Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz liszi70 #52349 üzenetére

    Ha már egyszer általános kivétel, akkor árnyalom még a tanulságot.
    Tapasztalatom szerint, ha nem süketszobai körülményeket vagy nem kirívóan magasbahúzós karakterű hangdobozokat feltételezünk, akkor a "direktsugárzós", "monopól" jellegű hagyományos hangdobozok használatakor csak a "füllel szembe-", azaz "fülbefordított" befelé fordítás eredményez "igazi" háromdimenziós térhatást. A hangdobozhallgató persze küzd az ellen, hogy a magassugárzó a fülére legyen irányítva, mert így a hibákat, torzításokat, érdességeket is jobban kihallja a rendszerből, és úgy érzi, hogy a mélyeket elnyomják a magasak.
    Én is sokszor próbálgattam már előrefordítani. Belefáradván a befelé fordított hang érdességébe, magasbahúzásába, előrefordítom, és megkönnyebbülök, haj mennyivel puhább és tónusosabb így a hangkép. Tart ez maximum fél óráig, addigra olyan lapossá és vonalterűvé válik az új hangkép, hogy már fordítom is vissza befelé a hangdobozokat, és megkönnyebbülök, hah, így valójában sokkal puhább, és még a mélyhangokat is sokkal definiáltabban hallom így.
    "Hogy értsd egy pohár víz mit ér, ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell!...”

    (#52350) liszi70 Hinnye! Na, most aztán jól megmondtad! - te is. Ismételgeted magadat Andorra-ügyben, szerintem ez már rég kontraproduktív, szerintem jóval kontraproduktívabb, mint amikor Andorra esetleg, alkalmasint átesik a kontraproduktivitás határán. Ő esetleg alkalmasint hibázik, de szerintem a te eleve ellenállásod a számodra (persze, némely mások számára is) kontraproduktívnak látott magatartásforma ellen eleve kontraproduktív.
    Természetesen tudom, az én ezzel kapcsolatos önismételgetésem is kontraproduktív, dehát vagyok ennyire ügybuzgó, ha hifiről van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák