- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
S tét
Ne nevessetek de valaki elmondaná, ez pontosan mire jó? Miért használják?
[link]
Köszönöm| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
karmaresz
senior tag
válasz #45553408 #87899 üzenetére
Mi kerestünk alternatívákat, de ha ezek tetszenek, és egyelőre nincs igényed másra, meg lehet venni bármelyik mini hifi szettet. Hangra biztos jobb lesz, mint a TV vagy egy középkategóriás Genius hangdoboz, valamint jól illenek egy modern nappaliba.
"Sajnos" a HiFi topikban a többség a hangminőséget helyezi az első helyre és emiatt hajlandó áldozatot hozni a küllem oldalán .Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
karmaresz
senior tag
válasz Kiskokó #87901 üzenetére
Ez egy phono előerősítő -ahogy a neve is mutatja-. Általában hagyományos vinyl lemezjátszót szoktak az egyik oldalára kötni és ez megy az erősítőbe, ha annak nincs phono bemenete.
Erre azért van szükség, mert az analóg lemezjátszó irányából érkező jel sokkal gyengébb, mint amit mondjuk egy CD lejátszó esetében kapsz, tehát ezt kell egy kicsit megtolni mielőtt a hagyományos erősítőbe küldenénk.[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Kiskokó
veterán
Köszönöm
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Ear001
addikt
-
s4tch
veterán
válasz #45553408 #87907 üzenetére
Akkor nézd ki a hangfalat, és gyűjts streamer + erősítő párosra, mint pl. ez:
Ez éppen Marantz, de hasonló komponenseket árul a legtöbb nagyobb márka.
Illetve vehetsz egy Raspberry Pi-t dac-kal kiegészítve, eldughatod valahová egy szekrény mögé, és csak egy tetszőleges integrált erősítő látszana a polcokon/szekrényeken.
-
karmaresz
senior tag
válasz #45553408 #87907 üzenetére
Ahogy Tamoo mondja, az internet adta lehetőségeket bármikor megkapod egy "filléres" doboztól, amit a telefonodról vezérelhetsz. Ha jó hangra vágysz ekkora térben, akkor egy álló hangfal és egy sztereóban jó erősítő kell neked. Használtan ezek 50-100e Ft között beszerezhetőek.
Szerintem egy használt, álló Tannoy hangfal és 60-100W-os Marantz erősítő páros szép, jó, megbízható és viszonylag olcsó is. Ehhez pedig jöhet a kis doboz, ami adja az internetet és a kívánt zenei szolgáltatásokat.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
sicc33
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék erősítőben feljebb lépni egy kicsit. Jelenleg egy ROTEL RA-920AX ami szolgálatban van. Szeretnék ennél a márkánál maradni. Nem új modellben gondolkodtam. Szemezgettem ar RB970/RC970 párossal. Valakinek tapasztalata van velük? Szerintem hosszú ideig kiszolgálná az igényeimet.
Más javaslatot is szívesen meghallgatok.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Az egy dolog hogy én pl. 70-80k-s keretig sokszor inkább használt házimozi erősítőket ajánlgatok sztereóra is , mivel a régebbi magas kategóriásak szerintem jóval többet esnek árban mint a sima sztereók; (persze lehet nem mérvadó a kevés személyes tapasztalatom).
Szerinted 200k-ért is inkább hm-et (proci-végfok)?
Más:
Ha valakit érdekel Phonar volume 2 (55k); 1; 2
Ezt meg nem hifis dolog és csak a harmad ár miatt linkelem, "elvetemülteknek" . De amúgy van az eladónak 1-2 meghallgatásra érdemes doboza is. Persze ha a szomszédban laknék, őhozzá is benéznék.[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz fehér_ember #87914 üzenetére
Azért is tettem offba, mert nem gondoltam komolyan. Forgalmam sincs, hogy milyen lehet a linkelt példány. (Gondolom villás targonca kell a mozgatásához) A dolog előzménye, hogy pont ma néztük a hirdetések közt ezt is. Még kéne hallgatni.
Bérelhető reklámfelület
-
t.zolka
aktív tag
Hihetetlen mennyi lomis van a jófogáson! Nem is értem, hogy honnan szerzik ezt a rengeteg cuccot.
-
törölt tag
(persze lehet nem mérvadó a kevés személyes tapasztalatom)
Nem mindegy, mit veszel. Pl. ha 70-80k-ért a néhány éve 200k-ért árult sztereót veszed, az nagyon jó eséllyel nincs olyan jó vétel, mint pl. most az én általam is használt Dynaco erősítő: [link]. Igaz, hogy az már majd fél évszázados, azért vannak kevésbé régiek is, amikkel érdemes foglalkozni.
-
karmaresz
senior tag
válasz t.zolka #87916 üzenetére
Nemrég találkoztam az egyikkel. Kedves, normális ember volt, jót beszélgettünk, miközben összeválogattam a Kef Egg 5.1 hat elemét a három-négy, nála lévő szettből. (Ez volt a feltételem az alkumentes vásárláshoz, mint kiderült, nem alaptalanul, mert nem mindegyik működött, és volt ami külsőleg volt eléggé amortizálva).
Többségük a holland, belga, német, francia... apróhirdetési portálokat bújja folyamatosan. Ha van valami, ami megtetszik, felhívja az eladót és ad egy durván alacsony ajánlatot, ha bejön, bejön, ha nem nem alapon. Nála nincs érzelmi kötődés, csak azt nézi, hogy mennyi árrést tud realizálni rajta. Itthon meg valami olcsó szakival átnézeti a problémásakat, hogy azért működjenek még egy darabig.
Hihetetlen mennyiségű cucc volt egyébként nála. Felbecsülni se merném annak a több száz cucc árát, a lépcsőn alig lehetett közlekedni, és a nappaliban is éppen csak le tudtunk leülni. Kevés volt azonban, amit első blikkre magamnak akarnék tudni.[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #87917 üzenetére
Én azt tapasztaltam hogy a 90-es évekbeli sztereó erősítők vannak annyiért mint az ezredforduló környéki magas kategóriás házimozi vasak. Viszont amíg az említett sztereóknak nálam szinte mindig mutatkozott már valami kínja/baja addig a házimozi erősítőkkel nem tapasztaltam ilyesmiket (lehet csak szerencsém volt) és ami még meglepőbb, sztereóban is jobbnak találtattak. Ráadást grátiszokat is kapunk ily módon (digitális bemenetek, beépített dac, sokcsatornás hang kihasználhatóságának lehetősége), amiknek lehet hasznát vesszük előbb-utóbb. Persze az biztos más, ha valami szakszervizelésen átesett, rendbehozott régi sztereó erősítőre tudunk szert tenni.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #87919 üzenetére
Javítás, mielőtt bele lenne kötve (amúgy jogosan):
Én azt tapasztaltam hogy a 90-es évekbeli drágább sztereó erősítők mennek akörül mint az ezredforduló környéki magas kategóriás vagy kicsit későbbi de még jónak számító házimozi vasak...[ Szerkesztve ]
-
sicc33
aktív tag
-
fehér_ember
addikt
válasz sicc33 #87925 üzenetére
Nem tudjátok, hogy jópár órát járatni kell mielőtt megítélnétek őket ? Komolyan, van amikor 7-8 óra járatás után is feljavul az egy ideje már nem használt erősítő hangzása; úgyhogy érdemes kis türelemmel lenni. Sőt inkább várj 2x annyit ha nem vagy biztos a dologban.
Néhányan szerintem kábelezésnél is azzal cseszik el, hogy megveszik az újat, beteszik, oszt csodálkoznak hogy nem jobb vagy esetleg még rosszabb is mint az előző; holott csak ki kellene türelemmel várni a "bejáratódási időket" (jelentsen ez műszakilag akármit is ) és utána dönteni a sorsukról.
Persze én is követtem már el hasonlót, pl. új fejessel. 3 zeneszám meghallgatása után azt mondtam hogy ebből ennyi elég; mert azt olvastam egy tesztben hogy azt a "síkmágnesest" nem szükséges bejáratni.[ Szerkesztve ]
-
sicc33
aktív tag
válasz fehér_ember #87926 üzenetére
3 erősítő is terítéken volt. Mindegyik volt hosszabb ideig hallgatva elötte. De legkevésbé ennek volt számomra megnyerő hangja. Lehet, hogy a lánc többi elemét nem szerette. De a harmadik résztvevő is jól muzsikált . Ott sajnos máshol vérzett el a történet. Kevés volt a toroidom ereje.
-
Snoop-y
veterán
-
fehér_ember
addikt
válasz sicc33 #87927 üzenetére
Persze ha nagyon nem bejövős akkor felesleges várni, mert azért nem akkora mérvű a javulás, de észre fogod venni.
Az imént amúgy elírtam az említett, rövidnek számító járatási idő szükségességét erősítőnél. Szóval úgy vélem, akkor mindenképp szükséges ha mástól hozod az erősítőt. -
fehér_ember
addikt
válasz Snoop-y #87931 üzenetére
Nem ismerem ezeket az oldalakat, de ha akar valaki tőlünk vásárolni mondjuk az említett ricardo.ch-ról. Akkor valami regisztráció/bejelentkezés után láthatóvá válik az eladónak az elérhetősége? Tehát fel lehet venni vele személyesen is a kapcsolatot (és rábeszélni pl. arra hogy Magyarországra is postázzon)?
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Valaki #87894 -re?
-
karmaresz
senior tag
válasz Bali27 #87894 üzenetére
A kérdésed eléggé hasonló az éppen akkor tárgyalt Bodrik féle felvetéshez, talán ezért nem volt külön reakció.
Ha nincsenek egyéb, speciális elvárások, én egy Android, vagy Raspberry Pi alapú médialejátszót, ajánlok, amit tévéről, telefonról, vagy adott esetben saját távirányítójáról is lehet kezelni. Ehhez pedig egy használt sztereó erősítőt és egy hangfalpárt. Jó minőséget már a 40-80e Ft-os kategóriában is lehet találni. Akár azokat is megnézheted, amelyeket Bodriknak ajánlottunk.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
nLali
őstag
válasz fehér_ember #87929 üzenetére
Szerintem az a CA erősítő fátyolos, dinamikátlan, részleteket jól elrejtő hangot produkált. Emlékeim, ha nem csalnak, több hansugárzóval is próbáltuk, de hiába.
Bérelhető reklámfelület
-
DonThomasino
veterán
QED IC kábelekkel van valakinek tapasztalata?
Konkrétan a Reference Audio 40 érdekelne...[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
fehér_ember
addikt
válasz Bali27 #87933 üzenetére
Nem tudom milyen a kinézetted és hogy milyen igényeid vannak azon kívül hogy a tv-t rá tudd kötni optikain és legyen rajta bluetooth is. Habár a bluetooth helyett sok dac-nál is inkább airplay van, szóval wifin keresztül küldik bluetooth helyett (jobb minőség és kapcsolat is).
Amúgy nem csak te drágállod az új cuccokat, mi is inkább használt piacról vásárolunk. A tegnap említett phonar neked is jó lehet (bár nem tudjuk az ország mely részén laksz). Erősítőnek meg egy yamaha rx-v3800-as (89k) is jó lenne; tudom hogy házimozi erősítő, de rendben van a sztereója is. Akiknek meg nem tetszik, majd ajánlanak helyette rendes sztereó erősítőt . Amúgy alkudni meglehetne próbálni belőle, mert én kicsit sokallom; 80-ért igazán odaadhatná .
Viszont az nem tudjuk hogy mivel szeretnél zenét lejátszani. Ha csak a tv-vel akkor már meg is vagy, mert optikaival összekötöd a yamahaval és kész. Ha viszont komolyan gondoltad a bluetooth szükségességét, akkor venned kell hozzá eszközt, pl. egy ilyet Bodz ajánlásával. Ha pc-ről akarsz zenélni és nincs spdif kimenet rajta, akkor vagy használod a hangkari analógját vagy átmész a dac-os topikba és ajánlanak neked valamit. Persze akár ilyenekben is gondolkozhatsz: y; r; a; s...stb. De ha pl. pc és tv nélkül akarsz pendrive-ról lejátszani akkor még valami médialejátszó is kell.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Kérném a segítségeteket. A hangfalaim és az erősítőm is képes a bi-amp bekötésre, ezért úgy gondoltam, hogy vennék hozzá egy jobb hangfalkábelt, mint a mostani noname 2,5mm-es. Kérdésem, kell-e a bi-amp-hoz ennél vastagabb kábel, vagy jó a mostani méret is? Még valami, bár sejtem a választ, de azért megkérdezem. Az egyik hangfalam 1m-re van az erősítőtől, a másik 3,5m-re, szabad-e különböző hosszúságú kábeleket használni a két oldalhoz, vagy kizárólag egyforma lehet? Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Ear001
addikt
Egy hangfalkábel hangját nem és egyedül a vastagsága határozza meg. Hajszál vékony is lehet jó, nagyon vastag is lehet rettentő hangú. Letét ellenében rengeteg helyről lehet elhozni drótokat, próbálgass.
Estedben nem javaslom az 1 méteres hangszóró kábelt, de nem alapvetően az eltérő hossz miatt, hanem mert rövid. Egy csomó gyártó sem javasol 2 méternél rövidebbet, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy az ilyen rövid szakaszok fel tudják borítani a hangzás egyensúlyát.
-
Snoop-y
veterán
A vajtfuluek szabalya azt mondja egyforma hosszu legyen. Mondjuk minimum denevernek kell lenned ,hogy meghalljad de van aki eskuszik ra. Ezen nem sporolnek mondjuk.
Kis segitseg az atmerohoz (nekem mondjuk elotte 6-os volt most 2,5 koruli a bi kabelem semmi kulonbseget nem hallani)
2.5-os is eleg lehet[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
synar
őstag
válasz Ear001 #87940 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, gondoltam, hogy nem lesz egyszerű. Pécsett nem tudom van-e, olyan üzlet, ahol letét ellenében el lehetne hozni kábelt, talán a HIFI Galéria, ha még megvan egyáltalán, ma megnézem, aztán ötletem sincs. A Jófogáson is nézegettem már kábeleket használtan, de mivel nincs tapasztalatom nem sokra jutottam.
(#87941) Snoop-y
Neked is köszönöm! Akkor maradok a 2,5-ösnél én is és abból veszek még, hogy elég legyen a Bi-amphoz is[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz gordonfreemN #87795 üzenetére
Mindenkinek!
Akkor aki szeretné, hogy a rendszer konfigja
bekerüljön az összefoglalóba írja meg nekem privátban.
Ahogy időm engedi ősszegyűjtöm és továbbítom az illetékesnek.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
karmaresz
senior tag
válasz DonThomasino #87945 üzenetére
Biztos elhangzott, csak lemaradtam rólam de mi lenne ennek a konkrét célja?
Aki meg akarja ezeket osztani, az az aláírásában is elhelyezheti.
Ráadásul, ha nagyon sok rendszer bekerül, sűrűn kell majd szerkesztgetni a változtatások miatt.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Ribi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest