Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flegga92

    senior tag

    válasz Stanlee #15822 üzenetére

    Valóban az életszínvonal levitele megoldás nagyon sok esetben. Első osztálytalálkozó alkalmával senkinek nem volt saját ingatlanja, kivéve nekem. Igaz, hogy kaptam mellé szülői segítséget is, egyedül biztos nem ment volna, de mások drága és drága fenntartású kocsikat vettek szülők segítésgével vagy az örökségből, közben otthon vagy albiban laktak.
    Mikor rendbe lett a lakás én is csúnyán elkezdtem költekezni, mindent megvettem ami eszembe jutott, úgy voltam vele, hogy 14 éves korom óta csak spórolok, nagyon ritkán költöttem magamra, meglett a gyümölcse, mostmár mehet a rongyrázás. Azán lett kocsi, arra is kellett költeni és rádöbbentem, hogy nem annyi a fenntartása mint a 20 éves robogónak, nekem egy deka megtakarításom nincs.
    Szerencsére 1 év után helyreraktam a fejembe a dolgokat és megint odafigyelek mit veszek meg.
    Most ott tartunk, hogy 10 évvel érettségi után hitel nélkül költözök panelból egy sorházba. Ehhez az is kellett, hogy a nagy ingatlan bumm előtt vettem a lakást és kb duplájáért sikerült eladni, ehhez képset a sorház árak nem emelkedtek a duplájára. Akik anno kocsit vettek 5M körül, nem duplázták meg az árát, inkább a felét elbukták.

    De ott van barátnőm is, akit most a költözéssel sikerült egy kicsit a sprólásra rávenni. Egyedül élt az anyukájával elég szűkös körülmények között. Ha sikerült egy kis plusz pénzhez jutni, mindig egyből elkölötték, sose volt tartalék. Aztán oda költözött hozzám, szarul keresett, rezsit én álltam, csak a kaján osztozunk, de minden hónapban elfogyott a pénze. Elvégezte a sulit, elkezdett többet keresni, de akkor is mindig el kellett valamire költeni. Most, hogy látja mi mennyibe fog kerülni az új házba, sikerült rábeszélni, hogy az ő fizujához nem nyúlunk, az enyémből élünk, és így is sikerül az én fizumból félrerakni. Meg is lepődött, hogy 3 hónap alatt sikerült annyit összehozni, amiből majdnem mindent meg tudunk venni. Egészségügyben dolgozik, most kapták meg a plusz pénzt ami 330e nettóban, már most látom, hogy égeti a zsebét és hülységre akarja elszórni egy részét...
    Ha akar az ember tud spórolni, de sokakat nem tanítottak meg. Nagyszüleim is ugyan ilyen spórolósak voltak, azért lett nekem is sokminden ami. Innestől kezdve én is azon vagyok, hogy a gyerekeimnek és az unokáknak majd meglegyen a tőkéje amivel el tud indulni az életben.

Új hozzászólás Aktív témák