- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoTReX
őstag
válasz schray #21191 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Biosban érdemes felvenni állandó maxra amúgy,vagy hagyjam meg önszabájlyozóra? VGA is magától állítja gondolom. Az amúgy kérdés számomra hogy a francba kellene lemérnem hogy a Cpu cooler beférne-e Mennyibe fáj egy ilyen amúgy?
XBOX ID: GoTReX #4839
-
Grózi
Topikgazda
válasz #63761920 #21202 üzenetére
A sys_fan-d nem szabályozható.Úgy tudod megoldani,hogy megmondod mekkora venti megy fel a vga bordájára(92 vagy 120 mm) és ajánlok olyat ami 12V-n még nem túl hangos.Így folyamatában hűti a kártyát és ha csak nem terheled agyon(szintetikus tesztek) nem lesz gond.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
schray
tag
válasz GoTReX #21203 üzenetére
Milyen alaplapod van?
Az alaplapon vannak csatlakozók általában, 3-4pin, HA azokra kötöd a ventiket, akkor ér valamit a BIOS beállítás, de sokkal jobb, ha felrakod az alaplap szoftverét és abból állítod be.A magasság meg a házad specifikációjánál meg van adva. Konkrétan a zalman r1-nél max 160mm-es hűtőt rakhatsz bele. http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.php?Idx=925
A zalman cnps10x optima pl 154mm magas és 9e Ft körül van. a CM hasonló.A VGA magától állítja, de ha fenn van hozzá a segédprogram, valószínűleg átkonfigurálhatod saját ízlésedre (nagyon nem szükséges, ha nem zavar a zaj, picit emelheted a fordulatszámát alacsonyabb hőfokon, de nem érdemes feleslegesen járatni a ventiket, mert idővel zajossá válhatnak)
71% víz
-
törölt tag
Ahogy lemértem a sapphire ventit 75~;
De kel egy 120-as a Fsp400-60apn mert az a leghangosabb
és jól jönne egy halk venti! ha esetleg tudnál ajánlani? -
Grózi
Topikgazda
válasz #63761920 #21206 üzenetére
A gyári ventit le kell venni és a keretét is,azt nézd meg hogy a bordára mekkora ventit tudsz és hogyan rögzíteni.A táp ventikérdés még összetettebb mint a vga,van erre külön topic is.Leírtam már,hogy hogyan lehet olcsón megúszni-keress rá.Ettől függetlenül mindenesetre az ideális a gyárival megegyező venti,de az nem lesz olcsó(5-8K).
(#21207) takacsbotond Pár olyan ház járt nálam és nemrég tárgyaltuk pont,hogy milyen idegesítő motorhangjuk van a gyári ventiknek 60%-tól..Leszabályozva persze halk,de az nem nagy cucc.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz takacsbotond #21209 üzenetére
Vakok közt a félszemű a király!
-
demmer123
őstag
Hol a legolcsóbb LEPA BOL.Quiet kék ledes venti? Merlinhardverdnel láttam 3800-ért de nincs raktáron.Van ennél olcsóbban máshol ?
-
benceman00
tag
Szép estét!
Rövid kérdés: Arctic F12 ventiknél a 126m3/h az mennyire fedi a valóságot?
Ház hűtésre kellene és az 1.000-1.500 Ft-os ára elég baráti a papíron lévő teljesítményéhez képest.Olcsó húsnak...?
[ Szerkesztve ]
Üdv, ASZPi
-
Grózi
Topikgazda
válasz benceman00 #21218 üzenetére
Nem véletlen nem ajánlott,ha használod a keresőt kidobja miért és a gyári adat sem fedi a valóságot.
-
cyberkind
félisten
Tegnap megérkeztek a ventik a gépbe, és úgy raktam be ahogy Grózi javasolta, de nekem nem tetszik a vga hőmérséklete még most sem, esetleg ha alulra raknám be a fölsőt ami a procihűtő fölött van, az segítene?
Tehát elől lenne 2 ami szív, alul a táp mellett szintén, és a hátsó húzná ki a meleget, vagy ez így nem?
Sima Akasa Viper 14-es ventiket vettem végül a légszállítás miatt.
Adatlapon a gépen.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz cyberkind #21220 üzenetére
Ebben az elrendezésben(alulra 1 ) biztos,hogy segít a vga hőfokán,de lehet 1-3 fokot vesztesz a cpu-n.Mik azok a vga hőfokok amik ennyire nem tetszenek?
DS helyett vettél Vipereket?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
cyberkind
félisten
A procin 2 Viper R van, és nagyon jók, de ha azt mondod hogy rosszabb lenne akkor berakok alulra egy gyári ventit és megnézem először úgy, és igen, Viper lett, olcsóbb és jobb mint a DS de abszolút nem hangos még maxon se, a telnjesítménye meg elképesztő.
A vga 70 fok fölött van, ennyire nem volt ez meleg.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz cyberkind #21224 üzenetére
Azért a Vipernek felül van hangja,a DS jóval halkabb-igaz kevésbé hatékony+ha téged nem zavar,akkor ok.
70-75 fok üzemi hőfok egy vga-nak,de ettől függetlenül tehetsz alulra is egy ventit.
Viszont ha ennyire zavar a vga hőfoka,akkor első körben Afterburnerrel nyúlj bele a vga gyári beállításaiba-Asusnál mindig a csendre mennek és ha adsz neki +10-20% fordulatot 50-60 foktól,még akkor is csendes viszont jó pár fokot nyersz.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
cyberkind
félisten
Van, de messze nem zavaró vagy épp hangos, én a házban lévő gyári szabályzóval vezérlem őket, és csak a legnagyobb fokozaton van hangja, de mivel a füles rajtam van semmit se hallok soha.
Tudom hogy 70-75 fok még jó, de a régi házamban ugyanezzel a ventiprofillal 70 fok volt a max, és azok a ventik rosszabbak is voltak, kisebbek is voltak és még kevesebb is volt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam az E5400 új gyári Intel 775 hűtő-nél
van halkabb esetleg?
Tulajdon képen ami legjobban terheli, az 1080p film és YouTube.
Ha nem halkabb a komolyabb hűtő ilyen terhelés mellet, akkor
nem vennék rá csak egy új gyárit! -
Grózi
Topikgazda
válasz cyberkind #21226 üzenetére
Pwm-s ventit feszültségalapon?Az Akasák nem szokták szeretni..
(#21229) cooi1113K körül kapsz egy közepes bordát és akár passzívan is elviszi ilyen terhelés mellett.[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Nem tudom eldönteni, hogy ide, vagy a házikós topikba illik-e jobban a következő kérdés: házon belüli pozitív/neutrális/negatív nyomásról mik a tapasztalataitok?
Egy YouTube videóban akadtam a témára a minap. Mivel mindig küzdök a porral (eddig inkább negatív és semleges beállítottságú konfigjaim voltak), így a pozitív nyomás porra gyakorolt jótékony hatására különösképpen felkaptam a fejem. Tényleg van akkor különbség, mint sok helyen írják?
-
Grózi
Topikgazda
válasz #63761920 #21231 üzenetére
Ebben segítenek neked a Milyen cpu hűtőt vegyek ? topicban,viszont egy E5400-ra bármilyen 3-400 g feletti(lehetőleg rézmagos) borda megteszi ami elfér.
(#21232) cyberkindPedig a mai korszerű lapokkal sokkal kényelmesebben,pontosabban lehet szabályozni hőfok függvényében-ezzel egy manuális potméter se veheti fel a versenyt![ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Szuperek lettek az Aerocool DS 120mm -s ventik.Köszönöm a segítséget.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
laci.csabi
tag
Káosz a rendszerben és nem tudom törölni
[ Szerkesztve ]
-
Bnorbu
tag
válasz laci.csabi #21237 üzenetére
Van sima feketében is.
http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/megaflow-200-silent-fan/
-
cyberkind
félisten
Először beraktam alulra egy gyári Fractal ventit, mondanom se kell, mintha semmit se ért volna, 1 fokkal tán ha hidegebb lett a kártya, ezután a fenti Akasa ventit leraktam, és 70 fok fölé nem megy a kártya, de van hogy 68-69 fokon is megáll, úgyhogy ez a nyerő, viszont felülre vennem kell egy Akasa ventit mert a proci jóval melegebb lett, úgyhogy ha már rendelek, akkor megkérdezem hogy van értelme alulra a táp mellé raknom ventit, vagy máshova a házban?
Adatlapon minden.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz cyberkind #21239 üzenetére
Valszeg több levegőt mozgat meg az Akasa, vagy csak nagyobb légnyomással tolja a levegőt, és ez már épp elég. Nálam a vga terén 4-5 fokot jelent a megaflow, úgy, hogy kívülről van felcsavarozva. A procinál semmit nem számít, de az vátható volt.
Én most azon agyalok, hogy a proci oldalán lévő ventit belülre teszem az XB-ben, nem a műanyag oldalára, hátha az még egy kicsit javít a helyzeten, bár nem hiszem.
Az a gond, hogy a másik valszeg nem fog beférni a vga-tól, de majd megnézem azt is.
Több képen láttam, hogy így pakolják be, megpróbálom Én is.
Véleményem szubjektív...
-
Grózi
Topikgazda
válasz cyberkind #21239 üzenetére
Tehát tettél alulra ventit,ami bevált és mégis kérdezed,hogy van-e értelme alulra tenni?
Akkor bejött amit mondtam,egyébként mennyit emelkedett a cpu hőfoka?
(#21240) hackeeeee
"Valszeg több levegőt mozgat meg az Akasa, vagy csak nagyobb légnyomással tolja a levegőt"
Is-is,statikus nyomásban az Akasák igen királyak és a Viper rengeteg levegőt mozgat.[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Hopp, rosszul írtam, oldalra tettem a fölső Akasa-t, így nagyon jó lett, de felülre rendelek még egyet mert melegebb a proci, és azt kérdezem hogy van-e értelme alulra a táp mellé tenni ami befele szív, vagy esetleg máshova?
Minimum 5 fokkal több, de van amikor 10-zel is.
[ Szerkesztve ]
-
schray
tag
Letettem a vízhűtésről egyelőre és inkább a ház hűtését fogom fejleszteni, három kérdés ötlött fel bennem:
Kérdés #1:
Olyan hűtőt keresek, ami:
- 14cm-es (furathelyei is)
- PWM
- halk
- lehet ledes, de nem feltétel
- Fekete-keret, fehér lapátokkal, vagy más, elegáns csak fekete/fehér színekkel operáló venti, ami azért izgalmasabb, mint a fekete alapon fekete, de pl az Aerocool DS-nél azért visszafogottabb
-Olcsóbb mint a Noiseblocker, bármily jó és szép is az.
Légszállítás szempontjából annyira nem lényeges, mivel ezek felül lesznek, kiszellőztetni a meleget és úgy állítanám be, hogy csak akkor induljanak el, ha a többi venti már nem bír a helyzettel (#pozitívnyomás #elnök )Kérdés #2:
Processzorhűtőn (zalman cnps10x) jelenleg egy bol.quiet van egyik oldalán. Lenne értelme push/pull-ban a másik oldalra egy bol.quiet tri-speed-et rakni? Olcsóbb és úgy sincs szükségem ott LED-re mert nem látszik, csak a keret, viszont így legalább párban lesznek. Nagyon fontos amúgy, hogy push-pullnál egy fordulatszámon legyenek a ventik? A tri-speed nem pwm ugye.Kérdés #3:
Illetve még azt kérdezném, hogy az elől lévő, alsó ventihelyre mit lenne érdemes rakni? A winchesterketrec kb lefog minden levegőt, jelenleg egy be quiet PW2 van, de kb semmit se ér, ezért elrakom onnan a ház aljába. Gondolkodok rajta, hogy teljesen üresen hagyom azt a helyet, de ha van esetleg valami venti, ami legyőzi az előtte lévő akadályt, akkor nyitott vagyok egy próbára.[ Szerkesztve ]
71% víz
-
Grózi
Topikgazda
válasz cyberkind #21242 üzenetére
Próbáld ki úgy is,hogy alulra teszed az Akasát és figyeld a vga hőfokait!
(#21243) schray
#1 Ezen kritériumoknak az Eloop felel meg és igen,van ára.Ami még szóba jöhet,az a TY 147A-de az 120mm-s furattávval rendelkezik és a DS-de az nem tetszik.
#2 Felteheted és nem fontos egy fordulaton menniük-nyersz pár fokot.
#3 Ilyen célra az Akasa Apache vagy Viper szokott beválni-ezek biztosan átpréselik a levegőt.[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Azt úgy lenne jó ha oda is lenne plusz egy ventim, de csak a gyárik vannak, azokat meg felesleges berakni mert csak "simogatják" a levegőt de nem keringetik, + alaphangon is takarásban lenne a venti egyharmada a kábelek miatt amit nem is tudok hova arrébb tenni, ennek tükrében lehet értelme?
Egyébként már ezzel a felállással is elégedett vagyok, az a lényeg hogy nyáron ne főjön meg semmi se.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz cyberkind #21242 üzenetére
Oldal venti kintről szív vagy bentről tolja ki a meleget?
Asus 970-ből merre távozik a meleg amúgy?(#21247) cyberkind: Ok, köszi! Csak azért kérdeztem, mert én is a kártya hűtését próbálom optimalizálni, és valami hasonló megoldás lesz.
Ellenben anno 290X-nél (Lightning) nem igazán segített az oldalról a bordákra fújó venti, 390-nél most megpróbálom ugyanezt csak szívóra.
[ Szerkesztve ]
-
diiCo
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni a kedves fórumtársaktól, hogy milyen ventilátorokat ajánlanátok eme ház és hűtésre? (Gondolom a gyári megoldásoknál hűvösebb, csendesebb)
Igazából a kritérium annyi lenne, hogy fehér legyen és talán egy fehér led nem lenne rossza benne :A konf:
Ház: NZXT Noctis 450
Lap: Asus Sabertooth Mark S Snow Edition
Hűtés: Corsair H115i 280mm Extreme PerformanceKöszönöm!
Üdv!
D.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen processzort vegyek?
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- Minőségi ARGB ventik és modding nagy választékban most szuper akciós áron!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- 40x40mm-es 12v ventilátort keresek
- Be quiet! Pure Wings 140 MM es rendszerhűtők eladók!!!
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest