- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Ma is rájöttem valamire.
A súly büntet, nagyon büntetAlacsony fordulaton is dinamikusabb (mintha valaki kiszállna mellőlem), 3-as 4-est is érezhetően jobban viszi,
ötöst is nagyon kérte de oda már csak a motorfék miatt tettem be.
Hozzáteszem a tankom is szinte üres volt.Úgy imádom, széthajtottam az előbb majd egy órát hajkurásztam sokszor messze 8 ezerig, közben gyakran elmosolyodtam s mikor beálltam a garázsba a motor szebben járt mint általában (még a hülye láncom se hallatszott), és semmi kellemetlen szag (égett olaj, fék, kuplung etc..), vagy hibakód.
Ezért imádom a hondát erre egyik másik sem képes. Sok autóban ültem már és csak 3 perc ilyen hajsza után mindegyik valami anomáliát produkált, Utoljára egy Golf V gti, ki sem értünk a városból, csak néhány erős padlógáz és máris tizenkét hibakód kivillant és a motortól bűzlött az egész beltér.. de volt már elrepedt hengerfejes m3 (valaki jól meghajtotta előttem), és vizet pisáló bubu..>>>W!nman* - nálam azt hiszem féltengely védő lemez okozta, és már nem először.
-
Tibee86
nagyúr
válasz tboy93 #32394 üzenetére
Tegnap délután ugyanez történt velem is....
Elhoztam végre valahára a szerelőtől az autót, többek között cserélt hátul munkahengereket és állított is féken. Egész délután jöttem mentem mindenfelé a városban, nem volt semmi, hazafele úgy voltam vele a nulláson megkergetem még egy kicsit. Lejöttem a nullásról, második-harmadik kanyar után fékpedál majd padlóig be, fékhatás szinte semmi, pumpálva visszajött valami (egyből te jutottál eszembe ). Brutális ferodol szag, bal hátsó lemezfelni tűzforró, csavarok már szinte izzottak. Szerelőhöz szép lassan vissza, túl lett kicsit állítva, összeért a betét és a dob, nulláson buggyant egyet a fékfolyadék és levegős lett a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz tboy93 #32405 üzenetére
Remélhetőleg egy állítással megúszod te is.
>>>W!nman*: Sajnos igen, de mivel ismerős/haver a srác így marad ő szerelőnek. Nála legalább biztos lehetek abban, hogy nem az a cél hogy minél több pénzt otthagyjak.
Tegnap mentem volna a felnikért, erre közölte a srác, hogy már eladta... Imádom az ilyen embereket, hétfőn beszéltük meg, hogy csütörtökön megyek érte.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #32410 üzenetére
+1, ha a már forró, levegős fék mellé jön egy defekt is a tűzforró felni/gumi okán, akkor onnantól tényleg csak utas vagy... Én valszeg levettem volna a szerelő fejét és visszadugom a seggébe egy ilyenért. Ez foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés!
Ez bűncselekmény, már abban az esetben is, ha nem okoz vele sérülést!Same rules apply!
-
honda23
aktív tag
válasz tboy93 #32408 üzenetére
Izomból felrúgtam volna, a hátsó dobféket még egy hülye is utánaállítja...
Tele van ez az ország kókler semmihez sem értő autószerelőkkel, mint egész Fejér megye is, zsigulit meg trabantot láttak életükben, pl k20-on egyetlen egy gyerek tudna nekem Fejérben láncot cserélni, mert mindenki holthülye a láncos motorokhoz.
[ Szerkesztve ]
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
tonyi
tag
-
Tibee86
nagyúr
válasz szőröscica #32410 üzenetére
Ez így van, szerencsére nem történt baj. De most mit tudok csinálni, jelentsem fel, meg verjem össze ahogy EQMmontoya tenné?
Csak az hibázik aki dolgozik, megesik, eddig nem volt rá panasz soha az ismerettségi körben.[ Szerkesztve ]
-
>>>W!nman*
tag
válasz Tibee86 #32416 üzenetére
Ez azért nagyon alap hiba... Még hobbistától is. De nem akarok a témán tovább rugózni...
Erről jut eszembe: Egy volt, nagyon szigorú, nagyon öreg(akkor70+) nagyon okos kémia biosz tanárom mindig azt mondta a kicsit is rosszul felelőknek, h "remélem majd az operáló orvosod is ilyen pontosan végzi majd a munkáját!". Amilyen morbid, olyannyira elgondolkodtató "felébresztő" gondolat is szerintem...
-
Tibee86
nagyúr
válasz >>>W!nman* #32417 üzenetére
Sajnos, mondjuk kíváncsi vagyok akkor mi van, ha a kis bakija miatt rommá töröm az autót, arra mit mond.
Mindegy, szerencsére már csak apróságokat kell csinálni a kocsin, azokat ha el is rontja nem tudnak megölni. -
bbubby00
őstag
Skacok... Ennyi hondát egyrakásra... Bakker nagyon sokan voltak...
Jó látni, hogy mennyi lelkes tagja van a márkánakEladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
nagyúr
-
bbubby00
őstag
válasz tboy93 #32423 üzenetére
Lacháza. Viszont azt bánom, hogy nem beszéltünk meg semmi haditervet, ahol összeverődünk... na majd a következőre... elvoltam, csak szar volt, h nem ismertem senkit sem.
Képeket nem lőttem, úgyis volt kint egy csomó profi fotós, majd azokat megnézegetem
De tényleg örülök h Hondás lettem[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
zolynet
veterán
válasz Jaffa75 #32419 üzenetére
Sajnos lecsúsztam a dobogóról, 4. lettem, ami nem rossz, de eléggé csalódott vagyok.
2:24.130-as időmet 2:22.990-re ugyan javítottam, de az az igazság hogy sokkal többre számítottam a javulást illetően. Már két kör után nyaklott el a gumi és kellett a hűsítő kör.
1. Asztalos Ferenc 2:18.774 Toyota MR2 (űridő, ez elég durva)
2. Tölgyesi Attila 2:21.549 (Bmw 328i)
3. Keresztes Péter 2:22.075 (Honda Civic Vti hecsi)
Azért is tettem oda hogy hecsi mert ugy volt súlymérés is.
Hecsi súlya 1080kg, míg az enyém 1128kg volt 3/4 tankkal.
Azért vagyok csalódott mert 2:21 elejeközepe időt szúrtam ki magamnak, de mikor felmentünk az első gyakorlásra és láttam az eredményt, nem hittem el hogy így be vagyunk rozsdásodva.
Az elején 2:24es időt mentem, mondom na neeee.
1.6nyomással mentem fel, 2.1bár volt benne mikor rámértem. Később már csak 1.7-1.8ra mászott fel ha úgy csináltuk hogy 2gyors kör és egy levezető.
Ha a legjobb sectorokból teszi össze az app akkor 2:22.1-et mentem volna.
Nagyon nehéz itt már 1mp-eket nyerni.
Kíváncsi leszek mi változik felprogramozás után,biztos kimegyek megnézem, addig nem nyugszom míg dobogón nem állok, illetve a 2:21-be nagyon szeretnék bekóstolni.Jah, 12emberből lettem 4., ami azért nem rossz, csak nem jött be a számításom.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
zolynet
veterán
válasz EQMontoya #32426 üzenetére
Jajj, azt meg kifelejtettem, mert odamentem gratulálni az MR2-es archoz, hogy hány kiló a táltos:
960kg mértek neki, de volt hogy már 1000kg fölöttit is, mondta hogy szerinte szar az a mérleg. Úgy vélte olyan 1tonna körül van, az bizony nem kevés súlykülönbség, mégha 'csak' 140lovas is.
Nem veszem el az érdemet a sráctól mert jól vezet, de az biztos hogy az az MR2 egy nagyon jól eltalált autó, középmotor, 40-60súlyelosztás, rettenetesen alacsony....kipróbálnám.Life is too short to stay stock!
-
zolynet
veterán
Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat!
Tulajdonképpen nem rossz.
Eredmény:Life is too short to stay stock!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Van egy 2004-es 1.7 CTDi Civicem, aminél a kuplungcsere esedékes lett. Bárdiban meg Unix-ban 46 ill 40%-os kedvezményem van. A kérdésem a következő lenne, hogy bevállalható-e egy Jakoparts vagy Blueprint kuplung, vagy mindenképpen maradjak Sachs,Luk,Exedy vonalon? Kb. duplája lenne az utóbbi az előbb említetteknek.
Nem vezetek vadul, a gyári szett 300.000 km fölött jár már. Most sincs még teljesen ki, csak már érezhetően rezonál, amikor 1-esben indulok.
Köszi a válaszokat előre is!
-
DeathAdder
veterán
szombaton csak időmérő van
-
Land
veterán
Aki tud olyan ismeroserol, aki megvalna tiptop 1.8-as benzines ufo Civicjetol jó áron vagy 7 gen 2005 utáni benzines Accordjatol, kérem írjon rám. Köszi!
Egyébként hol érdemes ilyen Hondakat keresni Hahu-n kívül?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
zolynet
veterán
100€ volt a nevezési díj, bár nem értem miért euroban adták meg ha huf-ot vártak a számlára.
Ebben volt 1óra open pit, amikor minden kateg mehetett, majd 2x30perc csak az 1. kategóriának (amiben az első három kateg volt: street, sport, pro).
Legközelebb is kinézek, akkor már fel leszek progizva és hátra bekerül egy alsó merevítés.
Kell a 2:21-es idő, nem tudom elengedni.Most néztem a sport kategória 4. helyzete rosszabb időt ment nálam.
Hivatalos összesítés.[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
HeavyToys
senior tag
válasz !Overdose! #32433 üzenetére
Így ebben a sorrendben?
Mert Exedy-t mégis tudnának jó áron hozni. br. 60k-ból meglenni az egész. A többi amit felsoroltál lényegesen több.
-
demars
addikt
válasz zolynet #32441 üzenetére
Szépen megy...
Neked nincs kamerád...??Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
válasz zolynet #32448 üzenetére
Ahogy gondolod... Nekem kimaradt a pályázás az életemből... csak néző vagyok!
Más: Most glancolom az alu szettem belső felét... a kátrány nyomokat akarom eltüntetni az étolajos megoldással próbálkozok... de így 2 óra után nem veszem észre, hogy nagyon feljönnének... Más ötlet?? Menjek kátrány oldó vegyszerért? Féktisztítóm van itthon... ha lepucoltam a sok olajat... nekiesek azzal...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
DeathAdder
veterán
válasz demars #32449 üzenetére
Én ezt használom a téli felnikre amikor leveszem őket tavasszal, nagyon erős és hatásos, de tényleg.
De csak óvatosan, lehet megsínyli a szép fényezésű felni ha minden mosásnál ezt használod.Kipufogóvéget szoktam még ezzel glancolni
Fehéret én sosem vegyszerezem, elég ha hetente tisztán tartom a belső peremét is, így nem gyógyul rá semmilyen kosz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest