Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • H A M M E R

    csendes tag

    válasz VirsLee #13871 üzenetére

    Igen, abban igazat adok , hogy aki többet keres többet takarít meg. Viszont a megtakarításomból veszek egy lakást (amiért illetéket fizetek), majd kiadom, és a bevételből adót fizetek, és sorolhatnám. Ezt akartam mondani, hogy az sarkított hogy a KATA-s 50.000 Ft adót fizet, mert ez nem igaz. Persze ha a személyi jövedelemadót nézzük csak, akkor persze más az állás, viszont ez egy tipikus megtévesztő kommunikáció.

    Sok hasonló emberrel találkozom (multiknál dolgozom külsősként), akik irigykedve néznek rám és hasonló megjegyzéseik vannak, hogy biztos adócsaló vagyok, stb.. Te írtad hogy 700 ezer ft -tal kevesebb adót fizetek a közösbe és valószínű ennyivel többet keresek. Közben meg az a valóság 10-20 % -kal keresek többet mint egy munkavállaló (legalábbis ha igaz amit itt írtak, hogy 1.200.000 bruttó alatt nem vesznek fel senior IT-s kollégát.) a 700 ezer nagy részét a fővállalkozó teszi zsebre. Ezért cserébe kiszámíthatatlan hogy meddig van szerződésem, kiszámíthatatlan, hogy hogyan lesznek szabadnapjaim, kiszámíthatatlan hogy mikor kapom meg a pénzem. Nem panaszkodom, mert én ezt vállaltam. Viszont azok akik sírnak, hogy én adócsaló vagyok (ami nem igaz), meg irigykednek hogy sok százezerrel többet keresek, ami megint nem igaz, azt mondom, hogy csinálják utánam, ha szerintük ez így annyira könnyű pénzkereset.
    Amúgy meg írtátok, hogy többet adtok a közösbe. Honnan tudod hogy én nem szoktam adományozni iskolának, egyháznak szegényeknek akárkinek? Szoktam, csak nem a focipálya építésbe adományozok így, hanem abba, amit én fontosnak látok..

Új hozzászólás Aktív témák