- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkuvi
tag
Üdv,
Zalman M3 Plus házban szeretném kicserélni a gyári ventiket (mivel ezek fix sebességgel pörögnek, picit zajosak és teljesítményben sem a legjobbak).
4 venti van a gépben, 3 elöl, 1 hátul - ezt már kicseréltem Arctic F12 PWM-re.Az első 3-at is hasolnókra szeretném, 1 a már előbb említett venti +2 ugyanilyen, csak PST-s lenne összekötve, és 1 alaplapi header-re kötve.
Kérdés, hogy a 3 ventit bírni fogja az egy csatlakozó?
Asrock B460M Pro4 lapról van szó, a specifikáció szerint:
- 3 x Chassis/Water Pump Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)*****
- *****The Chassis/Water Pump Fan supports the water cooler fan of maximum 2A (24W) fan power.
CPU_FAN2/WP, CHA_FAN1/WP, CHA_FAN2/WP and CHA_FAN3/WP can auto detect if 3-pin or 4-pin fan is in use.Ha jól értelmezem, nem szabadna gondot okoznia neki, de inkább rákérdezek itt is.
Köszi szépen!
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Beszereztem egy Phanteks P600s típusú házat.
Gyárilag ebben 3 darab Phanteks PH-F140MP típusú ventilátor van, amelyek a weboldal szerinti adatok alapján elsősorban radira valóak: [link]
Van itthon egy Phanteks PH-F140SP típusú venti is, ami meg elvileg házszellőztetésre optimalizált: [link]
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy előre tettem a 3 darab gyári ventit, hátra kifújásra pedig a másik típust. Gondolom így pozitív nyomás lesz.
Egy Z490 lap, és később egy 10850K proci és egy RTX3080 hőjével kell majd elbírni. Proci hűtőnel Noctua Nh-D15 típust tervezek.
Jó így ez az összeállítás, vagy vegyek más típusból 4 darabot? Cél a leghatekonyabb hűtés, zaj közepesen fontos, azért ne ordítson.
Köszi!
-
tasiadam
veterán
PWM p14 mehet tapegysegbe, siman 2 szalra forrasztva? 3 pines kiralyul mukodik. 4-est nemtom h h reagalna ra.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
ates2
senior tag
van 2 ARCTIC P14 PWM PST-em elől egybekötve sys3-ra és azt vettem észre,hogy random felpörögnek az úgy normális ? ilyen 1000+ rpm-re,random.
Biosba elvileg be vannak állítva,normálisan,hogy hány % on menjenek bizonyos hőfoknál. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy 5db p12 pwm pst cpu kimenetre kötve elbírja az alaplap?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
chopin42
addikt
válasz steewcv65 #39560 üzenetére
Elvileg 1A a max, amit ezek a csatik elbírnak, a p12 pst pedig gyártó szerint 0,08A, azaz el kéne bírnia. Más kérdés, hogy mennyi az induló áramfelvétel, tényleg ennyit vesznek-e fel. Én max 4-et kötnék rá, vagy megoldnanám 3+2 felállásban.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
steewcv65
őstag
Most néztem,hogy 24w, 2a elméletileg ennyit bír
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
PlzHelp50
újonc
Valaki tudna segíteni?
Az a helyzet hogy van egy gépem és újra volt pasztázva (X alakban) és ki volt takaritva és az lenne a baj vele hogy amikor elindítom például a cs:go-t a menűben hangtalan de a játékban hangosan pörög a ventilátor és ki crashel a játék (eddig nem csinált ilyet csak akkor ha ki fújtam a gépet). Előre köszi a választ. -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen elosztó működne csak a Sata csatlakozóról? Tehát az alaplapra nem kötnék 4pin-t. [link]
Létezik belőle Molex-es verzió is, a célom fix 5V-ra kötés lenne. -
chopin42
addikt
-
Grave_444
nagyúr
válasz chopin42 #39569 üzenetére
Azt tudom hogy lehet 5V-ra kötni. A kérdés, hogy kell a pwm-es csati hozzá vagy nem.
Szerintem nem.
Az érdekes, hogy van például a Deepcool FH04, ahol simán egy alaplapi 4pin csatlakozóról megy az egész. [link]
Találtam USB-3/4Pin fan kábelt is. Arra mondjuk beköthető ez az elosztó és úgy fix 5V-ot kapna.[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Jonsbo UMX3 házam van, ahol 2 venti dolgozik.1 fent, és 1 hátul. A gyáriak az elején egész halkak voltak, de 4-5 hónap használat után elkezdtek morogni.
Szükségem lenne 1db 12cm-es, és 1 db 14cm-es méretűre, ami jó szívóerővel rendelkezik, és halknak modható. Fontos, hogy 3 pin csatija legyen, mert kapcsolóval szabályozom.
3-4K/db amit rászánnék.Csilli villi nem kell. Sima fekete jöhet. KÖszönöm!Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
chopin42
addikt
válasz Ace Ventura #39574 üzenetére
Arctic p széria 3 pinesben jó ide is. Felesleges többet költeni, hőfokban, zajban nem lesz előrelépés.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
barry26
csendes tag
Sziasztok,
https://www.youtube.com/watch?v=6TcdPkdV3WA
Vélemény erről a videóról? F12 meglepően jól szerepelt
-
chopin42
addikt
válasz barry26 #39578 üzenetére
Csak úgy gyorsan belenéztem, de az nem létezik, hogy az nfa12x25 37 dba a p12 meg 41, azonos távról. Van mindkettő, és az nfa12x25 is bőven van negyven, ha maxon megy. Hangpropfilra más, de talán a p12 még csendesebb is, -200 rpm ugyebár.
A 75% speed rész sem mond semmit, mert egy 1000 rpm-es ventinél jelenthet 750-et, egy 2000-resnél meg 1500-at, persze, hogy jobb lesz. Azonos rpm kellett volna, vagy azonos zaj, mert ez így almát a körtével.
Szóval...nem az igazi.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
steewcv65
őstag
válasz chopin42 #39579 üzenetére
Igy van,ezt en is igy latom!Ami szerintem ennel is fontosabb az a szamunkra jobb akusztika.Lehet merten valami halkabb,ha szamunkra idegesitobb a hangja mint a masiknak.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
barry26
csendes tag
Szerintetek érdemes venni az új P12 szériából? árukereson láttam már 1-2 boltban lehet kapni rendelésre, de sehol egy review
https://www.techpowerup.com/280772/arctic-introduces-quiet-calm-rgb-case-fans-with-passive-mode
-
steewcv65
őstag
válasz Pakmara #39584 üzenetére
Hol van a zajszintje ?Egy fontos adat miért hiányzik ?
-
Pakmara
őstag
válasz steewcv65 #39585 üzenetére
Amit a gyártó kiad szvsz mindegy, egyébként a gyári [link] oldalán van kép a dobozról. Annak a hátulján ugyanúgy 0.3 sone szerepel mint a sima P12-nél (bionix 0.45). Viszont a bionixhez sonlóan Fluid Dynamic Bearing szerepel a specben a P12 Dual Ball Bearing-jével szemben. Majd a gyakorlat eldönti.
-
steewcv65
őstag
válasz Pakmara #39588 üzenetére
P széria számomra amúgy is a legjobb hangzás szempontjából.0,45 sone nem tudom,hogy milyen lehet, mert a 0,3 sone az nem idegesít...De tudjuk ez a gyártói adat, szóval ki kell próbálni és össze kell hasonlítani
-
Pakmara
őstag
válasz steewcv65 #39589 üzenetére
Igazából egyik számmal se lehet kezdeni semmit szerintem. 0.3 sone, tök jó. Milyen fordulaton? Milyen légszállítás/stat. nyomás mellett? Milyen messziről mérve? Ha maxmimumális teljesítménynél jelentkező hangra értik (az én értelmezésemben igen). Akkor se segít semmit mert a bionixnak 2300 a max fordulata, ennek az újnak meg "csak" 2000.
Süketszobán, megegyező körülmények között mérve fordulat/feljesítmény/zajszint görbékkel lehetne értelmesen összahasonlítani, de ilyet meg senki nem csinál. Valahogy így: [link] Nem tudom mennyire tekinthetőek korrekt eredményeknek, de a módszertanuk szimpatikus.
Az mondjuk mindenkép pozitív hogy a bionix 2 évével szemben 6 év gari van rányomva a dobozra -
steewcv65
őstag
válasz Pakmara #39590 üzenetére
Igen igazad van,amugy ezt a maximalis fordulatra adjak meg.Persze a tavolsagot ahonna. Merik azt mar nem kozlik
-
steewcv65
őstag
Nem is draga a konkurenciahoz kepest...varom a velemenyeket
Bar nekem mar annyi minden vilagjt,hogy ilyet mar nem fogok venni
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Az létezik, hogy at Argus Monitor amit 2020 januárban megvásároltam most közölte, hogy lejárt a licensem? Közben több alkatrészt is cseréltem, lehet, hogy emiatt? Úgy tudtam, hogy csak frissítések nem jönnek majd, ha lejár az 1 év.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
tasiadam
veterán
udv
EKWB vardar 120er rgb mennyire jo ventilator? Egy (halkabb mint a bionix p120) f12-t akarok lecserelni, esetleg a bionixot is. Mondjuk y elosztoval menne a hatulso es a cpu is 1 pwmrol.
Megeri lecserelni oket ilyen vardarra, vagy ar ertek aranyban inkabb az arctic?Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
oneal1
senior tag
sziasztok!
Nem találtam megfelelő topikot de kapcsolódik.
Keresek 70x70x10-es méretű 24v 4pin 3 wire ventit.
Van valakinek ötlete hol lehet ilyet venni?
A típusra keresve semmit nem dob a net:
DFS701024H (0518)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest