- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri860213
tag
válasz Macka #161356 üzenetére
Ha közbeszólhatok én anno mikor hasonló problémám volt az evéssel, ledaráltam 100-150g zabot, vagy eleve zablisztet vettem, és hozzá csaptam a reggeli fehérje shake-hez, gyorsan kell inni mert hamar megköt. ugyanezt csináltam az edzés utáni fehérjével is. így kb 100-150g ch-t bevittem rágás nélkül.
-
tibcsi0407
félisten
válasz gyuri860213 #161357 üzenetére
Én most a reggeli CH-t elhagyom. Azzal kísérletezek, hogy a zsírt emeltem, fehérjét és CH-t csökkentettem.
GI-n volt egy kép, hogy ha reggel nem viszel be CH-t, akkor egész nap jobban égeted a zsír.
Nyilván tömegelésnél pont fordítva működhet akkor.utdetailing.hu
-
Macka
veterán
válasz gyuri860213 #161357 üzenetére
Miért ne szólhatnál bele?
Köszönöm a tanácsot, a reggeli fehérjémet eddig is zabbal zabáltam. -
aelod
veterán
válasz Macka #161359 üzenetére
Milyen zabot használsz? Hogyan készíted el?
Apró szeműt vegyél a simát törd össze vagy daráld le kicsit. Víz és mikró. Ne "szárítsd" ki nagyon, kellemes csuszmákos legyen nem kell annyit rágni.
(Én az előző szezonban megettem reggel 180g zabot is és az edzés utániba is annyi ment de most már azt elhagytam)Rizs adagon is emelj. Fél kilóig simám el kéne tudni menni. Edzés utániba tegyél rizspelyhet hamar megvan könnyen lehet nyelni ha elázik rendesen és jó is mert gyors ch.
Zsírral is lehet játszani ahogy tibcsi0407 mondta. Magvak, lenmag, mogyoró, avokádó stb.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Macka
veterán
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #161362 üzenetére
Zablisztet nem szeretem mert van egy nyers liszt íz élménye amit én nem preferálok.
(#161361) Macka
Tényleg nem vagy nagy evő akkor.
Rizsbe keverhetsz édes bureszt is azzal is jobban csúszik.[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
válasz Macka #161361 üzenetére
A reggeli 100g zabomhoz én hozzádobok még egy banánt is. Villával pépesítem előtte. Esetleg még ezt is kipróbálhatod, ha csúszik az "édesség".
Oszt' így is 74 kg vagyok...
Bár a múltkor letoltam egy 32cm-es pizzát dél körül, kíváncsi voltam utána egy órával kb mit mutat a mérleg... 75,5 kg.
Másnap reggelre 72,7 lett belőle...Na, megyek lábazni... "Jó" lesz....
[ Szerkesztve ]
X
-
benfolds
őstag
a halat nem szeretitek? legjobb. aldiban lehet venni friss pisztrángot, aranydurbincsot és farkassügért ilyen két darabos kiszerelésekben. a két farkassügér 620 grammra van belőve asszem, tehát ha egyet megeszek főétkezésre, az 20g/100g fehérjével számolva kapásból ~60g fehérje (plusz ami a köretben van). én nem tudnék minden nap csirkét enni, hetente kb- 2-3-szor eszem. van két hal nap, meg kettő hüvelyes (ezek húsmentes napok is egyben). lehet nem pont ideális, de a napi fehérje nagyjából megvan, ugyanakkor meg kellőképpen változatos is az étkezésem. persze én még csak 69 kg vagyok, nekem könnyű.
-
patex1983
őstag
válasz aelod #161372 üzenetére
Ja, csak Macka írta, hogy zabot reggelizik... Nem tojásos szalonnát.
Ha azt írta volna, biztos nem hozom fel a banánt, mint plusz ch forrást.Ez most olyan volt, mint a múltkor, amikor téged kérdeztelek, hogy az esti túró helyett ajánlj valamit, ami hasonló ízű, állagú (amit azóta is várok amúgy), erre valaki beírta, hogy tonhal....
X
-
benfolds
őstag
találós kérdés:
mit evett lance armstrong az alatt az egy nap alatt reggel 6 és este 7 között, amíkor részt vett egy reklámfilm forgatáson magyarországon, 2000-ben? (tehát nem edzés nap) forrás: wikipédiamegfejtés:
ʇuáuɐq ʇɐɥ(lehet mondták neki, hogy nehogy készételt egyen, mert ebben az egzotikus kis országban olyan a higiénia, hogy jobban fosat minden, mint indiában).
-
aelod
veterán
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #161379 üzenetére
Egyrészt, másrészt egy diétaban nincs helye.
Van értelme ezt ennyire külön választani? átlag Jóskának nem mindegy? a makró az makró, a a kalória meg kalória. a tested nem fogja azt mondani hogy ma nem fogyok semmit mert túrót evett a gazdám, hiába vagyok deficitben. Persze ha a koncepció az hogy ne terheljük az emésztést tejtermékkel mert lehet negatív hatása akkor úgy érhető.
x Edző írta hogy sokan felteszik neki a kérdést hogy fogyásnál hogy érdemes elosztani a makrókat, ő azt írta hogy a testednek kb mindegy hogy 1/3 - 1/3 - 1/3 arány vagy alacsony zsír, magas ch stb mert amíg összességében deficitben vagy addig fogyni fogsz.
Én is ettem túrót diétában, vagyis aldi-s túrókrémet, kb 0 zsír van benne, főztem fél tasak vanília pudingot mandula tejjel, édesítővel meg vanília aromával, robotgéppel összedolgoztam és egy tök jó habos cucc lett. heti 1x ez volt a reggeli cukormentes amerikai palacsinta mellé. Persze én átlag Jóska vagyok, nem versenyre készültem.
-
aelod
veterán
válasz gyuri860213 #161380 üzenetére
Van értelme ezt ennyire külön választani? átlag Jóskának nem mindegy?
Van és nem. Átlag jóska úgy jön oda általában, hogy semmi nincs rendben. Ha engedményeket adsz neki ilyenekkel, hogy túró az életben nem lesz következetes. Engedményt lehet adni egy étrendben. Nálam nem fér bele a túró.
(Pár éve minden nap megettem fél kiló túrót. Minden. Egyes. K*..szott. Nap. Hülyeség volt? Igen. Volt haszna? Semmi az égvilágon...)Edző írta hogy sokan felteszik neki a kérdést hogy fogyásnál hogy érdemes elosztani a makrókat, ő azt írta hogy a testednek kb mindegy hogy 1/3 - 1/3 - 1/3 arány vagy alacsony zsír, magas ch stb mert amíg összességében deficitben vagy addig fogyni fogsz.
Valahogy mindig ide lyukadunk ki és itt van a gond, ha ezt egy edző mondta..."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #161381 üzenetére
hát ok bár én nem azt mondom hogy egyen meg minden nap fél kg túrót, csak azt hogy heti 1x semmi hátránya nem lesz ebből amíg a makrói rendben vannak.
A másik meg. edző mondta. talán posztolt is mellé egy tanulmányt ahol a két csoportból az egyik csak a deficitre figyelt tiszta kajálás mellett, a másik meg tartotta az alacsony zsír, közepes ch, magas fehérjét. a végén nem volt szignifikáns különbség. de már nem tudom hogy ki és hova rakta ki. na mindegy, szerintem ez örök vita lehetne. Én pl rugalmasan kajáltam végig a diétát, sosem ragaszkodtam makrókhoz kivéve a magas fehérje, csak deficit legyen és tiszta kaja. ennyi, fogytam így is több mint 15kg-t. Lehet hogy hamarabb elértem volna a célomat ha azt csinálom ami te? lehet, de utólag ki tudja ezt megmondani. -
aelod
veterán
válasz gyuri860213 #161383 üzenetére
Igen de így úgymond vaktában vagy. Neked van rutinod stb. De akinek nincs annak kell a pontos leírás miből mennyi stb.
-
Weareus
addikt
Egy érett almában (azonos tömegre vetítve) 4-5x annyi cukor van, mint a túróban. Én az utóbbit nem vonom meg magamtól (Előbbit sem, krumplisalátában helyettesítjük vele a krumplit). Nekem a szénhidrát-megvonás jött be fogyásilag, de nem vagyunk egyformák.
Többször eszem egy nap azóta (augusztus vége-szept. eleje). Az igazi "diéta" életmódváltás kell legyen, ahogy Domonkos Zsolt is mondta.
A cél, hogy ne a diéta végét várja az ember, hanem hogy élvezze és benne éljen és ott, úgy érezze jól magát azzal, ami van, amit megeszik. (Na és persze működjön a dolog).[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
dugynok
senior tag
válasz aelod #161379 üzenetére
Miért nem jó a túró? Én jellemzően napi 200g-ot eszek belőle egy evésre, jellemzően desszertként. Mennyi az emésztési ideje, hogy estére ne együnk? Elalvàs elött 2 óràval eszem, ha estére időzìtem. Mit egyek este inkàbb? Csak csirkét nem tudok enni egész nap, mint fehérjeforràst,ezért egészìtem ki egyéb màssal.
Jellemzően ilyen egy napi étkezésem:
Reggel7: fehérje shake 40g fehérjetartalommal
9-10 körűl: 5-10 deka sajt + 5-10 deka sovàny felvàgott (sonka) + paprika/paradicsom kb. 30g fehérje
Úszós napon 13 körűl edzés utàn shake 40g fehérjetartalommal + fél banàn, utàna 1 óràval csirke alapú ebéd 30-40g fehérjetartalommal, kevés szénhidràttal.
Pihi napon dél körűl csirke vagy sertés, néha marha alapú ebéd kevés szénhidràt körettel, fehérje bevitel 40g kb.
Délutàn 3 körűl 200g túró nagyon pici hàzi lekvàrral (10% hozzàadot, cukorral a lekvàrban, màs nincs benne) + egy alma
6-7 körűl tojàs + sonka (kb. 30-40g fehérje) + zöldsèg
A reggelit - uzsit - vacsoràt felcserélgetem, hogy ne legyen uncsi.
Most 93kg vagyok (183 cm), tavaszra ràér szép lassan lemennem 83-85kg-ra, inkàbb kevesebb szàlkàsabb izmot felszedve, de pocakból zsìrt ègetve.
Heti 3x 90-120 perc folyamatos úszàs.
Tanàcs étkezésre?[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
válasz dugynok #161389 üzenetére
Aelodnak teljesen igaza van abban, hogy versenydiétában nem elfogadott a túró, ezt több versenyző ismerősöm is megerősítette. Pont amiatt, amit aelod írt, az pedig a tejcukor tartalom. Sem túró nem mehet ilyenkor, sem tejtermékek.
Viszont ha nem versenydiétázol, akkor szerintem mehet nyugodtan, ha az emésztésednek nem b@sz oda.Én szeretem, de egyre inkább elhagyom, pont emiatt. Én chepeli qpak fehérjét még hozzá szoktam borítani 200 g Lidl sovány túróhoz, minimális natur joghurttal, hogy jobban el tudjam keverni. Ízre bejön, fehérjeforrás, DE az én emésztőrendszeremnek nem esik jól egyre gyakrabban. Rövid időn felpuffadok tőle, szarul alszom, reggel pedig a wc-n is kellemetlen az élmény.
Szerintem rendben van a kajád, bár ez céltól függ. Ha fogyni akarsz, akkor emellett az étrend mellett lehetne súlyzós és cardio edzést is csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz dugynok #161389 üzenetére
Leírtam miért nem jó.
Reggelire inkább tojás ha nincs vele bajod. Felvágott felejtős. Ch forrást nem írtál. Rost bevitelre figyelj.
Most őszintén ki eszik naponta 250-g almát? Vagy fél kilót? Nem jó a példád. A legtöbb ember nem is tud róla de nem emészti jól a tejtermékeket. Semmilyen formában.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz aelod #161391 üzenetére
Az utóbbival egyet értek, mondjuk e felett el is siklottam. Ti. hogy az ember az egyetlen kb. aki csecsemőkora után is eszi a tejet/tejtermékeket, viszont sokak később részben/nagyrészt/egyrészt/jórészt (nem kívánt rész törlendő) elveszítik azt a képességüket, hogy rendesen feldolgozzák/megemésszék a tejet/túrót, stb. (Enzimaktivitás szépen alábbhagy a korral...).
Ismert tény, ezen nincs is mit vitatkozni.Szerencsére nekem nincs vele bajom, (vagy csak nem tudok róla). A szénhidráttal viszont volt, nem is kicsi. Szivárgó bél szindrómához hasonló dolog. Állandóan f*s*am, most meg rendben van minden ilyen téren is. Szóval nekem jót tett a pékáru/tészta/rizs/krumpli/édesség/cukor teljes kivétele.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
dugynok
senior tag
válasz Macka #161390 üzenetére
Igaz, én nem versenyzek, nem kell szàlkàs tiszta izomnak lennem
Nekem nincs bajom a tejtermékekkel, tejcukorral, nem puffadok. Szénhidràt nincs sok a túróba, annyi kell naponta. Natúr joghurtot én is szoktam picit adni hozzà Többet nem tudok rà szànni időbe 2 gyerek mellett, de nem is az a célom, hogy izomtibi (bocsi) legyek. Az aputestet dolgozgatnàm àt kicsit és jó lenne, ha lemenne pàr kiló tavaszig Szerintem lemegy ilyen kajàval 6 hónap alatt.(#161391 ) aelod:
Kevés szénhidràtot viszek be, pici teljes kiörlésű kenyér a hideg kaja mellé, illetve a meleg étel mellé bulgur pl., vagy tészta. Egyelőre még nem àlltam neki szénhidràtot szàmolni, csak fehérjét, de tervben van. -
Dreadloord
senior tag
Semmi baj a zsírszegény túróval, hacsak nincs valakinek a tejre, kazeinre intoleranciája. Az edzők meg azért mondják egyre gyakrabban, hogy a makrók számítanak, meg diétában a kalóriadeficit, mert egyrészt ez az igazság, másrészt mostanra számos normális kutatás is erre jutott.
8% testzsírról lejutni 5-6%-ra, ott számíthat már mindennek a cukor tartalma, mivel az a szint már nem egészséges, és mindennel ellenkezni fog ellene a szervezet.
Szóval átlag embereknek nem kéne olyan dolgokat tiltani, aminek semmi értelme. Majd ha keresztszálkás mellizommal, meg köldökig eres lapos hasfallal odamegy valaki hozzád Aleod, hogy eddig eljutott, de a keresztszálkás fenék nem akar összejönni neki, na ott lehet kivenni a túrót, meg elhagyni a fehérjeturmixot, meg fűszerezetlen tilápiát enni kígyóuborkával pár hétig a versenyig, addig semmi értelme.
-
aelod
veterán
válasz Dreadloord #161397 üzenetére
Válaszodból ítélve téma felszínét karcolod csupán. Kategorizálsz úgy, hogy nem ismersz. Hidd el akik eddig hozzám fordultak nem a superbodyn akartak indulni hanem változtatni szerettek volna a testképükön. És csodák csodája működött nekik úgy, hogy nem ettek túrót, tilápiát, uborkát. Deccit.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Dreadloord #161397 üzenetére
Emésztés is lehet ,de máj , epe ,is hozzájárulhat hogy nem tud megfelelően felszívódni! De laktózra gyanakszom én is. De tényleg nem érdemes a gyúrós társadalomnak tejterméket inni vagy enni.
Ime Kiss Virág zabot Főz.. Virág és a zab
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Dreadloord
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest