- Z Fold6 imitátor árulkodik a fogyókúrázó igaziról
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Hetedik generációs Gorilla Glass készült a középkategóriának
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iOS alkalmazások
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
Z Fold6 imitátor árulkodik a fogyókúrázó igaziról
ma Több lesz kívül a változás, mint belül.
-
Kíváncsi az EU, milyen online védelmet adnak a pornóplatformok a kiskorúaknak
it Az EB felkereste a nagy pornóplatformokat, hogy megtudja, milyen intézkedéseket tettek.
-
Megérkezett Magyarországra a Samsung új OLED gaming monitora
ph Az Odyssey OLED G8 32 hüvelyes, sík OLED panellel dolgozik.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoltkoti
újonc
Sziasztok,
Kezdő vagyok, de nagyon lelkes
Ha jól tudom a Silvia már a V6 szériánál jár. Tervezgetem, hogy beszerzek egyet. Az amazon.de-n a V3 EUR 358, ami jó árnak tűnik. Jelentős lehet a V3 és a V6 közötti különbség (V3 úgy látom, hogy 2011-es évjárat).
https://www.amazon.de/Rancilio-Silvia-V3-Espressomaschine/dp/B004S7BIRA/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1480364052&sr=8-3&keywords=rancilio+silvia
Ha innen nem, akkor honnan javasoljátok a vételt?
A coffeeitalia.co.uk-n a v5 most EUR 435, inkább talán ez?
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=RANCILIO_SILVIA_VE_2016Illetve felmerült benne, hogy UK-ből venni okozhat-e gondot a haálózati csatlakozó miatt, vagy egyszerű converter megoldja?
köszönöm
-
soldier2
őstag
válasz Zsoltkoti #47651 üzenetére
A csatlakozó nem gond, az áram paraméterei ugyanazok, egy 3000 ft-os átalakítóval biztosan használhatod (vagy levágod a francba, és teszel rá egy kontinentális csatlakozót). A többit majd valaki aki töb generációt is használt megmondja. Tudtommal nincs jelentős különbség közöttük (bojler, fej, belső elrendezés nem változott tudtommal).
Jveres: mi lesz helyette?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SierraFox
tag
válasz Zsoltkoti #47651 üzenetére
Én csak V5-ről tudok jelenleg (ez az "E" jelölésű, mint economy).
A V4-ben jelent meg (ha jól rémlik) a külön cserélhető fűtőszál, ami javítás szempontjából nagy előny.
A V5 kapott egy bojlerszigetelést, és egy fél órás időzítőt, ami lekapcsolja a gépet.A coffeeitalia -mint ahogy írja is- mindig a szállítási helynek megfelelő csatlakozóval küldi a gépeit. Nekem is EU dugvillával jött. Ők Olaszországból szállítanak.
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
válasz kozsy18 #47641 üzenetére
Köszi, most is kapszulásuk van, Tassimo, gondoltuk akarnának kicsit haladni, első körben arra gondoltunk, hogy őrölt kávéból próbálkozhatnának, aztán ki tudja hogyan tovább..
Ugye a gyermekek sem 2 évnyi egy helyben fekvés után kezdenek futni, hanem először kúsznak, másznak, lépnek, járnak, aztán futnak...Eyesis
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #47664 üzenetére
Csak ugye használt gépet ajándékba... :/ Magának még csak megveszi az ember, de ha másnál jönnek elő a problémák, akkor ciki van: eszi a vízkő, 3 hónap után letérdel a pumpa, eldurran egy elfáradt teflon cső.
Én ezért nem ajánlanám a használtat, vagy csak olyan forrásból, ami tuti megbízható, szervizelt, tisztított.(bár sajnos valószínűbb, hogy ezt a kategóriát nem patikán tartják otthon az emberek.)
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
adp
őstag
válasz kozsy18 #47665 üzenetére
Ebben az árkategóriában full mindegy mit vesz az ember, mert az összes nyomásfokozós gagyiság, 30 egy belép daráló és alsó hangon is 40 egy valamire való használt gép, ez alatt nem lehet megúszni.
30-ért nem lehet presszózni. persze van aki megveszi a krups, poemia és társait, és azt hiszi jót iszik a téglából... sajnos.
30 körül két dolog van, de azok is használtak és elég kompromisszumosak: ese pod, vagy felújított garanciás automata. Nekem egyik sem üti meg a szintet de jobbak mint a fenti gépek és mint egy szarvasi.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz kozsy18 #47665 üzenetére
B verziónak nem árt, ha tud róla, ki tudja milyen közeli barát. Nekem van pár olyan, akinél ez nem veri ki a biztosítékot, ha minőséget kap. Ha pedig innen veszi, megbízható helyről, akkor azzal több gond nem lehet, mint egy újjal. Más lehetősége ennyi pénzből a Brikkán kívül nincs, az meg kapszulázás után nem kényelmes.
-
kozsy18
tag
Egyetértek veled abban, hogy ezzel a kategóriával nem lehet világot megváltani, én sem csapolnék már szívesen a korábbi Krupsommal.
Egyébként ott lehetne még húzni a nadrágon, amennyiben mindenképpen a karos a cél, ha tf. elhagyják a darálót és olyan kofi forrást keresnek, ahol kis adagot is lehet venni, amit helyben őrölnek. Aztán még egy lépés a MiniMill, vagy egy Porlex (mondjuk következő Karácsony ).
Így összességében több benne a potenciál és jobb géppel indulhatnak, ami ez esetben az általad írt 40 ezres belépő szint (Audrey? Baby?)."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
D4v3
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam ma kicsit a topikot meg az összefoglalót, mivel édesanyámnak kávéfőzőre lenne szüksége. Az egyszerűbb utat választanám, tehát a Bialetti Brikka jöhet itt csak szóba, ha jól értem.
Két dolog viszont még kérdéses. Létezik sima és Elite verzió is, ezek között nem nagyon látok különbséget, mégis külön termékként hirdetik őket szinte ugyanazon az áron. Mi lehet a különbség köztük? Sokat esett amúgy a minőségük a Brikkáknak? Ttöbb helyen olvastam, hogy már Romániában készülnek ezek és itt-ott előjönnek minőségbeli problémák.
A másik gond, hogy indukciós főzőlapon lenne használva, ami ugye nem lehetséges az anyaga miatt, viszont találtam egy oldalon (itt) indukciós alátéttel árult verziót is? Ez vajon ronthat valamit magán a főzésen? -
soldier2
őstag
A Brikkat teljes neve a Bialetti Brikka Elite. Kb mint amikor valakit Kovács János Istvánnak hívnak, de helyenként csak Kovács Jánosként ismerik . Többen panaszkodtak rá, de még többen használják elégedetten. Sajnos nincs alternatívája. Én is indukcióson használom egy vas alátéttel, kicsit lassúbb mint gázon, de használható. Gond inkább akkor van, ha egymás után többet készítenél, a 3.-ra nekem rendszeresen letilt a főzőlap elektronikája túlmelegedés miatt.
Jveres: nem egy filter daráló a HG1 sajnos. Ha valaki gondolkodik HG1 vásárláson az most döntsön, nem sokáig szokott megmaradni a külföldi oldalakon.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
von toth
tag
válasz Bazsee71 #47667 üzenetére
Mondjuk ami a bevezetőben " a milyen gépet vegyek 30-ig" nevű dolgot jobb ha olyan írná akinek tapasztalata is van, illetve felvonultatna ok-okozati összefüggést is, mert egy kezdő ebből nem fog rájönni miért ne vegyek csilli-villi új kínai szart.
Ami meg a poemiáról terjeng az szvsz egy faszság, mert a belseje szinte az Aroma óta változatlan, azt leszámítva, hogy ott krómozott szűrőtartó volt hozzá, 2 perc alatt. aki akarta kiszedte belőle a fokozós rendszert (az már más kérdés, hogy visszarakni nem lehetett, tehát a félig döglött kávénak már búcsút inthetett)
Én ma is szemre, érzésre fokozómentes karral olyat csináltam, amit a tatai ébresztőben is csak szerettek volna. Egy alap graeffal egy tamperral szörfözéssel csodákat lehet művelni. Ez reggel egymelóba rohanáshoz pont elég és jobb mint ha egy brikkával bohóckodnék, ami ezt meg sem közelíti. Nem a poemiát védem, mert másodgép lesz a ranci vagy a lelcsi mellett, de kis odafigyeléssel közel sem olyan szar, mint ahogy gondolják. A delangyi meg ariete és egyéb ilyen kínai szarok már más kérdés, az tényleg pénzkidobás.
-
jolti
senior tag
válasz von toth #47673 üzenetére
Ne legyenek illiúzióid. A poemia is ugyan az a kis mikka makka műanyag valami, pici bojlerrel, Ulka szivattyúval, mint a delonghi...
Persze egy jó kávéval, kézi darálóval még mindig jobb, mint egy szarvasi mind a kettő.
De akkor már inkább egy belépő szintű gaggia.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz von toth #47673 üzenetére
Használtad is a leszólt DeLonghit és társait, vagy csak úgy megszokásból szólod le mint pl mi a Poemiát? Ha esetleg lenne kedved a Poemiáról egy rövid összefoglalót rittyenteni, és elküldeni privátban, azt megköszönném.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
Tegnap voltam dolgozni egy kávézóban Martonvásáron. Olyan érdekes dolgot láttam, hogy csokoládéból csinálták a forró csokit.
Nem porból, nem kakaóból, hanem csokiból, táblás csokiból. Én még ilyet nem láttam. És nem pudingos állagú volt, nem volt sűrű, mint a takony, hanem krémes-habos volt. Eddig még nekem se jutott eszembe, hogy csokiból kellene csinálni forró csokit.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #47674 üzenetére
Félreértés ne essék, nagyon bejött a Guatemala, saját pörkölések közül az egyik kedvencem, csak hát a technikámnak megvannak a korlátai. Két hét múlva tervezek venni PY-félét is, kíváncsi vagyok, hogy egy rendes pörkölés mit mutat.
von toth: szerintem meg egy összefoglalót nem kell hosszabbra venni, még erre sem veszik a fáradságot, hogy elolvassák. Aki jobban bele akarja ásni magát, annak úgyis ajánlott böngésznie a fórumot, illetve kérdezni is tud, itt nem szokás senkit azzal elhajtani, hogy olvasson vissza. Persze ha valakinek van ideje, energiája, nyugodtan írhat egy részletesebb bemutatót, biztos nem fog senki tiltakozni ellene.
Hangsúlyozom, hogy magánvélemény, de szerintem még mindig jobb egy használt ESE podos gép, mint az általatok felsoroltak. Mint ha kapnék karácsonyra egy telefont, és közölnék, hogy ez nagyon jó masina, de előtte még függetleníteni kell, aztán rootolni, utána meg még átalakítani a csatlakozókat rajta, közben pedig a faék egyszerűségű nyomógombos Nokiához vagyok szokva.Szummázva, 3 lehetőséget látok:
1. 30e-ig újból nincs espresso képes alternatíva, mást kapnak ajándékba.
2. Brikka + Hario Mini Mill, és megbarátkoznak a kézi hajtánnyal, és hogy "visszaváltottak" egy kotyogósra. Szüleimnek vettem anno ezt a szettet mikor elköltöztem otthonról, csak Skertonnal, pár alkalommal használták, de akkor volt nagy az öröm, mikor megkapták a szuperautomatámat. Azóta van egy Brikka + Skerton szettem. Hiába lehetett jobbat kihozni a kotyogóssal, az automata után nem volt már kényelmes nekik.
3. Használt ESE pod. -
SierraFox
tag
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
A technikát nem lested el?
Mazzer:
tegnap délután megvolt a késcsere, nem kicsi a különbség. A csomagból kivéve egyből szembesültem vele, hogy ami a gépben van, az mennyire kopott. Az újakat óvatosan kellett fogni, annyira éles, míg a régivel bármit csinálhatok, nem teszek kárt magamban. A profil mint ha kicsit más lenne, jövő héten úgyis szét lesz kapva, majd lefotózom (gyári 0151A kés mindegyik).
Összeszerelés után teljesen eltolódott a nullpont (ahol elkezd ciceregni), majdnem egy teljes fokozattal arrébb, ezzel együtt ment az espresso tartomány is. Amit nálad feljelöltünk, ott 7-8 ricni volt a különbség, most ez 14-15.
Most már nem csinálja, hogy pörgeti az utolsó szemeket, majd szépen lassan behúzza, hanem pár másodperc alatt lenyomja a 18g-ot. Ízekről még nem nyilatkozom, mert eddig hármat húztam vele. Ami furcsa, hogy ezzel nálam is előjött az Ákos által említett statikus probléma, most mindenhol feltapad az őrlemény, hiába az antisztatikus rács. A tölcsér alsó peremén, a tölcsérben, és a rács mögött is. Valami okosságot ki kell találnom, mert ez a gép most már marad. -
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
Hogy csinálták?
Egy leírást csiálhatnál. Kíváncsivá tettél,lehet kipróbálom majd. -
von toth
tag
válasz soldier2 #47677 üzenetére
Delangyit használtam, poemiát (2db) veneto de luxe, megvolt fagor is.
A fagor, delonghi, ariete, szarvasi ( is zserintem) egy kaptafára készül, valami pumpa, boiler, és ami nagyon fontos a a nyomásfokozást a szűrőtartó alján elhelyezett könnyen kivehető gumilap biztosítja.
A kar is rosszabb alumíniumból van.
A poemiánál más a helyzet, ott egy rendkívül bonyolult rugós ellenállás van, ami ellentart, viszont a tampert itt sem lehet megúszni. Mindenhez adnak egy eldobható műanyag tampert, én csináltattam egy rém egyszerűt fémből, de megteszi. Itt a belső azonos mint a gaggia cubica (csak ott alu boiler van) a saeco vagy alut vagy acélt használ. A változás a víztartályban van, aminek a méretét folyamatosan csökkentik. A venetoé azt hiszem nagyobb volt, most már csak 1 liter körüli. A spórolás a külsőségekre vonatkozik inkább, gagyi kapcsolók és 2 filléres műanyagok vannak rajta, de a beltartalom azért a minimumok minimumát megüti. Tamperral, minőségi kávéval, fokozóval vagy anélkül is jó az eredmény (persze egy beugró őrlő). Ami efelett van az egyértelműen a 6-7 ezres kávék, amiket ha szépen, frissen pörköltek, kicsit másabb a textúrája egy komolyabb gépen, de oda tényleg normális cucc kell. A fagor, szarvasi, delongiból sok gyakorlatilag egy licenc alapján készül. Viszont szerintem ha akciós a poemia (valahol volt 21 papír akciósan) akkor annyit megér. Irodába nem jó, mert 2 személyes, 10 emberre már macera. Meg az igénybevételt sem szereti. Ha megelőzzük a vízkövesedést évekig jó. Nekem sosem szivárgott sehol. Olyan max 5 évig jó, napi 5-10 adagra aztán vagy kuka vagy megcsináltatja az ember. Itt a felsőszűrőt meg a kart kell tisztán tartani, különös figyelembe kell venni a nyomásfokozó tisztántartását, mert az adja meg magát először a beragadt zacc miatt. Én gőz üzemmódban hagyom felmelegedni, majd vizet pumpálok ki, így meleg lesz a rendszer, ,de a boliert lehűtöm annyira, hogy jó legyen a csapolás. Innen viszont újonnan egy Ranciliot vennék. Stabil, masszív és idővel egy pid. Nem véletlenül 14kg.
Egy bármilyen kotyógónál sokkal jobb. Kávénak olyan 3800-5500ft/kg lőnék be, megbízható helyről, alá-főlé nem mennék. Olcsó kávéval szar, bolti tégla tömörítéssel is felejtős (régen volt egy teszkós saját darálmány, ami jól működött, de ez megszűnt) nagyon drágát én nem tennék bele, mert jó lesz, de egy profi géppel azért még több kihozható belőle. De az már az erős hobbi fokozat, egy kielégítő 2 személyes reggelre kitűnő. Ha trükközik az ember. Egy személyest nem lehet vele csiunáélni, arra alkalmatlan a kar meg a szűrő is.
[ Szerkesztve ]
-
landi
csendes tag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
Ohh... ha ezt tudom előre...
Beugorhattál volna hozzám, csináltam volna Neked egy jó kávét az új maroktamperem segítségével... -
adp
őstag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
En ittam mar igy csak otthon, es az elvileg direkt ilyen csoki volt egy fapalcan. De hat eleg felejtheto ize volt annak a csokinak.
Kell talalni egy erre alkalmasat.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
oké, de hogy csinálták, láttál esetleg valamit? vízzel? tejjel? habosították több menetben? ...?
mondjuk egy ideje nem forrócsokizunk itthon, de rehabilitálnám, ha lehet előrelépni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #47679 üzenetére
én csak kettőt pörköltem belőle eddig, a második sötétebbre vettem (középbarna) a javaslatok alapján, de nekem így nagyon lapos. brutál cremás, csokis is, meg füstös, de más semmi, savak nulla. tényleg egy az egyben olyan ízre, mint egy 80:20-as olasz blend, leszámítva a robusztás büdösség hiányát.
harmadikra megállítom hamarabb, illetve megpróbálom kicsit visszavenni az utolsó 5 percet, hátha történik valami csoda
(azt már látom, hogy egy-egy konkrét kávéból is jó sokat kell pörkölni, mire kitapasztalja az ember, hogy hogy jó... szóval valahogy okosnak kéne lennem, mert ez a 3 helyről veszek 5-5 féle kávét hamar oda fut ki, hogy fél évig csak vackokat iszunk, akkor viszont asszony megeteti velem a pörkölőt )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
Ilyen ez a pop szakma, de én pont ezért élvezem.
Egy adott kávénak több arcát is megismerheti az ember.
Először 250, 500g a rendelés fajtánként.
Amikor meg van a tuti, akkor szoktam 2-3 kg-t is venni, pl. Sidamo, Yirga, Santos.
(persze a brandonál még csak kg kiszerelések vannak.
Ha van olyan, ami magában nem jött be, azt pedig blendelheted. -
Bazsee71
őstag
Hát igen, ha pörkölök, akkor nálunk hetekig egy fajta kávé van, nem keverem. Mondjuk a columbiait már be merem vállalni más típus mellé, azt valamennyire sikerült kiismerni.
Ábi: lehet, hogy ez csak helyben opció, de többször vettem már fél kilós csomagot. Egy próbát megér.
-
fragola.6035
aktív tag
2 adaghoz valahogy így csinálta: 10 kocka Schogetten étcsokit tett a kancsóba, felöntötte tejjel és felgőzölte, aztán megkeverte, hogy a csoki elolvadjon és szétöntötte két 250 ml-es pohárba Majd újra felöntötte a kancsót tejjel és azt is felgőzölte, ez a tej már krémesebb baristahab volt, majd ezt is ráöntötte a a csokis tejre. Ennyi volt.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #47692 üzenetére
Rendben, akkor csak simán késtartóval együtt kiszerelem.
Élével összeforgattam a késpárokat, illetve a régit is az újjal mielőtt beszereltem, és tökéletesen illeszkedtek egymáshoz, legalábbis szemre. Így meglepődtem, hogy hirtelen 14 ricni lett a nullpont és a joker között, a korábbi 7 helyett.
Gondoltam rá, hogy küldök egy régi kést is a csomaggal, mert szerintem minimálisan más a profil, de majd inkább ide teszek fel képet, hátha mást is érdekel.
-
Surda-
őstag
válasz von toth #47684 üzenetére
Ezek alapján, amit ide leirtal, miért ajánlanánk ezt a 2 forintos, legalja műanyagból készült ipari hulladékot, amihez ráadásul ugyan úgy kell daraló, esztergáltathatsz hozzá tampert, nem jó bele semmilyen normális szűrő, 5 év mulva dobhatod ki és ha jol gondolom opv, 3 jaratu sincs benne. Mindez 30 ezer forintért , mikor 40 ért felújított fem babyt árulnak.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #47694 üzenetére
Nem te vagy az első, aki emlegeti a felújított Babyt 40k-ért. Mondhatni soha nem volt itthon rendszeresen ennyiért Baby. Főleg nem fémből. Fel felbukkan egy, de erre várakozást alapozni nem szabad. Lassan 50k-ért is hiánycikk. Max ebay, de az zsákbamacska.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
válasz Bazsee71 #47681 üzenetére
Ez az Ákos én vagyok? Felpolíroztam a tölcsért csak úgy lebetegedtem, hogy nem kv-tam másfél hete. Holnap elvileg kapok friss kv-t Paljoctól és nekiállok letesztelni, hogy mennyire tapad még fel a tölcsér falára a kv. Azt minden esetre észrevettem, hogy a mini tölcsére simább volt alapból, mint a major cukrász tölcsére mégis a minire tapadt fel több kv. A különbség, hogy ott megritkítottam az antisztatikus rácsot. Ebből arra következtettem, hogy a sztatikus töltődés miatt tapad az fel a tölcsér falára. Na ez ki fog derülni a majorral, mert abban a rács original formában van benne.
-
Surda-
őstag
válasz soldier2 #47695 üzenetére
Azért fel fel bukkan. Most is van jófogáson baby 40ert.
De a lényeg nem is ez volt, hanem, hogy inkább 100 ert normális kezdő szett, mint 90 ért vagy akár 80ert egy poemia szett, ami minden elemében egy fosh.
Ráadásul mindezt úgy hozta fel a forumtárs, hogy a kávéfőző 30 ezerért részt kéne kiegészíteni. Miközben ehhez is kell minden, amit fel szoktunk sorolni, ez sem 30 lesz daraloval, tamperrel stb. Hanem 60,70ezer. Tehát az áhított 30 ezerért jó kávét készítő gép továbbra sem megvalósítható. Ahogy az oda le is van írva."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Bazsee71
őstag
válasz meander #47696 üzenetére
Igen, rád gondoltam, jobbulást!
Az antisztatikus rács mögött az adag végére nem gyülemlik fel az őrlemény? Az elején csak úgy lövi, a végén meg elkezd feltorlódni (gondolom ez is a feltöltődés miatt alakul ki). Egy jó részét kinyomja a körtefecskendő, de ami rögben van, azt csak fogpiszkálóval tudom kiimádkozni.
Hétvégén ha lesz időm, akkor kipróbálom, hogy az antisztatikus rácsra drótból befelé álló tüskéket hajtok, egészen a garat végéig, hogy már ott levegye a töltést, akkor hátha nem gyülemlik fel, nem áll össze. Ha azt megoldja, a többit szerintem a pumpára lehet bízni.[ Szerkesztve ]
-
rallypix
csendes tag
válasz fragola.6035 #47678 üzenetére
Én eddig mindig táblás csokiból készítettem a forró csokit.
A recept egyszerű, kis tejben felmelegítem a széttört csokit, rakok hozzá egy is kukoricakeményítőt, fűszereket (fahéj, kardamom, reszelt narancshéj, ilyesmi), majd felöntöm tejjel és felgőzölöm géppel, ugyan úgy, mint capucinóhoz. A keményítőt el is lehet hagyni, úgy is megfelelő lesz az állaga. Ha sok megy bele abból, akkor a hőtől olyan lesz mint a takony.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Z Fold6 imitátor árulkodik a fogyókúrázó igaziról
- Renault, Dacia topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ukrajnai háború
- Politika
- Íme az új Android Auto!
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Sorozatok
- További aktív témák...