Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz orbano #59915 üzenetére

    Azt kellene tisztázni, mit jelent az audiofil kör? Ez most nem kötözködés, mert jelen esetben ez egy valódi kérdés. Ha az SACD-t és az úgynevezett audiofil kiadványokat preferálja valaki, az tulajdonképpen azt jelenti, hogy hifizik elsősorban és másodsorban hallgat zenét. Enyhítő körülmény ha mindezt csak tájékozatlanságból teszi. Kifejtem azt is, hogy miért.
    Az audiofil klasszikus zenei kiadványok, gyakran nem tartoznak a művészileg is nagyra értékelhető felvételek közé és siralmas belőlük a választék. Néha előfordul persze hogy igen, de ez a ritkább. Mondjuk, hogy egy átlagos szintet azért többnyire biztosan megütnek. Természetesen ez sokaknak elég lehet, főleg, ha nem elsősorban klasszikus zene hallgatók. Akik ilyeneket keresnek, kizárják magukat abból a lehetőségből, hogy a zeneileg legjobb, de ugyanakkor nagyon jó minőségben hallgatható felvételekből válogathassanak.
    Én a hagyományos CD választékból hallgatok klasszikus zenét, a hifi szempontból nem jól sikerült felvételeket eleve kiszűröm. Azonban így is elég nagy a választék. Azok a felvételek, amiket én szeretek az "Egy kiállítás képei"-ből, a következők: Maazel 1979 (TELARC), Bamert 1996 (CHANDOS), Gergiev 2002 (DECCA), Solti 1980 (DECCA), Abbado 1994 (DG) Ezek mindegyike kitűnő felvétel.

Új hozzászólás Aktív témák