- Remekül néz ki a szögletes Z Fold6
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Computex 2024: a GeIL memóriái között akad olyan, ami 10 GHz fölé merészkedik
ph A vállalat portfóliójában a hétköznapi DDR5 DIMM-eken kívül vannak CUDIMM, CSODIMM, CAMM2 és LPCAMM2 formátumú újdonságok is.
-
Összemoshatja a Google és a Magic Leap a valódi és a digitális világokat
it Együttműködésbe kezdett a Google és a Magic Leap nevű AR-startup.
-
Féltucat régi Samsung kapott új One UI-t, köztük az A52s
ma A 6.1 olcsó, drága, ütésálló és közönségkedvenc készülékekre is megérkezett.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
válasz Peti...(16v) #47493 üzenetére
Igen meg van. Ha váltani akarsz, erről majd biztos nem akarlak lebeszélni.
[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz Peti...(16v) #47493 üzenetére
Ha valaki meg akarná venni annak feltétlenül kell képeket kérni, mert a hirdetésben majdnem 100% , hogy katalógus kép van betéve.
-
gubabela
senior tag
Nyitottal csapolok, ha csatornásodna, akkor az beterítené a pultot. Kráterek sincsenek a pogiban, szép egyenletes és (század) grammra mérem az adagot, szóval szerintem a daráló lesz a ludas. Az átzubogást úgy kell érteni, hogy egyik nap délután jól jött le, (szépen lassan indulva, egérfarok, tigriscsíkok, idő is rendben) másnap már ugyan azzal a beállítással, mennyiséggel meg kb fele annyi idő alatt egy vastagabb sugárral (mint amikor a darálás túl durva) de nem spriccelt. Persze lehetne opv vagy pumpa is, de ha a pumpa döglődik, akkor inkább nehezebben vagy kevesebb jönne át ugyanazon a mennyiségen.
-
KisApám
addikt
Én még elvileg tiszta ROBUSTA kávét nem ittam, ezért rendeltem 1 tisztát, meg azért 2 keveréket is mellé az AVX-nél, pénztárcámhoz mérten.
Remélem nem nyúltam nagyon mellé:India Robusta Kappi Royal Pörkölt Kávé 700g (100% Robusta)
Scarlatti Pörkölt Kávé 700 g (85% Premium Arabica 15 % Premium Robusta)
AVX KV Mix Premium Gold Pörkölt Kávé 700 g (70% Premium Arabica, 30% Premium Robusta)Amivel meg tudom otthon csinálni: főzése a Bialetti Brikaval, ledarálása meg egy Hario Skerton kézi őrlővel (közepes szemcsékre, meg minimálisan finomabbra).
Van otthon Nespresso kapszulás kávégépem, vettem hozzá INOX kapszulát. Azzal is kipróbálom (finomabbra őrlöm a Bialettihez képest a kávét majd).
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
HÁZIGAZDA
gene-huszárok!
csináltok-e valami előmelegítést a gépen, mielőtt nekiálltok pörkölni? elég lassan éri el a gép a beállított hőfokot, a 13,5 perces pörkölésnél kb. 10 perc után, így - paljoc javaslatára - próbálkoztam azzal, hogy 80 fokra előmelegítem a gépet és utána indítom a pörkölést. van, aki bátrabb és mondjuk 120 fokra húzza, aztán nem engedi a hűtési ciklust 100 fokig sem, hanem áramtalanítás és bumm?
ugyanígy a hűtést hogy csináljátok? hagyjátok a gépnek, hogy 100 fokig lehűtse a szemeket és csak akkor veszitek ki, vagy szintén áramtalanítás és inkább ti hűtitek?
amúgy itt van életem első pörije (brandós guatemala shb)
látszik azért, hogy vannak világos szemek és égett csúcsok is, láttam már szebb pörit. igaz, elég sok rondábbat is.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz KisApám #47506 üzenetére
A Nespresso 5g-os arabica adagja után csak csínján a robusztás kávékkal, mert könnyen aléred az állapotot, hogy már a hangokat is látni véled Tapasztalatokat meg várjuk, főleg a tiszta robiról.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
KisApám
addikt
válasz soldier2 #47508 üzenetére
akkor azt a tiszta Robusta főzetet úgy tesztelem, hogy előtte való nap vagy bepáleszezem, vagy unikumozom, és ahhoz képest milyen lesz (fogok-e látni hangokat, vagy érezni fogom-e a színek ízét) - KELL egy viszonyítási alap, nem?
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
bajnokpityu
félisten
naná, hogy csinálunk. amikor 180fokot eléri, hamarkodva töltés, és indulhat a pörkölés. KB 15-20mp nekünk tölteni, de már ez alatt is esik a hőmérséklet, olyan 120 fok körülre, ahogy emlékszem, de ez most nem biztos..
Enélkül is némileg problémás, hogy télen v nyáron pörkölök-e (más a beszívott levegő hőmérséklete).amikor kész, mi mindig fém tepsibe öntjük ki, a hideg kőre. HA megvárnám a 100fokot, olyan,mintha még 3-4 percet pörkölve lenne.
kép alapján elég savanyú lesz
szerk.: feleségem szokott mostanában pörözni, ő meg nem tököl ennyit vele, mert üresen ilyen hidegben negyed óra lenne,mire felfűt 180ra, ezért ő kisebb hőfokon kezdi.
[ Szerkesztve ]
eladó Kawasaki j300 robogó
-
gubabela
senior tag
válasz KisApám #47506 üzenetére
Brikkába nem az igazi a tiszta robi, problémás lehet a hőfok miatt. A mixek szerintem jók lesznek hozzá. Egy tipp a 100-as robihoz a brikkába. Daráld finomabbra (azért ne púder legyen, de finomabbra, mint egyébként szoktad), szitáld ki belőle a finomabb részeket egy teaszűrővel, tedd tele a kosarat és tömörítsd le (nem kell nagyon erősen, csak érzéssel). Töltsd fel hideg vízzel a jelzés alá kb. 05cm-el. Ha villanyon főzöl, akkor a legkisebb melegítőn maximum fokozaton kb. 2-4 perc alatt le kell jönnie a főzetnek (gázon is a legkissebb égőn, de maximumra véve, amig még nem ér túl a láng az alján) . Nem lesz klasszikus robbanás, szóval figyelj rá, hogy meginduljon, de ha jól csinálod, akkor rendes crema lesz rajta és nem csak a hab. Sokat kísérleteztem lagossal és ezzel a módszerrel nagyon finom szokott lenni, nem ég meg, nem lesz keserű.
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47512 üzenetére
180 foknál áramtalanítod? a dobot kézzel forgatod be a helyére?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Nem nagyon, mert ott csak ilyen kényszerített kikapcsolás játszik, azt meg nem nagyon akartam forszírozni így hogy sokat ment egymás után. Aztán lehet semmi baja nem lesz tőle pár naponta egy-két pöritől.
Ha hosszan nyomod a gombot kikapcsol magasabb hőfokon is és pozicióba forgatja a dobot.
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
A többiekhez hasonlóan csinálom én is.
Előmelegítem max-ra tekerve pár percig.
Vészstoppal beáll megfelelő fordulaton,
Gyors betöltés.
(260g-nál több esetén fordulnak elő nálam ilyen vegyesen pörkölt babok)
Párszor kísérleteztem én is, hogy az első 7-8 percben csak 180 fokon toltam és utána húztam fel 225-re, de nem tapasztaltam nagy különbséget a produktumok között.
Fajtától függően lekapcs 1-2 reccs között.
Nem a géppel hűtöm, hanem vészstoppal leállít, kiöntöm tepsibe, vízpermet és udvar, terasz.
A dobot visszateszem és hűtőprogram.
Az adagonkénti üveges tárolás pedig tökéletes eredményt biztosít. Érdemes beruházni. -
kahvesi
csendes tag
válasz adriankoooo #47491 üzenetére
Nem tudom mit néztetek, de a honlapjukon, az "üzleteink" menüpont alatt feljövő térképen ez áll:
Pacificaffé Kft.
Szalézi utca 1.
2509 Esztergom
Hétfő: 08:00 - 16:30
Kedd: 08:00 - 16:30
Szerda: 08:00 - 16:30
Csütörtök: 08:00 - 16:30
Péntek: 08:00 - 16:30Egy telefont vagy egy személyes látogatást megér.
»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
KisApám
addikt
A melóhelyen a kotyogóssal úgy csinálok kávét, hogy
tűzforró vízzel feltöltött kortyogóst
tűzforró villanytűzhelyre teszek fel.
1 perc alatt megindul kifelé a kávé.Majd így is kipróbálom mindegyiket.
Otthon gáztűzhely van.
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
von toth
tag
Azért, mert a vásárlói érdekeket ki kell szolgálni ebben a kapitalista rendszerben. Ez így működik. Én értem, hogy vannak macerás dolgok, de nekem is az, hogy üldözöm a futárt, miközben egy kilincslenyomással is működik a dolog. Egy látogatást megér a dolog, mert jövő héten arra megyek, de ha negatív a dolog, akkor újratervezek, mert nem csak ők pörkölnek....
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz von toth #47520 üzenetére
ők egy pörkölő, nem egy bolt. az is lehetne, hogy csak viszonteladókat szolgálnak ki. értem én, hogy ebben az országban is 10 millió építész, fociedző, autószerelő vagy épp kereskedelmi szakember van, de engedtessék meg nekik, hogy úgy csinálják, ahogy jónak gondolják. a piac majd eldönti, hogy van-e helyük. egyelőre igen.
ezzel együtt értem, hogy miért mondod, hogy illene, talán igazad is van, de az érveléssel nem értek egyet.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adriankoooo
senior tag
válasz von toth #47520 üzenetére
Még mielőtt közfelháborodás tárgya leszek, amit írtam az az én tapasztalatom és attól a többieknek még simán lehet igazuk. Amit írtam az tavalyra vonatkozott, simán lehet, hogy mára változott a helyzet és kiszolgálnak földi halandót is.
Mindenesetre fenntartom magamnak a jogot nem vásárolni tőlük. Ők az én AVX-em.
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #47523 üzenetére
Változott, mert van bemutató terem, és ott lehet vásárolni is Tegnap voltam ott
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adp
őstag
Megjott a nyitott karom. Elsore parades lefolyas. Es masodjara is
Nulla spricc vagy mellefolyas -
Xabi78
aktív tag
Casino Mocca - Ismael Recinos /El Salvador/: nálam az eddigi legszebb formáját az alábbi paraméterekkel hozta: 8g őrlemény/22-25g kávéra, pid arabika tartomány teteje (96 fok Gaggia), az őrlésfinomság a jokernél finomabb, a lefolyás 30-35mp körülre (csöpögősre) beállítva. A végén egy kicsit táncol a lefolyás minden erőfeszítés ellenére.
Parádés, gyorsan illanó őszibarack aroma, ami átmegy valami szilva-aszaltparadicsom jellegű utóízbe. Vékony crema, de szépen mintázódik.
Marha gyorsan fogy.
Cave canem!
-
vtechun
veterán
Tesztelgetem ezt a LIDL-s bio kávét, akárhogy is csinálom, savanyú lesz. Brikka, 7-8-9-es fokozaton őröltem Hario mini-vel. Lehet, hogy ennek ilyennek kell lennie, nem tudom
Nem vagyok nagy eszpresszó fogyasztó (latte-t szoktunk inni), most csak a kóstolás kedvéért ittam feketén. Csészébe öntve 60 fokos lett az eredmény - gondolom a szobahőmérsékletű csésze jelentősen hűtötte.
Teszteltem ahogy a brikkás "Vissza a kotyogóhoz" videóban láttam, 80 gramm vízzel, H2O szintig töltve, ill. alul a kazánban vonásig töltve vízzel. Ez utóbbi adott legszebb Crema-t a tetejére. Ami tartósnak is bizonyult.
A 80 grammos nagyon durva volt, de anyósnak ízlett - bár ő szarvasin és kotyogón edződött világ életében.
---
A kávé eleve egy keserű téma, nekem nem tűnt égettnek max ebben a 80 grammos témában, de milyen az amikor megégeti a kotyogó?Ha esetleg Nyíregyházán tudna mutatni valaki egy olyan kávét - lefőzve, ami finom az ő mércéje szerint is, akkor szívesen élnék a lehetőséggel
---
Holnap reggel megint kipróbálom ezzel az üzletben őrölt Tchibo-val.
-
Ulf
tag
Sziasztok.
La Pavoni Dolce Gusto és Espresso -ról van tapasztalatotok? Ezek gyárilag PID-elt darabok. Rancilio Silvia + pid-hez képest ajánlott ? Kicsit olcsobban kijönne mint a Silvia + pid. Nemigazán sikerült infót felhajtanom a két La Pavoni-ról pedig szimpatikusak lennének.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Ma párommal kipróbáltuk a szegedi A2 Gastro Caffét. Én egy doppiót kértem, párom egy cortadót és egy melegszendvicset. Jelentem, mind hibátlan volt. A doppio egy Arcaffé Moka Crema (olaszos), a cortado egy világosabb guatemalai kávéból készült. Meg tudtam volna inni még egyet. Még a melegszendvics is kifogástalan volt, a kiszolgálással egyetemben.
Árak:
doppio 550,-
cortado 490,-
melegszendvics 690,- -
Radukav
újonc
válasz adriankoooo #47491 üzenetére
Lehet személyesen vásárolni náluk ( nekem idén többször sikerült ), jófejek, lehet velük beszélgetni!
Nemsokára lesz ott egy mintakávézó, ahol majd lehet kóstolni is.
Ja, nem fogsz csalódni a kávéjukban , de nyilván meg kell találni a neked tetszőket. -
von toth
tag
Tegnap ezt sikerült vásárolni 850 JMF 250g szemes kiszerelésért.
Hátöööö. Négyféle kávéból, 80/20 arány. Kesernyés, csokis nehezebb lefolyás szép sűrű, majd próbálom kotyogóval meg forróbban. Az biztos, hogy a pacific alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
A Moxxa arabica keverék nem elérhető továbbra sem, így részemről storno a rendelés, nem várok tovább. Mivel öcsémék Nespressoznak (senki sem tökéletes ) a Colonna [link]kapszulák híre pedig nagyon jó, így meglepem őket egy csomaggal. És ha már rendelek kipróbálom a szemes kávéikat is (elvégre elsősorban ez a profiljuk).
Ha valakit érdekel, és társulna, akkor jövő hét végéig írjon a katoczi@yahoo.com email címre (mivel pm-et több témában kapok macerás az összesítés, nem garantált, hogy nem marad ki valaki).[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Karthmann
csendes tag
Én hottoppal pörkölök, az 120 C° környékén fejezi be az előmelegítést, és a babok sem rántják le a hőfokot 100 C° alá. Azt viszont ha tudod próbáld meg, hogy a pörkölés végét kicsit elnyújtod, a kívánt hőfokot tartsd ki egy kicsit, egyenletesebb lesz a babok színe.
A brandós guatemalával a szubjektív tapasztalatom, hogy egy kicsit sötétebbre kell pörkölni akkor lényegesen komplexebb lesz az íze.Happy wife happy life
-
fragola.6035
aktív tag
Láttam ezeket a Pavonikat a Cady-nél. Nagyon bazári, gyárilag pidelt, de szabványon kívüli szűrőméret, ráadásul nyomásfokozós műanyag karral, nem hiszem, hogy van ettől lejjebb.
Én úgy általában óvakodnék mindentől, ami Pavoni, egyetlen jól, stabilan használható terméküket sem ismerek.https://caffe35.webnode.hu/
-
Surda-
őstag
válasz fragola.6035 #47541 üzenetére
Én még mindig elcsodálkozom rajta,mikor egy neves gyártó, elég drága gépét meglátom valami két forintos tartozékkal.
Egyszerűen nem értem,hogy hogy képesek pl ezt a nyomásfokozós műanyag kart rátenni egy 200 ezer forintos gépre.
Nem ciki ez a cégnek?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
And06
aktív tag
válasz Surda- #47542 üzenetére
ez a cég már rég nem az a cég, valaki megvette a jól csengő márkanevet, és filléres szart próbál eladni vele. pont leszarják, hogy müanyag vagy sem, a profit mennyi lesz idén, ez a fő kérdés...
az érem másik oldala, hogy a "neves" gyártó, aki minőséget próbált csinálni/eladni, tönkrement, mivel a piacon nincs igény a minőségre, LCD kijelzőre van, még a turmixgépen is[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
egy kezdő pörkölő kérdései:
rendesen előmelegítettem most a gene-t, 180 fokra felhúztam, aztán igyekeztem a töltéssel, de még nem állt rá a kezem arra, hogy mikor mit kell nyomni a vészfékhez (kettő darab gomb van, talán menni fog idővel... ), úgyhogy szerencsétlenkedtem. 120 fokig esett vissza.
nem lett teljesen homogén a végeredmény így sem, de gondolom ez kávéfüggő is. az égett csúcsok sem tetszenek, de sejtem, hogy a gene-nek is lesznek korlátai.
kérdések:
- pörkölés után elég visszafogott a cucc illata, inkább a zöldkávééra emlékeztet, mint egy kész kávéra bontás után. ez tipikus?
- tegnap megkóstoltuk a tegnapi pörit. a crema robbanékony volt , az íze viszont azon túl, hogy zárkózott volt, tartalmazott valami rusnya mellékízt. teljesen friss pörinél ez tipikus?egyelőre ennyi, amúgy tök királyság, hogy kimegyek és 20 perc múlva van friss kávé. bourbon cafétól szoktatok rendelni? ha igen, mi vált be onnan?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Egy szintén kezdő pörkölő részleges válasza: nálam sincs jellegzetes illata a kávénak közvetlenül pörkölés után. Mire hazaérek (szüleimnél pörkölök, ott rendelkezik ajtóval a konyha ), addigra a szelepes zacsit megnyomkodva már jönnek az illatok, ez kb. 1-2 óra.
Gene-t nem lehet úgy meghekkelni, hogy a pöri végén a fűtőtestet lekapcsoljon, a ventilátort pedig max fordulatra pörgetve hűtse a babokat?
-
HÁZIGAZDA
15 percig pörköltem 235 fokon. csinálok majd képeket, csak most épp mordori sötétség lett odakint
de amúgy épp csak a babszem csúcsa fekete, maga a bab barna, és nem is mindegyiknek. láttam már ilyet paljoc kávéiban is , de inkább még a gene-es időkből.
de akkor rögtön még egy kérdés: szoktatok "profilozni"? írtad, hogy próbálkoztál vele, hogy eleinte alacsonyabb hőfokon, de végül elvetetted. mondjuk az időintervallum utolsó harmadában sem szoktatok belepiszkálni?
"1 naposan:" én két órásan kóstoltam, úgy elég szar volt, mi tagadás
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bajnokpityu
félisten
Nekem nagyon ritkán van olyan, h friss pörköléssel várni kell, mert nem finom. Talán a kubai volt ilyen. Konkrétan élvezem a szénsavas kvt.
Profilozásnak azért még nem nevezném,h 8perc 180 fok, 8 perc 220. De anya is én is két hőfokon pörkölünk.
eladó Kawasaki j300 robogó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen