 #110120 üzenetére
Vezetékesre raktam mindkettőt, úgy legalább nincs kérdés. Megcsináltam úgy a hálót itthon.
-
asr27
tag
válasz herdsman12 #110124 üzenetére
Hol lehet kikapcsolni a csatornalista frissítést?? Ezt sajnos nem találom.
-
csabaizoli80
kezdő
Üdv!
MindigTV ingyenes adóihoz ezt a TV-t szeretném megvenni használtan (benne van a DVBt2 TV tuner...., egy beltéri is kb. annyiba lenne mint ez a TV.....), nem tudom megéri-e, képernyőjén alul "hibát" látok a képeken, aki árulja azt mondta csak poros és ki kell porszívózni....mondjuk elég olcsón (20ezerFT)adja+sürgős is lenne neki az eladás, típusa Thomson 32HC3101T led tv. Szerintetek ez mi lehet a képernyőn alul? vagy inkább ne is foglalkozzak vele, olyan nagy a "hibája"? -
blakey
titán
válasz csabaizoli80 #110128 üzenetére
Felejtsd el, nem lehet "kiporszívózni". Olyat kell venni aminek nincs hibája.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SztiviVander
őstag
Sziasztok,
Vettem egy 55NANO753PR -t ami hát khhmmm. Néztem előtte videókat, többek közt megnéztem az itt korábban belinkelt összehasonlításban a betekintési szöget is. Na most a videón látható és a nálam látható kép köszönőviszonyban sincs. Nálam konkrétan ha nem pont szemből nézem hanem a pont szemből állástól kb 45 fokkal jobbra vagy balra megyek (ami azért szerintem még nem egy extrém tv nézési szög hogy a nappaliban az asztaltól is normális képet szeretnék látni nem csak szemből a kanapén) akkor nem a sötétedik a kép hanem konkrátan elkezd kifehéredni, 60 foktól már egy emberi arc (pl az M1-en ami azért legalább egy fél-fullhd) úgy néz ki mint valami hulla. Ez így mi? Értem én hogy VA panel de ez akkor se gondolom hogy így normális, legalábbis ezt sehol senkitől nem láttam leírva. Bármit bárhogy állítok be akkor is ez a jelenség. Vigyem vissza 14 napon belül mert lehet hogy hibás?[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz SztiviVander #110130 üzenetére
A linken az összehasonlításban ips paneles tévék vannak, a leírásod szerint pedig a tied va paneles. Ezekre ez a jellemző, ez nem csak az LG készülékeire igaz.
Így ha fontosabb számodra a betekintési szög, s sötétben nem is fogjátok használni a készüléket, akkor ezt küld vissza, mert semmilyen beállítással nem korrigálható az elvárásaidhoz.
Akár LG, akár más gyártó készülékére cseréled, ips paneles tévét keress.codec project
-
SztiviVander
őstag
válasz junior19 #110131 üzenetére
A 75UPA ami a tesztben van) és a 753PA között akkor az U az IPS panelt jelentené míg a 3 meg VA-t? Nálunk viszont ilyen UPA modell nem is kapható, ez mintha csak usa-ban létezne.
Nem nagyon lehet ilyenre keresni hogy IPS panel, kinézek valamit ami méretben, tudásban oké, nagy nehezen megtalálom valahol a gyártói specben a kijelző típust és VA...Egyébként még a TCL 55C728-at néztem még ki (igen, láttam hogy az is VA paneles), annak találtam olyan tesztet amin oldalról is mutatják (konkrétan pontosan ezt a típust), nyilván az is torzul valamennyit de az LG ilyen -nem extrém- szögből már a nézhetetlenné fakult kategória, szóval ezért gondoltam arra hogy esetleg csak konkrétan ezzel a példánnyal van valami gond mert oké hogy az IPS 170 fokon is ugynaazt a képet adja, de én nem is 170 fokon akarok normális élvezhető képet hanem csak kb 130-on (vagy a tv sikjára merőlegestől számítva mondjuk 30-40 fok). Azt gondolnám hogy ez azért még a VA-tól is elvárható.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz SztiviVander #110132 üzenetére
"az U az IPS panelt jelentené míg a 3 meg VA-t?"
Nem!
Az UPA az Usa model.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz SztiviVander #110134 üzenetére
"az USA modellbe IPS-t rak az LG és azért néz ki teljesen jól a teszt videón a kép?"
Ez nem ilyen egyértelmű,max neked jobban bejön.
Nincs gond a VA panel se.
Pár napja volt nálam egy 70" VA, szinte nem is fakult oldalra,viszont a kontraszt difi az IPS-hez képest szemmel látható volt.[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz SztiviVander #110134 üzenetére
Az Rtings, ahol a tesztet nézted amerikai modelleket tesztel. Amiket teszteltek, azokba ips panelt rakott a gyártó. De simán benne van a pakliban, hogy később meg va panelt rak bele. Korábbi években az LG 55-ös méretben kizárólag ips panelt használt.
Erre a gyártó sem fog mit mondani, hogy adott modell milyen panellel van szerelve. Olvastam itt már olyat, hogy a samsung például azt válaszolta a feltett kérdésre, hogy nem árulhatja el, nem tartozik a vásárlóra. De mostanában olyan kavarások vannak a panel felhasználással kapcsolatban, hogy lutri milyet kapsz végül.
A TCL lehet hogy teszten egy fokkal jobb ilyen szempontból, de az elvárásaidnak nem hiszem, hogy meg fog felelni. Oldalról az is fakulni fog, lehet, hogy nem ilyen mértékben, de az is fog. Va paneles tévét nem lehet élvezhetően nézni, szinte csak szemből.
Szerintem ezt küld vissza, rendelj ugyanúgy neten másik készüléket amit szimpatikusnak találsz, s akkor arra is lesz 14 napod, hogy megfelel-e a felhasználási szokásaidnak.codec project
-
SztiviVander
őstag
válasz rainman72 #110135 üzenetére
Ezért is él még a reményhal hogy nem minden VA panel egyforma és lesz olyan amivel tudok együtt élni, ami nem romlik ilyen mértékben. Ha az étkező asztaltól is elfogadható minőségben látom, azzal már ki tudok egyezni. Sajna 55"-nál nagyobb nem fér el (nem akarok nappali bútort is cserélni emiatt), kisebbre meg nincs sok értelme váltani a 42-ről. Ez a 753PR meg lehet hogy a kategória legalja és azért ilyen gyalázat panel van benne, passz. Ahogy írtad korábban, panel lottó...
-
#110136junior19
Igen, úgy tűnik ma már így lehet csak tv-t venni. Más kérdés hogy én nem tervezek ebből heti progamot csinálni (még ha nagyon hasznos is másnak az ilyen tapasztalat, pl rainman72 vásárlásai) Viszont úgyis megyek át alzába, ott van elég sok -tcl és lg- tv kirakva (bár legutóbb is már inkább a felső kategóriásak voltak zömében), megpróbálok ott vájt szemmel nézelődni így hogy már tudom nem szabad csak szemből nézegetni, aztán hátha okosabb leszek. Persze, a szokások és igények alapján tudom hogy nekem az OLED lenne az ideális, de abból egy közép kategória ami tud mindent az olyan 4-500e, annyit meg valahogy berzenkednék (és nem anyagi gondok miatt) kiadni egy tv-re. -
pjen
félisten
válasz SztiviVander #110137 üzenetére
Nézz körül a Philipsek között is.
-
rainman72
nagyúr
Illetve 240e a legolcsobb 55" oled,ha kisebb méret kéne én valszeg azt venném.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
Megnéztem egy 65NANO75P -t és egy 65NANO863 -at (55" nano egyáltalán nem volt kirakva) és egyiknél sem látszik semmi fakulás/kifehéredés még sokkal nagyobb szögből sem mint ezen a 753-on. Oké hogy ott 4K demo megy üzleti bemutató módba kapcsolt tv-ken, de ha a 753-at átkapcsolom a mindentfeltol módba akkor kb még 10x jobban kivehető. Nekem gyanús hogy kifogtam egy gyárilag hibás(abb) darabot... Mindegy, jövő héten megy vissza.
-
Philipsből egy darab volt kirakva, drága volt és azon kívül semmi extra.
LG-ből 55-ös oled 280, de az a legalja, valahogy arról azért az jut eszembe hogy ha a következő már 320 meg 370 akkor ebből vajon mit spróroltak ki. Szóval inkább egy felső-közép LCD mint egy legalja OLED, nem? Hisense 55A8G oled van 240-ért, arra gondoltál? Azokat viszont annyira sem ismerem mint a tcl-t, de majd átbújom a hisense topikját hogy mennyire ajánlott ez a típus, mert ez még épp határeset árban. Köszi srácok a hozzászólásokat, nem akarom tovább offolni az LG topikot majd kérdezek inkább az adott cucc sajátjába -
blakey
titán
válasz SztiviVander #110140 üzenetére
Szóval inkább egy felső-közép LCD mint egy legalja OLED, nem? - nem, mert a legalja OLED is "magasabb", mint egy "közép" LCD. Egyelőre az OLED még mindig felsőkategóriának számít, persze szép lassan hígul a kínálat valamint a közép és alsókategóriában is meg fog jelenni, de jelenleg egy "belépő" OLED is jobb tud lenni az LCD-nél. Egy felsőkategóriás LCD (nem IPS) bizonyos esetekben versenyre kellhet egy OLED-el, de vannak paraméterek amiket a technológia nem tud átlépni így az LCD örökre csak LCD marad és az OLED meg csak OLED.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SztiviVander
őstag
válasz blakey #110141 üzenetére
De én nem csak a panelben gondolkodom -mert az világos hogy egy oled az az olcsóban is oled és talán minőségi különbség sincs a drágábbhoz képest- hanem minden másban is: hang minőség, os stabilitás/gyorsaság, tv tudása/felszereltsége, meghibásodás esélye. Ezekkel kapcsolatban vannak kétségeim a legolcsóbbnál, mert általában mindenben (legyen az tv vagy bármi) a legolcsóbbaknál valamin meg kell sprórolni azt amiért olcsóbban lehet adni. Soha nincs ingyen ebéd ugyebár
-
blakey
titán
válasz SztiviVander #110142 üzenetére
Még nem tart ott az OLED, hogy ha olcsó akkor sz@r, a jelenlegi legolcsóbb OLED is felsőkategória, ami nincs benne az le van írva, ahogy az is, hogy a legdrágább mitől az. Szóval a jelenlegi állapotokra a gondolkodásmódot téves, 2-3 év múlva már lehet, hogy igaz lesz.
-
ultio
aktív tag
LG55UM7450PLA tévénél be lehet állítani, ha igen, hogy, hogy bekapcsolás után ne a tv csatornák induljanak, hanem pl. a youtube?
rasti rusti
-
Delirious
tag
Nincs véletlen valami gomb kombináció vagy egyéb lehetőség arra, hogy bármilyen forrásból származó (hdmi, tv adás, netflix, amazon prime, hbo max, disney + stb.) éppen futó videó felbontását megjelenítsük? A három pötty van amelyiknél működik és van amelyiknél nem. TV: LG 65NANO923PB
Köszi! -
Kephamos
addikt
Üdv!
LG 50"-os Nanocell TV-be belemászott egy istenverte hernyó. Találkozott már valaki ilyennel? Mit lehet tenni? -
Kátai
senior tag
Végül kijelző hiba lett a vége, ma kicserélték. [link] Nem került semmibe, mert ebben a szériában gyártási hibás a kijelző. Nagy mákom volt .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest