- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #95748 üzenetére
Akkor ott kellene, hogy legyen, hogy melyiket kéred.
Ezt mindig párban adják.
trialboj:
Hosszú cuccot meg necces netről rendelni, mert az ha kicsit rövid, az fos. Többen rendeltek innen olyan Arsuxeo (?) szettet, biztos adnak hozzá méretet, és az bevált cucc, ha jól tudom.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
-
dunkel
őstag
válasz Napfénysüti #95754 üzenetére
Nem tudom, egy telefont megér.
-
6030D
Ármester
válasz #27813376 #95749 üzenetére
Borneo
Bármelyik Focus boltban (Reno udvar, Komjádi uszoda) meg tudod nézni a minőséget, és gyártanak egyedi igény alapján is, akár egy darabot is.raczger: gratula, csodás idő lehetett ott is. Mi is terveztünk egy nagyobb túrát, de végül annyira esett reggel, hogy hagytuk inkább. Délben aztán jobb idő lett, és eltekertem Párkányba hambizni.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
zoli03
őstag
válasz makoss #95743 üzenetére
A csavar azért van rajta, hogy a szerviz szét tudja szedni, nem te. Ha a NiteRider megengedi, hogy otthon szétszedd, akkor ok.
"és még nem is jó."
Egy olyan lámpa, amiben nem tudsz az út szélén akkut cserélni, nekem sose lesz jó. Elköltök kb 40e Ft-ot, és akkor a fényerővel spóroljak hazafelé, hogy nem merüljön le? Ez még viccnek is rossz. Inkább veszek egy elemlámpát kintről, ugyanúgy vízálló, 4 akkuval kb 4x ekkora üzemideje lesz, fényerőre tud annyit, mint ez, de negyedannyiba került.
-
5381
aktív tag
válasz trialboj #95747 üzenetére
Nekem vannak ilyen kínai mezeim. A nadrágbetét nekem kényelmesebb, mint egy drágább decathlonos nadrágé. A hosszú mezektől ne várj nagy melegítést, nagyjából a mostani időjárásra jó, ahol már a karod fázik az árnyékosabb részeken, vagy nagyobb tempónál. 173cm és 80kg körül vagyok, én L-es méreteket vettem.
-
BlacKSouL
addikt
Arra jöttem rá, hogy 18-20 fok alatt egyszerűen nem szeretek tekerni. Vehetek magamra bármit, egyszerűen túl hidegnek érzem. Egy picit megizzadok, a menetszél máris csontig hűt, pedig van némi fölöslegem. Adott szakaszokon 30-32 fokokban jellemzően sokkal gyorsabban tudok menni, vagy gyorsabb átlagokat tudok hozni, mint 20 fok alatt. Pénteken mentem délután, 16 fok volt, de 5 km után visszafordultam hazamentem. Egyszerűen nem bírtam tekerni rendesen, csak kínlódtam. Nyáron meg hiába izzadom szét magam, a menetszél egyensúlyba hoz, a világból is kitekernék.
Nyári gyerek vagyok na. És nem csak a Balaton parton kacagok nevetekAláírás (nem kötelező megadni)
-
jjeahh
nagyúr
válasz BlacKSouL #95759 üzenetére
A bringás társam pont így van, 20 fok alatt fázik, ezért sajnos ilyenkor ritkábban jön ki velem... pedig én akkor kezdek el igazán élni . Én azt utálom amikor 25 fok fölött minden energiámat kiizzadom, csíkot húzok magam után mint egy csiga, büdösödök mint egy borz, hetekig nem esik az eső, minden sivár és a táj sem fotogén. Azt szoktam mondogatni neki, hogy ha hideg van fel lehet öltözni, de kánikulában sosem lehet eléggé levetkőzni . Őszi gyerek vagyok na .
5381: +1
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
BlacKSouL
addikt
Felfele menni még csakcsak volna hova, de odafent sehol nincs forraltbor, max ha a kulacsban azt viszek. De igazán nem szeretek szeszesen tekergetni, pláne nem közúton. Balaton körüli fröccsözős tekerés is éppen határeset. Na de akkor nyár van
DUB Inc: tavaly március óta nagyjából. Mínusz a tél. Vagyis az ősz-tél-tavasz. Tavaly már márciusban úgy kezdtem, hogy nagy vastag ruhákban mentem le, mégiscsak ki kell próbálni az új bringát, de idén mikor áprilisban még 30-40 centi havak zuhogtak, hát kissé későn indult a szezonom.
Mondjuk sportolásnak túlzás nevezni, amikor minden összejön, akkor hetente megyek 2-3 nap olyan 18-25 km-t, meló után délután.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-=RelakS=-
veterán
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz BlacKSouL #95764 üzenetére
Akkor érthető, hogy nehezen bírod. Minél edzettebb leszel, annál inkább bírni fogod ezeket a hőmérséklet különbségeket. Kellene egy kis erőnléti edzést is csinálni mellette, vagy úszni jó hideg vízben. Télen a forró gyógyvízből kimászni és hemperegni a hóba, majd vissza. Egyébként ha tekerés előtt alaposan bemelegítesz már sokat segít a dolgon. Meg jóféle ruházat. Nem sustorgós bemelegítő..
-
nagyúr
-
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz Napfénysüti #95767 üzenetére
Nem egyforma hőmérséklet tartományról van szó. A nullához közeledve más a tészta, mint a húsz alá lecsúszva.
-
Strezi
őstag
válasz DUB Inc. #95766 üzenetére
Kis ősz eleji tekerés
Magasságtól függően (1500m - 2500m), 1 - 8 fok volt aznap.Nap végére jól esett a forró fürdő, miután leslagoltam magamról is(a bicó után) hidegvízzel a dzsuva nagy részét
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
BlacKSouL
addikt
válasz DUB Inc. #95766 üzenetére
Tavaly óta kb. annyi változott, hogy mikor elkezdtem, ilyen 13-14 km/h-s átlagokat tudtam menni adott (durván 20 km-nyi) szakaszon, idén már júniusban ez 16-17 körül volt, most meg 19,6-ot mentem múlt hét elején is még pl, de akkor még simán 25 fok volt. Illetve ahol eddig egy nem túl meredek emelkedőn 16-17-el mentem 'fel', mostanában ugyanott már 22-vel. Apró változások, de mégiscsak javulás. De a hidegtűrésem semmit nem javult
Hóba meg hemperegjen akinek kettőnél több szülője van, én amúgyis utálom a havat, még nézni is nemhogy hemperegni benne A bemelegítés mondjuk jó ötlet, igyekszem is nem elfelejteni. Azt mondjuk észrevettem, hogy ha az egész tekerést egy dombra fel szakasszal kezdem, akkor utána sokkal nehezebb ugyanazt a 20 kmt végignyomni, mintha csak enyhe szakaszokkal kezdem.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Runner_fxr
Ármester
válasz trialboj #95747 üzenetére
Az Endura baromi jó minőség, van pár ruhám tőlük, bár nem téli, de nagyon szeretem őket, nagyon tartósak is.
Viszont, hogy ez a típus konkrétan mennyire melegít azt nem tudom, nem használtam. Általában ezek az ilyen jellegű térdmelegítők nem zord hidegre valók, inkább csak közepesen hideg, mondjuk 0 fok feletti hőmérsékletre. Igazi téli hidegre vagy neoprenes térdmelegítőt használsz, amilyet a motorosok, vagy veszel egy felső kategóriás téli bringás nadrágot, ami semmi szelet nem enged be, és kellően melegít. Az első megoldás filléres tétel, az utóbbi már költséges, viszont sokkal kényelmesebb viselet.[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Erős fényű lámpából van valami best buy?
Szombaton rám sötétedett egy Balaton körnél és az eső is eleredt, ha nem lett volna ott a társam Sigma buster 200-a,elég nagy szívás lett volna.
Valami hasonló erősségű kell.
Kínai shoppokban és videokban elég jókat írnak erről: XANES LED Bicycle Front Light
Szerintetek? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csápájev #95774 üzenetére
Még egy Sigma Buster 200? Én továbbra sem tudom elhinni,hogy 1500 forintért lehet mást is venni mint hulladékot,ugyanakkor persze lehet ez csak az én betegségem.
(#95771) Strezi ...hát ezt már tényleg csak az utána következő forró fürdőért!
#95768) zoli03...nem mindig van szükség a maximumra,melyen amúgy tényleg nem sok lámpa bírja egy óránál tovább.Valójában legtöbbször elég valamelyik köztes üzemmód.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
rétisün
veterán
válasz BlacKSouL #95759 üzenetére
pont így vagyok én is.......amikor 3 hete még 35 fok volt, akkor nyomtam a balaton-kör helyettesítő 'csillagtúrámat', valahogy sejtettem, hogy utána az idén már nem nagyon lesz olyan idő, amiben nekivágnék
de most azért még nekiindulok egy 70-80 km-nek
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Begbiebike
csendes tag
válasz raczger #95742 üzenetére
Jelentem mi is voltunk a Kassa Maratonon, iszonyú király volt!
E mellett a 25km single track mellett (sajnos) az összes hazai pálya elbújhat. Egy unalmas lejtő, de még emelkedő sem volt.
Mi csak a túlélésre mentünk középtávon (erőnlét=0), de így is végig vigyorogtam az egészet. Annyira élvezetes ilyen terepen bringázni, nem a dózerutakon. Ez volt az első, de jövőre is megyünk az már biztos!
Más: Mázlim volt, pont ki tudtam próbálni Kassán egy 29-es YT Jeffsy-t XL méretben és valóban ez kell nekem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Begbiebike #95778 üzenetére
Felfele sem volt (lenne) akadály az össztelós?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Begbiebike
csendes tag
válasz Hasaggymeg #95779 üzenetére
Rengetegen mentek hosszabb utas trail gépekkel (Giant, Speci, Canyon stb.), szerintem ideális volt a pálya ilyen szempontból is.
Nyilván nem a győzelemért mész ilyenkor, de itt pl nem voltak hosszú horror meredek mászások.Egy hely volt ahol különdíjat is sorsoltak azok között akik felmennek (31 bringásnak sikerült a több százból, Polar órát lehetett nyerni), ott pont mindegy lenne mit tolok.
Viszont a többi szakaszon még nagyobb lenne a vigyor. Voltak komolyabb döntött kanyarok, pumptrackszerű huplis rész de több száz méter hosszan, kisebb letörések/ugratók. Már egy dropper is sokat segítene. -
varsam
őstag
válasz Begbiebike #95778 üzenetére
és hogy tetszett a Jeffsy? Te milyen magas vagy amúgy?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csápájev #95774 üzenetére
Ajánlani nem tudok, de ha már mostanában ennyien teszitek fel ezt a kérdést, miért nem próbálja ki valaki a sokat ajánlott convoy s2+ lámpát bringán? Csak mert arra én is kíváncsi lennék, valszeg meg is kockáztatok majd egyet, csak most előbb fényképezőt akarok venni. Egyedül attól tartok, hogy nyáron túlmelegszik...
Hasaggymeg: Valszeg azért ilyen olcsó, mert az akksi nincs a csomagban, akksival mindjárt nem 1500ft
Amúgy a spec bringára tervezett nevesebb lámpák szerintem pont a másik véglet, nagyon túl vannak árazva .[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Napi 10km a kvóta max.
És erreezt néztem ki!
Ha szerelni kell, könnyű? És van hozzá alkatrész?
Meg ér ennnyit? -
Begbiebike
csendes tag
válasz varsam #95781 üzenetére
Nagyon tetszett, ez a csúcs-csúcs karbon pro race volt, szóval nem igazán lehetne kivetni valót találni.
Persze hosszabb teszt sem ártana, de most a lényeg az üléspozíció és a méret volt a lényeg.190 cm körül vagyok, de a tulaj is azt mondta, hogy ha lett volna XXL akkor ő bizony azt vett volna, ő pár centivel volt alacsonyabb nálam.
A maratonon láttam még 27,5"-es alu Jeffsy-t is, gyanítom azzal is előttem értek be.
-
veterán
válasz -=RelakS=- #95732 üzenetére
Nyilván nem a konkrét termékre, hanem a csillió lumenre gondoltam.
Én is max erdőben, teljes sötétben, gyors közlekedésnél lövöm fel a 945 lument, mert egyébként teljesen felesleges.Everybody lies.
-
makoss
veterán
válasz zoli03 #95757 üzenetére
Háát nem 1600Ft-os kategória az biztos, de nem is az a kínából rendelős változat aminek kb félméter kábele van és azzal kell vesződni mindig akármikor leparkolsz valahová
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
dunkel
őstag
válasz jjeahh #95782 üzenetére
Amúgy a spec bringára tervezett nevesebb lámpák szerintem pont a másik véglet, nagyon túl vannak árazva .
Az egyik legfontosabb különbség, hogy a bringás cégek lámpái vezetett fényáramot sugároznak, nem vakítják el a szembe jövő forgalmat (Sigma, Busch&Müller stb.). Nyilván aki esti terepezésre veszi annak erre nincs szüksége, de városba és közútra nem valóak. Veszélyezteted, elvakítod vele a szembejövőket.Hogy valami konkrétat is írjak: Busch & Müller Ixon Core amit használok (köszönet aki mutatta) és mindent tud ami városba kell. 2 üzemmód (látszani és látni) USB töltés, beépített akku, hosszú üzemidő, kis méret, vezetett fényáram, jó felfogatás. Ár/értéke kiváló.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz dunkel #95787 üzenetére
"Nyilván aki esti terepezésre veszi annak erre nincs szüksége,"
Esti terepezésre egy B+M-nek pont annyi értelme van, mint ugyanott tompítottal repeszteni. Erdőbe kell egy második lámpa, ami ugyan mindenkit vakít, de látod a szembejövő ágat.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
jjeahh
nagyúr
válasz dunkel #95787 üzenetére
A vakítás gondot elvileg ez megoldja az s2+ lámpán.
-
dunkel
őstag
válasz -=RelakS=- #95788 üzenetére
Nem az erdőből indultunk hanem a Balaton körről és a túlárazott bringás lámpáktól. Ettől függetlenül az esti terepes résszel egyetértek, oda kell a kraft.
(#95789) jjeahh
Megoldhatná (gondolom?) ha megvennék majd utána cserélgetnék az emberek. "Jóvanazúgy, majd legközelebb."
Inkább 1-1 külön lámpa. Terepre akár mindkettő.[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
válasz BlacKSouL #95772 üzenetére
Én is hegy lábánál lakok és mindig furcsáltam, hogy a hegy alsó része volt a legkellemetlenebb nekem. Pedig később meredekebb az út. Egy idő után beugrott, hogy nem megfelelő bemelegítés miatt lehet ez az érzés. Egfy ideje használom a Dr Kelen Start bemelegítő gélt, az nekem nagyon sokat segített. Közvetlen indulás előtt használom comb, térd, térdhajlat és vádli részeken és 5 perc múlva izzik az összes testrész. Sokat segít az indulás utáni merev mozgásos szakasz lerövidítésében.
-
Csápájev
őstag
válasz Csápájev #95340 üzenetére
Korábbi kérdésemet most megválaszolom,hátha jól jön azoknak,akik rákeresnek.
Koca bringásként mindig az egyik legnagyobb problémám a seggfájás volt
Nos, ezt elég jól megoldja egy zselés biciklis nadrág.
900 MTB ALÁÖLTÖZET NADRÁG, FEKETE B'TWIN Ilyet vettem a Decathlonban és nagyon bevált .
Hogy mennyire tartós,azt nem tudom,mert még csak kétszer használtam.
Korábban kb 50 km után ordítani tudtam a fájdalomtól,mikor felemelkedtem a nyeregből.
Ezzel a nadrággal lenyomtam 107km -t úgy,hogy a végére ugyan éreztem a sejhajomat,de összehasonlíthatatlanul jobb,mint egy 5 ezres szivacsos vagy mintha nem hordana az ember semmiféle aláöltözetet.
Nagyon ajánlom azoknak,akik ezzel a problémával küzdenek.Egyébként arra van esetleg ötletetek,hogy miért lehet az,hogy a Strava 3km eltérést mutat 107km-en nálam és a társamnál?
A térkép rajza szerint is teljesen ugyanazon az útvonalon mentünk,nem volt olyan szakasz ahol nála vagy nálam levágott volna valamilyen szakaszt a program vagy ilyesmi... tök ugyanaz a nyomvonal,részletesen végignéztem.
Pár száz méter vagy 1km eltérés még érthető lenne,de 3km?[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz Csápájev #95793 üzenetére
Jó hallani hogy ez megoldást jelenthet. Amúgy ha koca bringás vagy nem tudsz letekerni 100+kmt Szóval az egyik állításod hamis.
A strava meg nem életbiztosítás, ahogy a szintet sem méri feltétlen pontosan. Függhet a telefon minőségétől, lehet gyengébb gps van benne, ami nem elég pontos és ok helyen nem pont az úton számolta, lehet nem volt high accuracy-ra állítva és a battery saving üzemmód, többször eldobta a jelet. Amúgy ez tényleg sok, sosem volt még 3km különbség se máshoz se az órámhoz képest.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
DUB Inc.
aktív tag
Szerintem városi és országúti használatra a Buster 100-200 bőven elég és még árban sem vészesek. Elég jó optika van bennük, az oldalukon látható ábrák valósak, mind oldalirányban, mind előre az ábrázolt módon vetítik a fényt. Erdőbe kevés.
-
cooi11
senior tag
Valami rosszat kérdeztem???
-
anorche1
őstag
válasz anorche1 #95693 üzenetére
Még mindig kínlódok vele. Már annyira meghúztam mindkét csavart, hogy mikor kitekertem, fémforgács volt rajta. Gondolom a határán voltam annak, hogy kitépjem a menetet. Ennek ellenére elfordult. Mert még ha 100-kg lennék, de 70 vagyok.
A csavar nem lóg túl, nem ér bele nyeregbe. Nem is rövid, tehát az sincs, hogy csak a menet alsó 1/3 -a tartja. Rosszul sem raktam össze, mert nem lehet rosszul össze rakni. Maxiumum azt a fémszínű elemet, meg az alsó feketét lehet fordítva berakni, de kizárt, hogy bármit befolyásoljon. 2 lehetőségre gondoltam:
1. az alá a fémszínű cucc alá teszek valami vékony gumilapot, és akkor nem fog csúszkálni.
2. Veszek hosszabb csavarokat meg anyát, és valami nagy erőkarral bikára meghúzom.
+1. Vissza küldöm. Csak akkor kellene keresnem 30 euró alatt egy 2-2.5cm hátranyúlású, fokozatmentesen állítható nyeregcsövet fekete színben. És a 10eurós posta költséget mindenképp buktam.Csináltam pár képet, hátha ti észrevesztek valamit: [link]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest