- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- A OnePlus 12-re is telepíthető az Android 15
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Az SD-kártyák témaköre az itteni topikban eleve OFF, mivel ez HDD problémákkal foglalkozik, mint a neve is mutatja... Egyébként meg van külön topikja a különféle memóriakártyáknak és az adatmentéses témának is.
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshezHa eleve adatmentés a cél, akkor értelemszerűen az utóbbi topikban kellene érdeklődni. Már csak azért is, mert ha komolyabb probléma van az SD-kártyával és házilagos módszerekkel nem sikerül róla egy adatmentő programmal (példák) menteni, akkor lehet csak adatmentéses cég, illetve szakember lesz képes rá. Az említett topikban pedig bizonyára meg tudják mondani az általános dolgokon túl azt is, hogy az utóbbi esetben mik a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy decemberben vásárolt Seagate SSHD HD Sentinel alatt egyik pillanatról a másikra a kondicója lecsökkent 24%-ra és 216 hibás szektor van rajta. Garanciális, de tesztelik, kérdésem az ilyen miatt szerintetek kicserélik? Én laptopomról szerette volna adatokat lementeni és az 50gb másolása közben hibát dobott és megállt szóval ilyen hibákba futottam bele. De mi van ott meg nem jön ez elő. Vagy az nem lényeges ha 24% csak a kondíciója? Mert amúgy nagyon keveset volt használva. Összesen 1 nap és kb 5-6 órát.
-
krealon
veterán
válasz SPeti1984 #49152 üzenetére
"egy decemberben vásárolt Seagate SSHD HD Sentinel alatt egyik pillanatról a másikra a kondicója lecsökkent 24%-ra és 216 hibás szektor van rajta. Garanciális, de tesztelik, kérdésem az ilyen miatt szerintetek kicserélik?"
Ha a SeaTools hibasnak talalja, akkor ki fogjak cserelni.
-
bobitusz
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy 1 TB-os Samsung HDD használat közben "eltűnik". Van, hogy újra érzékeli a rendszer pár perc múlva, de általában csak az újraindítás segít, Hard Disk Sentinel szerint 100% az állapota, amúgy 8 éves kb.
Mi lehet a probléma?
-
eventus
veterán
Sziasztok,
2 TB WD Green meghajtóm rosszalkodik. A win SSD-n van, de így is lassítja a gépe indulátás/ leállítását. Ha lehúzom akkor minden gyors.
Belépve a megjatóra sokat gondolkodik, intéző lefagy. Ha helyrejön minden mappaugrás 10-15 mp. Egy videót elindítok akkor pedig szakadozva játsza le. Win/ hdd sentibel hibát nem talált. Defrag, vírus, anyós írtás volt.
Mi lehet a baj?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
liksoft
nagyúr
válasz eventus #49165 üzenetére
Előző OS alatt is csinálta, vagy a váltással összeköthető? Ugyanis nem azt kérdeztem, hogy friss-e? Egy akár friss driver ami nem kompatibilis az adott eszközökkel, de látszólag működik, okozhat gondot. A Sentinel oldalán megtalálod az ajánlott drivert. Ha azzal is betegeskedik, akkor a cserénél nincs jobb ötletem.
Egy green HDD ha elmúlt 3 éves, "minden nap ajándék"-ként célszerű felfogni. Persze jó környezetben az 5-7 év sem ritka (vagy még több), de a tervezéskori élettartamát elérte. Műszaki berendezés, fogyasztói társadalom. Mára úgy kell bármit vásárolni, hogy a garanciális időn belül KI KELL TERMELNIE AZ ÁRÁT. Ami ezután még adatik, az ajándék.
Egyébként milyen idős? Melyik modell? Hiszen a green csak gyűjtő fogalom.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
eventus
veterán
válasz liksoft #49166 üzenetére
Iobit driver booster talást új drivert hozzá, az felment. Kicsivel jobb most.
2013. augusztusban lett vásárolva, tipus WDC WD20EARX-00PASB0
Szintén ekkor vett 1 TB testvére torrent vinyó, ami szinte non stop megy, semmi baja
Ha ő most behalt nekem, akkor mely márkát tudsz javasolni. Hosszú távú adattárolás, semmi terhelés lenne a cél. Köszönöm[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
liksoft
nagyúr
válasz eventus #49169 üzenetére
Ha nem tévedek, a drive 5 éves. Az szép kor, pont az érzelmileg is elvárható (ami NEM a gyártó által remélt 3 körüli) határán van.
Minden HDD a legújabb technológiát tartalmazza, mert csak egyet ér meg gyártani, az meg ugye a legújabb lesz. Vagyis a kérdésedre térjünk vissza 5 év múlva, hogy melyiket kellett volna most megvenni, hogy 5 év múlva is stabil legyen......? Kiszámíthatatlan.
Talán a WD még mindig..... De ki tudja?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy Sony külső HDD-t milyen programmal ellenőrizzek, ami megmondaná, hogy gariba cserélnék-e már? Kb. 4000 bad sector van rajta.
*Egy HDS képet nem hiszem, hogy elfogadnának, üresbe meg nem akarok menni, hogy azt mondják semmi baja nincs, nekik jónak mutatja a szoftverük.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz csubuka #49171 üzenetére
Azt nem írtad, hogy a gyártó kínálatában pontosan melyik sorozatról, illetve modellről van szó. De ezekhez amúgy általában mellékel a gyártó szoftvereket, ami ha alkalmas a HDD állapotának vizsgálatára, akkor nyilván azzal lehetne tesztelni. Ha nem, akkor a külső házban lévő belső HDD gyártójának a tesztprogramjával. Ha ezek a tesztek során hbát dobnak, nem futnak le, akkor az már ok lehet a garanciális cserére. De egyébként nyilván azért általában a HDS által közölt állapot is mérvadó, pláne ha ott is le vannak futtatva a különféle tesztek. Azt viszont már boltja is válogatja, hogy hol és mit fogadnak el. De, ha valóban 4000 db hibás szektor van a lemezen és érződik is ennek a hatása, akkor meglepő lenne, ha az adott bolt a bevizsgálás során hibátlannak minősítené. Persze egyes helyeken próbálnak mindent elkövetni, hogy ilyen-olyan mondvacsinált indokra hivatkozva megússzák a garanciális cserét (példa)...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz King Unique #49172 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Egy HD-E1 a meghajtó "tokja" és egy Toshiba MQ01ABD100 HDD van benne. A HDS még azt írja, hogy nem garanciális
Sajnos a vele adott szoftverek között nincs diagnosztikai szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
-
liksoft
nagyúr
-
csubuka
addikt
válasz King Unique #49174 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ránézek majd a Toshiba szoftverrel is :-)
liksoft: Köszönöm Neked is a választ! Sajnos nem tudom, hogy végif USB3-ról ment-e. Nem én használtam. Lehet, hogy nem mindig úgy volt használva vagy más okozta korai lenullázódását. Azért átlag felhasználóktól nem várható el, hogy figyeljék hova dugják a HDDt sajnos
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz eventus #49178 üzenetére
Nem, WD. Saját belső adminisztrációjával foglalkozik. Ha lassú is, másold az adatokat, mert minden leállás után tovább tud lassulni. Vagyis ne kapcsold ki, hanem fontossági sorrendben másolj. A legfontosabbat (pótolhatatlan) először, majd a fáj ha nincs meg de macerásan pótolható, végül a könnyen beszerezhető.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis segítségel szeretnék hozzátok fordulni.
Vettem egy WD REd 4 TB hdd-t. Beraktam a nas-omba fel is ismerte szépen, elindítottam SHR kötet létrehozását, ám azt írta ki hogy a kötet összeomlott. Ekkor eltávolítottam a kötetet. Igen ám, de innentől meg nem látta a nas a hdd-t. Kivettem betettem egy asztali PC-be, és a lemezkezelő azt írja rá: Nem inicializált lemez. Próbáltam, de ezt kapom: A megadott lemez nem konvertálható mert mérete kisebb mint a GPT lemez létrehozásához szükséges legkisebb méret.Hd sentinel semmi infot nem lát róla, rámentem a tesztelésre akkor sem. A lemez működésének ellenőrzésére, ott meg ki sem tudom választani. Fájlkezelők nem látják.
Most akkor ez megfeküdt totál ko? már kifogytam...
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Igen, az Y kábel segíthet, de csak akkor, ha nem egy USB csatorna 2 portjára kötöd. (Ne kérdezd hogyan tudod leellenőrizni laposon.) Asztali PC-n az alaplapon egy csatlakozó pár egy USB csatorna, a hátlapon meg az egy kockában lévők tartoznak egy csatornához.
A másik, hogy olyan USB winyót választasz, melynek az áramfelvétele eleve 450-550mA és nem a szokásos 1A. Ennek elégnek kéne lennie az egy USB port is.
Jó lenne megnézned a laposok gyári könyvében, hogy az USB portoknak mekkora a terhelhetősége, mert 1-1 model esetében volt, hogy pont a winyók miatt megemelték.
Sok sikert!
-
fulton
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
-
LK
addikt
Sziasztok! A vinyót van hogy nem látja rendszer. Megigazítom a sata kábelt,majd újraindítás után megint jó. Látszólag az miatt van. Jövő kedden cserélek sata kábelt. A kérdés, hogy mekkora eséllyel lehet az alaplapi,vagy a vinyó csatlakozó hibás? Esetleg a régi tápom is adhat túl kevés kraftot?
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 2 éves 3TB-os WD Purple HDD, egy mediaplayerben üzemelt.
1 hónappal ezelőtt még 100/100 volt. Mostanában azt vettem észre hogy nagyon elkezdett szakadozni a lejátszás, sőt már nézhetetlen lett.
Ráengedtem egy HDSentinelt, és ezt kaptam:A lényeges dolgokat lementettem. Tegnap már csak kb, ~ 800GB-ot látott belőle.
Mi okozhatta ezt a hirtelen elhalálozást?
[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Sziasztok..adott egy 1TB-os merevlemez win10 van rajta és 1particióban van...a windowsban a lemezkezelőben tudok csinálni még particiót?vagy le kell formáznom az egész gépet?
-
King Unique
titán
Lehet akár utólag is particionálni a rendszer alól, nincs ebben semmi extra, normál esetben csak ezért nyilván nem kell újratelepíteni, meg ilyenek. Viszont, hogy esetedben megoldható-e, illetve hogyan, ahhoz ismerni kellene a partíciók elrendezését és szokás ilyenkor egy screenshotot betenni a lemezkezelőről. De, ha a rendszerpartíció (C) után nincsen semmi, akkor a kötet zsugorítása, majd a létrejött nem lefoglalt területen az új egyszerű kötet létrehozása opciót választva lehet új partíciót készíteni. Viszont a lemezkezelő nem mindig engedi a kívánt méretre zsugorítani a kötetet, pláne ha azon van a Windows. De külső particionáló programokkal már inkább megoldható. Példák: AOMEI, EaseUS, MiniTool.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #49190 üzenetére
Viszont azért túl kicsire nyilván nem érdemes zsugorítani a rendszerpartíciót és a külső programok használatánál is figyelni kell! Nemrég valaki pont arra cseszett rá, hogy az átméretezés közben hibát dobott a program és utána már nem indult el a rendszer. A rendszermeghajtók, illetve rendszerpartíciók piszkálása eleve kényes dolog és ezért nem árthat a művelet előtt biztonsági mentést készíteni a rendszerről (példák). Ha netán valami nem úgy jön össze, akkor szükség esetén a mentésből könnyen vissza lehet állítani az eredeti állapotot.
-
Roxx
tag
válasz King Unique #49191 üzenetére
Köszönöm szépen...jelenleg úgy van,hogy van a c: meghajtó és kész..akkor ha a lemezkezelőben csinálok még egy particiot az úgy jó lesz?mondjuk egy 800GB ot és a másik 100 GB akkor megmarad a c-nek?Tehát lenne c és d..így jó lenne?
-
liksoft
nagyúr
Neked most tele van az egész drive azzal az 1 partícióval. Ide, hogyan akarsz létrehozni újat? Hova kerül? Csak úgy menne, ha letörölnéd! De akkor meg megy a lecsóba a meglévő összes. Ugye jól gondolom eddig?
Szerinted miért a "kötet zsugorítása" kulcsszó lett leírva, és NEM a létrehozás.
Kérlek olvasd el újból, gondold végig, értelmezd, és utána örömmel kapsz új választ.
-
King Unique
titán
Ha van a C-n annyi szabad hely, akkor nyilván tudod a lemezkezelőben zsugorítani, majd az utána létrejött nem lefoglalt területen létrehozni egy új kötetet (D), mint már említve volt az előző válaszban. A külső particionáló program akkor kellhet, ha a Windows lemezkezelője nem engedi pl. 100 GB-osra zsugorítani a rendszerpartíciót. Ami annyira nem lenne meglepő, jártam már úgy, hogy friss telepítés után az 1 TB-os lemezt utólag csak fele-fele arányban engedte felosztani. Holott akkor a rendszer eleve nem foglalt ~ 465 GB-ot, max. csak 1x GB-ot és normál esetben nyilván a Windowsnak sem szükséges akkora rendszerpartíció.
[ Szerkesztve ]
-
Roxx
tag
Sziasztok...probálgatom az új szamitogepemet és a merevlemez egyfolytában kerreg és a hdd led is egyfolytában világít...windows 10 van rajta..nemtudom mintha egyfolytában dolgozna a gép..de nem lassú normálisan működik...ez normális amúgy vagy mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest