- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Gijon #111701 üzenetére
Ez ismert probléma, nézd csak meg a dynamic range database-t. Ott adják a legjobb mastert, ahol a legtöbb haszon van rajta. Nem minden kiadónál az LP ez, vannak, akik jobbat tesznek ki Tidalra.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gijon
senior tag
válasz VoidXs #111703 üzenetére
Én még nem találkoztam jobbal a Tidal-en, de biztos az én zenei izlésemmel van a gond. Nem a Tidal a gond, hanem inkább a cd a fájó pont nekem. A mai kiadványok többsége jobb LP-n. Sajnos - nem sajnos, de ez van. "Ismert probléma" ellen nem sokat tesz az ipar. Szóval, ha a kedvenc zeném LP-n jelenik meg jobb minőségben, akkor oda rakom a pénzem. Az, hogy elméletileg jobb lehetne, az még nem biztos, hogy jobb is, nem általános, inkább kiadványfüggő szerintem...kb. , csak ez lett volna a lényege a mondanivalómnak.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Gijon #111704 üzenetére
Igen, az adatbázis szerint is a dalok nagyja LP-n szól a legjobban. Ellenpéldáért azért nem kell messze menni, például a Green Day-nél CD < vinyl < streaming a jellemző dinamikabeli sorrend. Ha szereted őket, javaslom még a Spotify Remastered verziókat, amik szintén dinamikanöveltek.
Én nem szórakozok a kiadókkal, inkább kezembe vettem a problémát, és csináltam egy AI-t, ami megnöveli a dinamikát, majd valamikor kiadom standalone konverterként. Ez a szám például nem létezik ilyen dinamikus verzióban sehol, az eredetiben például szinte teljesen eltűnik a dob a refrénre.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fererencz89
őstag
Múlthéten vettem egy magnó-decket, amiről még szintén írhatnék ide pár sort, de most nem ez a lényeg.
Napokon keresztül csak arról hallgattam zenét, a digitális forrást mellőztem. Egészen tegnap délutánig. Igen durva volt visszatérni, szinte fájt a zenéket digitális forrásból hallgatni. Soknak éreztem a magas hangokat (a részleteket is?) is.
Aztán, ahogy hemperegtem a kanapén, mentek le a zeneszámok, úgy kezdett visszaállni minden a megszokottra. Mindeközben kezdett erősen beborulni (erős légnyomás változás lehetett)... Hallgatom a zenéimet, aztán azon veszem észre magam, hogy több magasat is el tudnék viselni. Hogy mi???Miféle következtetéseket vonhattam volna le, ha ilyen körülmények között cserélek ki valami komponenst, vagy húzza ki a zasszony a másik szobában a nemlétező... izét a konnektorból.
Az meg kiváltképpen érdekes, hogy hogy meg tudunk szokni egy hangzást.
Nem szotkam hibázni.
-
wm2
őstag
válasz VoidXs #111708 üzenetére
Elég sokan panaszkodnak a Tidal minőségre mostanság, hogy nem, nem üti meg a CD minőséget (sem). Ez természetesen nem a Diana Krall vagy (elsősorban, a tulajdonos miatt) hip-hop “sztárokat” érinti, hanem az undergroundot, ami fent van ugyan, de minek. Példákat nem tudok most neked felsorakoztatni, jó másfél éve (2 év után) leléptem tőlük és megcsináltam a saját felhőmet.
CD vs. LP. A Massive Attack “Mezzanine” első angol CD kiadása köröket ver az azóta tucatszámban kiadott LP-re. Ennek oka elsősorban üzleti. Ha megnézed ki áll a kiadvány mögött, csak ennyit olvashatsz “made in EU.” 5-6ezer forintért ezt kapod.
Ozora <3
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz fererencz89 #111709 üzenetére
Az meg kiváltképpen érdekes, hogy hogy meg tudunk szokni egy hangzást.
Aláírom, szintén zenész. Van, aki gyorsan átáll, van, aki kevésbé. Olyan is lehetséges, hogy évekig keresem egy évekkel korábbi, régen eladott hifi hangkarakterét. Ha pedig egész életemben egy viszonylag stabil SPL görbe mentén hallgattam volna mindent, még azt is elmondhatnám, a "de megszoktam annak a hifinek a hangját" helyett, hogy "de megszoktam azt a fajta masteringet, keverést", de mivel a motyó x időszakonként cserélődött és ezáltal az alapvonal bennem változott, nem mondhatom azt a mai motyón, hogy a 20 évvel ezelőtti mastering "pfúj de szar", mert ma beteszem és ha pont olyan élményt ad, hogy "úh ez király", akkor most mivan ? Szóval szerintem még kiértékelni sem tudunk mindig normálisan, van, amikor igen, de van, amikor nem biztos, hogy stabil az a "vonalzó", amihez képest mérünk minden mást fejben, szubjektíven és itt nyilván az agy és psziché sokkal nagyobb "baj" (inkább mondanám normálisnak, hogy ilyen), mint az, hogy 43 évesen 16k fölé már nem hallok.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Sok légy nem tévedhet, szoktam mondani.
Semmi de semmi gondom nincs a Tidal-el. Ja de. Nem tudom mindazon műveleteket elvégezni rajta, amit egy JRiver alatt lazán megteszek, legyen az akár EQ, akár convolver, akár másmilyen digitálra konverzió, akár minden egyéb, ami még bele van építve és aktiválható, testreszabható. Szóval csak úgy nyersen jön. De a fejesen nem panaszkodok rá, tök oké nekem. (Linuxon élek).
Qobuz jobb lett volna és még magamnak meg is oldom, hogy hallgassam, de Family-t már hiába kreálok, egy kis IT ismeret nélkül a többiek hozzá se tudnak szagolni + applikáció sincs telefonra, max. "okosan" beszerezve, ami kívülről teszi a dolgát, a háttében pedig ki tudja, mit csinál. (Szokták mondani, hogy "ez jó", oké, mire alapozod ? Láttad a forráskódot ?) Persze túl lehet ezt is parázni..
Qobuz-ban ami még klassz, hogy a legnagyobb meg talán azalatti csomagban, akár family, akár egyéni, kedvezményesen lehet letölteni tetszőleges formátumban. Na az über dolog szerintem, a megvett albumot flac-ban odaadja az embernek (de már asszem dsd-t is tud), melléteszem az email-ben, PDF-ben kapott alkalmi számlát, amivel bizonyítom a jogom annak a zenének a hallgatására, ha rámrúgná valaki az ajtót és jónapot, tök legálban lehet építeni a digitális zenetárat, nem kell virágboltozni, stb.
Illetve annyi, hogy ez sem igaz teljesen, pont szerzői jogokra hivatkozva (fogalmam sincs, milyen modellt használ a Qobuz, lehet a Tidal-hez van köze) Magyarországon és az ex-keleti blokkban még nem nyitottak, nem elérhető, így még ha egy nyugaton kiléptetett VPN-en keresztül is regizek magyarként, Mo-ról, és fizetek bankkártyával, elvileg akkor sem vagyok jogosult a zenékre, se megvenni-letölteni, se hallgatni. Nem véletlen "tiltják" Mo-on (is), azaz nem indították el. Na de ha kimegyek turistaként Ausztriába 1 hétre, és ott regizek és intézek el mindent, akkor mi van ? Szóval van itt azért pici homály az egész körül, amúgy úgy tudom, lakcím alapján megy a dolog, tehát ha van kint bejelentett állandó, vagy ideiglenes lakcímem mondjuk sógoréknál, már regizhetek Österreich-ként. De annyira kretén a felület, hogy például minden német lesz ekkor, és bár nekem folyékony a német, akarja a bánat ezeket németül olvasni, tech motyókban - és ez is az nekem - szigorúan angolul szeretek mindent. Szóval amit összeszívtam vele pár hónapja, áhhhh, közelébe sincs a Tidal felület tudásához, ugyanakkor az üzleti modell jobban tetszik, amit ajánl, pláne, hogy zsigerből elutasítják az MQA-t, csak ha a teljes összképet nézzük, még mindig a Tidal a legjobb itthon .. Tidal HiFi, természetesen nincs MQA, sima CD minőség lossless-ben. Nekem kiváló eddig, felfedezni nagyon jó, igazi kedvenceket meg úgyis megveszek az előadó weboldalán ajánlott helyről, mert én a helyben letárolt (offline) tartalomban hiszek.
A végére még egy gondolkodó: digitálban ki mit nevez minőségnek ? És mi az, hogy "CD minőség" vs. "Tidal minőség" ? Mastering ? Más keverés ? Esetleg van olyan szobai rendszer, ami Tidal-ből kihozza a maximumot, de még tudna menni egy kicsit a rendszer hallgatója szerint a csúcsok csúcsáig, a CD minőségig ? ( ). Szóval, kicsit ezt lehetne definiálni, mert szerintem nem egyértelmű, ki mit ért ez alatt és az is gyanús nekem, hogy akár a Tidal, akár a CD, mint "tárolási forma" tehetne bármelyikről is, mert köze nincs hozzá szerintem. A mögöttük lévő hangmérnökökből már inkább kinézem.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
denesdr
addikt
-
vlaca2
tag
-
vlaca2
tag
válasz Dißnäëß #111720 üzenetére
Először volt sima lossless, aztán csak plus mqa-val, aztán lett sima és plus előfizetés.(+ a veszteséges)
Amikor elkezdték lecserélgetni az albumokat mqa-ra, onnantól a régebbi, "sima lossless" általában nem volt elérhető. Legalább is egy csomó albumnál nekem eltüntek a régi elmentettek és megjelentek új ID-vel ugyanazok, már master-ként(mqa).
De van olyan is ahol több verzió is elérhető.
Úgyhogy ja, bonyolult ez.[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
Mathiask
senior tag
válasz denesdr #111718 üzenetére
A két állítás teljesen független egymástól. Akár mindkettő igaz lehet, vagy egyik se, vagy bármilyen kombináció lehetséges. (az egyik az MQA file készítésről szól, a másik meg a lejátszási stratégiáról)
Szerintem amúgy az MQA file úgy is keletkezhet, hogy valós Hi-res tartalmat veszteségesen becsomagolnak. De ha pl nincs Hi-res forrásuk, de szükséges lenne marketing okokból a "master" minőség, akkor el tudom képzelni, hogy sima felkonvertálás van csak.
A lejátszás oldalon meg az a kérdés, hogy el van-e tárolva a sima "Hifi" CD minőségű lossless file is és mellé külön az MQA file is.(az most mellékes, hogy ez az MQA file abból a lossless fileból készült, vagy másból)
De úgy tűnik nincs külön eltárolva ez is, meg az is, hanem úgy vannak vele, hogy elég az MQA és ha nincs jogod az MQA-ra, akkor szimplán csak nem csomagolhatod ki az MQA tartalmat. [link]
Ami egyébként logikailag érthető, csak a gyakorlatban az MQA kódolás beleszól(belerondít) a 22kHz alatti tartományba is.(persze, hiszen oda "rejtik" a veszteséges nagyfrekvenciás komponenseket is) Tehát szerintem csak az valóban lossless a tidal-on, amiből nincs MQA-s változat.
Korábban a fentebb linkelt cikk szerzője azt javasolta, hogy úgy lesz az MQA-val a legkevesebb káros hatás, ha az első kicsimagolást engedjük szoftveresen(a 2-es és 3-as hardvereset nem) és utána saját magunk felkonvertáljuk az anyagot, így az anomáliák nagy része kikerül a halható tartományból. -
Lite
őstag
válasz Dißnäëß #111693 üzenetére
Kicsit térjünk át arra, hogy a nem csillagászati árú hangrögzítők közül mik érik meg a pénzüket és mik nem, illetve hol a határ, ahonnan már csak nagyon sok pénzért, nagyon kis javulás jön?
Pl. én egy RME ADI-2 Pro FS-t, közel 600k-ért már sokallok (az én pénztárcámhoz mérten). -
denesdr
addikt
válasz Mathiask #111722 üzenetére
Igen, tudom, hogy más a kettő, de némi közük azért lehet egymáshoz.
Valószínűleg az lesz, amit vlaca is ír, hogy azok a zenék, amik csak MQA-ban vannak fent, azok az MQA-ból vannak "visszabutítva" ha nincs a usernek plus előfizetése. Ami meg csak normál losslessként van fent, az meg sosem látott MQA-t. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz Mathiask #111725 üzenetére
A "visszabutítás" meg annyi, hogy más a "flagging/metadata" és így a lejátszó nem csomagolja ki az MQA-t.
... és marad 13 hasznos bitje az illetőnek, az amúgy MQA-mentes 16-hoz képest. Szóval még csak nem is ugyanoda jut vissza, mint amit a CD tud, ha MQA-anyagot MQA-képesség nélkül játszik le.Tehát szerintem csak az valóban lossless a tidal-on, amiből nincs MQA-s változat.
Szerintem is, szakma szerint is, ez mondjuk triviális is. Ha a lekváros palacsintába keversz egy pici túrót is, az már nem vegytisztán lekváros, akkor sem, ha megfelezed. Ergo, ki kell belőle venni a túrót, és kidobni ..... a túróba.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz vlaca2 #111721 üzenetére
Érdekes. Mondjuk 1 hónapj van, vagy másfél, ez .. kb.. nem néztem előtte, mijük volt, nem voltam Tidal fan.
A tárolás inkább IT-s kérdés, mint audio-s. Gondolok itt a felhős kapacitásokra, amiken ül egy Tidal mondjuk, és azok használatára, CDN-jük van, AWS Cloudfront, szerintem tárolnak több példányt a csúcsminőség "eredetijük" mellett, és azt adja, amit a csomagod enged. (Mert lehetne a B) opció is, hogy csak a csúcsot tárolja és on-the-fly konvertál Neked a Téged kiszolgáló szerver "valamit" - veszteségest, CD-t, vagy MQA-t, és akkor csak 1x kell letárolni, viszont processzor erőt kell bérelnie, igaz, ezt flexibilisen tudja skálázni, de ja, több példányban tart mindent igencsak).
-
Dißnäëß
nagyúr
Én is ezzel küzdök, a DAC-ok elképesztő magasságokba kerültek, ami a jel-zaj arányokat, torzításokat stb. illeti, szabályos számháború megy, az ADC-knél semmi ilyen. Abban kisebb a biznic potenciál.
Szóval RME BabyFace Pro FS lenne a következő lépcső, eggyel lentebb és ez is még nagyon jónak számít és ez is borsos, de nem 600k.
-
Dißnäëß
nagyúr
Meg kell nézni a teszteket, szubjektíven bár szólhat mind jól vagy sem, nem árt, ha meg vannak mérve. Az a jó - szerintem - amikor tök félreáll, mint a Hypex FA szériában lévő AKM-ek is például, magyarul az elétett analóg eszköz sajátos nüanszait is rögzíti (és ezt visszahallod, természetesen egy kiváló DAC mellett, mert ADC-t DAC nélkül ugye nem hallunk, nehezebb megítélni fülre, hiszen a DAC tudásától is függ az ADC által előállított anyag "karaktere").
Így külső dobozba tett külön ADC-nél nagyon fejvakarós a történet, nem mernék lentebb menni a Baby-nél, de guglizni kell teszteket meg az ASR méréseit megnézni, mellé tenni egy árat, aztán lehet dönteni.
Vagy bevállalni vmi cheapo kínai valamit, aztán "lesz ami lesz".
-
wm2
őstag
válasz Dißnäëß #111717 üzenetére
Nálam az ok egyszerű. Csinálok mixeket (mixcloud, soundcloud bohóckodás) és be kell szerezni hozzá a fájlokat. Akkor már megcsináltam a privát felhőt (VLC-vel is elérlehető az dropbox, gdrive vagy icloud + egy rakat online rádió). A másik, hogy zeneileg nagyon rétegben utazom. Jazzben is az erősen underground dark, experimental, future, avantgarde. Én Mac-en és iOS-en is VOX-ot használok. Bőven elég az utcára. Otthonra komolyabbat is kipróbáltam. Ha választanom kellene, hogy melyik tetszett anno a legjobban, akkor az az Audirvana. Csak a kezelőfelület nem jött be. Nem tudom azóta hogy néz ki. Én windowst csak játékra használok (semmi sznoboskodás, egyszerűen csak almán szocializálódtam, ez van).
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz Dißnäëß #111732 üzenetére
Erre a célra online rádiót használok. A Tidal sohasem találta el, hogy valójában mire van szükségem. A végére már alig használtam. Szal a redcap.ru oldalról stílusok szerint csemegézek, ameddig játszom pl. Aztán ha valami megtetszik rákeresek bandcampen, ahol vannak 24bit anyagok is. Gondolom ide sem feltétlen töltik fel az összes formátumban, amiben letölthető, valszeg megy a háttérben valamiféle konverzió, de a 16 vs 24 azért külön van. Szeretem mindenesetre támogatni a jó zenészeket. Gyakran drágább egy doboz cigi, mint egy album.
Ozora <3
-
Ubulhun
tag
válasz denesdr #111706 üzenetére
AV-Online tesztje is pozitív eredménnyel zárult, ezért is gondolkodtam el rajta. De abszolút hozzá nem értőként azért gondoltam megkérdezem mások véleményét is.
Köszi!111707 Dißnäëß
Gondolkodtam ezen is, az az igazság. Csak azt hittem, azonos áron egy sztereó jobb minőséget tud mint egy házimozi erősítő. De lehet, hogy tévedek?
Köszi!"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
denesdr
addikt
válasz Ubulhun #111735 üzenetére
Amúgy nem írtad, hogy mennyit szánnál rá. Újonnan kaphatók közül jónak mondják az Audiolab 6000A-t, Yamaha A-S501, 701, de szerintem jó lehet egy NAD C338 is. Visszont ha nem akarsz analóg forrást használni, akkor ennyi pénzből a helyedben lehet vennék egy [hangerőszabályzós DAC-ot] és hozzá egy [Audiophonics NCore] végfokot, a subot a DAC-ra tudnád kötni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én az említett Audiolab 6000A-ről tudok csak nyilatkozni, másfél éve hallgatom és nagyon szeretem. Hasonló alapterületű a szoba (21 m2+ meg még előszoba illetve amerikai konyha). Semleges hangúnak mondanám, nekem még egy csöves DAC van mellette, de a benne lévő is jó. Azt sajnos nem tudom, hogy a Monitorral milyenek lennének, én Quadral Ascenttel hallgattam (ott sok volt a magas, meg más bajok is voltak), illetve most Wharfedale Linton Heritage-dzsel megy. De biztos jó a többi is, amit denesdr javasolt.
-
Ubulhun
tag
válasz denesdr #111738 üzenetére
Az első hozzászólásomban említettem: százezer körül szeretném maximálni. Az az igazság, hogy plusz, most nem tervezett kiadást jelent mindenképpen. Amikor vettem a hangfalakat, azt hittem, minden rendben van a kicsit koros Onkyo házimozi erősítőmmel. Aztán kiderült, hogy a jobb oldali front kimenetre kötött hangfal magassugárzója recseg ( pontosabban a kimenettel van valami gond). Így, gondoltam, keresek valami más megoldást. (Javításra nem találtam elfogadható szervizt sajnos.) És ezért tűnt jónak a Topping - vagy valami egyéb, használt darab. Sajnos a felsoroltak - újonnan legalábbis - jelentősen meghaladják a rászánt összeget.
#111739 Tibor77i
Sajnos, mint fentebb írtam, meghaladja a keretet.#111736 VoidXs
Nem tudtam, hogy ennyire megbízhatatlan az oldal... Szomorú. Laikusként jó tájékozódási pontnak tűnt..."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Ubulhun #111740 üzenetére
Laikusként jó tájékozódási pontok:
audioholics.com
audiosciencereview.com
erinsaudiocorner.comW̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dißnäëß
nagyúr
Azonos áron ? Hogyne. Pláne ha egykorúak. Ugyanabban az árban a sztereónál nagyobb a mozgástér több minőséget tenni bele, kevesebb alkatrészigény mellett.
Nézd, ez csak saját vélemény, de szokás ekézni a hm vasakat, nem ok nélkül: ha rendesen beterheli az ember az összes csatornájukat, nem igazán hozzák még azt sem, amit rájuk írtak és inkább a táp az oka, nem is az egyes végfokok maguk. Persze átlag hangfalszettel, 88dB érzékenység, 8 Ohm, nagy álló frontok.
(95dB körüli kétutas monitor kategóriás szettel, sub-okkal megtámogatva máshogy nézne ki a dolog).Szóval, egy hm vas szerintem jól zenélhet sztereón amúgy, ha illik a saját hallott-vélt karaktere a szetthez, amit hajtanál vele. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Aztán lehet süket vagyok. Ami hozott érdemi különbséget hangzásban, az az volt, mikor a saját DAC helyett külsőt próbáltam vele az analóg bemeneten. Ami fura, mert állítólag nem hallja meg az ember a DAC-ok közötti eltérést khm khm.
Első körben sztereót céloznék, kérdés a DAC, benne van-e. Hm vasnál nem kérdés, sztereónál már meg kell nézni jól, mennyire integrált az az integrált, itt van minden.
Használt lehet, erős legyen, a Monitor Audio állóid tudnak menni, ha van mi kergesse őket (~90dB, 8 Ohm, erősítő esetén én spec. a hangján túl a teljesítményt is nézném, combos modellre gyúrnék, pláne ekkora térben).
Denesdr ötlete klassz, de eggyel nagyobb Hypex-el. [link] Erre nincs keret.. értem.
Melyik Onkyo-d van pontosan ? (Nálam is néha ugyanez a hiba, azaz anyáméknál van, relét cserélek benne + elko-t is bizt. kedvéért, táp oldal eszi őket).
-
Eugene Roe
őstag
válasz denesdr #111738 üzenetére
Yamaha A-S501-et ne, 701 vagy 801, ha kell Dac is most nem tudom idézni pontosan, hogy mi a difi, de long story short, a 701-et fejlesztették ki először, és abból butították le a kisebbeket, hogy beleférjenek a budget-be.
Ha nagyon csak W kell, akkor a kicsik is jó, de ha minimálisan is Hifi, akkor 701 vagy felette.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
denesdr
addikt
válasz fererencz89 #111749 üzenetére
Omg!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest