Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    válasz dgyuri0123 #111406 üzenetére

    A történet az, hogy volt egy MA Gold 100, amit eladtam, a helyére bekerült a másik szobából egy BW606s2, ami viszont középben, testben, zeneiségben visszalépés a Goldhoz képest, így a Gold eladási árhoz hozzácsaptam a BW reménybeli eladási értékét, nna így jöt ki a matek. ...ha már magyarázkodnom kell :U

    A Vincentben normális, -most már mind a 3- jóféle Valvo-cső, igen jó kábelezés, sőt tune-bizti is akad (mindezek, részben egy kicsit az eredeti, kissé túlzó karakterét is hivatottak kompenzálni), ahogy a többi komponenst is igyekeztem erre a -közép/felső- szinre hozni.
    Így az erősítőnek egy zenei, nem -mint eredetileg- egy melegtöbbletes, kissé egyszerűsítő, sokkal inkább egy szépen részletező, neutrálisabb, kevésbé -mit nem mondjak- butuska/testes hangja van, mint eredetileg volt.
    Persze engem is érdekel, hogy fognak majd egymással kijönni.
    /Nem véletlen, hogy ATC7-11/LS50/Usher/QuadZ2 is felmerült, mint alternatíva/.
    ATC-nél mondjuk ez a letétes kipróbálás -még mindig- nagyon is vonzó lehetőség, de nyilván érdemi vásárlási szándék nélkül nincs bőr a képemen, hogy csere-beréljem a dobozaikat itthon, tehát ehhez el kellene döntenem, hogy melyik mellett teszem le a voksom, az R3 viszont a hétvégén a piaci ár alatt 20%-kal kellette magát, az ATC-k, alapból is átlagnál magasabb áraikkal szemben.

    Emellett több R3-ról szóló -feltehetően nem kerekedelmi érdekek mentén született- elkenés, ködös megfogalmazásoktól mentes kritika sem ír róla rosszat, sőt; bár ezeknél jellemző, hogy konkrét negatív jelzőket is le mernek írni.
    Pl. Itt egy R3/LS50 korrekt, érdekes módon egy egzakt, konkrét véleménnyel megtámogatott összevetés (a félrebeszélős, avo-s/gedeonos ködös, sorok között olvasós, (reklám)cikkek helyett).
    És bár nem tudom mi ez a prekoncepció az R3-mal szemben, de szívesen venném, ha azt akár részletesebben is kifejtenéd.

    Az pedig, hogy a -remélhetőleg progresszivitást mutató- minőségi zenehallgatás élményének hol tudom megteremteni a leginkább kompumisszum-mentes lehetőségeit, hadd legyen az én gondom.

    Ugye volt egy adott, változtatható paraméterekkel bíró kérdéskör, így szívesen venném, ha annak határain túl eső -jelenleg nem vagy igen nagy nehézségek árán megváltoztatható- tényezők nem kerülnének górcső alá.

    [ Szerkesztve ]

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák