- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Micsurin #64100 üzenetére
Ja persze. Hát a turbo sem tolerálja, de majd erre is az lesz mondva, hogy azt is úgy tervezték, meg manapság már leállíthatod forró turbónál is, mert megoldja a rendszer stb stb. Én ezekben nem hiszek, mert ahogy már mondtam, nem tartósnak tervezik a mai autókat sem.
De én nem témázok tovább ezen. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Micsurin #64100 üzenetére
Turbósnál valóban ott a kérdés, de ha valaki fél ettől, egyszerűen kapcsolja ki az automatikát, mielőtt kitérne egy kávéra az autópálya pihenőbe... Biztosan meg kell szokni, de ha ez megvan, onnan kezdve nem lesz gond a kenés/hűtés nélkül maradó turbó miatt. Barátom is így tesz, mert ő is félti a 150 lovas Octavia motorját... félreáll, megvárja , míg a turbo kb leáll (kb 30 mp) utána állítja le a motort. Mellékesen, ha nincs start stop rendszer, csak kihajt és azonnal leállítja a motort, az mennyivel barátságosabb megoldás a turbóra nézve? Ott is user error van... szóval, apró odafigyeléssel lehet védeni a turbót annak, aki akarja..
"csak a zene van"
-
tboldi
nagyúr
válasz BigBlackDog #64103 üzenetére
Tudom, hogy létező dolog, azért kérdeztem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #64102 üzenetére
Nem tudom ha az utolsó tárgyam is letudom áttúrom a manualt, szeretem őket lapozgatni úgy is. De sanszos, hogy a kis koreai gondolt erre akkor.
dgyuri0123 pont ezt mondom, itt az lenne a lényeg, hogy kizárd a user errort mint eshetőséget.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
félisten
válasz dgyuri0123 #64092 üzenetére
Nekünk mind a 4 sajátban van start-stop és mindegyikbe bele megy 20e km évente legalább (2-n vagyunk a 4 autóra).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szabonagyur #64107 üzenetére
"csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #64104 üzenetére
Ezek már elektronikus pumpások, keringetik tovább az olajat és a vizet is.
Mondjuk én mindig kilövöm a start-stopot, egyszerűen idegesít a működése.#nincsbennetarcsi
-
Avicularia
veterán
Most hívtam a szervizt. Egy hete hétfőn voltam ott. Állítólag még mindig nem elérhető a Honda rendszere, még a csövet sem rendelték meg. Szerintetek ez igaz lehet?
-
tboldi
nagyúr
[link] 🤔
-
KrAt
veterán
válasz Avicularia #64112 üzenetére
Igen
(#64114) Qru: Imivel nemrégiben beszéltem, abszolút nem rózsás a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tboldi #64118 üzenetére
Kevésbé lenne kitéve a korróziónak. Azért van ott pár dolog aminek árthat a sok só de szvsz nem éri meg. Báár, az új autó árakat látva (na meg a bérpapíromat) azt hiszem nem ebben az évtizedben lesz cserélve nálunk a Jazz.
KrenAtesz: Na mit mondott? Már ha publikus.
#nincsbennetarcsi
-
Micsurin
nagyúr
válasz tboldi #64113 üzenetére
Fuuu
Jövő hónapban fater instant rendeli, ez volt az első reakciója!
Mivel a komplett futóművet tuti nem vesszük ki alóla(Főleg nem, hogy full legál és papíros. ) annyira kellemesen lágyan de mégis pattogósan megy vele és jól néz ki ellenben azért lent van.Olyannyira, hogy summázva ketten kettő kipufogó bilincset törtünk már el. Egyet ő az újpesti vasútnál egyet én a suli előtt a padkán lejövet. Konklúzió kell ez a motor alá.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tucsok.
senior tag
Srácok!
Kérlek mondjatok meg nekem, hogy a sok Aliexpressről rendelhető 2din android hangkeltő "fejegység" közül melyik vehető? Mennyi ram / belső memória az elégséges? Melyik gyártó vagy bolt ajanlott?
Köszönöm szépen a segítséget!"So say we all"
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a tapasztalt 8gen tulajok felé:
1. 2010-es 8gen Civic 1.8-nál van valami egyszerü út a hütöfolyadék szint megállapítására?Láma kérdés, tudom, de sajnos a google találatok kimerülnek a "nézd meg a tartályt, a két jelölés között kell legyen" cikkekben, viszont az autóval szemben állva jobb oldalt, az akksi alatti részbe tuszkolva van a tartály, és sem lámpát sem mást nem tudok bedugni, hogy megfelelöen megvilágítsam a tartályt, alulról pedig burkolva van a motortér, így onnan sem játszik. A gumicsövet kihúzva belöle annyit látok, hogy nedves a csö, tehát van benne, csak azt nem tudni, mennyi.
2. Kuplungpedál nyöszörgésre van bevált kenöanyag? Neten a bringalánc-olajtól kezdve WD-40ig minden szembejön.
-
Shade45
senior tag
válasz Szada85 #64123 üzenetére
Kuplungpedál:
Facebook csoportban keringenek csoda megoldások, különböző kenőanyagokról, zsírokról, próbáltam párat, nekem egyik sem segített. Vannak akik a rugót megvezető műanyag persely cseréjére esküsznek, mások felújító szettet ajánlanak a munkahengerhez 25/30e körül (ha jól emlékszem).
Magam részéről már baxok rá... Nyikorogjon -
BigBlackDog
veterán
Nyikorgással még küzdöttem én is, de inkább csak átmeneti megoldás volt. Talán most még megpróbálnám teflonos WD40-el, azzal még nem kísérleteztem. De eléggé eldugott helyen van a pedál rugója, annyi maradt meg, hogy fejjel előre befeküdve a lábtérbe, nagyjából elérhető volt.
Hűtővíz szintje elég nehezen látható, én nem nagyon emlékszem, hogy sikerült volna nappal leolvasnom. Talán sötétben, erős zseblámpával megvilágítva próbálkoznék.
-
Szada85
aktív tag
Köszi a tippeket.
Már túlvagyok pár YT videón is, aminek a címében kiemelik, hogy szintellenörzés is van, de kimerül abban, hogy kihúzza a gumicsövet-ja nedves-visszadugja. Nem is értem, miért nem álltam még én is videósnak.
Pedálra -ez volt otthon- bringalánc olajat csepegtettem, 2 napig néma volt, de minap ismét hallottam, akkor kísérletezek tovább én is. -
veterán
1. Pedig ha én benézek és kicsit meglökdösöm a kocsit, akkor lent látszik lámpa nélkül is kinti fénynél, hogy a két szintjelzés között lötyög a hűtővíz. Más megoldás nincs. Szerintem.
2. A nyöszörgő kuplunggal pedig nem fogsz tudni mit csinálni. Nekem is nyöszörög. A kenőanyagok egy ideig segítenek, majd újra nyöszörögni kezd. Mivel korábban ki lett tárgyalva, hogy kárt nem okoz, én együtt élek vele. Te is tedd ezt. Menet közben nem hallani úgysem.
-
j.bravo
addikt
Ha már téma a kuplungnyöszörgés:
Jazznél is megszokott?
Nekem felengedéskor nyöszörög, és lehúzott ablakkal sokkal jobban hallható mint zárt ablakkal.
Szerelő szerint kissé kemény is a kuplung, és kilátásba helyezte a kinyomócsapágy problémát, illetve hogy hamarosan akár cseréltethetem is.
Egyéb autókhoz képest mennyire kemény a ti Jazzeitek kuplungja? Csak a Jazzt használva nekem nem tűnik vészesnek, de pl 2017-es Astráé - érzésre - szinte magától beesik hozzá képest.Whatever.
-
tboldi
nagyúr
válasz j.bravo #64130 üzenetére
Nálam időnként nyöszörög halkan, de az esetek többségében csendben van (még ). Leginkább a motortérben, a kinyomóvilla alátámasztásánál keresendő a probléma, azért hallhatod jobban lehúzott ablakkal.
A szerelőd meg nincs véletlenül Suzukihoz vagy valamilyen franciához szokva? Azokhoz képest tényleg kemény.
De amúgy lehet, hogy egy egyszerű folyadékcsere segítene rajta, ugyanolyan DOT4 kell bele, mint a fékhez.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
4 éves lett a 9 gen civic, lassan itt a búcsú ideje, de basszus jól elszaladtak az árak...szóval itt az ideje a 3 hengeresnek. Használ valaki itt cvt-vel ezres civicet? Mert a 1.5-re nem lesz pénz. Tesztekben azt írják nem vész, de ezek a tesztek is inkább tűnnek promo anyagnak.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Zolás
addikt
Üdv urak.
Erősen gondolkodom egy FRV vásárláson, nekem bejön a forma, és amúgy is régóta szeretnék egy Hondát. Az ufó civic is bejön, csak nem férek el benne. Mivel nem megyek sokat, 1.8 benzinnel venném. Valaki tudna segíteni, mire kell figyelni vásárlásnál? Illetve tapasztalat ha van az autóval valakinek, az is jöhet.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Micsurin
nagyúr
Imi számát elkérhetném PÜ-be?
Végszó gyanús a dolog. Lámpa ég, mintha 3 hengerezene erőtlen és belebele zizeg alapjáraton is.(Pont mint a Golfom anno amikor lehalt a gyújtás.)EGR takarítás, szelephézag + rángatás és már 3 hengerezés tippre mennyi lesz? Ha trafó az egész hátsó sort érdemes egyszerre cseréltetni?
-
Micsurin
nagyúr
Ránéztem a címre amit megadott, valami belső udvar? Nem igazán látom streetview alapján hol és mi lenne ott.
Rendesen tele van, árakra mire számítsunk Drágán dolgozik?(Márkaszerviz árra gondolok a drága alatt. Csak mégis mire számíthatunk vajon... )
-
Micsurin
nagyúr
válasz Pfiucska #64148 üzenetére
Köszi szépen!
tboldi Csak tippeltem, adott hengernél is elég csak a rosszat nem kell párban? Anno haveromnak valami csoda Megané-n kellett a teljes sort pont hasonló miatt.
Nem tudom, mióta itt van csak a kötelezők voltak meg (fékbetétek, olaj, pollen+levegő) nyáron akartuk leszedni az egr miatt és akkor már gyertya csere is de a francnak van kedve. Inkább elvisszük.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest