- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Alcor e-Pad - van még remény
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mindent megtudtunk az új Nokia 3210-ről
ma Részletes képek, specifikációk és euróban megadott ár is van a legendás modell újraélesztett verziójához.
-
Alacsony fogyasztású, 128 GB-os szervermemóriát kínál a Micron
ph Az új RDIMM TSV technológia alkalmazása nélkül éri el a címben említett tárkapacitást.
-
Mozgásban az F1 24
gp A Forma 1 versenyek rajongói hamarosan végre belevethetik magukat az idei epizódba.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116896 üzenetére
De az is mazzer kést használ, ha leoltja az nz-t, benne van, hogy a saját mazzer késes őrlőit is kukázza. (bár eloszlási görbét nem találtam kony és robur részvétellel, de gyanús, hogy hasonló lenne)
De amúgy már meg lett magyarázva, doug nevében az egyik alkalmazott járt el... seems legit
valami ilyesmi lehetett, de megróttákÍgy szerintem igaza van sprometheusnak, hogy tényleg kétszer is meg kell gondolni azoknak a tesztelőknek, hogy merjenek-e negatív kritikát megfogalmazni, vagy csak a szép és jó szerepeljen a videóban. Ezért gondolom hitelesebbnek azokat, akik fizetnek a termékért (akár saját, akár patr
eonos finanszírozásban), vagy nem a gyártótól, de kölcsön kapják.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
ZeCse
csendes tag
válasz Eugene Roe #116904 üzenetére
Vannak kisebb (bár nem biztos, hogy olcsóbb) kiszerelések is, pl.: [link]
Az élesztős megoldás érdekes lehet!Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
konzumpro
senior tag
válasz Eugene Roe #116904 üzenetére
Nem tudom mitől bohóckodás ha felfújsz vele egy kávészacskót.
-
Eugene Roe
őstag
válasz konzumpro #116907 üzenetére
Hát onnan hogy sokkal kisebb és gyakrabban elfogy. Egyébként így utólag olvasva látványnak is vicces, de ez már más kérdés, eredetileg ugyanis nem erre gondoltam
Argont vagy krypront nem próbáltad még? Mégiscsak "nemesebb" gázok.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
konzumpro
senior tag
válasz Eugene Roe #116908 üzenetére
Az a lufibohóc, amire gondolsz.
Nemesgázokkal aránylag ritkán buborékoltatok szódavizet, szóval nem. De széndioxidot tényleg könnyű pótolni egy sodastream-es töltővel.
-
norkov84
tag
-
qvik27
tag
válasz Cathfaern #116897 üzenetére
CO2 témára: akinek van szódagépe, tartsa oda a zacsit, aztán mehet bele egy lightos slukk. Biztos CO2 dús közeg lesz bent. (Ezt már írtam korábban.)
Az, hogy a CO2 sűrűbb gáz, mint a levegő elegy, sztem. nem ért nagy meglepetésként senkit, meg az sem, hogy a pörkölés után a kávébabok egy ideig eregetik még ezt is magukból. Az is ismeretes, hogy a CO2 nem táplálja a szén (fa) égését. Mindezekből még nem következik az, hogy ez a közeg tartja meg kiválóan a kávé aromáit.
Azt viszont tudjuk, hogy a szemekben van CO2, nyilván, hisz keletkezik a pörkölés során. Ha a szemeket CO2 közegben tartjuk, nem tudják könnyen kibocsátani, ami belül van, szóval a kávépogiban is több lesz. A CO2 pedig vízzel H2CO3-at képez, azaz szénsavat. Ez nyilván nem nagy mennyiség, de ez is része aképnekitalnak.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
konzumpro
senior tag
Van egy sz.zs.-féle esztergáltatott 0.75-ös szűkítőm, ami ULKÁ-ba tekerhető, hátha kell valakinek GC-be, én Catlerbe szántam de sosem került beépítésre... Ugyanitt új, sosem használt 11 baros réz OPV is eladó.
-
verti1
tag
válasz qvik27 #116911 üzenetére
Az is ismeretes, hogy a pörkölés után a legnagyobb gond az oxidáció. Ezt én semmiképpen nem gyorsítanám a CO2 dús közeg kinyomkodásával a zacskóból. Innen indult a beszélgetés a múltkor. Volt aki kételkedett a CO2 jelenlétében is, illetve azt feltételezte, hogy elillan az első nyitásra. Ennek cáfolására szolgált az egyszerű szemléltető videó.
Nem teljesen értem, hogy miért gátolná a CO2 dús közeg a szemekből a gáz távozását? Egyébként a kezdeti rengeteg CO2 jelenléte miatt kell pihentetni a kávét, hogy távozzon egy része a szemekből. Viszont ahogy távozik úgy gyorsul az oxidáció is, mert a szemekben is átveszi CO2 helyét a levegő. Ha ezt a közeget csökkentjük akkor lassítjuk az öregedést.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #116918 üzenetére
a házi pörkölés ebben például nagyon jó. emlékszem, hogy amíg vettem a pörkölt kávét, mindig centizni kellett, hogy friss maradjon (mert nem jártam el olyan gyakran új kávékért, inkább többet vettem egyszerre).
de még jobb lenne, ha vmi komolyabb vassal lehetne csinálni és normálisan profilozni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Eugene Roe
őstag
A 200 ezres AVX kávégép jó gépnek számít összehasonlítva a Rancilio Silviával? Lelitről egyelőre letettem az 57-es portafilter miatt
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
qvik27
tag
válasz verti1 #116916 üzenetére
Ja, ha valaki kételkedik a CO2 jelenlétében, visszavonom az erre vonatkozókat!
Ha kinyomkodjuk a gázelegy egy részét egy zacsiból, attól még nem meg be a maradék helyére más.
Miért gátolja...? - Erre emlékeim szerint több ok is van. Az egyik az, hogy a szemek adszorpcióval megkötnek gázmolekulákat a közegből. Ha ott sok a CO2, akkor azt is. Tehát nem csak "degassing" zajlik, hanem megkötés is. Múltkor írta valaki, hogy a nitrogénnel töltött , frissen nyitott kévék íze karcos (ha jól emlékszem), vagy más. Ez nyilván az adszorbeált nitrogén miatt van. Az oxigént is megkötik a szemek a felületen, csakhát az reakcióba lép pl. az olajokkal.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
verti1
tag
válasz qvik27 #116921 üzenetére
Van ilyen folyamat, de akkor inkább nyelje el a saját aromás kibocsátott közegét vagy ha úgy tetszik akkor “pácolódjon abban mint levegőben. Ezt is blokkolja a CO2 dús közeg. Ha kinyomkodod a zacskót akkor a következő nyitásnál a környezeti levegő fogja kitölteni a teret a szemek között, majd megint kinyomod. Folyamatosan öblíted körülötte a közeget. Egyszerűen nem tudom alátámasztani semmivel, hogy miért lenne ez jobb.
-
Eugene Roe
őstag
válasz verti1 #116923 üzenetére
Én ezt gagyiban úgy kerülöm meg, hogy 500g-onként veszem a kávét, majd amikor megérkezik, akkor szétszedem 100g-os csomagokra ikea vákumtasakban. Így gyakorlatilag a darálóba öntés előtt csak 1* vannak kinyitva. Szerintem ez jó megoldás, a la szovjet grafitceruza vs Nasa golyóstoll.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
rastacsz
tag
Kávé Kálmán jóvoltából az F kések kaptak 2 csomag harapnivalót (70-73dB a zaj őrlés közben, de mellette ment a desztilláló és a hőszipkás bojler)
a kilós zacsiban nem lett eloszlatva az őrlemény, így a tölcsér majdnem megtelt
Ilyen a monsooned malabar szokott lenni, nem?A 151F kések egyébként filterre nagyon jól működnek. Elég kevés a fine rész. (espressohoz képest nagyjából 3 egész, azaz 3x10 fog az eltérés)
(a kb. 3kg kapacitású tartállyal 83cm magas, nélküle a major/robur gallérban lévő alu gyűrűvel 50cm)
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
munkahelyen rogyásig van kávé, de a nagygép az csak barna löttyöt ad, a Nespresso meg nem sokkal jobb. szívesen presszóznék bent is, de nem megoldható jelenleg. a Wacaco Minipresso-val szemezek, mert kávém meg forróvizem van. az ilyen jellegű travel dolgok mennyire életképes alternatívák? sokat nem találtam erről a topicban. akár más alternatívája is jöhet 50-60-70 dollár körül szívesen rá is áldoznék.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
qvik27
tag
válasz verti1 #116923 üzenetére
Azt nem látom, hogy mit is blokkol a CO2-dús közeg, és miért tenné.
A zacskónyomkodásnál CO2 marad a zacsiban, csak "kilóra" kevesebb. Amikor nyitod a zacsit, persze, hogy meg be levegő, de az sem lesz sűrűbb, mint a CO2 - gondold tovább.
Egyébként a frissentöltött zacsiban is van levegő, max nagy a CO2 koncentrációja. Epként meg a gázok keveredése azé' -elnézést- nem ilyen mórickás szint, ahogy mi most taglaljuk.
Na: akinek van szódagépe, és kedve játszani, az tőccse má' meg a zacsiját minden nyitás után égetett szénnel, aztán lássuk!
??10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
norby_42
aktív tag
Ha valakinek szüksége lenne rá: raktam fel az apróra Danesi és Illy csészéket
Eat pasta, run fasta
-
Cathfaern
nagyúr
válasz qvik27 #116927 üzenetére
Oxigént. CO2 nehezebb, mint az oxigén, tehát ha benne marad a zacsi aljában, akkor elvileg kevesebb oxigén jut oda.
"Egyébként a frissentöltött zacsiban is van levegő, max nagy a CO2 koncentrációja."
Mivel a CO2 nehezebb, a szelep meg a zacskó tetején van, ezért ahogy állás közben termelődik a CO2, az megül az alján, viszont felül kinyomja a levegőt. Elvileg"Epként meg a gázok keveredése azé' -elnézést- nem ilyen mórickás szint, ahogy mi most taglaljuk."
Igen, nekem is ez a problémám a felvetéssel. De ha kísérletileg sikerül igazolni, hogy a CO2 ott marad a zacsi alján nyitogatás meg kanalazás ellenére is, akkor azt tudjuk mi történik, max azt nem hogy miért -
HÁZIGAZDA
a gene-nél nincs igazán mozgástér, mert alig tudsz eltérni a "berakod és első reccsig fűtöd" vonalon.
egy behmornál több fantáziát látnék a tuningban, mert az alapkialakítása jobb, a vezérlése rosszabb (a gene-nél manuálisan amúgy is tudok bármit).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
qvik27
tag
válasz Cathfaern #116931 üzenetére
#116923 "Van ilyen folyamat, de akkor inkább nyelje el a saját aromás kibocsátott közegét vagy ha úgy tetszik akkor “pácolódjon abban mint levegőben. Ezt is blokkolja a CO2 dús közeg."
Erre írtam, hogy nem igazán értem, mire gondol a blokkolás alatt.
(Egyébként nem az a blokkolás, hogy valamilyen gáz egy másiknak nagy részét egy térrészből kiszorítja. Tán emiatt is értetlenkedtem...)10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
DG790401
tag
Az lenne a kérdésem, hogy aki La Pavonit (57-es) utólagosan látott el piddel, milyen eredményeket èrt el, mik a tapasztalatok!!!
-
rastacsz
tag
Nyugalom megzavarására alkalmas képsorok a weber termékekkel kapcsolatban: [link]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hogyaza
csendes tag
-
lszlfrng
csendes tag
válasz Parci #116932 üzenetére
A gene-t nem nagyon lehet tuningolni. Max a be és kilépő hőmérsékletet figyelni és abból következtetni a bab-hőre, mert a babot nem tudod szondával elérni. Nekem még nem sikerült két egyforma pörit produkálni, de nem adom fel.
Lehet, hogy egy hőmérséklet görbe mentén, az idő előrehaladtval kézzel kellene állítgatni, hogy egy megfelelő ROR-t kapjunk. Csinált már valaki ilyet?
-
HÁZIGAZDA
-
senior tag
-
F40
csendes tag
Sziasztok!
Tudjátok esetleg, hogy a vízdesztilláló készülékek között tudásban, minőségben van-e különbség, vagy mindegy, hogy melyiket veszi az ember? Árban nagy a különbség pl. a Megahome és a Vevor között, de ezt vajon indokolt?
Köszönettel,
F40
-
Cathfaern
nagyúr
Végülis víz pancsoláshoz rendeltem egy ilyen mérleget: [link].
Vegyészmérnök hallgató subredditen linkeltek egy drog problémákkal küzdőknek segítős subredditet, hogy ott ez az ajánlott mérleg... úgy voltam vele ha ennek a két célcsoportnak elég pontos, akkor kávévíz pancsoláshoz is jó leszEddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem tudom mennyire pontos, mert nincsenek referencia súlyaim. Viszont ami nekem fontos, hogy a kijelzett mérés stabil, nem ugrál, nem mászik el, szép nyugodtan ki tudom mérni amit kell. Ha leszedem róla és visszarakom ugyanazt, akkor ugyanazt mutatja (+- 3-4 mg).
Értelemszerűen céleszköz, csak 20g-ig mér, illetve annyira kicsi a tányérja, hogy más nem fér rá. De erre a célra eddigi tapasztalatom alapján működik.Amúgy ha már vízpancsolás, Lance Hendrik alapított egy új céget / terméket, vízpancsoláshoz előre bekevert 3 komponensű (magnézium, kálcium, buffer) készletet fognak árulni, elvileg egész világra postázzák majd. Árat még nem tudni, de ha használható lesz (postaköltséggel együtt), akkor egy egyszerű belépő lesz a vízpancsolás világába. Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem lesz jó árban Ha értékelhető árban lesz, akkor egyszer azért biztos kipróbálom, hogy milyen különbség van aközött ha csak magnézium van a vízben, vagy kálcium is
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116942 üzenetére
Anyagra mennyire eltérő? (szín, keménység, "megpendítve" a hangja) ha nagyon magas a hangja, ne ejtsd le, mert előferdül, hogy széttörik, mint az üveg, ha jó keményre van edzve.
@F40
Alapjaiban ugyanaz, alul egy fűtőszál melegíti a tartályt, fölül egy hűtött csőben lehül. Nálunk vevor üzemel, ha a dm desztvízet veszem alapul, már négyszer kitermelte az árát. Napi minimum 3 adag megy át rajta, három hónapja üzemel, az 1080liter azaz 216 csomag dm víz fogyott volna el. Annyi baja van eddig, hogy a venti csörög, amíg be nem melegszik.
Érdemes hamarabb lekapcsolni, akkor a vízkő nem sül rá az aljára és nem kell nagyon citromsavazni, egy-két adag után elég csak szivaccsal kitörölni.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hardcore café
- Elite: Dangerous
- Letartóztatták a bitcoin-Jézust
- LG 34GS95QE-B: OLED paneles, ívelt gamer monitor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Alacsony fogyasztású, 128 GB-os szervermemóriát kínál a Micron
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Ingatlanos topic!
- Tudományos Pandémia Klub
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest