- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Véroxigénszintet is mér a Honor Band 5
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Alcor e-Pad - van még remény
- Ennyibe kerülnek a Huawei Pura modellek Európában
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Mozgásban az F1 24
gp A Forma 1 versenyek rajongói hamarosan végre belevethetik magukat az idei epizódba.
-
Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
ma Részletes anyag került fel az internetre a Sony idei középkategóriás telefonjáról, három helyett két hátlapi kamera várható.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz fragola.6035 #116200 üzenetére
Én 135 000 Ft nál többért még soha nem tudtam eladni új késsel garatszűkítővel.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Warloo93
tag
F64E és F64 Evo közt van valami külömbség? Vagy egy és ugyan az a kés?
-
WarLock07222
tag
válasz sz.zs. #116190 üzenetére
Igen, ez a vonal megvan és nem sokan vannak elragadtatva az Espresso profiltól, de 64-es vonalon van ezen kívül Brew és Multipurpose, illetve 98-asban HU, LU, ULF és Brew, valamint 83-asban ezeknek valamilyen részhalmaza. Ezek pedig mind különböző arányokkal és különböző flowrate-tel, illetve nagyon(!) különböző kávékkal mutatják meg önmaguk legjobb arcát és itt még szóba se jött az, hogy kinek éppen mi izlik.
Amire ki akarok lyukadni az az, hogy azt állítani, hogy kenterbe veri a gyári Mazzer kés az SSP-t nagyjából annyira homályos és semmitmondó állítás, mint az, hogy a Dodge Viper gyorsabb, mint mondjuk egy MX-5.
-
senior tag
válasz WarLock07222 #116211 üzenetére
Szegeden csak Espressot láttam eddig, de ha lenne is több féle, elég drága ahhoz, hogy végig próbálgassa az ember. Viszont, ha vissza kerül hozzám a Kony Fragolától, szívesen oda adom pár napra a C késes Majort, hogy próbálgasd, össze vesd ezzel-azzal
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #116211 üzenetére
hát, ez oké, de ha véletlenül 100 ezer forint díszdobozban minden egyes ilyen ssp izé, akkor az ember megveszi a c major kést és nem foglalkozik többet a témával. (az ember = én, például )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
brumi1024
veterán
válasz WarLock07222 #116216 üzenetére
Hasonloan ha visszakerult Fragolatol hozzam az SSP brew keses Major akkor en is csatlakoznek egy osszehasonlitashoz.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz WarLock07222 #116211 üzenetére
Szép ez a magyar nyelv, mindent félre lehet magyarázni.
Senki nem mondta, hogy a mazzer kés jobb, mint az SSP. Arról volt szó részemről, hogy amit én próbáltam 64-es és 83-as SSP késeket, azoknál jobb volt a 151C presszóban. Finomabb volt vele a kávé. Senki nem állított mást. Én nem tudom, hogy milyen jelzésű SSP kések voltak, nem is annyira érdekel.
Nálam nem életszerű, hogy több SSP kést kipróbáljak több kávéval, különböző flowrate-tel, stb., ezt nem tudom megengedni magamnak.
Annyi a lényeg, hogy a sokáig lenézett Major elég jól adja a 20 ezer Forintos C késsel.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
senior tag
válasz Bazsee71 #116219 üzenetére
Nem tudok nem engedni az „erőszaknak” Meg azért én is kíváncsi lettem , ha már nálam vendégeskedik igazából azért nem akartam csak hazavinni, mert néha már csúnyán néznek otthon, de bevállalom mégis
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Toobee
veterán
Itt azért differenciálni kellene, hogy ki milyen presszót/kávéitalt iszik, milyen kávéból/pörkölési szinttel. Például a Brew késes Ode fos egy klasszik presszó pörköléssel, nem is nagyon tudod 1:3 alá bevinni, arra a kúpos késes Baratza Sette 270Wi, ami sokkal jobb 1:1,5-2-re. De ha hozok egy CasMo filter pörkölést, nem kérdés, hogy mivel tudok finom italt készíteni belőle. Ezt ne nevezzük eszpresszónak, hívjuk inkább nevén: allongé, blooming espresso, stb. Van itt 2-3 tábor, akik különböző italokat kedvelnek, mégis próbálnak egy dologról beszélni, egy mindent megváltó tuti cuccról, közben meg mindenkinek más hozza el a megváltót.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #116223 üzenetére
plusz szarrá van lihegve az egész, egy már elég jó daráló és egy nagyon jó kávé akkor is jó végeredményt ad, ha egy célhardverrel mégjobbabbat lehet csinálni. nem egymás mellett kell inni őket és máris boldog az ember.
mintha egy v8-as kocsi ereje élvezhetetlen lenne pusztán azért, mert kijöttek a bika villanyautók. vagy mittomén, képzeljen ide mindenki más hülye hasonlatot.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz Toobee #116223 üzenetére
Ez így van! Én szoktam inni klassziknak nevezett , de nem sötét pörkölésű brazilt, szintén nem sötétre pörkölt Malabart, ezen kívül presszó és filter pörkölésű Roastopust, Red Baggies-től sokmindent, illetve saját pörkölést ami leginkább omniroast.
Ezekhez nekem biztosan a legjobb az említett C kés azok közül amiket eddig próbáltam. Eddig Kinuval és Niche-sel ill. 151A, 151B és Mazzer Espresso SSP késekkel tudtam fej-fej mellett összevetni. A Kinuhoz képest talán nem jobb, inkább más. Az összes többihez képest viszont toronymagasan jobb volt. Nekem!
Jah és mégegy Én szeretem azt az úgynevezett csöpögős eszpresszót, a C késsel ez még azért működik, az F-el már annyira nem. Ezért is maradtam a C-nél inkább.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
brumi1024
veterán
válasz Toobee #116223 üzenetére
Igen, ezt tapasztaltam a 151C-SSP brew valtaskor. Hagyomanyosabb, 1:2-2.5 aranyoknal nem volt jo a brew kes, filternel es 1:3-4-es aranynal viszont elojottek az elonyei az SSP-nek. Ar-ertek aranyban nyilvan sokkal jobb a 151C, sot vaktaban inkabb azt ajanlanam, de nekem bejott azokra az italokra amiket inni szeretnek, legalabbis az alatt az 1-2 het alatt amig probalgattam.
-
Melorin
addikt
Tudnátok olyan kávét ajánlani amit relatív könnyen el lehet készíteni kezdőként is, ami nem csak a csillagok megfelelő állásakor lesz iható?
És ha lehet, ne legyen túl drága mert sok fog elfogyni belőle mire kitapasztalom mit hogy merre. A mostani kávéval bármit csinálok olyan keserű mintha algopyrint szopogatnék -
Ludovicus
aktív tag
Valaki összehasonlította már a Fragolánál árult F64EVO késpárt az expolygonos verzióval? Én ez utóbbit használom és bár eredetiként árulják, hajlok rá, hogy utángyártott, mert az LF gyártja és árulja. Ettől függetlenül nincs bajom vele, egyértelmű előrelépés volt a 33M késekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz brumi1024 #116227 üzenetére
Az SSP-vel CasMo peru allongéra húzva csináltam finomakat, nincs ezzel gond, de testesen rövid presszóra a C jobb volt. Én szeretem 1:3-ra, 1:3.5-re húzni 40-45 mp lefolyással, de most nem volt filter pörkölés itthon, csak presszó, CasMo Peru és Etióp, meg valami sötétebb klasszik.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Flashback
addikt
válasz Melorin #116233 üzenetére
Pall & Yotz
Get Up! 1905ft/250gr
Ha túl friss pörkölés várj vele legalább 5-7napot.[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
rastacsz
tag
ssp öntött (Lab sweet) kései kiemelem:"Basically for brewing"
Még hosszú espressohozThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Warloo93
tag
válasz fragola.6035 #116209 üzenetére
Köszönöm
-
mabandi1
tag
Pici segítséget szeretnék kérni, Gaggia Classic az alany, szeretném megmérni mekkora a hőmérséklet különbség a pid által mutatott és a pogácsára érkező víz különbsége.
A felsőszűrő tartó egyik furatába bedugtam a k hőelemet, megvártam míg stabilan beáll egy hőfokra, kb 15 perc után stabilan 86fokot mutatott, indítottam a pumpát utánna felment 87fokra és el kezdett csökkenni. A Pid eközben 95-re volt állítva.
A kérdésem hogy így jó-e a mérés vagy máshogy kell? -
vicces1
aktív tag
A kávézó ajánlásaimtól néhányan frászt kapnak. Most éppen az újhullámos korszakot élem, (pár havonta váltogatom)
Aki átutazóban van Fehérváron, inkább a Tele Élettel-ben kóstoljon, ha gyümölcsöt szeretne. Most az Impresso pörik mennek, egyik őrlőben világos(bár nem annyira) , másikban közepes Brazil.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Melorin
addikt
válasz mabandi1 #116240 üzenetére
Én úgy csináltam (szóljatok ha ez így nem jó) hogy egy ikeás hőmérő végét átdugtam a szűrőtartó kifolyóján:
Ráengedtem egy kis forró vizet a gépből, hogy melegítse át a szűrőt és a mérőtű végét, vártam egy kicsit hogy újra beálljon a hőfok a PID-en majd bekapcsoltam a pumpát. 3mp után beállt egy hőfokra az ikeás hőmérő, mondjuk 88 fokra, majd szép lassan elkezdett csökkenni, gondolom ahogy kifogyott a forró víz a bojlerből. Ezt összevetettem a PID-en beállított hőfokkal, ami mondjuk 96 fokra volt belőve. Beléptem a PID kompenzálás menüjébe és megadtam -8 fokot. Ekkor a PID-en is levettem 88 fokra a hőmérsékletet majd újra mértem mindent. Így 88 fokot beállítva a PID-en 88 fokot mérek az ikeás hőmérővel is a szűrő alján.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- Stellar Blade
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így építsd a billentyűzeted!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen