- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Az Apple is mesterséges intelligenciával turbózza fel a teljes kínálatot
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Windows CE fórum
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Hirdetés
-
Frissítve! Ubisoft Forward 2024 - Az összes bejelentés egy helyen
gp A show hamarosan kezdődik, utána az összes trailert összegyűjtjük egy helyre.
-
Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
it Az 1,7 billió dollárt kezelő norvég állami vagyonalap jelezte: nem szavazzák meg Elon Musk 56 milliárd dolláros juttatási csomagját a Teslánál.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chal
addikt
Gondolkodtam egy kicsit, hogy az automata topicban kérdezzek, vagy inkább itt, bocsi ha rosszul döntöttem Szóval sok évnyi automatázás után belevágnék egy kicsit komolyabban a dologba, de tényleg csak egy kis lépést tennék, ami remélem azért minőségben nagy lesz. Egy Sage Barista Touch-ot néztem ki, és gondoltam akkor már érdemes lenne foglalkozni a vízzel is, és össze szeretném rakni úgy rendelést a géppel együtt, hogy ne kelljen külön rohangálnom még szűrési megoldások után is. A kancsó/keverés/stb.. vonalon teljesen el vagyok veszve, olvasom vissza a commenteket, tanulgatok, valamint nyilván majd méricskélnem is kell.
Viszont amire nem találtam választ: a Sageknél ugye a tartályban van egy szűrőfoglalat, gyárilag adnak is hozzá 1db szűrőt (BES008). Ezt kb. hol kell elhelyeznem a kávés vízszűrős univerzumban? Kuka? Csak a majd kiválasztott megoldással (BWT, Laica, pancsolás, stb..) használjam a gépet inkább és a gyári szűrő soha ne legyen benne?
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Az a helyzet, hogy csak a kisujjamat tenném be ebbe a világba, egy nagyságrenddel jobb esspresso reményében mint ami az automatából jön. A touchnál nem a kijelző szédített el, hanem az automata hab, meg a thermojet (tudom hogy ez nem feltétlenül előny, de nincs sok időm, és ezt jól támogatja). Sajnos egyéb modelljeikben ez nincs meg így együtt vállalható áron, all-in-one kivitelben. A 920-ról sokat olvastam itt is, de ahhoz kellene még egy daráló is, és a reggeli elsőt nem mindig tudnám vele megoldani időhiány miatt, kellene mellé valami tróger gyors megoldás, úgy meg már sokat veszít a varázásából a dolog, helyem sincs annyi.
Persze most jól elbizonytalanítottál, a fentiek fényében is nagyon kerülendő a Touch?
-
Chal
addikt
Igen, ha lemondok az auto habról, akkor ez a nyerő, ezen már vacilláltam.
@konzumpro: akkor a Barista Proban te használod a gyári szűrőt ÉS kancsót is? Szerk.: bocsi, látom, ebben még a régi fajta megoldásuk van, ha jól tudom ez egy sima szénszűrő. Mondjuk ettől még releváns a kérdés
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Megvettem ma a Saget, végül a SES880 lett, tetszettek a featurek egyben. Az automata tejhab szerintem zseniális, lehet hogy manuálissal jobbat lehet, de nekem ez így tökéletes, és gyors, nincs hiányérzetem.
Egyelőre random, Sparban begyűjtött kilós Dallmayr-el megy a kalibrálgatás, tanulgatás, eddig ezt ittuk a régi automata gépből is. Hazafelé jövet sikerült CM-et vennem egy kávézóban, ezzel még várok egy picit, nem akarnám elpazarolni a kísérletezgetésre. Illetve valószínűleg a Kávékalmár lesz majd a végső megoldás, mert nála voltam már személyesen is, 5-10 percre lakok tőle, csak most éppen nyaral
Az első hat próbából sikerült egy olyat készíteni 18g-ból, hogy itthon még soha nem ittam ilyen jó espressot, óriási sikerélmény volt. Aztán gyorsan kiderült, hogy csak a kezdők szerencséje lehetett, mert aztán sokáig nem tudtam reprodukálni (súlyra és lefolyási időre gondolok). Viszont sikerült azért viszonylag gyorsan konstans állapotot elérni, de a dupla szűrőt el kell hogy engedjem, mert nem akarok ennyi koffeint bevinni, a napi 4-5 kávéból meg nehezen engedek.
Na innét jött a szívás a single shot filterrel, és a 9 grammokkal. Persze gyorsan a gép elé ültem, olvasgattam, megnyugodva tapasztaltam hogy nem vagyok egyedül, ez kemény dió Jó 300-400 gramm után kezdtem ráérezni, de még mindig nem tudom kétszer egymás után ugyanazt, viszont már csak minimális eltérések vannak. Nagyon piciket szürcsölgetve kóstolok (alvás mondjuk így sem lesz), tök jól lehet érezni hogy milyen amikor alul vagy felül extraktált, amikor sikerül elkapni, akkor még ez a Dallmayr is elképesztően finom.
Azt jól gondolom, hogy az új darálónak idő kell mire beáll? Érzésre olyan, mintha most kezdene konstans eredményt adni csak. Ha ez igaz, akkor az elején feleslegesen túráztattam magam, bár legalább sokat ismerkedtem a géppel.
Illetve ilyen 9g-s single shotnál mennyire lehet a lefolyást egyáltalán tökéletesíteni? Jelenleg 4-ből háromszor tudok már 27 sec alatt kb. 20g súlyú italt produkálni (a tamperelésen megy el a többi szerintem, azt még tanulni kell). Viszont minden esetben nagyon csúnyán folyik le a kávé, csepeg, kihagy, amikor folyamatos, akkor is cérna vékony. Ha szép gyufaszál forma, akkor meg vagy 40g körül lesz, vagy 15-17 sec kell neki. Ízre egyébként nagyon oké a 27 sec 20g (egyel rosszabb mint a 18g-os nagyon elkapott shotom).
Bocs a hosszú postért, bizonyára a sok koffein az oka
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz konzumpro #128764 üzenetére
Ez is 54mm-es, szerintem nagyjából ugyanolyan gépünk van, pár feturét variál csak a Sage ezekben tudtommal (szerintem Barista Pro + hőmérős/auto tejhab + touch screen = Barista Touch). Persze a belső felépítését te jobban vágod, lehet, hogy megcáfolsz.
Viszont ha nincs gondod a szimplával, az jó hír, akkor csak béna vagyok, de hát egy délután alatt nem is szabad nagyot álmodni
-
Chal
addikt
válasz konzumpro #128766 üzenetére
A műanyag betét miért van benne amúgy? A hőveszteséget kompenzálják vele?
Illetve mi az elvi akadály annak, hogy legyen 9-10g-os, sík fenekű, egyenes falú kosár? Ugye annyi kellene csak, hogy laposabb legyen. De gondolom megvan az oka, mert mégis mélyebb mindegyik, és a kúposítással csalják le a térfogatot. Csak kíváncsi lennék rá, hogy mi ez az ok.
Amúgy bukó lesz ez így, panaszkodik az asszony, hogy nagyon "erős" a kávé, nem jön be neki (amúgy tök jókat csinál a szimpla kosárral, eddig mindegyik perfekt volt lefolyási időre és mennyiségre). Eddig ő a Philips 55xx-el 1-es fokozaton itta az 5-ből (én maxon). Tudom hogy ezzel is képben vagy az automatás topic miatt... Az hány g lehet, jól rémlik, hogy 7 körül van? Az 5-ös fokozat meg ~11?
Ami még ilyen kíváncsiság szinten nem hagy nyugodni, nagyon érdekelne a válasz: hogy csinálják ezt nagyban, profin, egy jó kávézóban? Ott 58mm-es karok vannak mindig, ha jól tudom (de javítsatok ki ha tévedek). Bemegy a vevő, kér egy szimpla espressot. Minden esetben duplát készítenek, és kiöntik a felét, ha pedig engedi a forgalom, akkor eladják mindkettőt? Itt most egy korrekt helyre gondolok, a különféle átveréseket, trükköket hagyjuk, gondolom nem lenne nehéz olyan kávézót találni, ahol 6g felett nem kapsz kávét, szóval arra gondolok ami a "nagykönyvben" van.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz konzumpro #128768 üzenetére
Köszönöm! A kávézós "üzleti" kérdésre tényleg igen a válasz, túrtam a netet most, lehet erről találni infót. Az általános process az, hogy a fele egy nagy gyűjtőpohárba megy, és ha megtelik akkor kiöntik a lefolyóba. Ha meg pörög az üzlet, akkor mindkettőt eladják, nyilván ez a fő cél. Már ahol árulnak szimplát, meg ugye nem is feltétlenül az átlag magyar kávézókra vonatkozik ez
Felezni nem tudunk, az asszony korábban kel, és csak egyet iszik reggel. Én meg home officeban nyomom egyedül, és 4 kávé megy le a nap folyamán. Szóval ha netán ő kapna egy nespressot (adja magát a dolog), én meg dupla kosarazni akarok, és jobb minőségű frissen pörkölt alapanyaggal számolok, akkor számításaim szerint vagy 200-250eFt-nyi kávét dobnék ki éves szinten (nyilván ez totál hülyeség lenne, csak elvi szinten nézem), vagy dupláznám a koffeinbevitelt. Nem mondom hogy bármelyik opció tetszik
Küzdök még egy kicsit a szimpla kosár kérdéskörrel és tanulással, nagyon köszönöm hogy kibírjátok a vergődésem
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
-
Chal
addikt
Alzában 20% akció van pár Sage-re, gondoltam hátha hasznos valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Ez Sage promo, máshol is adják a gépeikhez (nem csak a dual b.-hez). Gondolom az történhetett, hogy nem kellett a népnek egy 180 ezres 2 literes komposztáló a konyhapultra (milyen meglepő!), így most csak a helyet foglalja a raktárakban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külpolitika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen