Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GombócArtúr

senior tag

Nekem erről az jut eszembe hogy nem lehet hogy azért keletkezett péel krisna-rock hogy ezzel az ilyen zenét kedvelőkkel is megkedveltessék magukat?

Ráczlölke: a rockzenének jónéhány fajtája van, és szerintem elég jól meg lehet őket külömböztetni egymástól

Klasszikus rock: mint a nagy öregek, led zeppelin, guns n' roses...

Gothic rock: ez egy erőltetett bekategorizálás, úgyhogy nem is írok példát

Pánk rock: igénytelen szövegek, és zene pl: rózsaszin pitbull, Alvin és a mókusok, Junkies, hétköznaPI CSAlódások

Divat rock: nu-metal, meg ilyen elnevezést is szoktak adni nekik: (de péel: Robbie Williamst is rockernek írták az újságok... :) ) jellemzőjük hogy minden rádió ezt játsza, minden 14 éves aki ismer két The Rasmus számot a tévéből, már elmond(hat)ja magáról hogy rocker. pl: Evanescence, Good Charlotte, Hooligans (sajnos a Tankcsapda is újabban ezt a kategóriát képviseli)

Alter rock: változó tempójú számok, a dalszövegek sokszor kacifántosak, sokadik hallásra is értelmetlennek, összefüggéstelennek hatnak, megfejteni egy-egy dal értelmét nagy sikerélménnyel jár: Hiperkarma, Kispál és a Borz, Eleven Hold

Industrial rock / ipari rock: gépies/ katonás, militarista hangzás. Ebben a kategóriában csak a Rammsteint tudom felhozni példának

és mint látjuk a vallásos rock: szerintem nem kell elgondolkodni a ''dalszövegen'' és akkor nem rossz.

biztosan kihagytam néhány alstílust, és valószinüleg néhány embert sért az én beskatulyázásom. Ez egy magánvélemény, ne itt vitassuk meg! köszi!

Új hozzászólás Aktív témák