- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz lezso6 #87249 üzenetére
Erősen más véleményen vagyok.
Az USB kábelt célszerű a lehető legrövidebbre venni, mert technikai és hallható hatása van/lehet elektromágnesesen szennyezett környezetben (is). (No offense!) Láttam már olyant, hogy méregdrága DAC meg sem nyikkant egy 3 méteres, szintén nem olcsó USB kábellel, az 1 méteressel pedig hibátlanul muzsikált.
Az analóg jelkábel lehet hosszú, de 15 méternél már szimmetrikus átvitelt illene használni, ám ennek csak akkor van értelme, ha a kábel két végén mosolygó készülékek is szimmetrikusak.
Hangfalkábelnél is lehet nagy hossz, 1 ohmos ellenállást elég nehéz réz, vagy ezüst huzalból összehozni. Egy 10 méter hosszú, 2,5 mm-es réz vezetővel szerelt hangfalkábel ellenállása kb 0,07 ohm, ami elhanyagolható a 4-8 ohmos impedanciához képest.
-
Oxy.kiraly
tag
Erre kérhetek útbaigazítást?
https://m.prohardver.hu/tema/hi-fi-rol_altalanossagban/hsz_87113-87113.html
KöszönömHa a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
-
-
MurdR
veterán
Most pedig követem a topic fejleményeit, mert nekem is kell valami értékelhető RCA kábel, meg egy úesbéses hankártya
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz fehér_ember #87258 üzenetére
Haggyá
Inkább azt mondd meg, hogy milyen külső hangkarit vegyek, mert amit vettem belsőt, olyan foglalat nincs az alaplapomon[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
karmaresz
senior tag
válasz Oxy.kiraly #87253 üzenetére
Jó lenne tudni, pontosan milyen erősítőkről is van szó, de ha a gyengébbiket beteszed dedikált preampnak, vagyis a preamp out kimenetéről meghajtod a másikat, alapvetően nagy gond nem lehet. Így tudsz hangszín is állítani. Nekem is van olyan setupom, mikor több preamp is van a jel útjában. Mondjuk én a hangszín szabályozásának csak végszükség esetén vagyok híve, mert nincs jó hatással a zene minőségére.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #92251648 #87252 üzenetére
Mi a technikai hatása? Mi a hallható hatása? Már elméletben sem fordulhat elő digitális kábelnél ilyesmi, vagy működik, vagy nem, mint a tapasztalatod is mutatja a 3 méteres kábellel. Rendszeresen használok munka közben többtízezer eurós USB-s cuccokat kétszer-háromszor megtoldva a legolcsóbb teszkós kábelekkel, és tökéletesen ugyanazt hozzák, mint a gyári 50 centis, pedig ezek olyan eszközök, ahol -140 dBV-s különbségek is gyönyörűen látszanak. Szép is lenne, ha nem így lenne. Természetesen ha nagyon akarsz, építhetsz olyan berendezést, ami mindent összegyűjt az összes kábel shieldjéről olyan jelútra, ahová nem kellene, de ilyet ép eszű ember nem épít.
Analóg kábeltől meg annyit, hogy láttam már olyan csodát, hogy a tulaj jó magyar házi módon (olló, szigszalag) toldotta meg a kis 2.0-ja Jack kábelét, ezután az rádióadást cuppantott magára. Na az egy igazi varázslat, el nem tudom képzelni, hogy barmolhatta szét ennyire, érdekes jelenet lehetett, amikor feltűnt neki. Analóg tényleg minden lehetséges, csak olyan hosszú legyen, amennyi tényleg kell.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fehér_ember
addikt
Ha nem használtan vetted, akkor csak kicserélik.
Hangkari ügyben helyettem inkább őket kérdezd, én csak a sajátomat ismerem valamennyire. (azt meg már nem lehet kapni, meg amúgy sem usb-s; kivéve a fejeserősítőimbe építettek).[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz fehér_ember #87264 üzenetére
Áhh, használtan gyorsan vettem egy Xonart 5 forintért. De mindegy is, elfér a fiókban, majd egyszer jó lesz.
Oksa, beleolvasok a DAC topicba.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Snoop-y
veterán
válasz #05304832 #87265 üzenetére
Jriver-t tudom ajanlani van hozza iOS es Android remote is. Sokan ekezik de jelenleg nem tudok mas olyan mediaplayert aminel taviranyiton keresztul tudod a celt is valasztani pl:
- Lejatszas az eszkozon amin maga a remote fut(ipad,iphone,android)
- Tartalom kuldese/lejatszas DLNA-n
- Tartalom kuldese masik eszkozre USB-nNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz #05304832 #87268 üzenetére
Igen igy.
Nekem egy windows szerveren fut a Jriver.
Ez nem csak egy sima lejatszo hanem egy media center kulonbozo szolgaltatasokkal.Elerheted sajat remote programjaval (ez iOS-en es Androidon is fizetos) vagy pl Androidon gizmo-val vagy akar a sajat webservice-en sima html-en keresztul is.
Mod:
A tartalom meg NAS-on van es vagy DLNA-n vagy usb-n kuldom ki a DAC-ra
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Hohocali
aktív tag
válasz VoidXs #87235 üzenetére
Honnan ez az info, hogy az USB 12m-re van tervezve? Én úgy tudom, hogy 5m-re, és a tapasztalatom is ezt támasztja alá. Ipari eszközökhöz napi szinten használunk USB csatlakozást, és 5m-es is már határeset, de volt már olyan, hogy a 3m-es se működött adott helyen. 5m és a felett aktív HUB-os kell, de lehetőség szerint ezt már kerüljük.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Kiskokó
veterán
válasz VoidXs #87248 üzenetére
Nem neked mondom, csak erről jut eszembe, hogy kb 1éve mikor ezen agyaltam és érdeklődtem itt, nem nagyon kaptam választ, magamnak kellet kisilabizálnom ,hogy legyen a rendszer Most meg mindenki itt érvel Bár nem tiszta akkor most a hosszú USB vagy a RCA jobb e
Én most a hosszú 10fmes jelerősítős USB-vel kezdem a próbát.Valami hasonló van mint a kollegánál. PC- XFI - hifi mellé TV (vagyis lesz )
Nekem is XFI HD-m van. Egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve pedig nem integráltról váltottam.
Szerintem elég jo ennyi pénzért.
Bár gondolom sokan megukba úgy gondolják hogy méltatlan a Vincenst + Rx8 Pároshoz amit vettem.
Tervezek is majd Dac-ot venni de nehéz lesz mert 60K körül adnék érte és mindenképp tudni kéne azt amit az XFI Hd
Ebből a legfontosabb hogy az optikai ki/be menet egyszerre megy az analóggal és nem kell forrást választani szól egyszerre.
Ilyet Dacban még nem nagyon láttam. Pláne nem 100k alatt.[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
válasz lezso6 #87273 üzenetére
Köszi, miért jó a szimmetrikus kimenet? Nem értek hozzá eddig erről nem is hallottam.
Amúgy ja elég csúnya.
Denon-t néztem valami D300? azokról tudni valamit?A fentebbi Hszben van pár elgépelés sorry. csak késő van már.
Köszi
helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
válasz Kiskokó #87274 üzenetére
Minden pro audio cuccon ilyen van, kivéve a budgeteket. A szimmetrikus (balanced) összeköttetés lényege az, hogy passzívan szűri a zajt, mert 2 helyett 3 vezeték van, azaz a föld + jel helyett föld + jel + inverz jel. Így az összeszedett zaj kioltja magát. XLR vagy "sztereó" 6.35 jack (TRS) kábel szokott lenni.
ITT van egy ajánlott lista pár DAC-ról.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
gordonfreemN
addikt
válasz Kiskokó #87272 üzenetére
[link]
Lap széle jobb oldalt. Itt a PH-n más fórumokban is maximum 5 méterekről beszélgettünk már évekkel ezelőtt.
Én hifihez a 2m fölé nem mennék.
Hangfalkábel impedanciája sorosan csatlakozik a hangsugárzókkal, így az hozzáadódik és gondot nem kellene hogy okozzon. De ez olyan kicsi, hogy emiatt egy normális kábelnél szerintem nem kell aggódni. Egyébként valahol olvastam azt is, hogy minimum szükséges sok erősítőhöz a 2,5 méter, de hogy miért arra ár nem emlékszem.
Én az IC kábelt se venném túl hosszúra, nagyon kis jelek vannak ott, esetleg ahogy már mondták, balanced forrással és balanced, elő vagy integrált végfokkal. Bár mondjuk itt tizen méterekről beszélnek: [link] mindenesetre az unbalanced kábelen futó jelet könnyű zavarni, ezt szem előtt kell tartani.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
AMDFan
addikt
"Bár nem tiszta akkor most a hosszú USB vagy a RCA jobb e"
Mindkettőnek megvannak a korlátai. Ha ilyen 15 méterekről van szó, akkor szimmetrikus jelátvitel kell, de el nem tudom képzelni, hogy otthoni körülmények között mi indokolja ezt. Akkor már menjen wifin vagy Ethernet Over Power, ezer és egy megoldás van már
-
VoidXs
Topikgazda
válasz AMDFan #87279 üzenetére
Azért az Ethernet over Power kicsit durva lenne, de a fordítottja sem épp veszélytelen. A hálózati dolgokat nem értem, miért kellenének, most egy PC-ből akarunk analóg hangot csalni 15 méterre. Eszetlen ára lenne ezt vezeték nélküli módon elindítani (a hangszórópárhoz képest), az olcsó eszközök (jellemzően BT) pedig nevetséges hangminőséget mutatnak fel.
Egyébként könnyen kijön otthon egy átlagosnál picit nagyobb, mondjuk 6x6 méteres nappalival, ha mondjuk az egyik sarokból viszed a másikba, úgy, hogy a földön vezeted 1.5 méter magasból, már van is 15 méterre szükséged.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz ilovedigweed #87246 üzenetére
Valaki esetleg?
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
törölt tag
válasz ilovedigweed #87281 üzenetére
Ha szánsz rá egy is lét és elég 2x2 méter, akkor [ez.] Infó van itt róla bőven. [Kevésbé jók, de olcsók.] [Ez]mehet banánok helyett és csók.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Ear001 #87282 üzenetére
Igaz ezt kifelejtettem aztan gyorsan raneztem megint az arcetlire es rajottem miert 100+ dolcsi evente?
Az ilyeneket valahogy nem veszi be a gyomrom.
Elobb adok ki egy mediaplayerre ami tudja ezt 10* annyit csak ne kelljen evente fizetni (mondjuk ez az en hulyesegem tudom ,hogy nem logikus)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
AMDFan
addikt
válasz #05304832 #87283 üzenetére
A Bluetooth, hacsak nem aptxHD akkor borzalom. Annál minden jobb
Nyilván ha az ár nagyon fontos szempont akkor marad az analóg kábelezés. Én inkább az elhelyezéssel játszanék. Ahol a hangfalak vannak ott miért nem lehet a hangkártya is? De a kérdés persze értelmetlen, mert mindenkinek más az elképzelése a lakberendezésről stb... Ebben én nem vagyok jó, és nem szeretek kábelezniUI: Én valami hasonlóra gondoltam mint a NAD DAC 1.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VoidXs #87263 üzenetére
Most nem bonyolódnék abba a vitába, ami sok éve zajlik a kábelek hallható hatásáról. Van, aki hallja, van, aki nem hallja és van, aki nem akarja hallani (mert hogy elméletben nem lehet különbség). Utóbbi két csapat tagjai könnyedén lépjenek túl a témán!
A hosszú USB kábel azon kívül, hogy esetleg nem működik a jelátvitel, okozhat olyan hibát is, hogy a lakásban lekapcsolod valahol a világítást és a zenében lesz egy jókora pattanás, vagy pár másodpercre kimarad a hang, vagy megáll a lejátszás. De olyannal is találkoztam már, hogy az op. rendszer hol látta, hol elfelejtette a külső eszközt, ami egy problémás USB kábelen csatlakozott a géphez.
-
dgyuri0123
nagyúr
"Bár nem tiszta akkor most a hosszú USB vagy a RCA jobb e"
Szerintem a Supra USB kábel kiváló 5m hosszig. Nálam az van szolgálatban (nyilván kényszerűségből) és szintén szerintem inkább egy 5m-es Supra, mint "bármilyen" RCA-ból 5m. Én, ha próbáltam 3 méternél hosszabb IC kábelt, annak mindig rossz vége lett... sziszegett, torzított, stb. Ha rám hallgatsz, a Supra 5 méterig biztosan nagyon jó.. de ez kizárólag az én véleményem, a saját rendszeremben tapasztaltak alapján. Amúgy egy Pro Ject RS dac van utánakötve és mindez idáig soha semmilyen általam hallható hibát nem okozott. Nem pattog, nincsenek csatlakozási gondok, nem érzékel semmilyen külső forrásból érkező zavarást, úgy kb. 2 év óta, mióta ezt használom.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Kiskokó
veterán
Hú lett pár HSZ majd elolvasom este.
Köszi mindenkinek.
Nálam 10fmrőlvan szó nem 15 hálistennek.
Egyelőre mint írtam jelerősítős USB-t próbálok majd ki (itthon gyorsan kipróbálta annó és jónak tűnt) De ha nem van lehetőségem utólag RCA-ra cserélni. Nekem szobából megy ki a nappaliba aljazbeton alatt azért 10fm
Ennél rövidebben nem tudtam megoldani.Köszi
Helló| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #92251648 #87293 üzenetére
A problémás kábel hibás, amiket leírtál, elég gyakori jelenségek, de a csere szinte mindig megoldja őket. Én már annyival boldog lennék, ha leírnád, hogy elméletben mi az, amitől változik a hangminőség. Mert a gyakorlati tapasztalat az, hogy rengeteg emberhez mentem ABX-elni, de egyetlen kivétellel (az Ethernet volt) soha senki nem tudott azon a rendszeren 10/10-et csinálni, amin az állítását elvileg megalapozta hallottakkal. Úgy tudom, valaki felajánlott itt egy hatszámjegyű összeget annak, aki bárhogy megcsinál egy ilyen tesztet, szerintem az se zavarná az illetőt, ha ezt mérve próbálná meg valaki, mert máig nincs nyertes. Az otthoni tesztjeim az abszolút kedvenceim, ott a "mit változtattam?" kérdést szoktam feltenni, amire a válaszok a legkülönbözőbbek szoktak lenni, a semmire is, pedig a megoldás általában egyszerűen a hangerő.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz VoidXs #87296 üzenetére
"mit változtattam?"
Ez ebben a formában nem "bölcs" kérdés, de még viccnek sem jó. Ember nem él/t a földön, aki megmondaná egy ilyen kérdésre a tutit.
(#87295) Kiskokó: 10m borzasztóan nagy távolság. Valamit tenned kéne, hogy a forrást közelebb vidd az erősítőhöz, mert így sokat fogsz bukni hangminőségben.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Ear001
addikt
-
törölt tag
válasz Ear001 #87298 üzenetére
Én sem értem, hogy aki százezreket ad ki készülékekre, kábelekre, miért sajnál néhány dollárt szoftverekre, de gyakran találkozom ezzel a hozzáállással. A minap egy elég komoly rendszerhez volt szerencsém, több autó árát költötte rá a tulajdonos, de a jRiver 5-6 évvel ezelőtti verzióját használta, mert abból talált feltört példányt. A jRiver ára 60 USD.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bluetooth hangszórók
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs