- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
válasz FoxiestFox #80799 üzenetére
No igen, ez elég tipikus... kedves hölgy ismi is megvette az acer laptopot egy kazán fűtési teljesítményű vga-val, mivel az javasolata neki a hozzá nem értő barátja, hogy az új, jobb, erősebb... azzal szemben, amit én ajánlottam, fele annyiért se. Persze most mindig baj, hogy meleg a laptop, fénylik a kijelző... de azt már nem érti, hogy a nagyobb felbontású kijelző miért jobb Megmaradt volna kb 60-70e Ft-ja, hiszen úgyis csak netezésre használja, meg sulis office feladatokra, másra nem.
Tovább maradt volna használható egy első gen. i5 thinkpad, latitude, elitebook, mint egy javítandó szétkopott 3. gen acer[ Szerkesztve ]
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Chaser
legenda
Meg amikor tele van a gép spyware-rel meg vírussal meg random alkalmazásokkal amiket installok raktak fel. i5-ös 4310-met gyerkőcnek vették meg, szűz rendszer, két hét nem telt el, lassú a gép. Kb minden létező sz@rt feltettek installokkal amit csak lehet, p3 körberöhögte volna a gépet. T61-nél nem is csodálkozom ha lassú, főleg ha ezeréves hdd van benne meg kevés ram, még adalékanyag se kell neki.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Wolfskin
őstag
köszi mindenkinek a megerősítést...
kicsit olyan, mintha valaki ruhát akarna venni: de mégis milyet? újat! na jó, de mire kell? túrázni? vagy menyasszonyi ruha...? mindegy. a lényeg, hogy új legyen.
tehát nem egy problémában/igényben gondolkodik, és arra egy megoldásban, hanem egy öncélú eszközben és annak egy irreleváns tulajdonságában: nekem nem egy problémát megoldanom kell, hanem egy laptop. és mindegy milyen, a legfontosabb tulajdonsága, hogy új legyen.[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
fungi
aktív tag
Nálunk a rokonságban is a használhatatlanságig belassult C2d laptop helyett kerestek újat, annak egy ccleaner is elég volt ahhoz hogy újra normálisan menjen, /tény hogy ötévesen
ész nélkül használva, teleszemetelve nagyon le tud csökkenni a teljesítmény,/ netre, filmre még mindig elég. -
eddie1978
senior tag
Mennyit érhet az X200s gépem, 4-6-9 cellás akku, dokkoló. 7470-E57 konfig SL9400, 4GB, 60GB HDD, 1440x900 felbontás.
Korábban is kérdeztem, de most tényleg muszáj cserélnem egy Dell E7240-re. Kevés már a kraft benne arra amire használom. A 4 cellás LG 1.5h, a 6 cellás Sanyo és 9 cellás LG akku valahol 4-5h körül (természetesen nem videó tömörítés).[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
Sziasztok!
Adott egy T420 ami nem ad életjelet, be sem kapcsol (fel se pörög) még töltő led sincs. Aksi táp jó azokat teszteltem az enyémmel ami megy. Mi lehet a baja? Valami biztosíték?
Egyik napról a másikra.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Esetleg egy CMOS Resetet (akku és táp ki, 60 másodpercig kikapcs gombot nyomvatart, 3 percig várj, majd akku nélkül tápról bekapcs) próbálj meg, sok gépnél bevált, ami nálam volt javításra
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki használ-e Western Digital WD5000LPLX típusú 500 Gb-os merevlemezt T430-ba? A gyári 320 Gb Hitachit szerettem volna kiváltani, de mikor beraktam HDD helyére (nem optibay) elindítottam a gépet, és olyan szinten rezonált a palmrest attól hogy működött a WD, hogy az nagyon kényelmetlen. Ez normális? A Hitachit egyáltalán nem érezni, pedig ugyanúgy 7200 rpm-es mint a WD. SSD nem opció, adattárolásra kell csak a merevlemez, a rendszernek már van egy msata SSD.
-
Wolfskin
őstag
válasz Feenyx #80812 üzenetére
nekem t410s-ben ultrabay keretben egy kölcsönkapott (nemtommi) hdd majd szétrázta a gépet, lecserélve az X200t-ből (ssd csere miatt) kivett 160GB gyári, de nemtommire, az teljesen észrevétlen suhant.
HDD =/=HDD
csak ezt akartam mondani.[ Szerkesztve ]
-
Feenyx
aktív tag
válasz Tikakukac #80813 üzenetére
Volt már optibayben is WD Black HDD-m még anno a T530-ban, de ott még rosszabb volt a helyzet. Itt nem szeretnék kísérletezni. Asszem akkor megy vissza a merevlemez...
@Wolfskin: hát igen, eléggé igazad van.
Esetleg még annyi (nem értek hozzá egyáltalán), hogy nem lehet az a baj, hogy 500 Gb-os és így mondjuk 2 tányér van benne míg a 320-ban 1 van, és ezért nem rezonál annyira?
-
Wolfskin
őstag
hogy jártam a power managerrel...
1. vettem egy új (gyári) aksit, (T420s) és a harmadik töltési ciklus után 3% elhasználódást mutatott (Aida) , a design capacity: 44.00Wh-ról kb 42.00 Wh-ra esett (=full charge capicity ). pedig használatbavételkor próbáltam formázni is (12h töltés, majd kisütés - tudom, h nem kell, de talán nem is árt),2. ráküldtem a Power Manager/Battery Maintenance /Perform Reset funkciót, és egy nap alatt visszatornászta 44,20Wh-ra a full charge capacity-t is- Most az elhasználódás= 0%
3. gondoltam megpróbálom, ugyanezt az ultrabay akksival, aminek a kapacitása fél év alatt 30-ról 20Wh-ra esett. hátha visszahoz valamennyit.
4. lefutott azon is, és a végére 15,26Wh -lett a teljes feltöltött kapacitás.
hát ez nem jött be. ez miért lehet?egyébként mi a jó beállítás az aksinak, ha általában hálózatról használom?
• az optimize for battery lifespan, vagy ha
• custom módban beállítom, hogy csak 80% alatt kezdjen tölteni és csak 96%-ig töltse felultrabay aksit fel lehet újítani/újíttatni? mert újonnan elég húzós...
[ Szerkesztve ]
-
Aliszalámi
tag
X220 háttértára hogy néz ki? Mert most vennék egy ilyet, és úgy 44€ val olcsóbb ha
"Ohne Festplatte ohne rahme und Seite Abdeckung (passende HDD mit hohe 7mm )"
igazából a sata vinyót megtarthatják, mert úgyis SSD-re cserélem, csak kell-e neki keret vagy ilyesmi, mert egyébként lötyög vagy valami? -
Dr. Akula
félisten
válasz Aliszalámi #80821 üzenetére
Van 2 gumikeret oldalt, abba rakod, majd az egészet belököd a gépbe.
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Szeretném a segítségetek kérni. Lassan 3 éve megvan a gépem (X230), és 1 éve körülbelül IPS kijelzővel használom. Nemrégiben vettem észre, hogy bizonyos háttereknél (többnyire egyszínű) szellemképes a kijelző. Látszik ami az előző pillanatban a kijelzőn volt. Mellékelek egy képet, hátha egyértelműbb mire gondolok.
Nem tudom mennyire látszik. Win 10 alatt nyomtam egy Ctrl+Alt+Del-t és a szürke háttéren látszódott az asztal és a start menü. Érdekes, hogy TN kijelzővel semmi ilyen nem tapasztalható és másik IPS kijelzővel is csinálja. Várom az ötleteket. Előre is köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Tim82
félisten
válasz yodee_ #80823 üzenetére
Ismert "feature" az LG gyártotta IPS paneleknél - ezek kerültek X220-ba, X230-ba. Többé-kevésbé mindegyik revízió csinálja. Ha rá akarsz keresni, a kulcsszó a "ghosting". Nem igazán lehet kiküszöbölni amúgy.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz yodee_ #80823 üzenetére
Ha gyári panel akkor ja. Visszahívás nem volt rá szerencsére, de nyugi amit most beleraknak sem sokkal jobb.
Igazi kircsi minőség, elmegy az x230 jön egy E7440, nekem elegem volt ezekből egy időre
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
yodee_
őstag
Ennek nagyon örülök... Még szerencse hogy "üzleti kategória" a masina, és majdnem 400ezer forint volt A másik dolog az akkumlátor. Gyárilag 6 cellás akkuval kaptam. A legelső töltéstől fogva minden egyes teljes feltöltés után csökkent a kapacitása. Gyári power manager és aida64 szerint is. Most ott tartok 2,5 év után hogy 20% elhasználódás, ~400 ciklus és nagyon hamar merül. Természetesen az akkura 1 év gari volt és addig nem cserélik amíg teljesen nem kuka. Ez is normális? Mert most vettem egy 9 cellásat és reménykedem benne hogy ezt nem intézi el ilyen hamar a gép.
-
HSM
félisten
-
premete
veterán
Próbált valaki gyorsabb wwan modemet x220t-ben? van egy Dell 5570-esem, ami 42 mbites, azt gondoltam beletenni whitelisted biossal.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
vtechun
veterán
Sziasztok, T400-hoz milyen HDD beépítő keretet ajánlotok, amit az optikai meghajtó helyére tudnék berakni?
Ez lehet jó? 12,7 optibayKöszi!
-
őstag
Sziasztok, t420s-ből volt olyan mindig amiben i7 volt és nem volt benne nvidia gpu?
If it is not broken then don't fix it!
-
Grafirka
őstag
Erdekesek ezek az aksik nem mindig ugy viselkednek ahogy papirforma szerint elvarna az ember. A W500 gepemben volt egy aksi 200 cycle countal kerult hozzam ( 9 cellas) es 5 ora 30 percet tartott kozepes fenyeron altalanos felhasznalas eseten. En is nyuztam 3 evet majd eladtam de mai napig is majdnem 4 orat tart az akuja.Mindig fullra volt toltve es 10% lemeritve. Nem tudom minek tulajdonitsam hogy ennyire hosszu eletu.
-
premete
veterán
válasz Grafirka #80833 üzenetére
Nagy a szórás ugyanazon gyártmányú akkuk között is: van amelyik 3 évesen is 100%-os, van amelyik újonnan 95% elhasználódásban.
A 220T-mben, ami 3 év 3 hónapos, ilyent mutat a powermanager és aida, 255 töltési ciklus, 7 % elhasználódás mellett, windows 10 alatt (6 cellás):Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
premete
veterán
válasz yodee_ #80836 üzenetére
Először a drivert (1.67.10.20) tettem fel, újraindítottam, majd rátettem a legfrissebb (6.675) windows 7 energie managert, felment szó nélkül, és eddig nem fagyott le. valamint rajta van a Lenovo Settings Depedency Package 2.3.3.43, az kell a w10-hez több helyen is.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Tim82
félisten
Megnéztem egy régebbi, 2013-as ltwbook.pdf-et (Dropbox-ból elérhetővé tettem), az alapján T420s-ben az összes i7-es modell Optimus-os. Viszont az ltwbook nem tér ki CTO modellekre, így rendelésre összeállított konfigként elképzelhető (de nem túl valószínű), hogy volt.
premete: nem emlékszem ilyenre a topikból (talán én kutattam egy picit jobban LTE modem + X220 témában), de szerintem probléma nélkül mennie kellene. Gond legfeljebb azzal lehet, hogy az Access Connections hajlandó-e kezelni, illetve Fn + F5-tel kapcsolható-e.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
yodee_
őstag
válasz premete #80837 üzenetére
Odáig eljutottam hogy mindent feltettem amit javasoltál. Jelenleg fut a dolog. Az egyetlen hiba, hogy nincsenek meg az előre konfigurált energiasémák. Neked vannak? Ha igen kérlek exportáld őket és küldd át nekem valahogy. Köszönöm
-
totron
addikt
A ketyerém romlott el vagy tényleg van olyan pendrive, amivel nem lehet bootolni? Kellett nekünk magunk mögött hagyni a lemezes korszakot.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest