- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz liksoft #35349 üzenetére
Sziasztok! Úgy érzem egyedi problémával állok szemben az egyik, pontosabban oprendszeres hdd-el kapcsolatban, és tanácstalan vagyok! Mivel a win 8.1-em lejárt ezért vissza akartam rakni (pontosaban vissza is raktam) a win 7-et! A telepítő elindult, de a telepítést követő újraindításnál a bios nem tudott indulni és egyfolytában kereste a winyót! Ez az inteles sata vezérlőn volt, ahci módban átdugtam a lila jmicronos vezérlőre ahci módban és onnan minden ment tovább rendesen, csak azóta nem hajlandó elfogadni a winyomat az inteles vezérlő ahci módban, a jmicronos meg elindul vele, ha kikapcsolom az ahci-t az intelesen, akkor megy vele! A winyó egy samu HD502HJ, mitől lehet ez az anomália, ilyennel még nem találkoztam, egyébként másik winyóval működik az inteles vezérlő ahci módban! Először arra gondoltam, hogy az alaplapomon döglött meg a vezérlő,de ezek szerint a winyóval van a probléma!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
New_Man
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Western Digital 500GB 7200 rpm SATA 2,5" 16MB WD5000BPKX HDD-t.
Beszereltem, telepítettem a Win7-et, azonban egy napon belül összeomlott. Ez után újra húztam a rendszert megint. Néhány óra múlva egy reboot után nem reagált sem a billentyűzet sem a touchpad a boot megkezdése után. A HDD indulás után furcsa hangot ad és nem pörög fel. Olyan mint ha a motor próbálna indulni de nem tud.
Ettől fogva próbáltam újratelepíteni a rendszert DVD-ről, illetve USB-ről is, de ez a kép fogad:
Szerintetek mi lehet a probléma?
Nagyon köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Hdd búgására keresnék megoldást,berezonál a gép kicsit.
Zajszigetelés megvolt,javult de ez kevés.
Sima csavarom van csak, gumírozott verzió megoldaná vajon?
Vagy mennyire megbízhatóak az 5,25"-os hűtő/szigetelő cuccok,tudtok esetleg megbízhatót?Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Kuruc2
senior tag
válasz Skalci #35354 üzenetére
Garanciát nem tudom, meg kell kérdezni eladót. Kárt én kétlem, hisz másik winyók se parkolnak.
Én 5 éven belül se szeretném hogy elhalálozzon, nemhogy egy. Úgyhogy épp ezért majd valamit kezdek ezzel a parkolással. Nem hiszem hogy az a 8 sec a legoptimálisabb az élettartamnak, vagy mennyi van beállítva rajt... Nekem az élettartam az első prioritású, nem érdekel a fogyasztás.Ha megjön, kiderül mire van állítva. Mert netről semmit se tudtam meg eddig a termékről ezügyben. :s
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon nagy problémám van! Hazajöttem, és arra lettem figyelmes, hogy a Samsung winyómat nem lehet elérni. Bios felismeri, windows szintén, de meghajtók nincsenek! Lemezkezelőbe belementem és kiírja, hogy érvénytelen! Mi lehet a gond? Egyik bekapcsolásról a másikra történt mindez! Remélem tudtok segíteni, vagy ötleteket adni, mert ezen van rengeteg dolgom! Képet mellékeltem hátha segít valakinek. Előre is köszönöm mindenkinek!
-
-
Kuruc2
senior tag
Visszafelé fejlődik a technika. A háttértárak egyre megbízhatatlanabbak akkor e téren, a mobilok meg egy napig bírják akksival már csak. "Mi folyik itt gyöngyösön?"
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Csabi1984
addikt
Nagyon úgy érzem,hogy ezek a Merevlemez hibák minden napra jut 1 ilyen hiba. Sokszor amúgy nem megfelelő tápegység tápkábele okozza, adatkábel érintkezési hiba, alaplapi vezérlő hiba, alaplap hiba meg ugye ott van a "romlás" Ezért nem fogok venni 2-3 TB HDD-ket mert csak a baj van velük sajnos Tudjátok mibe nem bízok egy régi tapasztalat végett? Külső 3.5 Házaknál van negativ élmélnyem vagyis ahogy mondják "egyszer volt olyanom" de megbántam. Szóval nem tudom,hogy a mai külső 3,5 Merevlemez házak amik ugye külső táposak mennyire megbizhatóak. Zártabb rendszer jobban melegszik.
-
ozirisz123
csendes tag
Üdv! Tudna valaki nekem segíteni van 1 samsung 120gb 2.5" hdd-m szinte új 4 napot ment az mitől lehet hogy 1perc múlva ismeri fel a laptop és utánna kezd róla bootolni, utánna nincs semmi gond sentinel szerint is 100/100-as több gépben is próbáltam furcsálom ilyennel még nem találkoztam.
-
Backrau
aktív tag
válasz Backrau #35365 üzenetére
A problémám megoldódott, igaz magyarázatot nem tudok adni rá miért. Betettem a windows telepítőlemezt és ott már látta az "elveszett" két particióm. Újratelepítettem a windows-t és jó lett minden. Szerencsére! Esetleg, ha valakinek lenne ötlete mi okozhatta ezt a galibát meghallgatnám.
-
ozirisz123
csendes tag
Közben lefutattam hdd regenerátort kb az első 5mb-ban talált 107 delays detected sectort utánna rendben van, ez mit jelent valahogy javítható ezzel a progival? ez okozhatja a késést?
-
Vole
aktív tag
Basszus, ma egyik percrol a masikra eltunt az uj vinyom a windows-bol. Hetvegen beszereltem, mukodott rendesen, megformaztam, radobtam a filmeket, erre ma akarok megint masolni ra, es nem talalja a gep.
Probaltam ujrainditani, de semmi.
Beleneztem biosba, ott mar fura a dolog, mert a merevlemezek kozott nincs, de egy masik opcional megtalaltam. Bootolaskor a 6 sata cuccbol ( egyik a blu-ray ) 5 -ot megtalal, de az uj vinyot nem. Aztan ahogy megy tovabb a boot, ott a bovitokartya megtalalja ( raid funkciot valaszthatnek ha akarnek ), majd amikor betolt a win, ott mar megint nincs sehol. A disk management se latja.
Ilyenkor mivan? Ha elszallt volna a vinyo, akkor se a bovito kartya, se a bios nem latna, nem?
( Probaljam meg kihuzni es ujra bedugni a kabeleket? Nem hiszem, hogy segitene. )
-
Csabi1984
addikt
Kiindulási pontnak jó. De nézd meg ha esetleg ilyen átalakítos tápcsatid van nem e kontakt hibás. Nekem példul azért fagyogatt ugyan látta a lemezt. Azóta hogy rájüttem ez a hiba azóta nincs fagyás nekem
Tudom a te hibádhoz nincs köze nagyon csak példának hoztam fel a tápcsatit[ Szerkesztve ]
-
Vole
aktív tag
válasz Csabi1984 #35374 üzenetére
A tapcsatlakozo a gyari Corsair amit a taphoz kaptam. Csak a Blu-ray es az uj vinyo van rajta, a tobbi vinyo masik tapszalon fut. A blu-ray -t tokeletesen megtalalja, raadasul az uj vinyo miatt a blu-rayt kellett egy kozelebbi tapcsatira tennem, es a vinyo kapta azt a csatit amin a blu-ray volt korabban. Ezzel szerintem nem lehet baj.
Ja, amugy a belso sata eloszto egy Startech PEXSATA22I.
-
martmaci
újonc
Szevasztok!
Segítségeteket kérem,mert samsung mp0402h laptop vinyót szeretnék át alakítani sata 2.0 (azt hiszem).
Asztali géphez szeretném csatlakoztatni.
Válaszotokat előre is közsönöm. -
djculture
félisten
jó az ha 2.0 slotba való 1x pcie csatis vezérlőt vesz az ember akkor simán tudja azt mind az alaplapon lévők. A sima pci-os amit kerülni kell mint drakulának a fokhagyma füzért..
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Érdemes elolvasni
[link][ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Csabi1984 #35382 üzenetére
Hehe. Csak épp a Hita az, aki a tápellátásra, és a mechanikai igénybevételre (szállítás, pottyantás, rugdosás) a legérzékenyebb. Kicsi hazánkban meg ugye ilyen összetevőkből fokozott az ellátás. (Sz@r táp, troli végén a padlón zacsiban hazaszállított winyó, meg társai )
Ezen kívül a folyamatos, meg a heti 8*3 órai üzem sem azonos terhelés.
Így a folyamatosan menő óvott és ultrastabil tápellátású környezetben menő drive-ok statisztikája már megvan, csak a többire kell várni.
A rossz egyébként a 7200.11 1,5TB széria, ami tudjuk....
(Statisztikát is tudni kell készíteni )[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
reaper0220
tag
Sziasztok!
segitseget kernek toletek.
vettem egy asus M5A97 EVO R2.0 alaplapot, FX-6300as procival, illetve 2x4gb Corsair Vengeance 1600mhz-es memoria kit-et.
Tovabbá van egy sata-s samsung 1TBos vinyo es egy Sapphire HD 7850 OC edition 256bit 2GB-os videokartyam a rendszerbe.
a tápom nem tul nagy, egy Chieftec 450w 80+os!igen furcsa problema elé allitott a számitogépem, ugyanis
amikor kikapcsolt állapotból bekapcsolom, 1.re nem indul a windows, hanem feljon egy táblázat:ekkor egy lehetosegem van rákkatintok a tablazatban az "ok"-é gombra, erre berak a BIOS-ba azonnal es a boot menube a kovetkezo kep fogad:
képenen lévő menupontotokat nem lehet lentebb gorgetni, szoval nem erzekeli hogy ravan kotve a HDD-m, ugyebár igy nem tudok semmit csinalni, csupan nyomok egy F10 + Enter-t, ezutan ugye ujrainditja magat a gép, es ekkor mar felismeri a HDD-t ,betolti gond nelkul a windowst!!!
ha windows-bol inditom ujra a gepet, minden rendben, viszont ahányszor kikapcsolt állapotbol indítom a gépet, mindig feljon a fentebb emlitett tablazat, es berak a biosba, aztan indul csak a gép:S
tehát az elso inditások-kor valamiert nem erzekeli a HDD-metmegkoszonnem, ha tudnátok segíteni a problémámon, előre is köszi!
ui: a stata kábelt mar 4x csereltem másikra, HD sentinel szerint a vinyom 99%os
-
pjen
félisten
válasz reaper0220 #35386 üzenetére
Hát én elsőre nyomnék egy bios defaultot,sokszor segített már.
-
Csabi1984
addikt
Én is kipróbálnék egy 1TB HDD-t kíváncsii lennék nálam felismerné. nem lehet,hogy a partíció gond van illetve valami méret korlátozás?
-
Csabi1984
addikt
Nem szeretnék hülyeséget beszélni de biztos mellém állnak. Felesleges 450W meg akár 500W tápegység a te esetedben. Ha jó minőségű a tápod akkor nincs gond. Persze egy Mercury, meg Codegány 450W nem egyenértékű a te tápoddal Ez csak kitérő volt. Táp hiba nem hinném
-
djculture
félisten
A gép hardvere nem támogatja a secure boot hülyeséget és azért dumál kikell kapcsolni a biosban és megoldódik. Egér nem működik az uefi biosban?
-
reaper0220
tag
olvasgattam a regebbi hozzaszolasokat, es volt szo arrol hogy esetleg a merevlemezem "firmware"-je elavult, es egy update megoldhatja azt a problemat hogy 1. inditasra nem ismeri fel az uj alaplap a regi vinyot
az en esetem:
vinyom: SAMSUNG HD103SJ
talatam hozza egy firmware-t: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223631ena keresem az lenne hogy egy hozzaerto szemely legyen szives ranezni nem e rosszat linkeltem, illetve helyes e a meglatasom (postom)
illetve a linkemnel le van irva pontrol-pontra hogy kell update-elni a firmwaret, az helyes e?
thx
-
djculture
félisten
válasz reaper0220 #35391 üzenetére
Van a lapon egy direct bios key gomb azt kell megnyomni akkor lehet állitani és az ez modot átkell nyomni advanced módra.
Nem a lap sarkán lévő mert az a memória ok gomb, ott van a könyvébe leirva minden talán elő kellene venni és áttanulmányozni.[ Szerkesztve ]
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy hdd-t itt ph-n. 100/100%-ként volt hirdetve, volt róla hds kép is. Amint bettem a gépembe és tettem rá oprendszert feltelepítettem én is egy hds-t és már csak 100/99 volt. A képen látható működési idő és a nálam látható megegyezett, tehát a kép nem nagyon lehetett hamis. Azóta eltelt 1 hét, ismét ellenőriztem és most már csak 100/97 és a korábbi 2 helyett, már 5 gyenge szektor található. Kérdem én, mi okozhatja a gondot? A cuccaim a következők: ASUS P5K, Core 2 Duo E6750, 4x1GB Kingston DDR2 1066MHz, SAPPHIRE HD 5830 Xtreme 1GB GDDR5, GIGABYTE Superb 460W, Samsung HD502HJ 500GB
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Kikki90 #35395 üzenetére
Szia.nem tudom,hogy mit milyen "sentinel"képet mellékeltek. Mert ha a SMART rész nem volt lefényképezve akkor meglehet azt csinálni,hogy + - értékeket csökkentik vagy növelik (Probáld ki ) . Magyarán ha a fő képet láttad 100/100- nak azt egy gyenge merevlemezről is lehet produkálni. De senkit nem gyanusítok ilyennel csak azt mondom,hogy a ha nincs a smart táblázat mellékelve akkor történhetnek meglepetések. De mint ahogy írtam nem feltétlenűl kell erre gondolni nem mindenki szereti a rossz hírét terjeszteni. Ezért szoktam úgy mond olyan valakitől venni aki legalább ad 1 hét Garit illetve bontatlan.
Ettöl függetlenűl tápegység, gyenge tápkábel, kontatk hiba is okozhat sector hibát pár nap alatt[ Szerkesztve ]
-
Kikki90
tag
-
félisten
Sziasztok!
Vettem nemrég egy 250GB-os PATA133-as Maxtor Diamondmax 10 winyót.
A Sentinel azt mondja, hogy a kondíció 100%-os, de a teljesítmény 99%.
Ez mitől lehet? Az alaplap tudja az ATA133-at.Vista volt rajta a teszt erejéig.
Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs