- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tutis
őstag
válasz Secretknight #5152 üzenetére
Nekem muszáj megmaradnia a 900nak..
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
muhaha01
tag
sziasztok,
mindkét sim slot támogatja a 3G-t?
köszi szépen!
-
janek69
senior tag
Valaki aki 1.1.1-et is használt és 1.1.5-öt is az írjon már arról,hogy van-e valami pozitív előrelépés az 1.1.5-ben.
Jelenleg a gyári 1.1.1-et telenorosítottam így tökéletes minden és csak,akkor vackolok az 1.1.5-el ha megéri.
Nekem volt fent egy fél napot az 1.1.5,de jobban ette az aksit,de ez lehetett olyan okoból is ami nem a firmware hibája. -
janek69
senior tag
-
junkpod
veterán
válasz janek69 #5162 üzenetére
Na ez nem így volt nálam. Kell a 900 firmware mappa. Viszont a te fájljaiddal így sem működik.
DE
Ha törlöd az nvdata mappát és restartolsz akkor létrehozza magának sim keresés közben. Így most 900 és telenor-ok a telefon.
Szóval ha telenorosítani szeretne bárki:
- mentsd el a saját firmware mappádat
- mentsd el a saját nvdata mappádat
- cseréld ki az 106 firmware mappára a mostanit
- töröld ki az nvdata mappádat
-restart
-először nem lesz sim, majd egyszer csak megjönnek, sőt eleinte a térerő is bizonytalan, de be fog állni.Box's don't touch!
-
Odzse
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Mikor hívok valakit és az felveszi, akkor rezeg egyet a telefon. Nagyon idegesít és nem találom, hogy hol kell kikapcsolni.
Meg tudnátok mondani, hogy hol lehet kikapcsolni?Előre is köszi. :-)
-
laci laci
addikt
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
junkpod
veterán
válasz janek69 #5168 üzenetére
Szerintem wipe nem nyul az nvram "mappához" hiszen az egy becsatolt partíció. Ha bootkor nem törlik direkt az nvdata mappát akkor marad a régi, ezért nem ér semmit ha csak a firmware mappa van 900-ra cserélve.
De persze jó lenne ha más is igazolná, gondolom másnak is hiányzik a telenor...Box's don't touch!
-
janek69
senior tag
válasz cappa72 #5170 üzenetére
Tehát ebből kifolyólag ha nincs valami gáz,akkor az /data/nvram törlésével nem száll el az IMEID. Az én agyam szerint ezt az nvram könyvtárt az első bootkor hozza létre és akkor másol bele adatokat és pont azt kellene megtudni,hogy azokat honnan másolja ide be.Nyilván valamelyik image-ben van,csak melyikben?
-
nagyúr
válasz janek69 #5171 üzenetére
/data/nvram törlésével nem száll el az IMEID.
Ez akkor igaz, ha az nvram rom szakasz (/dev/nvram; nvram bin region) nem sérült (illetve ép a protect_s és protect_f és sec_ro is) . Ezt a /data/nvram-ot ugyanis bootoláskor az nvram bin region-ból generálja a rendszer.Ha megnézel egy adb parancsot:
cat /proc/dumcher_info
kimentetet, akkor fogod látni, hogy hol is helyezkedik el az nvram.
( a scatter-ben __NODL_NVRAM bejegyzéssel szerepel)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
junkpod
veterán
válasz janek69 #5168 üzenetére
Az egész úgy történt, hogy miután bemásoltam az nvdata fájlodat nem működtek a simek, bemásoltam a firmware mappát reboot után is élettelen simek. Ekkor döntöttem, higy visszaállítom az eredeti állapotot. Mivel az eredeti mappákat másnéven otthagytam, gondoltam törlöm a moddoltat és visszaállítom a mappanevet. Ekkor töröltem az nvdata mappát, majd kezdtem átnevezni az "old-nvdata" mappát nvdatara. Pont mikor ok-t nyomtam fölül beugrottak a simek hibátlanul. Nézem mi lehet. Hát az old megmaradt de volt egy nvdata mappa mostani időponttal. Ekkor már sejtettem, hogy önjavító a rendszer. Kitöröltem újra és vártam. Mivel ekkor már volt működő simek nem történt semmi. Erre reboot és jött a simkeresés, nvdata megjelent és minden ok.
Arra még kíváncsi lennék mi lenne ha 850-es firmware mellett törli vki az nvdata mappát éscrebootol, akkor is jó lesz a telenor?Box's don't touch!
-
janek69
senior tag
válasz junkpod #5173 üzenetére
Azokat a fájlokat töröltem,mert ugye én az IMEI-re vonatkozó mappát nem osztottam meg és attól nem is félek,hogy az én IMEI-mmel indul valaki telója,viszont azon kezdtem el gondolkodni,hogy ha azokat az adatokat úgy generálja pl. az IMEI felhasználásával,akkor az másnak nem fog működni és ebből amit írsz ez igazolódni látszik is.Persze akkor meg azt kellene kitalálni,hogy hol generálja ezeket az adatokat.PL. a könyvtárat a factory_init.rc-ben hozza létre viszont több helyen is piszkálja még de konkrétumot nem nagyon találtam.
-
junkpod
veterán
Tegnap este teszteltem a telot a mod után. A hívás képességek térerő jó, gps továbbra is ok, fogyasztás is ok.
Bp-pilisakármi útvonalon falusi kanyargóban jól teljesített, este sötétben is rábízhattam magam.Rokon nézegette, vizslatta, majd kibökte: ez az új iphone?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
janek69
senior tag
válasz junkpod #5175 üzenetére
Reggel én is feltettem az 1.1.5-t és telenorosítottam.Eddig a legfontosabb amit kipróbáltam,hogy az adatforgalom bekapcsolva,az opera classic háttérbe téve,3G only benyomva és indítottam egy hívást,ment rendesen. Térerő gond nincs,mert nálam 3G csak az ablakban van,tehát nagyon gyenge a lefedettség,de akkor is szépen megy.Persze ez az 1.1.1-el is ugyanilyen szépen ment. A GPS-t még nem indítottam el,de már a navi program fel van telepítve.
Szerintem az iphone kedvelők ne is reménykedjenek,hogy valaha is ilyen kinézetű készüléket kapnak attól a gagyi MC Donalds whopper menüt zabáló cégtől.
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
kitkatról nincs semmi hír?
-
junkpod
veterán
Most próbáltam videózni és bejött a susogós video hiba. Eddig nem volt ilyen... Ötlet?
Galéria: 1.1.40001[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
janek69
senior tag
válasz raulicio #5183 üzenetére
Próbáld ki úgy is,mert az egyszerűbb verzió mint az enyém,csak nekem vannak kételyeim,hogy nem fog működni.
Ahogy én csináltam,megpróbálom egyszerűen leírni.
Telepítesz egy 1.0.6-ot. Kimented belőle a /system/etc/firmware könyvtárat az sd-re.
Ezen felül kimented a /data/nvram/md/NVRAM/NVD_DATA könyvtárat.
Feltelepítesz amit akarsz 1.1.1 ... 1.1.5 és elindítod.
Ezután a /system/etc/firmware könyvtárba bemásolod (felülírod) az 1.0.6 mentésből a 2db modem*.img és a 2db mt6572_82_patch_*.bin fájlt és beállítod a jogokat.Ezután nyomsz egy factory resetet és így már 900MHZ-esként indul újra a telefon,de nem lesz telenor hanghívás,ahogy eddig sem.
Újraindulás után a /data/nvram/md/NVRAM/NVD_DATA könyvtárat felülírod a mentésedből származóval és egy reboot után menni fog.Ha van CWM-ed,vagy TWRP-d és csinálsz egy mentést így a még üres rendszeredről,akkor egy factory reset után,ha visszaállítod a data-t akkor így már lesz telenorod factory reset után is.
-
tutis
őstag
van valakinek leírása flashtool-al való rom felrakására?
-
janek69
senior tag
Akkor összefoglalva Junkpod módszerét.
- Fel kellene tenni a 900-as modem_1_wg_n.img-t valami fájlmegosztóra.
Utána csak ennyi:
1. modem_1_wg_n.img-t letölteni SD-re másolni.
2. Bármelyik romot telepíteni,ha kell rootolni.
3. A modem_1_wg_n.img-t a /system/etc/firmware mappába bemásolni,jogokat beállítani.
4. A /data/nvram mappát törölni.
5. reboot -
Keeperv85
nagyúr
válasz janek69 #5190 üzenetére
Feljebb azt írod, hogy a data/nvram mappában felül kell írni fájlokat, itt azt, hogy törölni kell. Az utóbbi lehetetlen. Mármint lehetetlen, hogy az a megoldás, mert akkor már ez is menne:
Fogod a system.img-t, belerakod telepítés előtt a másik romból a modem fájlokat. Eleve így flasheled fel a romot és mivel a data tartalmát az első indításra generálja, már jó is. Ellenben ha másolgatni kell, ahogy elsőre írtad, akkor azt kell megkeresni azokat a fájlokat mi generálja le, olvassa ki, állítja elő, miként kerülnek a data-ra. Ha az megvan, akkor bármelyik romverziót meg lehet "telenorosítani".
-
Keeperv85
nagyúr
válasz janek69 #5194 üzenetére
Azt esetleg nem néznéd meg, hogy ha csak ezt törlöd, semmi más nincs a romban módosítva, akkor elindul-e? Lehet benne van a data.img fájlban előzetesen már rész ebből, ami el van írva, de ahogy törlöd érzékeli, hogy újra kell generálni, így megjavul. Persze ez még mindig csak találgatás...
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #5195 üzenetére
Azért ezzel én óvatosan bánnék.. 3-4 helyen hivatkozik az nvdata-ra, de nem tudom,melyik rész a fő "generátor" ,ami alapján beállítja azt,hogy menjen a wcdma. Boxon keresztül sem láttunk túl sokat, csak annyit,hogy az nvitem részre 4 hivatkozás van, majdnem egyszerre fut le az egész és lényegében boxon keresztül sem engedte módosítani..illetve módosult,de felül is írta vmi miatt..
-
tutis
őstag
2 hét szenvedés és egy akkucsere után meguntam a random újraindulást a telefonnál és visszatettem a vásárláskori mentésemet, plusz ugye csináltam minden progiról és adatról mentést, és azok is visszamentek.
Nem jöttem rá hogy mi a fene okozta az újraindulást, pár alkalmazást leszedtem, de nem javult. Mivel minden alkalmazást visszatettem amit használtam és mégis jó a teló, így arra tudok gondolni hogy inkább valami fájlt töröltem (clean masterrel) amit nem kellett volna, és ennek hiánya okozta a folyamatos újraindulást. De ez csak tipp.. Mindenesetre akinek ilyesmi gondja van, mentés mindenről, majd mehet vissza pl a recovery-s alapmentés, és utána vissza tudja állítani azt az állapotot amit szeretne..http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
didros
senior tag
ha CWM-ből feltelepítem a Tsunami romot, annak is megvan az a veszélye, hogy elvesztem az imei számot?
Jókat írnak erről a romról, kipróbálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest