Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Vsz sokakat zavart, és nem is csak ek-val lehet, ezért egyre gyakrabban hívják csak koffee shot-nak. H lenne rá értelmes magyar kifelyezés az elsők közt használnám, de nincs. A lungo nem jó, mást jelent a baristák számára.
Extrahálás: valóban hülye szó, de ez van. A kutyát, macskát stb sem hívjuk másként, csak mert hülyén hangzik valakinek elsőre, aki még nem halotta a szót
-
djboris
csendes tag
Sajnos nem finom más örlővel. Itt jön az EK érdekes extaktálási (extrahálási) képessége. Amikor más örlővel készítesz így kávét, akkor kellemetlen keserű ízek jelennek meg, viszont az EK édes lesz inkább. Ezért akkora a hype az EK körül. Simán fel lehet vinni az extakciót oda ahol a többi örlővel már keserűek az italok. Ezért hívják EK shotnak. Más örlővel egyszerűen nem finom. Miért shot? Pont azért amiért eszpressó vagy lungó. Béna olasz nevek helyett én inkább a béna angol neveket preferálom pl.
-
Deadzone41
őstag
-
Daneeka
senior tag
Én ha jól értem pont azért van a nevében, hogy EK mert más darálóval nem lehet vagy nem lehetett anno vagy nem tudták, hogy kell.
https://baristahustle.com/blogs/barista-hustle/the-ek43-part-two
(itt azt bizonygatják, hogy EK-val nagyobb az EY (kihozatal? kioldott szárazanyag mennyiség?))
https://robdoescoffee.com/2015/11/11/everything-ive-learned-so-far-about-the-ek43-and-espresso/
(itt meg azt, hogy ettől a nagyobb EY-től jobb/más lesz a kávé)Bár nem tudom mennyi értelme van ilyenekről olvasnom mert se EK-m nincs, se nem ittam ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Blu ray írás és írási hiba
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- PayPal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Filmvilág
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Mazzer Mestre/Super Jolly K30 késekkel!
- 58.5 mm full fém tamper
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest