Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sejt

    tag

    Most a kábelekhez, mert van idom. Írtam régebben, hogy szerintem a kábel készítők átvágnak bennünket. Se akkor most még egyszer a saját gondolatom.
    (Majdnem) Minden hangfal áll dobozból, hangszóróból és hangváltóból. Valamint illeszkednek hozzá mindenféle kábelek (de gondolom ez igaz a többi analóg kábelre is, a digi kábelekről még gondolkoznom kell) amik a jelenlegi tudásom szerint rendelkeznek ellenállással, kapacitással és induktivitással. Minő meglepő a hangváltó is ilyen alkatrészekből épül fel.
    Az általunk használt kábelek nagyon nagy részének ezen tulajdonságait nem ismerjük, mivel a gyártók nem adják meg.
    Itt jönnének a képbe a mérnöki vénával megáldott DÍY hangsugárzó tervezők (sajnos nem én), aki segíthetnének nekünk szemléltetni, azt hogy ha a kábel gyártók rájátszanak arra, hogy kicsi ellenállást, kicsi kapacitást, kicsi induktivitást adnak a meglévő hangsugárzónkhoz, akkor mi történek a mind nyájunk által nagyon szeretett és tisztelt hanggal.
    Szóval ha minimálisan tartják a kapacitást, és induktivitást, de adnak az ellenállásnak kicsit többet akkor mi történik a hanggal a szimuláció szerint és az hogyan fog hangzani. Természetesen a lehetőségek száma mindhárom értékre szabadon variálható és szinte szinte végtelen, a 0,0001%-tól akár 10%-ig is (bár gondolom ez extrém lenne, de miért ne).
    Konklúzióm az, hogy a gyártó tudja, hogy melyik érték mit változtat, akkor szabadon variálhat (ötvözhet bármit bármivel (ezüst, arany, grafén, titán, vas, ólom és az öreg ördög tudja mi ) és mi elhisszük és halljuk a változást (romlást) ami akár még jó lehet is nekünk, vagy nem.
    Aki akar az beviheti a szimulált (vagy mért) hangsugárzó+hangváltó mérési eredményét + kereshet olyan kábelt aminek megadják a hivatalos mérési eredményét (vagy tetszőleg bevisz valamilyen minimális adatot) majd beviszi a programban és megnézi, hogy mit és mennyit változtat a hangsugárzó viselkedésén.

    Szóval a véleményem szerint mindenkinek igaza van :)

    Guild Wars 2 Desolation

Új hozzászólás Aktív témák