Hirdetés
-
Posztapokaliptikus Radeon kártya készül a Sapphire műhelyében
ph A Navi 32 GPU-ra épülő, limitált darabszámú modell a vizuális dualizmus jegyében született, és a 11 Bit Studios láttamozta.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
AMD-s alternatívát ajánl az NVIDIA AI ellen a Microsoft
it AMD-s alternatívát kapnak az NVIDIA AI-processzorokra a Microsoft felhős ügyfelei.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz konzumpro #127239 üzenetére
Jó kérdés, nem presszózok. De ugye ott az is számít milyen stílust iszol, filterest vagy klasszikusabbat. Előbbi esetben nyilván erős átfedés lesz a filterre ideális őrlőkkel, leszámítva azokat amiket nem tudsz elég finomra állítani és/vagy nem elég kicsik a lépés közök (szóval pl. ZP6 felejtős) Szóval pl. 1Zpresso K-Max.
Klasszik vonalra passz. -
inf3rno
nagyúr
válasz konzumpro #127317 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, szerintem műanyag szaga van. Nem emberi fogyasztásra szánták, és emiatt nincsen a megfelelő műanyag csomagolásban, azért veszi át a flakon szagát. Én is elengedem, és megoldom máshogy a lágy vizet, de ha már megvettem, akkor elhasználom, és kísérletezek eltérő citrát koncentrációkkal. Vagy hát kísérleteznék, ha pontosan ki tudnám mérni, de nincsenek eszközeim.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz konzumpro #127320 üzenetére
Lehet az is, akkor meg a csővezeték volt ilyen szagos műanyag, amin átengedték. Nálam ez okoz egy nagyon enyhe kesernyés utóízt, szinte össze lehet téveszteni a kávé kesernyés ízével. Viszont előtte ezerszer jobb lett a brazil kávé csokis ízvilága, csak ne lenne ez a műanyagos felhang, ami mindent elront. Túlságosan domináltak a savak, ha a normál csapvízzel főztem le. Most elgondolkodtam, hogy akár még az is lehet, hogy ezzel a géppel és a megfelelő pH-jú pufferelt vízzel az újhullámos kávék is működnének. Alapból ihatatlanul savasak szoktak lenni. A másik, hogy sokszor mézzel iszom a kávét, és most észrevehetően hozzáadott a savasságához, valószínű, hogy később váltok cukor és méz keverékére inkább. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a víz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
rastacsz
tag
válasz konzumpro #127327 üzenetére
Nemrégiben volt itt szó róla, hogy a gyári nyomásmérő szett lenne felhasználva és a dugattyú lenne csak legyártva (élelmiszeres) pom-ból úgy, hogy a felső tömítő gyűrű távolabb lenne húzva az alsótól, ami miatt kevésbé bólintana a hengerben, de ha mégis bólint, a pom miatt nem húzza meg a henger falát.
+ a műanyag dugattyú kevésbé venné el a hőt a víztől.Nekem a dugattyú már elcsúfította a hengert, de a szilikon O gyűrű miatt gond nélkül használható, a hiba csak esztétikai többnyire.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
#98690560
törölt tag
válasz konzumpro #127496 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Ez elvileg egy nyilvános fórum, kávé témában, fanatikus közösséggel, miért ne lehetne megosztani itt azt is, ha valami nem sikerül vagy negatív a tapasztalat? Nem ebből tudna kiindulni egy jó diskurzus? Megnézni az okokat, segíteni, tanácsolni, dumálni?
Nekem fura, hogy simán mehet a "szegeden kínai cuccokat árulnak", meg a "kapucíner kávéiban drog van", vagy hogy "a fecoter víz pofátlan lehúzás", de ha beírom, hogy a pörkölő szerint sem 100%-os tesztpörkölést én cuppingban is fanyarnak, keserűnek érzem, akkor mindjárt károgó amatőr vagyok és írják a feljelentést, mert rontom a pörkölő reputációját. Párszor már leírtam, hogy le a kalappal a CM előtt, nem véletlenül vannak ott ahol, ami nyugodtan kijelenthető, hogy nemzetközi szint, ezen pedig egyáltalán semmit nem fog változtatni az én személyes véleményem, hogy az XY tesztpörkölés nálam nem működött.
Volt, hogy nem stimmelt egy Roastopus tétel, leírtam, másnap jött Balázs és elmondta, mi az ő elképzelése a kávéval és mit javasol hogy csináljam máshogy, sikerült, boldog és elégedett vásárlójuk vagyok azóta is, egyáltalán nem csorbult a hírnevük a kommentemtől.
Rettentő károsnak tartom, hogy ilyen módon sarkosodott a kommunkikáció, hogy ha elsőre nem tudok kávézói szintet húzni a top kommentelők kedvenc pörkölőjétől a 90+ból akkor mindjárt leamatőröznek.[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz konzumpro #127597 üzenetére
egy espressot ittam meg reggel éhgyomorra és jött a remegés.. máskor pizza után megittam másfél liter coca cola zérót és jött a hasmenés semmiből semmi..
kávé után elkap az extrém álmosság is, van hogy erős szivdobogás de közben csak 60-70 a pulzusom
változó szerintem mikor mennyit tolerál a szervezetem ugy vettem észre..
mikor megvettem a delonghi gépet és eloszor ittam a delongi prestige kávéból hát 170 körül volt a vérnyomásom.. -
őstag
válasz konzumpro #127643 üzenetére
Fehérváron nem tudom hány év után sikerült betérnem a Tele Élettel Kávézóba, és végre tudtam inni egy filter kávét
Nagyon bejött, párszor próbálkoztam itthon french press-szel, megnyugodtam, hogy nagyon hasonló ízvilágot sikerült kihoznom belőle de egyelőre a filter nem lesz az én világom.Nyitvatartás:
H-P 8.00-13.30
Sz-V 8.00-12.30
nem igazán érek oda, pedig a városban lakom talán munka előtt beleférhetRészemről határozottan ajánlott, legközelebb egy espressot is kóstolok
"... and I hope you have a great day!"
-
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz konzumpro #127841 üzenetére
Ugyanez igaz a desztillált/ioncserélt vizekre: állhat ilyen megfontolás is gyártói szempontból a "ne idd meg!" feliratok mögött, egyszerűen nincsenek minőségbiztosítva ilyen szempontból.
Ez nem feltétlenül jelentheti azt, hogy mondjuk az ilyen feliratos vizek esetében az ioncserélő gyantáról biztosan leoldódik valami káros cucc, hanem azt jelenti, hogy leoldódhat, és senki sem nézte meg, hogy leoldódik-e. Nem beszélve az egyéb, egészségügyi lehetőségekről. Mai "kártérítős" világban pedig ugye mindenre is gondolni kell.
Bár a víz-vegyszer összevetésben utóbbi számomra nagyobb "kockázatnak" tűnik. -
Som@
őstag
válasz konzumpro #127982 üzenetére
Catler-ről nincs igazi információm.
A Graef-ről itt olvasva az a véleményem, hogy napi kétszeri főzéshez körülményes, sok a pangó...🙄 (Lehet többször próbálnánk ki más fajta kávébabokat is...). Harcolni, püfölni meg nem akarok egy konyhai eszközt. 😁Mozgásba hozzuk az energiát! elemes.hu
-
tDr1v3r
veterán
válasz konzumpro #127982 üzenetére
A Catler van nekem, espresso-hoz is jó elvileg (tesztben daráltam vele, elég finomnak tűnik de nem 9 baros a kávégépem), elvileg ugyanaz mint a CM80. Masszív fém háza van, pangó tényleg marad benne, de meg lehet ütögetni a tartály tetejét, nagy része kijön.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
b.kov
senior tag
válasz konzumpro #128123 üzenetére
Köszönöm a hasznos infókat.
Esetleg a kettő közötti Duo Temp Pro mennyire jöhet szóba? Ha jól látom mondjuk ez is fix PID-es. Nagy gondom lenne ezzel így első gépnél?
-
TDX
tag
válasz konzumpro #128254 üzenetére
a bestprotect 5 szűrője közül 2-2 elvileg mechanikai ill. aktív szén szűrő, csak annyi a plusz hogy van benne egy ion cserélő is, úgyhogy kétlem hogy ez megoldaná a problémám. A víz, amit kaptam, tiszta, csak ha áll egy napot a miniben, kap egy fémes ízt.
Olyan vizet kéne találnom ami nem kerül kölcsönhatásba a mini bojlerének az anyagával, vagy a bojlerrel kéne kezdeni valamit.. viszont nem látok jó és egyszerű megoldást.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
Chal
addikt
válasz konzumpro #128764 üzenetére
Ez is 54mm-es, szerintem nagyjából ugyanolyan gépünk van, pár feturét variál csak a Sage ezekben tudtommal (szerintem Barista Pro + hőmérős/auto tejhab + touch screen = Barista Touch). Persze a belső felépítését te jobban vágod, lehet, hogy megcáfolsz.
Viszont ha nincs gondod a szimplával, az jó hír, akkor csak béna vagyok, de hát egy délután alatt nem is szabad nagyot álmodni
-
Chal
addikt
válasz konzumpro #128766 üzenetére
A műanyag betét miért van benne amúgy? A hőveszteséget kompenzálják vele?
Illetve mi az elvi akadály annak, hogy legyen 9-10g-os, sík fenekű, egyenes falú kosár? Ugye annyi kellene csak, hogy laposabb legyen. De gondolom megvan az oka, mert mégis mélyebb mindegyik, és a kúposítással csalják le a térfogatot. Csak kíváncsi lennék rá, hogy mi ez az ok.
Amúgy bukó lesz ez így, panaszkodik az asszony, hogy nagyon "erős" a kávé, nem jön be neki (amúgy tök jókat csinál a szimpla kosárral, eddig mindegyik perfekt volt lefolyási időre és mennyiségre). Eddig ő a Philips 55xx-el 1-es fokozaton itta az 5-ből (én maxon). Tudom hogy ezzel is képben vagy az automatás topic miatt... Az hány g lehet, jól rémlik, hogy 7 körül van? Az 5-ös fokozat meg ~11?
Ami még ilyen kíváncsiság szinten nem hagy nyugodni, nagyon érdekelne a válasz: hogy csinálják ezt nagyban, profin, egy jó kávézóban? Ott 58mm-es karok vannak mindig, ha jól tudom (de javítsatok ki ha tévedek). Bemegy a vevő, kér egy szimpla espressot. Minden esetben duplát készítenek, és kiöntik a felét, ha pedig engedi a forgalom, akkor eladják mindkettőt? Itt most egy korrekt helyre gondolok, a különféle átveréseket, trükköket hagyjuk, gondolom nem lenne nehéz olyan kávézót találni, ahol 6g felett nem kapsz kávét, szóval arra gondolok ami a "nagykönyvben" van.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz konzumpro #128768 üzenetére
Köszönöm! A kávézós "üzleti" kérdésre tényleg igen a válasz, túrtam a netet most, lehet erről találni infót. Az általános process az, hogy a fele egy nagy gyűjtőpohárba megy, és ha megtelik akkor kiöntik a lefolyóba. Ha meg pörög az üzlet, akkor mindkettőt eladják, nyilván ez a fő cél. Már ahol árulnak szimplát, meg ugye nem is feltétlenül az átlag magyar kávézókra vonatkozik ez
Felezni nem tudunk, az asszony korábban kel, és csak egyet iszik reggel. Én meg home officeban nyomom egyedül, és 4 kávé megy le a nap folyamán. Szóval ha netán ő kapna egy nespressot (adja magát a dolog), én meg dupla kosarazni akarok, és jobb minőségű frissen pörkölt alapanyaggal számolok, akkor számításaim szerint vagy 200-250eFt-nyi kávét dobnék ki éves szinten (nyilván ez totál hülyeség lenne, csak elvi szinten nézem), vagy dupláznám a koffeinbevitelt. Nem mondom hogy bármelyik opció tetszik
Küzdök még egy kicsit a szimpla kosár kérdéskörrel és tanulással, nagyon köszönöm hogy kibírjátok a vergődésem
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz konzumpro #128975 üzenetére
steampunk és aztán árulhatod aranyrögökért markecplészen
Brumi, ha nagy a megrendelési rush, akkor én is kérek egyet! kipróbálom robotra .45-ös hosszú tűkkel (bár valszeg az igen vastag lesz már). Ha nem, aplóla."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen