- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
őstag
Én egyébként a Nutriversum fehérjéjét szoktam venni, mert van benne papaja, bromelain, laktáz enzim, ami segíti a felszívódást, és ez az egy amitől nem megy a hasam. Szokott mindig akció lenni, havonta kb.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Lajmund
őstag
válasz Fred23 #190949 üzenetére
Mindegy most nèzem hogy az izolàtum akcioba annyi majdnem mint ahonnan én veszem akcio nélkül.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Dorian
félisten
Pár napja bontottam a Phyton-féle MHN whey pro-t.
Oldódása az elvárt kiváló, íze végre a úgy csokis, hogy nem geil édes.
Furcsa, hogy sokkal kisebb benne az adagolókanál, mint a Pure Gold-ban, ott egy púpos kanállal megvolt az 50-55g is (mondjuk annak 25%-a glicin), ezt még nem mértem.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Peaceliker #190942 üzenetére
Kipörgetem még ami maradt a befizetett személyi edzéseimből, közben felveszem a kapcsolatot Aelod-dal, aztán kipróbálom, h az alapján egyedül mire megyek.
A "nagyobb súly bukásiggal" azért óvatos leszek, nem szeretném ha guggoláskor, fekvenyomáskor rajtam maradna, meg néhány gyakorlatnál (pl. bicepsz) erősen limitál még a könyököm.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
tisn
addikt
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #190939 üzenetére
ja, a dropset is jo megoldas. jo szerelgetest
en ha teremben lennek inkabb csinalnek masik gyakorlatot a masodik sorozat helyett, sok gyakorlatbol igy is csak 1 sorozatot csinalok hosszu tavon.
csak most konyok meg alternativak hianya miatt csinaltam 2 sorozatot.
ha kiprobaltad azt a labhajlito, labnyujto kiegeszitot majd meselj, meg kepek is erdekelnenek hogy milyen paddal es hogyan is megy ez.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz marked one94 #190938 üzenetére
fasza hany cm vagy?
vallbol nyomas az allva vagy ulve?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aelod
veterán
válasz Peaceliker #190939 üzenetére
Köszönöm az elismerést!
Drop szetteket felejtsd el!
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Dorian
félisten
válasz thomasvold #190961 üzenetére
Hát azért szvsz természetesebb mozgás állva csinálni. Ott figyelni kell arra, hogy feszüljön a hasad-segged, h stabil alátámasztást adj. Én ehelyett Arnold nyomást csinálok.
-
addikt
válasz thomasvold #190961 üzenetére
Én is ülve tolom, ugyanaz miatt, amit marked one94 is írt.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Peaceliker
addikt
válasz Lajmund #190952 üzenetére
Isolátumra ajánlás?
Eddig biotechet vettem, most próbáltam gymbeameset. Utóbbi oldhatósága 5*. 15-20mp keverés és kész. Biotechest azért rázni kell a shakerben egy kis ideig. Viszont Bioteches cucc fel van ütve BCAA meg minden hangzatos szarral...az meg jó nekem, nem!?
Nem merek koncentrátumot próbálni durva laktáz intoleranciám miatt. az sem nyugtat meg ha van benne lactase enzim, mert volt már olyan laktóz mentes cucc (valami tejtermék) amitől ugyan úgy felfújódtam.privátban dobok képet (direkt emiatt lőttem is neked), mert háttérben félig látszik gyerek szoba
csak 2 gyakorlatnál szoktam (fekvenyomás meg döntött törzsű evezés), mert valahogy azt érzem ezeknél maradt még bennem és nem hajtottam ki magam eléggé, de több rep már nem megy, kisebb súllyan (70 vs 60kg) meg lemegy mégegyszer a sorozat akár. De megpróbálom ezt elengedni, de a lekemnek kell leginkább
2RIR tök elég, nincs szignifikáns különbsgé. Én is csak azért csinálom így, hogy minél jobban megtanuljam mennyi az annyi. Fekvenyomásnál már jól megy, tudom már melyik ismétlés ami nem kell már...mert marha szar felülni 70 kilóval is már
Én is leírtam nyűgjeimet aelodnak és ehhez mérten rakta össze az edzéstervet"Oh my Goa'uld!"
-
m3ss
veterán
válasz Peaceliker #190967 üzenetére
koszi. hogyan csatlakozik a padhoz? mi a padod tipusa? probaltal labnyujto, labhajlito gepet? milyen azokhoz kepest? egyenletes a terheles? finoman mozog? van olyan jo, mint egy labnyujto, hajlito gep?
amugy nem tartom jo otletnek ezt, hogy felulsz a 70 kg-mal miutan fekvenyomsz. meg ha idaig nem is volt belole baj, siman meg tudsz serulni itt-ott az ilyen nem rendeltetsszeru mozdulatoktol. inkabb csinalnam egykezesekkel a fekvenyomast, mint francia ruddal allvany nelkul amire le tudnam rakni de ez csak egy velemeny..
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peaceliker
addikt
Nekem a preacher támasztó miaszösz helyére megy be.
Küldök majd padról linket.
Nem használtam még értelmes gépet, az biztos jobb. De lábnyújtásnál egyenletesnek értem, nem akad. Lábhajlítádnál is jobb mint a súlyzós kényszer móka, mert rom sokkal nagyobb és felül is terhel végig. Bejön. Nyilván nem profi, de a semmitől sokkal jobb.Nyilván nem jó, de örökre ott feküdni sem akartam
Nem tudom, egykezessel nagyon szenvedek sokkal kisebb súllyal is, nem komfortos. Most hogy van állvány egy ideje (lehet nem meséltem hogy meglett az is) azért egyből más dimenzió az egész. Meg pár alakom után már be tudom lőni jut tudok még bevállalni.Ja ma igaz nagyon cigány módszerrel (kerti szerszám nyéllel ) de próbáltam egyenes rúddal egy fekve nyomást. 30 kilóval már bejelzett teniszkönyök, könyökeim eléggé kifelé álltak ha kényelmesen fogtam. Francia rúddal annyi más hogy olyan 30 fokkal (lehet annyival sem) el tudom forgatni a kezem és az pont kényelmes nekem
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Flash Gordon
senior tag
válasz Janaboy #190929 üzenetére
Más ha valaki komoly edzésmúlttal rendelkezik és még relatíve fiatal is hozzá, megint más ha hobbiból jár le és elmúlt 40. A magas intenzitású edzés sok esetben egyszerűen sérülésveszélyesebb és emiatt nem feltétlen ajánlott egy életkor felett. Egyébként is sok helyen említik, hogy a legjobb periodikusan (pl. xhéttől-xhónapig, ) váltogatni a magas intenzitást a volumennel, mert az adaptációs sokk a terhelés változó módja miatt végeredményben kiszüszöbölhetőbb a stagnálás és nagyobb a benefit pl. a "száraz" izomtömegben.
"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
m3ss
veterán
válasz Flash Gordon #190970 üzenetére
A magas intenzitású edzés sok esetben egyszerűen sérülésveszélyesebb és emiatt nem feltétlen ajánlott egy életkor felett.
lehet, de en errol nem vagyok meggyozodve. inkabb csinalok egy sorozat bolgar guggolast 12 ismetlessel mint 4x8-at.
nem azert fogsz megserulni mert csinalsz meg a vegen +par db szabalyos ismetlest. sztem rossz technika, kivitelezes, rossz izuletek miatt inkabb fog valaki megserulni. ilyen esetben meg minel tobb ismetlest vegzel, minel nagyobb volumennel annal rosszabb, annal nagyobb esely van megserulni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
python1
veterán
Mèg ezt sem tudom megerősíteni, èn nagyon nagy volumennel dolgozom az izmaimat 50 felett, ès semmi.
Rengeteg sorozat, hosszú edzèsek, kardiók azt mègis van motiváció, fejlődès, tesztó 3 m magasan.
UA megfelelő kivitelezès a lènyeg, ahogyan megfigyeltem magamon.[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz python1 #190972 üzenetére
jo a genetikad, az szamit legtobbet serulesek elkerulesenel is valszeg. kardio az inkabb segit regeneralodasban is. teszto meg szinten inkabb adottsag, genetika. tobbet szamit tesztonal sztem a rendszeres, elegendo, ugyanakkor torteno alvas meg kiegyensulyozott, nem zsirmentes kajalas, mint hogy mennyit edzel.
na meg ez semmit sem jelent, hogy van 1 mintaveteled, te magad. lehet jo a genetikad, lehet szerencsed volt stb. en sem serultem meg soha, pedig vilag eletemben bukasig edzettem. de ez sem bizonyit semmit. nehez ezt megmondani, de azt gondolnam ha van megfelelo bemelegites akkor serules azert van, mert anatomiailag nem idealis vkinek egy gyakorlat, tul merev stb, vagy kicsit rossz a technika, vegrehajtas es a szervezet, izulet egy ido utan bemondja az unalmast. az sem segit, ha nincs eleg regeneralodasi ido, ez is inkabb a nagyobb volumennel problema..
persze ha serules van, vagy abbol epulunk fel es nem birja az izulet a terhelest akkor lehet nem erdemes nagyon terhelni es akkor jobb a nagyobb ismetlesszam tartomany. de attol meg ott sem a sorozatok szamat novelnem, csak 6-12 rep range helyett inkabb 15-20.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
na meg a tempo, valszeg az szamit nagyon sokat. kontrollalt tempoval, lassu negativokkal nehezebb megserulni. terheles valtasnal tortenik legtobb serules azt hallottam valahol, pl also vegpontjan egy gyakorlatnak. ennek az eselyet is csokkenti ha valaki szepen lassan, kontrollaltan csinalja a gyakorlatokat. ez is kvazi csokkenti a hasznalt sulyt amugy, mivel lassu tempoval, 1 perces sorozatokkal kisebb lesz a hasznalt suly, mintha 3-5 rep rangeben kvazi pattintva fekvenyomna vki, arra torekedve hogy minel nagyobb sulyt mozgasson.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
python1
veterán
A megfigyelèseim alapján, jelenleg 4-5 50+- os fasziról beszèlünk, hasonló volumennel edzünk, de általában egyikünk sem panaszkodik.
A másik, hogy definiáltabb az izomzatom ha nagyobb volumenben edzek, èn napi fèlóra edzèst meg sem èreznèk valószínűleg, tegnap pl nem volt edzèsem, de lenyomtam 200 fekvőtámaszt kerettel.
Az is igaz, hogy nem edzek nagy súlyokkal, lehet az is számít, viszont marad bennem tartalèk.[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz Peaceliker #190967 üzenetére
Én ezt szoktam venni szerintem hibátlan. [link] Van belőle kilós kiszerelés is. Viszont izt neked kell hozzà adni mert csak natur van ami nekem kimondottan pozitív. Nincs rossz ize alapból se de nyilvàn nem olyan finom mint a zsirosabb sima koncentrátum. Ha bàrmi érdekel hivd fel őket mindenre szivesen válaszolnak. Nem Kínából jön mint sok másik hanem euba vagy angliába gyàrtjàk már nem tudom pontosan. Szerintem hibàtlan cucc.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Dorian
félisten
Na, ez van itthon 46 évesen, 3 hónap heti 2x-i gyurma (meg egy 1,5 hetes nemalvós kajálós-sörözős nyaralas) után.
[kép]Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peaceliker
addikt
Téma a deload hét. Van aki tartja? Vagy inkább pihenő hét?
Milyen sűrűn? Hogyan?
Vagy mindkettőnknek buzis?[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Dazsar
aktív tag
válasz Peaceliker #190981 üzenetére
Gyengéknek való
Akkor inkább már kevesebb sorozat"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"
-
Flash Gordon
senior tag
válasz Flash Gordon #190970 üzenetére
Még egy körülményt idehoznék a fentiekhez, hogy miért jó periodizálni az intenzítást [link] :
Összefoglalva, eredményeink meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy az alacsony terhelésű edzés hatékony módszer lehet a végtagok izomhipertrófiájának növelésére jól edzett férfiaknál. Az alacsony terhelésű edzésből származó izomméret-növekedés megegyezett az izomhipertrófia maximalizálására általában javasolt ismétlési tartományban végzett edzéssel. Feltéve, hogy az erőnövekedéstől függetlenül a maximális hipertrófia az elsődleges cél, ezek az eredmények azt sugallják, hogy új paradigmát kell fontolóra venni a hipertrófiás edzési ajánlásoknál, és az alacsony terhelésű edzést támogatni kell életképes lehetőségként. Ha azonban az erőnövekedés maximalizálása elsődleges fontosságú, akkor nagyobb terhelést kell alkalmazni, az alacsonyabb terhelésű edzések kizárásával. Tekintettel az erő-állóképesség kontinuum megőrzésére az izomerő és az állóképesség adaptációja mellett az ekvivalens izomhipertrófia mellett, lehetséges, hogy a HL és az LL elsősorban a különböző rosttípusok CSA-ját befolyásolja. Figyelembe véve a HL és LL száltípus-specifikus hatásaival kapcsolatos meglévő adatok nem meggyőző jellegét ( 11,20,32,55 ), további kutatásokra van szükség annak tisztázására, hogy a HL és az LL hasonló teljes izom-hipertrófiát eredményez-e, amelyet egy adott fenotípusú rostok specifikus populációinak növekedése okoz. Feltételezhető tehát, hogy az alacsony és nagy terhelésű sorozatok kombinálása optimális az izomnövekedés maximalizálásához. Ezek az eredmények azt sugallják, hogy a terhelési tartományok széles spektrumának beépítése előnyös lehet egy hipertrófia-orientált programban.
Mivel a két féle, 1.-2. izomrosttípus eltérően reagál a terhelésre (a 2. es jobban reagál az intenzív edzésre az1.es meg a volumenre), ezért is lehet olyan meglepő tanulmányokat olvasni ahol az eleve edzett alanyok nagyobb hipertrófiával reagáltak az alacsony terhelésű edzésre mint az intenzívre mivel a jellemzően magas intenzítású edzéssel túlnyomó részt csak a 2.es típusú rostokat edzették és a teszt miatt alacsony intenzítással edzve bevonódtak az addig elhanyagolt 1.es rostok is."...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."
-
Lajmund
őstag
Én mulhèten iktattam be egy hetet. Most ezt probàlom tartani. 7 hèt edzés 1 hèt pihi azaz 2 havonta 1 hèt. Eddig tetszik. Én azért csinálom hogy a 3-4 havonta fellépő kimerülést elkerüljem. Heti 5 napot edzek amúgy és hétvége is teljes pihi.
-
aelod
veterán
Deload egy jó edzésprogram esetén teljesen felesleges és kontra produktív.
Mivel nem tudsz stimulus "szelektálni" rost típustól függően így a legoptimálisabb módja az adott izom megedzésének:
1) abban a tartományban edzd ahol az izomnak 'előnye' van
2) edz minél gyakrabban ügyelve az edzés gyakoriság és a volumen arányra
3) a lehető legtöbb izomrost munkára bírása megfelelő terheléssel[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Flash Gordon #190983 üzenetére
nem olvastam vegig, csak harmadaig kb, de itt nem az alacsony vs magas intenzitasu edzest hasonlitjak ossze, hanem van egy low load csoport, aki 25-35 ismetlesszamot vegeztek, meg van egy high load csoport akik 8-12-ot. mindket csoport bukasig vegezte a gyakorlatokat, ugyanolyan volumennel, piheno idokkel. szoval ez inkabb azt bizonyitja, hogy 5-30 rep tartomany jo hipertrofiara, es hogy lehet tenyleg erdemes kicsit varialni a rep ranget..de mindenki bukasig vegezte a gyakorlatokat. az intensity of effort periodizalasa akkor tortenne, ha egyik csoport 5 reppel allna meg bukas elott, masik meg mondjuk bukasig csinalna.
vagy vegig kellett volna olvasnom?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Peaceliker
addikt
válasz aelod #190985 üzenetére
Azért is kérdeztem mert HIT esetén nem igazán volt egyértelmű ez hogy nézne ki. Nyilván sorozat csökkentés nincs. Vagyis van, de akkor az 0 és akkor pihenő hét
Lajmund
Köszi, ránézek majd. Bár én szeretem ha van íze, kicsit nekem ez nasi is
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
scdlsc
aktív tag
-
aelod
veterán
válasz Peaceliker #190989 üzenetére
Pontosan ezért van ilyen alacsony volumen, hogy tudj belőle regenerálódni még úgy is, hogy a terhelés viszonylag magasabb mint egy volumen centrikus 'klasszik négyszernyóc' edzésnél.
Mi értelme van egy blokknak úgy, hogy legyilkolod magad nem fejlődsz ellenben gyilkolod a központi idegrendszered (és ez nem egyből jelentkezik, szépen lassan kúszik fel magasabb szintre a kimerülés) további izomrost sérüléseket begyűjtve. Aztán visszaállsz egy alacsonyabb terhelésre (vagy éppen 0 edzésre, hogy pihenjh) ahol meg nincs meg a kellő stimulus így ergo adtál a sz*rnak egy pofont.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Fred23 #190988 üzenetére
Különösebb tervem, meg nagy álmaim nincsenek. Igazából azért edzek, hogy a szó klasszikus értelmében jó kondiban legyek/maradjak, nem a minél nagyobb izmokért.
Ha jól olvastam innen még egy évig leszek képes értelmezhető ütemben izmot növelni, úgyh megpróbálom. Tavasszal meg estleg megszakítom egy kis diétával, hogy jövő nyárra láthatóak legyenek a kockák, addigra talán a mellizmom is kinő[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Dorian #190997 üzenetére
Kissé kiszámíthatatlan, kinél hogy, de a kábé 2 év szerintem is reális, aztán tényleg belassul a fejlődés.
Sacperkábé a hobbigyúrós felszed 5-8 kiló izmot az első 2 éve alatt (ha kaja, edzés, pihenés, stb. szuper), aztán a második 2 éve alatt még 1-3 kilót; innen viszont sokan már nem is lépnek tovább, vagy szenvednek +1 kiló izomért 2-3 évet.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Fred23 #190998 üzenetére
Na ezért írtam, hogy nincsenek különösebb terveim, amíg jön rendesen fel az izom, addig szedem fel, de ha már azt látom, hogy vérrel-verejtékkel talán valami, akkor nem lesz célom, hogy mindenképpen mégtöbbet. Valószínű, hogy majd átállok egy fenntartó üzemmódra és vmelyik kondis edzés helyett megyek mondjuk bunyózni, vagy mittomén.
De 3 hónapja csinálom, úgyh fogalmam sincs mi az ami kihozható ebben a +1 évben ebből a jelenlegiből.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs