- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz proci985 #118800 üzenetére
ha valaha foglalkoztal OCvel 2005 utan (ahogy a forum joresze azert tette), nos, szerintem nem kell elemeznem
Az első OC-m egy 486 DX2/66 volt 80-on, aztán az 5x86-133@160 (ADW-s), de a büszkeség egy 5x86-133@200 (ADZ-s), viszont az már meleg pite volt, szó szerint is, de kegyetlenül hasított. A kedvencem mégis az egyetlen jumper állásán múló 486 DX4-100 tuning volt, talán egy SiS lapban, ahol az akkori böszme fekvő ház kulcsos "Turbo" kapcsolóját tettem rá jumper helyett a megfelelő pin-re és 40MHz busz - 120MHz voilá Na, ezen is megfőztünk egy tojást azért Ajj, azok a régi szép idők... amikor a 286-osról átmentett játékokhoz 486-on már kellett a goslow ...
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
python1
veterán
-
VoidXs
Topikgazda
válasz python1 #118807 üzenetére
A kapcsinak a zaja gigahertzek körül jár, és úgy gondolják, hogy ezt hallják. Amúgy azonos kategóriában tényleg sokszor jobb a lineáris, pl. Nekem volt a Corsair AX860-ból mindkét változat, és a nem i sokkal simább mini molex sínt produkált.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
btraven
őstag
Itt egy jó elektroncsöves erősítő occsón. [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz python1 #118809 üzenetére
Totál más világ a kettő. Az a helyzet, hogy ha jó, akkor tökmindegy, milyen a táp, max súlyban térnek el, paramétereikben mikor melyik ver rá a másikra, méréseket illetően. Durván jóra meg lehet csinálni mindkettőt. Meg közepesre is. Meg hulladék szarra is. A pénz és termékstratégia, pozicionálás, stb.. mondja meg a gyártónak, mennyire vegye jóra a figurát.
A Hypex kapcsijai például olyanok, hogy a 10 ujjad megnyalod rá, nem ugyanaz a liga, mint amit a Samsung töltőd produkál.
Lineárt jellemzően azon hifi gyártók szerelnek még mindig, akik ezzel is szeretnék a preszítzsüket (vagy a készülék presztízsét) növelni egy kicsit és úgy döntenek házon belül, hogy megéri nekik, hiába X dollárral kevesebbe kerülne az amúgy legalább ugyanilyen precízre mérődő kínai kapcsiból mondjuk 1000 db-ot behúzni aztán béke.
Nincs olyan, hogy egyik jobb, mint a másik.
Ma már nincs.Ahogy az A osztályról sem mondható el, hogy jobb, mint a D, ...
Szerintem sokféle út az audio-ban nagyon besűrűsödött egy, amúgy magas minőségű, relatív könnyen átlagpolgár számára is elérhető szintre és ma ott tartunk, hogy megfelelő körítéssel és design-al egy TPA3116D2-től bokalefosol, ha jól csinálod.
Ez azért nem volt jellemző 30 évvel ezelőtt mondjuk.
Szóval rámérsz "oszt jó".
A lineárnak egy dolog kell nagyon, de az nagyon:
- baszott jó trafó legyen
- nagyon masszív házPont.
Lefordítom magyarra: két önmagában is irdatlan extra nyűg egy komoly, "audiofil" SMPS-el szemben, hogy a nap végén ugyanazt (vagy urambocsá, annál gyengébbet) kapj. DIY-ban azért megnézném, ki ad ki a kezéből összességében egy Hypex SMPS-nél komolyabb tudású lineárt. De fancy-nek fancy, tény, szóval aki erre recskázik, szíve joga. Most még tekernek trafót eleget, lehet 50 év múlva már nem fognak, vagy nem ennyiért, mert elfogyasztottuk a fellelhető rezet a bolygón, ugye minden limitált.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
szukjozsef
csendes tag
Figyelem nem audiophil kérdés!A láncom a következő: Hama internet tuner spotify funkcióval optikai kimenettel használva-Fiio taishan DAC-Denon dra-500ae-Heco victa 500 hangfalpár.Mivel csak spotyfi-t hallgatok azaz mp3-at meg internetrádiót nics szándékom milliókat költeni zenehallgatásra mert a zenei forrás az korlátozott.,de ott motoszkál a kisördög hogy egy kis változatatással lehetne e jobb hangzást kifacsarni az mp3 formátumból?Például a egy picit komolyabb dac-al,vagy esetleg hangfalt cserélni megéri-e vagy maradjon igy a rendszer(amivel megvagyok elégedve csak egy kis extra felsö tartomány hianyzik nekem) mert az mp3 formát nem tud többet.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz python1 #118816 üzenetére
Sok a hulladék-gagyi, de vannak jók is. A kimeneten lévő szűrőtekercsek dimenzionálása kritikus, az ilyen kis pici SMD tekercsesek felejtősek (teljesítmény szempontból), a bumszlibb, szemmel látható tekercsesek jobbak, de még mindig a tiszta táp a legfontosabb az egészben, nekik is.
Semmilyen osztályú erősítő nem épít szarból várat hiszen az erősítő nem más, mint a tápfeszültség zenei jellel történő modulálása. A potenciál ott van sok áramköri kapcsolásban, ezer út vezet Rómába, de ha a táp kuka előtte, akkor a nap végén az egész kuka.
[ Szerkesztve ]
-
válasz szukjozsef #118815 üzenetére
Ha az MP3 320 kbps vagy legalább 200+ kbps VBR, akkor azt (rendes vakteszten) nagyon kevesen hallják meg a veszteségmenteshez képest. De így is nüansznyi a különbség, szóval így millás lánccal is mehet az MP3, a közvélekedéssel ellentétben van értelme.
Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz szukjozsef #118815 üzenetére
Ebben a láncban (és általában, de nem kizárólag) semmi értelmeset nem lépnél előre sem DAC, sem erősítő cserével, a hangfalakkal lehetne "játszani" és talán még az elhelyezéssel, szobaakusztikával vagy a hallgatói pozi áthelyezésével. Utóbbiak nem mindig játszanak érthető okokból, ha mégis, akkor itt kezdeném, ha nem, akkor így a hangfalra lőnék elsőre, itt is két utat látok:
1. belenézni a váltószűrőbe, ha van L-Pad a magas előtt, azon lehet hangolni, de ez szakértelem nélkül lutri
2. hangfalcsere olyanra, ami kicsit "világosabban" szól a Te ízlésednek megfelelőenKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz python1 #118820 üzenetére
Ahogy a DAC-ot is lehet úgy értelmezni, hogy DAC chip és környéke, vagy mint teljes dobozt, eszközt, amit használunk (nagy logikai egység), a táp alatt is most azt a teljes"dobozt" értem, amit annak nevezünk. Szigorú értelemben egy trafó 4 diódával és egy kondival (leggyakoribb varia) mint olyan, táp, de ez még kevés a jóléthez. Szűrés, stabi, tranziensekre adott viselkedés, stb stb.
-
szukjozsef
csendes tag
válasz Dißnäëß #118819 üzenetére
Köszönöm a válaszod,valahogy érzem én is hogy elértem a plafont ahol az mp3 a szűk keresztmetszet de igy is tisztességesen szól a rendszer amivel megvagyok elégedve csak eljátszottam a gondolattal .Sanjos a nappalimban nincs hely egy laptopnak sem hogy a tidalról tudjak zenét hallgatni,vagy tömöritetelen fájlokat lejátszani így marad a spotify.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ugyan nem látom a 4K előnyét, de az, hogy a hajszálai körül a szálló por már látszik 1080p-n is, nos, ja, fasza. Így kéne újradigizni minden régi szalagot (minimum) és akkor ez még nem is egy jó cucc, csak "szó-szó". De azért jó, na.
-
fererencz89
őstag
válasz szukjozsef #118822 üzenetére
Szia!
Ahogy írták, a Spotify nem mp3, talán jobb is annál, sőt a tisztes mp3 is bőven jó minőségű, sokkal drágább rendszerbe is megfelelő (lehet), ugyanis a legtöbb ember már meg sem tudja különböztetni a CD minőségtől.
Másabb karakterű (több magas) hangfalakkal, elrendezéssel, nappali rendezésével lenne hasznos próbálkozni.Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz szukjozsef #118822 üzenetére
Egy kis PC-t is befoghatsz ilyen célra, valami kisméretű kompakt dolgot, például, ártól és pénztárcától függően: [link] Ezeken bármilyen Windows-szerű, laikus számára is elkattintgatható Linux elfut (de akár maga a Windows is, csak minek), pl. Linux Mint.
De legyen Windows 10, fel lehet ezek többségét szerelni 8-16G RAM-al is (közép-felső liga) és hát onnantól meg is volnál kvázi, erre van akkor Tidal App, Spoti app, meg lényegében minden, amit akarsz. De célhardvernek is bevetheted egy Roon-al, ahol még korrekciózhatsz is vele egy kicsit, például EQ-val emelsz finoman a magasan (ésszel) és helyreáll a világbéke (de ezt megteheted természetesen enélkül is, magában az operációs rendszerben).
Szóval egy ilyen Celeron féle gyengébb mini PC-vel is kinyílik a világ, nemhogy valami "combosabb" modellel.
Monitorként míg beállítgatod, ott a TV HDMI-n, billentyűt-egeret pedig vagy dugsz rá meglévőt, vagy lősz egy ilyet és ez ölben tartva is ad egy kényelmet (oké, így sem tökéletes, de nem folyamatos nyomkodásra vannak kitalálva, cserébe el lehet vele pötyögni-tapicskolni, aztán betámasztod a sarokba vagy a kanapé zsebébe, ha van neki, és kész).
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Amikor megjelenése után nem sokkal a Tilos kora reggel melóba vezetésem közben bejátszotta, nem hittem a fülemnek. [link]
-
Egy kis esti:
Make Asia Great Again!
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez milyen már ? Bejön egy lovon. Nem szeretem a tömény giccset és cukrot, de ez aranyos Szép playback-et nyomott ..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz lezso6 #118833 üzenetére
Úgy megnéznék vmi hasonlót az elektró vonalon is, akár két ágon is.. (pop + techno-house)..
Nagyon röhögnék, mondjuk a folyamatot a Bravo Hits válogatásszéria jól leírja.
Kb. olyan anyag, amit ha most menne egy Voyager 2 a nagyvilágba, feltennék rá..Előzőhöz, állatul szól
Elalvás előtti nosztalgiázós.
-
fererencz89
őstag
T+A áradat: [link]
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz btraven #118837 üzenetére
Hát bevallom őszintén, nem nagyon néztem körbe, Toppingnak van, kínai és D osztály, de az a baja, hogy nem gagyi és emiatt nem is 1 fillér. Mondjuk nem is durva árú..
Én építettem tudod, szóval nem tudok sokat a felhozatalról. Talán a fejhallgatós topic-ban !
Illetve pingelheted még bkercso kollégát, ő épített és árul is mai napig saját készítésű, állítólag nagyon jó fejes amp-okat, báááár hogy ez Class D, nem tudom, szerintem inkább A osztály, de megpingelheted egy kérdéssel, mit veszítesz. Microfluent amp talán ? Ha jól rémlik..
-
btraven
őstag
válasz Dißnäëß #118840 üzenetére
Köszi, közben találtam egy occsó Lepy erősítőről mérést. Hát mint mondjak brutális. Bár azt mondják ennyi pénzért elfogadható.
Akkor ezeknél is meg kell fizetni a minőséget.Van egy laza Hama USB kábelem, meg egy szoros Audioquest. A Hamát használom mert kényelmesebben lehet dugdosni. Hetente egyszer fel kell töltenem az okostelót. Na de most oda fajult a dolog hogy magától kiesik a microUSB csatlakozóból. Már olyan laza.
Ugye hogy mégis megéri a plusz pénzt az Audioquest? -
tranceplanet
addikt
válasz btraven #118837 üzenetére
Sabaj PHA3 Vacuum Tube Headphone Amplifier
Sabaj D3 Audio DAC Headphone Amplifier
AIYIMA 6N11 Tube Preamplifier Amplifier Stereo Headphone Amplifier
AIYIMA DAC-A1 Headphone Amplifier
Douk Audio Mini Fully Balanced Headphone Amplifier Stereo Audio Earphone Amp for XLR / 4.4mm Headsets with Volume Control
Douk Audio NS-08E Mini Vacuum Tube Headphone Amplifier
Douk Audio U3 Mini Pure Class A Headphone Amplifier
Hordozni:
AIYIMA Portable Stereo Headphone Amplifier HiFi Earphone Amplifier 16-300Ω 3.5MM AUX Audio Amp For Phone Android Music PlayerAjánlott oldalak:
Amazon
Aliexpress
Banggood[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dißnäëß
nagyúr
Uhh Skacok.
Bnôm exe (amerikai) most jön majd a cuccaiért hozzá(nk), hogy elvigye. Egy normális kulturált csóka amúgy.
Elôkerült a gardróbból egy doboz.
Én még életemben nem láttam ennyi Audioquest cuccotElosztó, táptisztító (110-230V), 2 pár számomra csak "designer" HDMI kábel (tegnap a Windows 11 az OLED tv-n az 5 méteres HAMA-val is jónak tûnt amúgy)..
De a legjobb, amin behaltam, egy vadonat új, amúgy tök klassz fekete férfi téli sapka, amibe nem Adidas, Nike, Quechua vagy mittomén mi van logózva, hanem pirossal az elejére van hímezve, hogy Audioquest.
Besírok. K* jó
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Dißnäëß #118844 üzenetére
Mert te is csak az érdektelen részletekre figyelsz!
Nem az a piros audioquest logo a lényeg, hanem hogy tökéletesen fekete színű alumínium szálból tudták szőni az anyagot... vágod? Feltűnésmentes, elasztikus, fekete alusapka - sokan a vérüket adnák egy ilyenért mostanság, a kozmikus kataklizma küszöbén!
(igazából a kábelgyártás csak fedősztori; a titkos alusapka-gyártás az igazi biznisz) Ez Titok!!![ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Semmilyen tapasztalatom nincs hifi terén, de szeretnék vásárolni egy erősítőt és hangfalat hozzá. A szoba 25 m2 tehát polchangfalat szeretnék. A költségvetés se nagy 100k környéke.
Leginkább rock zenét hallgatok. Ilyesmit [link] [link]
Lenne esetleg valami ajánlatotok ? Jelenleg egy [ilyen] van, ennél szeretnék azért jobbat.
Rotel és NAD erősítőkket nézegetek, de nem vagyok biztos abban hogy az kell nekem.
Nem tudom merre induljak.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
- Naim mu-so 2. Gen új
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest